konu sahibine çıkısan arkadaslar bakın burda doktorun ifadesiyle cocukları öperken dikkatli olunması gerektiği vurgulanmış. Acaba konu sahıbı ne yapmalıydı. Kv ye kayına ayıp olmasın diye cocuga mı zarar gelsin O bebegin ne sucu var.Ayrıca dr çocuğun ağzına temas edilmiş çocuğu öptürmeseydiniz keşke herkese dedi.
Bu seneki salgın havadan bile bulaşıyor zatenAnne baba da getirmis olabilir disardan biliyorsunuz biz buyukler hemen kapmiyoruz ama küçükler hemen kapıyor.Bronsit te bulasiciymis ben bu yil.ogrendim bunu.Ama bu demek degil ki cocugu hic sakinmayacagiz.Bile bile de hasta olan birine yaklaştırmak doğru mu sizce?Ayrica grip gibi viral enfeksiyonlari yasaya yasaya bagisiklik kazanılmıyor.Konu sahibinin ki de bogaz enfeksiyonu olmus o da buyuk ihtimal bulaşmış birinden.
Kız arkadaşım dedi sütun demekki kalitesi iyi değil diye ....Sütüm kaliteli değil nedir ya? Senin sütün bebeğine özel bir besin. Kim sana sütün kalitesiz olabileceği konusunda fikir verdi?
Bağırsak enfeksiyonu için mikrop kapmış dedi dok ...ya iyilessinde kızım o anki üzüntüyle yazdım şimdi daha iyi düşünüyorum ..bebek bu hasta olacak ki vücudu bağışıklık kazansın ...annelik işteKaynımın çocuğu 9 aylık hiç kimse gelmedi evlerine rutin normal misafir sadece ustelik çok opmezler dışarı çıkmaz terlemedi usumedi bişey olmadi ama sonuc cocuk bronşit oldu tam bir aydır uğraşıyorlar yapmayın çocuk bu sonuçta ama eşinize kızdım herseyde sizi suclayamaz
Arkadaslarim o konuda çok iyiler hadtalarsa ben cagirsam bile gelmezler bebek küçük diye ya o ateşi cekenler bilir 39.7 ye çıktı ateşi ...sabahladik iku gün..ılık duş aldir bez koy...ilaç ver iki gün perişan olduk doğal olarak sinir minir kalmıyor ki kuş kadar zaten yavrum kusma ishal ateş ev battı desem inanmaz kimse iki gündür çamaşır makinası durmadi bugün giydirecek zıbın kalmadı desem hepsi ya ilacli ya kusmuklu yada ishalli ....dogal olarak tepki verdim evet belki eşimin ailesi sorumlu yada değil bilemem kızımın hastalanmasinda ama insan üzülüyor işte ha belki eşime göre iyi anbe değilim ilk bebeğim bu herseyi bunda öğreniyorum ateş 38 i geçince dok götürulmesi gerektigini bilmiyordum meselaSizi hakli buluyorum elbette ki cam fanusta yetistiremeyiz cocugumuzu ama bazı kisiler cok düşüncesiz.Hasta olup bile bile cocuklu eve misafirlige gelen insanlarin bencilligine ne demeli..Ben inanin misafire hasta olup olmadigini bile soruyorum artik.Grip olup evime gelmesin sonra cocugumla gunlerce ateşle mucadele ediyoruz.Biliyorsunuz bu tarz hastaliklara bagisiklik kazanılmıyor o yuzden kimse bana yasaya yasaya bagisiklik kazanacak demesin..Ornek vereyim.
Bir yilbasi bi arkadasimizi davet etmistik.2 cocuklu aile.Esim sormustu bak hasta olan yok degil mi cunku çocuğum küçük hemen ates enfeksiyon haftalarca mahvoluyoruz.Yok demis.Bir geldiler 4 u de grip.Cocugu erkenden uyutup odasinda yatirdim.Koruyabileyim diye.İnanmazsiniz.O aksamdan sonra evdeki mikroplardan cocuga gecmis demekki 2 hafta ates oksuruk burun akintisi ile ugrastik.
