- 16 Mart 2014
- 3.356
- 1.106
- 148
- Konu Sahibi Umuthepvarr
-
Ablalarım o kadar kararsız bir haldeyim ki üniversite sinav sonucları açıklandı sıralamam mühendislik öğretmenlik ve hemşireliğe tutuyor.fakat ben mühendislik düşünmüyorum.Eğer öğretmenliği seçersem ailemle yaşadığim ilden 4-5 saatlik mesafedeki illerde ilköğretim matematik öğretmenliğini tercih edicem.Fakat ileride öğretmen olup atanamamaktan korkuyorum eğer hemsire olursam yaşadığım ilde okuyucam ve atanabileceğime inaniyorum onunda izni az ve nöbet sorunu olduğu için ailem pek istemiyor bense iki mesleğede aynı mesafedeyim ne yapıcam bilmiyorum bana fikir verir misiniz ?
Ben de bayağı soğudum.Hangi bölümdesin peki?İlçe mi,şehir mi?Yoğunluk,ortam nasıl?
Benim atanan arkadaşlarim öyle çalışıyo.
kardelen arkadaşımızda söylemiş mesela.
kuzum ben mühendisim,bürom var,buyur gel bir çayımı içcanım benim sinirlenme zira o yorumda kedi- ciğer olayı söz konusubu çok bariz ortada.... çakma dr diyip asla olmam diyen kişi hangi mesleği icra ediyor çok merak ettim doğrusu ....
bilgililerdir muhakkak tabii ama doktor kadar değil...senin o çakma doktor dediklerin doktor kadar bilgililer unutma doktor order yazar gider hemşire herşeyiyle ilgilenir hastanın dr.rahatsız etmiyim diye ilaç yapar sabaha kadar kendi bilgisiyle nie hakaret ediyosunuz mesleğe hastalanıp doktora gidildiğinde hemşire hanım şöle böle demesini çok iyi biliyosunuz usturuplu yapın lütfen yorumlarınızı
kuzum ben mühendisim,bürom var,buyur gel bir çayımı iç
bu kadar niye sinirleniyorsunuz?
devlet vermiş ünvanı diyorsunuz madem;;;
aile "HEKİMİ" ...HEKİM=DOKTOR
aile hemşiresi olsa amenna lafım yok ona..
ama hekimliği hekim yapsın,hemşireliği hemşire..
teknik lise çıkışlılarıda mühendis yapıyolar mesela..
karşıyım böyle DEVŞİRME MESLEKLERE...
ama herkes kendi işini yaptığı müddetçe,saygım sonsuz,herkesin ekmek parası...
çok çeşitli dallarımız olduğundan haklısın vallahi ne diyeyimvalla elini sallasan mühendis....
rofl.. Yorumları yapmak için öğretmenlik hakkında bilgi sahibi olmaya yahut öğretmen olmaya gerek yok. Velev ki 2 ay tatil, hangi meslekte var 2 ay tatil? Hemşirelikte?
Muhtemelen öğretmensin.. Kim sana saygı duyuyor? Yüzlerce öğrencinin kahrını çektikten sonra 2buçuk milyardan başka ne kazanıyorsun? Baş ağrısı? Yorgunluk? Sen seç istersen.. Velev ki sana saygı duyuyorlar, sanıyor musun ki her öğretmen senin gördüğün saygıyı görecek? Git bakayım bir ortaokula ya da liseye seviyesi düşük öğrencilerin kahrını çek sonra öğretmenlik ayağa düşmedi, çok değerli bir meslek de. Herkes üniversiteyi bitiriyor artık, herkes formasyon alıp öğretmen oluyor.. Neyi ayağa düşmemiş merak ediyorum = ]
Btw "biri hatalı bir şey yazsın da atlayıp ters bir şekilde düzelteyim" tavrı ile giriyorsunuz ya, müthiş eğleniyorum yorumlarınızı okurken
çok çeşitli dallarımız olduğundan haklısın vallahi ne diyeyim
mesleğimi sormuştun ya,
mühendis deyip geçiştirmeyeyim,
yüksek lisansımın son senesindeyim,
ayrıca sermaye piyasası ve gayrimenkul değerleme uzmanlığı okuyorum..
geçen seneden bu yana isg uzmanlığı yapıyorum.
5 tane firmanın danışmanıyım..
büromu açmadan önce de yaşadığım şehrin en büyük krom tesisinde tesis baş mühendisliği yaptım..
çok şükür başkasının ciğerinde gözü kalacak durumda değilim, ama önümdeki ciğere salyası akan çok
bir doktor olarak cevaplayayım sorunu.öncelikle ilgilerin,ne istediğin çok önemli.bunları bilmeden genel bir yorum oluyor sonuçta hepiizin yaptığı.atanma açısından bakarsanız hemşirelik avantajlı.ayrıca fakülteyi bitirir bitirmez özelde çalışıyor olsanız bile dersanelerdeki kadar emeğiniz değersiz olmaz.12-16 saat çalıştıktan sonra 2-3 gün boş günün olur ki 12-16 saati de diğer hemşirelerle kendi aranızda çalıştığınız yere göre 2'ye 3'e bölüp çalışırsınız.bu durumda gece şiftinizde bile uykunuzu uyuyup 2-3 günlük bir tatile girip yaparsınız.hemşirelik yaparken psikoloji okuyan bir de üstüne benden daha fazla sosyal hayatı olan bir arkadaşım vardı gerisini siz düşünün.kötü yönleri ise doktor vizitini atar,orderını veriri hastayla sen kalırsın başbaşa.moral değerlerinin güçlü olması lazım.evlenip,çocuk doğurduğunda sonrasında boş günün olsa bile daha stabil bir hayat isteyeceksin.haftasonu,gece çalışmak sosyal hayatını bozacak.
yukarıda bir ara hemşirelerin aile hekimi yapılmak istendiği yazıyordu.birkaç doktorun hemşire arkadaslarına yaptığı şakayı internetteki bir haber sitesinin gercek sanıp yayınlaması ve hemşirelerin paylaşımlarıyla yayılmasıydı.doğrusunu yazmak istedim
Ablalarım o kadar kararsız bir haldeyim ki üniversite sinav sonucları açıklandı sıralamam mühendislik öğretmenlik ve hemşireliğe tutuyor.fakat ben mühendislik düşünmüyorum.Eğer öğretmenliği seçersem ailemle yaşadığim ilden 4-5 saatlik mesafedeki illerde ilköğretim matematik öğretmenliğini tercih edicem.Fakat ileride öğretmen olup atanamamaktan korkuyorum eğer hemsire olursam yaşadığım ilde okuyucam ve atanabileceğime inaniyorum onunda izni az ve nöbet sorunu olduğu için ailem pek istemiyor bense iki mesleğede aynı mesafedeyim ne yapıcam bilmiyorum bana fikir verir misiniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?