- 21 Ağustos 2014
- 249
- 97
- 38
- Konu Sahibi baloncuk13
-
kızlar ben hemşireyim ve bir iş hayatım olmadı, mezun olduktan sonra evlendim hamileliğimin son dönemerinde atamam geldi direk çalışmadan izne ayrıldım bebeğim 8 aylık oldu ve kasım ayında inşallah iş hayatına başlayacağım. ama daha şimdiden stres yapmaya başladım . bir ortamda ne kadar çok kadın varsa o ortamda o kadar çok çekememezlik var, bunu en çok hemşireler bilir. özellikle yeni başlayan hemşireyi sürekli e zmeye çalışırlar, özellikle benim gibi sessiz biriyse ve yeni mezunsayen gelen hemşireye hemşire odasında herkez çay içerken 'sen çay da mı içeceksin!' diyerek azarladıklarını bilirim. bir kere özelde çalıştım 1 ay kadar ve bu tarz ortamlara dayanamayıp çıktım işten, ama orası özeldi, yani buradan çıkma şansım da yok bi daha zor gelir atamam, bakalım nasıl bi ortam bekliyor beni düşündükçe çok stres oluyorum
Bunun olumsuzlukla alakası yok canım yazım üslubum sert evet ama artniyetli değil..daha başlanmamış mesleğin sıkıntısından söz edilemez heleki yıl 2014 karşımızda okumuş bir hanımefendi var ülkenin işsizlşik ve istihdam oranlarını bilmemesi söz konusu bile değil..şimdi konu sahibinin durumu doğmamış çocuğa don biçmek ,dereyi görmeden paçayı sıvamak sözlerine birebir uymuyor mu yani..
ikincisi olumsuz yorum yaptığım doğrudur fakat yorumlarım bdv de aldatılma şiddet topiklerinde olunca olumlu bir yoruma gitmek çok da doğru değildir..aldatılan dayak yiyen birine huzur için çekeceksin diyemem..
konuyu dağıtmayayım konu sahibi evladıyla kocasıyla mutlu mesut olsun mesleğindeki önyargılardan karşılaşacağı tavırlarla bir an evvel kurtulsun diyeyim gözlerine olumlu bir yorum iliştireyim
ayy tamam çok şımarık yetiştim sen ve senin gibiler de madem az kafa çalıştırsalardı da hemşire olsalardı madem çok basit olunuyor ve atanılıyor, senin de olurdu ayın 15 ide maaşın. bir öğretmen yazmış, bıktım velilerin kaprislerinden benim sayfamda hadi ona da cevap yaz ne duruyorsun seni şımarık de paran var mutsuzsun de , senin gibilerle muhattap olduğum vakite yazık. normal bi şekilde boşver takma kafana öyle şeyler her işyerinde olur gibisinden yazsaydın (buradaki birçok yorum yapan arkadaş gibi) ben sana özel olarak cevap yazmazdım, kelimenin doğrusu HERKEZ miş, bu sözcüğü bilip de diğer bilmeyenlerle dalga geçmen sana ayın 15 inde maaş kazandırır bekleevet suan da ayaklarının ustunde duramadıgı ıcın kocasının kahrını cekenler.uc kurusluk kıyafetı kocasının bınbır nazıyla alanlar.elıne para gecmeyen kadınlar.oyle dertler var kı sızın kı dert mı dedık bız burda...yok cay ıcıyodum sen de mı ıcıyosun allah sana cok buyuk dert vermıs.ısın var kafanı dagıtabılcegın 15 oldumu maasını cekebıldıgın .. allah bılır kımın katında daha ıyı oldugu sen sukredıyosun ben sukredıyosun demıyorum.Cekememezlık degıl senı tanımadan neyını kıskanıcaz anlayamadım.hıc bı yerıme kusur bulan begenmeyen bırı de degılım konuyu saptırıyosun.dertlesmek ıcın konu actıysan da sana olumsuz ornekler verıp.tekrar sukrenmenı saglamısım.HERKEZ degıl herkes yazamayan bırı ıyı bı meslek sahıbı olmus gercekten sukret canım.ha buraya konu actıysan olumlu olumsuz her konuya ,her fıkre saygı duyman gerekır bu da dıpnot
ne dememı beklıyodun vah vah mı .. vah vahlık bır durum gormedım de ben senınkı dupeduz sımarıklık olmus 'herkez'ben gıbı dusunuyodur emın ol