Daha da evime cagirmadim.Bu nasil bir düşüncesizlik.Sormama ragmen yalan soyleyerek geldiler.Ki cocugumun atesi cok fena yükseliyor o yuzden atesten korkariz esimle.2 hafta mahvolduk ailece.
Demem o ki hasta insani evime almıyorum küsen küssün.
Ağızda bakteri oluşur mesela diş fircalamak obemli olmasa dok lar niye iki kez fircalayin desinlerDişlerini fırçalamayan herkeste mikrop olur mu
Herkes öyle kısaltma kullanıyor bende öyle kullandım ki kısaltması öyle zaten sonunda nokta koymadim sadeceKonuyla hiç alakası yok ama dayanamadım ve tıpkı sizin gibi gereksiz yere sinirlendim. 'Dok' nedir Allah aşkına!
Altını degistirirken bile kıyafetlerini elimi sürmem elleri yıkar oyle kıyafetlerini duzeltirim eşyalarını haftada bir kaynatirim içeceği suyu bile arıtma suyunu on dk kaynatir iciririm ...ha tabikide olabilir iste bu zamana kadar böyle hasta olmadı misafirden sonra olunca öyle düşündüm ....ama daha dikkatli olurum bidaha meselaYa sizden kaptıysa?
Paylasimlariniz için çok teşekkürler ...çamaşırları için dalinin yumusaticisini kullanıyorum ..kaynatmayida birakayim o zaman dediğiniz gibi aslında çok üstüne düşmüyorum ama demekki bünyesi zayıf bir bebekSlm konu sahibi...bakin bebeklerin hasta olması normal..ama size onerilerim var. Almanyada Cocuk doktorunda cevirmen oldugum icin bilgilerimi soyleyeyim
Burda senin gibi cocugu hasta olan cok geldi ve bu tür rahatsizliklar genelde salgindan ve virüsten oluyo yani bebeginiz bi yerden virüs kapmis..ve bebeklerin bagisikliklari cok hasastir bir annenin babanin bile opmesinden hasta olabiliyorlar eger sizde bu konularda cok titizseniz müdahele etmek normaldir abartmadan dikkat edin ....abartmayin diyorum çünkü kaynatmak nedir ya biraz kendinizi rahat birakin cok uzerinde duran annelerin cocuklari genelde daha cok hasta olurlar bakin bnim kizim 40 dan sonra anne sütu almadi çünkü yoktu ama yengem anne sutu vermesine ragmen cok hasta oluyo çünkü acayip ustunde duruyo amab aglamisin aman böyle şöyle olmasin su an yegenim yengem tuvalete bile gitse götürür yoksa ortalik feryat figan unutmayin aglamak cocuklara iyidir fazla olmamak sartiyla mikrop cocuk kapmali atesi yuksekmeyen bebek normal degildir bnim kizimin kac kez 41 dereceyi gördü yazin güneşten etkilendigi icin...sık sık ve azar azar cay verin bebek caylarindan ve inşanlari sert bille degil güzelce uyarin türkiyede dusunebiliyorum her gören öpme k istiyodur ama siz kizim hasta falan deyin esyalarink kaynatmak yerine dejenfekte alabilirsiniz. Onlarla kaynatmada. Yikayin yeterli olucaktir evinizi dejendekte sivi sabunlari var onlardanda kullanin...yumosta kullanmayin sagraton yumoslar var onlar da cok iyi gönlünüde rahat eder..gecmis olsun Rabbim size bagislasin...
Kac aylik cnmP
Paylasimlariniz için çok teşekkürler ...çamaşırları için dalinin yumusaticisini kullanıyorum ..kaynatmayida birakayim o zaman dediğiniz gibi aslında çok üstüne düşmüyorum ama demekki bünyesi zayıf bir bebek
Kız arkadaşının her dediğini dinleme. Anneye sütün kalitesiz demek aptalca. Doktorlar iki yıl emzirin diyorlar. Kimilerinin sütü kalitesiz emzirmesin diyen doktor duydun mu? Ayar oluyorum bilmeden konuşan cahillere.Kız arkadaşım dedi sütun demekki kalitesi iyi değil diye ....
Dokuzuncu aya girdiKac aylik cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?