hemşirelik mi Öğretmenlik mi

Canım senin yerinde olsam hemşireliği tercih ederdim benim yengem hemşire gayette memnun ama insanlarla ilişkilerin iyi olması lazım yani işini severek yapman lazım bence hangi meslek grubu beni daha çok mutlu eder diye düşünmen lazım bi tanıdığımızda matematik öğretmeni ama atanamadığı için sözleşmeli çalışıyor

Hangi mesleği tercih edenler mesleğini de yazarsa süper olacak zannımca:)

Son düzenleme:
hemşireliği kazanıp gitmeyen biri olarak ; hemşirelik ..

Son düzenleme:
Ben de bayağı soğudum.Hangi bölümdesin peki?İlçe mi,şehir mi?Yoğunluk,ortam nasıl?

yıllardır bu işi yapıyorum,her 2 meslekten de çok kişi tanıyorum.Öğretmenliği cidden çok seviyorum ama göründüğü gibi kolay değil,tabii işini doğru yapmaya çalışırsan.Aksi halde oturduğun yerden de paranı alırsın ki,bu her meslek için böyledir.İşin için özenirsen yorulmayı da göze alacaksın demektir.Yoğunluk bulunduğun yerdeki ders saati sayına göre değişir,ben 31 saat girdim bu yıl,öğretmen için en fazlasıdır zaten (meslek öğretmenliği dışında ),ona rağmen hiç şikayet etmedim,çünkü ben öğrenci seviyorum,ne yapayım,hepsi iri yarı sakallı ama seviyorum işte :)

Ama ben hemşireyim işte

Zor yani,soğudum .Öğretmenliği tercih ederim.Nöbetli işler ve de bu meslek ikisi birlikte ağır.

Benim atanan arkadaşlarim öyle çalışıyo.
kardelen arkadaşımızda söylemiş mesela.

röntgende, radyasyonlu birimde falan çalışılırsa olabilir ama onun dışında nöbet falan da tutulmuyorsa böyle bir uygulamanın mantığını anlayamam ben...

canım benim sinirlenme zira o yorumda kedi- ciğer olayı söz konusu bu çok bariz ortada.... çakma dr diyip asla olmam diyen kişi hangi mesleği icra ediyor çok merak ettim doğrusu ....
kuzum ben mühendisim,bürom var,buyur gel bir çayımı iç
bu kadar niye sinirleniyorsunuz?
devlet vermiş ünvanı diyorsunuz madem;;;
aile "HEKİMİ" ...HEKİM=DOKTOR
aile hemşiresi olsa amenna lafım yok ona..
ama hekimliği hekim yapsın,hemşireliği hemşire..
teknik lise çıkışlılarıda mühendis yapıyolar mesela..
karşıyım böyle DEVŞİRME MESLEKLERE...
ama herkes kendi işini yaptığı müddetçe,saygım sonsuz,herkesin ekmek parası...

bilgililerdir muhakkak tabii ama doktor kadar değil...
hastalanınca da doktora gidip doktor bey,şu sorunum var diyorum..
böylece hemşire hanım şöyle böyle dememe gerek kalmıyor,neden diyeyim görevi o zaten...
hemşire arkadaşta doktorun önerdiği tedaviye yardımcı oluyor...
yani herkes görevini yapıyor...
ne hekim hemşirelik peşinde, ne hemşire hekimlik..
adamlar tıp kazanana kadar alınları çatlıyor,6 yıl okul okuyor..
bölümünüzle arasında dağ kadar puan farkı var..
sen buna adalet diyorsan,o da senin vicdanının terazisine kalmış:)

Son düzenleme:
Bir öğretmen olarak ben de hemşirelik diyorum.
Mesleğimi çok sevdiğim halde..

Öğretmenlerin atama sıkıntısı hallolsa, yer değiştirme sıkıntısı var ki aman amannn nerden seçtim bu mesleği dedirtiyor..
Diğer sorunlardan bahsetmek bile istemiyorum..