düşüncelerime tercüman olmuşsun şeyma teşekkür ederim, zaten bu sayfada yazdıklarımı bir tek hemşire arkadaşlar şükürsüzlük değil de iş stresi olarak anlar ve bana hak veriri, teşekkür ederim yorumun içinIki sene once yeni mezun atanmis biri olarak sana soyleyeceklerim var. Bu korkularin asla gerceklesmez ben ilk ata digimda resmen cocuktum babamla imza atmaya gitmistik bashemsireye bizim cocuk buraya atandi demsiti dusun artik ama memur olunca hicbiri sana boyle davranamiyor cunku seninde onlar gibi birsuru hakkin var ve ozelle hic alaksi yok ben ilk zamanlar cay almaya utanirdim yemek yemeye gidemezdim sonra sonra annem yasindaki hemsireler bile destekcimiz oldu gel cay icelim yemek yiyelim vesayre... daha sonra ortama uyum sagliyosun simdide dalga geciyoruz birbirimizle annem sayilirsin ama ayni isi yapiyoruz diye hic korkun olmasin memurluk cok guzel birsey zaten o ozguven sana aylar gectikce yerlesicek tek tavsiyem dik yuru utanma sikilma herkezle konus muhabbet et
hemşireliği kazandığım yıl henüz 17 yaşındaydım, bir arkadaşımızın yazdığı gibi babamla gittim yazılmaya daha 18 bile değildim, insan mantıklı düşünemiyor. ayrıca bazılarının yazdığı gibi şımarık falan da yetişmedim, hemşireliği kazandığım yıl ekmek alacak paramız yoktu , komşuların verdikleriyle geçiniyorduk, ailemi kurtarmam gerekiyordu ve hemşireliği seçtim ağlaya ağlaya gittim okumaya. ama çok şükür alıştım ve çok sevdim hemşireliği. ben burada mesleğimi sevmiyorum diye bir cümle kurmadım, bazı insanların kötülüğünden dolayı iş hayatı çekilmez oluyor demek istedim sadece bu kadarbu durumda adama ne diye hemşirelik okudun denir konu sahibi kusura bakma..okuduğun mesleğin istisnalar haricinde kadın işi olduğunu bi hayli biliyorsun,ekmek aslanın iç organlarına saklanmışken bir işin olduğu için şükretmek yerine daha hiç başlamadığın bir işin stresini yaşaman bana şükürsüzlük gibi geldi..belki devlette istediğin tavırları göreceksin ve bilmiyorsun..bu mesleğe değil insana bakıyor kesinlikle.
inşallah benim çalışacağım ortam da seninki gibi olur canım, ama meslektensin madem biliyorsundur her yer bu şekilde değil çalışma arkadaşları çok önemli, haklısın hastane işi bir ekip işi, inşallah bunu anlayan bir grupla çalışırım..hastane çalışanıyım kendi çalıştığım hastaneyi göz önünde bulundurarak konuşuyorum..
boş yere stres yapıyorsunuz.
En zorlu yerde acilde çalışıyordum yeni atanmış 17 yaşında hemşiremiz bile vardı ama herkesin desteği tamdı.
Hastane işi ekip işi.
Hemşiresi doktoru teknisyeni sekreteri temizlikçisi..
Biri olmasa eksik kalır herşey.
O yüzden korkmayın hemen alışırsınız ordaki düzene.
Özellikle nöbetli çalışacaksanız ailenizden çok o insanları göreceğiniz için daha bir samimi gelecek ortam :) şimdiden hayırlı olsun.
canım çok teşekkür ederim yorumun içn , böyle yazıları okudukça rahatlıyorum kendimi çalışmaya hazır hissediyorumCanım ya sen çok kötü insanlarla karşılaştın yada çok kötü bir yerdesin.
Kimse yeni gelene sen birde çay mı içeceksin gibi çıkışmaz.
Temellerini sağlam atarsan arkadaşlıklarının hiçbir problem yaşamazsın. Çalıştığın yerde ki yaş ortalaması önemli eğer emekliliği yaklaşmış eski usul hemşirelerle karşılaşırsan dediğin doğru biraz zorlanıyorsun ama kendini kanıtladıktan sonrada en gözdeleri olursun bu kişilerin.
İşini düzgün yap, kaytarma, etik çalış, hastayla çalışanlarla empati kur gerisi kendiliğinden çözülüyor zaten.
Ben 18 yaşında atandım 60 puanla değil üstelik bir arkadaş öyle demiş 84le 6. atamada anca atandımSadece 8 kişiydik yeni çömez :) Bizim üstlerimiz en azı 12 yıllıktı bir düşün yani. Ama bak üstesinden geliniyor. 9. yılımı çalışıyorum çokta seviyorum işimi. İnsanlığa faydalı olunabilecek sayılı mesleklerden bu meslek. Bu mesleği neden seçtiğini hatırla. O idealist genci yeniden alevlendir ruhunda
Kolaylık ve başarı dilerim meslek hayatında.