Çok seviyorum en büyük hayalim bu demiyorsan eğer hemşireliği seçmen senin için daha iyi olur..

her mesleğin sıkıntılı yanı var öğretmenliğin değeri kalmadı,veliler uğraşıyor,öğrenciler uğraşıyor,idareciler yazmakla bitmez fakat çok güzel bir meslek bir bayan için severek yaparsan her türlü zorluğu yenersin,maaşı iyi,tatili var,sürekli ayakta durmayı gerektiren bir iş değil sağlık açısından.hemşireliğe gelince köylerde olursan çok ama çok rahat edersin maaşları da gayet güzel fakat şehirler de ise yoğunluk olacağından insanlarla uğraşması bıraz sıkıntı olabilir nöbet olayları var galıba burda biri demiş 2 gün çalışır3 gün tatil yaparsın nasıl oluyor anlamadım aslında her ıkı meslekte eşit hastane ortamında olmak mı senı mutlu edicek yoksa okul mu düşün kararını ver.

tabiki hemşirelik.hemşire olan cok fazla arkadasım var mezun olur olmaz işe başladılar.kpss puanlarıda oldukca dusuk.arkadasın dediği gibi iş garantisi acısından hemsirelik en iyisi.maasları desen yine oyle.izinleride cok fazla bence.arkadasımı ne zaman arasam izinli.5-6 gun pespese izin kullanabiliyorlar.

valla elini sallasan mühendis....

valla elini sallasan mühendis....
çok çeşitli dallarımız olduğundan haklısın vallahi ne diyeyim
mesleğimi sormuştun ya,
mühendis deyip geçiştirmeyeyim,
yüksek lisansımın son senesindeyim,
ayrıca sermaye piyasası ve gayrimenkul değerleme uzmanlığı okuyorum..
geçen seneden bu yana isg uzmanlığı yapıyorum.
5 tane firmanın danışmanıyım..
büromu açmadan önce de yaşadığım şehrin en büyük krom tesisinde tesis baş mühendisliği yaptım..

çok şükür başkasının ciğerinde gözü kalacak durumda değilim, ama önümdeki ciğere salyası akan çok

Son düzenleme:
bir doktor olarak cevaplayayım sorunu.öncelikle ilgilerin,ne istediğin çok önemli.bunları bilmeden genel bir yorum oluyor sonuçta hepiizin yaptığı.atanma açısından bakarsanız hemşirelik avantajlı.ayrıca fakülteyi bitirir bitirmez özelde çalışıyor olsanız bile dersanelerdeki kadar emeğiniz değersiz olmaz.12-16 saat çalıştıktan sonra 2-3 gün boş günün olur ki 12-16 saati de diğer hemşirelerle kendi aranızda çalıştığınız yere göre 2'ye 3'e bölüp çalışırsınız.bu durumda gece şiftinizde bile uykunuzu uyuyup 2-3 günlük bir tatile girip yaparsınız.hemşirelik yaparken psikoloji okuyan bir de üstüne benden daha fazla sosyal hayatı olan bir arkadaşım vardı gerisini siz düşünün.kötü yönleri ise doktor vizitini atar,orderını veriri hastayla sen kalırsın başbaşa.moral değerlerinin güçlü olması lazım.evlenip,çocuk doğurduğunda sonrasında boş günün olsa bile daha stabil bir hayat isteyeceksin.haftasonu,gece çalışmak sosyal hayatını bozacak.

yukarıda bir ara hemşirelerin aile hekimi yapılmak istendiği yazıyordu.birkaç doktorun hemşire arkadaslarına yaptığı şakayı internetteki bir haber sitesinin gercek sanıp yayınlaması ve hemşirelerin paylaşımlarıyla yayılmasıydı.doğrusunu yazmak istedim

Ne dolmuşsun sen be kardeşim.Kim ne yaptı sana

sen öyle sanıyor olmayasın

mühendis arkadaş da burda yaydı olayı yanlış anlamış kusuruna bakmayın

Ne muhendisliği olduğuna bağlı. İşe yarar bi bölümse kesinlikle muhendisliği tercih et. Değilse öğretmenliği.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bende hemşirelik ogrencisiuim kesinlikle hemşirelik. Huzur evi müdürü olma şansımız da yuksek zaten lisans mezunu hemşire arıyorlar, bi de hic issiz kalma derdin yok hastaneler dışardan hemşire getiriyor o kadar açık var. Öğretmenler artik harcanıyor saygı duyulmuyo artik pek bu çok uzucu

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…