canım teşekkür ederim yorumun için, ben atandım çok şükür, yazdığım olumsuzlıklar özellerdeki durumdu, hayırlı olsun bu arada senin mesleğin de :)Hemşireliğin atamaları çok iyi. Puanlar çok düşük. KPSS'ye girdeydiniz keşke. Özelde genel olarak herkes her türlü eziliyor ama mesleğinizi bırakmayın böyle nedenlerden dolayı. Önceden aklımın ucundan sağlığın s'si ile ilgili bölümler geçmezdi. Şimdi ben de bir sağlıkçı olmaya adayım. :)
anlayışın için çok teşekkür ederim canım, evet her iş yerinde var böyle durumlar ama hemşire arkadaşlar beni daha iyi anlar bizdeki ortamlar daha farklı herkez bi laf sokma karşısındakini rencide etme çabasında. ama iyi söyledin böylesi tipler yüzünden mesleği bırakacak değilizsende haklisin şükür ediyoruz illaki ama birde işin diğer yüzü var ben çalışıyorum diye mecburmuyum başkasının kahrını çekeyım benzer sorunlar bizlerdede oluyor sorunlu karakterler resmen Çin işkencesi gibi yaşam kaliten düşüyor ne bileyim çok gıcıklar tek kelimeyle onlarin yüzünden mesleği bırakacak değiliz ben bunu diyorum arkadaşım konu sahibinide çooook iyi anlıyorum
cavebın için teşekkür ederim canım, en azından olumsuz bi yorum olsa bile yıkıcı değil yapıcı bbir yorum olmuş. birisi okusun da görsün olumsuz yorum nasıl yapılır. haklısın kendimi geliştirmem düşüncelermi yenilemem lazım farkındayım baştan yenik düşmüş gibiyim. ama şu konuda sana katılmıyorum ; evlenip çoluk çocuğa karışmak için çok konuşuyor olmam yada kendime güvenmem gerekmez ; sessiz içine kapanık insanlar da böyle bir hayat yaşayabilir !Çok ezileceğim deyip durursan zaten ezilirsin.
İş hayatın da berbat geçer.
Bu nasıl bir olumsuz düşünce yapısıdır ya.
Daha başlamadan başına gelebilecek kötü olayların derdine düşmüşsün.
Sessizim sessizim diye de beynine kazımışsın iyice.
İş hayatında dişli olacaksın. Bunun için uğraş.
Aynı lafları tekrarlamak sana bir şey kazandırmaz.
Çok şanslısın. Kıymetini bil. Kendini geliştir, düşüncelerini yenile.
Bakış açın değişsin. Biri sana sen de mi çay içeceksin deyince "evet içeceğim" de iç yani.
Nedir... O kadar mı kendine güvenin yok bunların üstüne?
Bir de aile kurmuş çoluk çocuğa karışmışsın.
Azıcık güçlü olmayı dene.
teşekkür ederim canım güzel temennilerin için..Yeni işe başlamak streslidir ama iyi düşün, iyi olsun
Dua et bol bol Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştır diye
Bu psikoloji ile başlarsan tedirgin ve huzursuz olursun
Kendine güzel şeyler telkin et, umarım çok sevdiğin bir iş yerin olur
cavebın için teşekkür ederim canım, en azından olumsuz bi yorum olsa bile yıkıcı değil yapıcı bbir yorum olmuş. birisi okusun da görsün olumsuz yorum nasıl yapılır. haklısın kendimi geliştirmem düşüncelermi yenilemem lazım farkındayım baştan yenik düşmüş gibiyim. ama şu konuda sana katılmıyorum ; evlenip çoluk çocuğa karışmak için çok konuşuyor olmam yada kendime güvenmem gerekmez ; sessiz içine kapanık insanlar da böyle bir hayat yaşayabilir !
yavrum uzme kendını ben sen gıbı degıl sen ben gıbı olamazsın bu bır.ayy tamam çok şımarık yetiştim sen ve senin gibiler de madem az kafa çalıştırsalardı da hemşire olsalardı madem çok basit olunuyor ve atanılıyor, senin de olurdu ayın 15 ide maaşın. bir öğretmen yazmış, bıktım velilerin kaprislerinden benim sayfamda hadi ona da cevap yaz ne duruyorsun seni şımarık de paran var mutsuzsun de , senin gibilerle muhattap olduğum vakite yazık. normal bi şekilde boşver takma kafana öyle şeyler her işyerinde olur gibisinden yazsaydın (buradaki birçok yorum yapan arkadaş gibi) ben sana özel olarak cevap yazmazdım, kelimenin doğrusu HERKEZ miş, bu sözcüğü bilip de diğer bilmeyenlerle dalga geçmen sana ayın 15 inde maaş kazandırır bekle
canım teşekkür ederim yorumun için, ben atandım çok şükür, yazdığım olumsuzlıklar özellerdeki durumdu, hayırlı olsun bu arada senin mesleğin de :)
ayy tamam çok şımarık yetiştim sen ve senin gibiler de madem az kafa çalıştırsalardı da hemşire olsalardı madem çok basit olunuyor ve atanılıyor, senin de olurdu ayın 15 ide maaşın. bir öğretmen yazmış, bıktım velilerin kaprislerinden benim sayfamda hadi ona da cevap yaz ne duruyorsun seni şımarık de paran var mutsuzsun de , senin gibilerle muhattap olduğum vakite yazık. normal bi şekilde boşver takma kafana öyle şeyler her işyerinde olur gibisinden yazsaydın (buradaki birçok yorum yapan arkadaş gibi) ben sana özel olarak cevap yazmazdım, kelimenin doğrusu HERKEZ miş, bu sözcüğü bilip de diğer bilmeyenlerle dalga geçmen sana ayın 15 inde maaş kazandırır bekle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?