Hemşirenin yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben size inanıyorum

Niye derseniz yeni nesil hemşirelerin eğitimi berbat ben ortayaşlı olanları tercih ediyorum genelde.

Yan odadaki hemşireyi şahit gösterin bence

Ama gençlere öğrenmesi için fırsat verilmiyor.. herkes pek kıymetli.
Stajyer geliyor, kimse istemiyor. E bir sinfitaki öğrenciler kaç kere birbirlerine damar yolu acsin?
Senin üstünde öğrenmesin, benim çocuğuma dokunmasın derken eksik tecrübe ile mezun oluyorlar.
Herkes kendisine prof, doçent doktor, herkes tecrübeli personel arıyor.
Nihayetinde bu iş yaparak öğreniliyor. Canlıya dokunacak, ve ne kadar dokunsa o kadar öğrenecek.
Yanıma aldığım her stajyere önce kendine güvenmeyi ogrettim bu yuzden. Net konusun, sesiniz basik kalmasin, vucut dilinizi duzgun kullanin, kollarınızı bağlamayın, iletisim kurun.
Ben supervisor olarak gözümü ayırmadim, hamilelikte farklıdır, bilemem.
Ama orta yaşlı hemşireler emekli olduğunda diğerlerine kalacağız :)

Abartmıyorum benım cocugumda daha aylık bebekken 10 dakıka rahat ıgneyle damar aradı hemsıre oglum aglamamtan helak olmustu bende onunla agladım napıyosunuz bıtmedı daha dedım. Benı odadan cıkardılar esımle bebegım kaldı bısıler ters gıttıgı bellıydı oglum aglamaktan nefesı kesılıyordu. Daldım yıne odaya neden hala alınamadı bu kan dedım yıne cık dedıler cıkmadım baska biri geldı ıgneyı batırmasıyla kanı aldı. Ogun cocugumun bukadar aglamasını asla unutmam. Yapamıyorsan bırak baskası yapsın o daha bebe ya bu neyın hırsı. Ben sıze hak verdım konu sahıbı kendı cocukları olsa eminim onlarda bizimle aynı tepkıyı verırdı. Yazık gunah sonucta aylık bı bebe bukadaf acı cektırılmez

Ben diyalizde çalışıyorum oklava gibi damarlarda bile bazen giriş yapamıyoruz normal damarda en tecrübeli hemşire bile zorlanabilir bunlar normal şeyler. Dava açacak kadar demekki zorladınız yoksa kim uğraşır davayla falan. Mesleği ne olursa olsun kimseyi diğerlerinin yanında utandırmayın.

En son oğlum hastalandığında özel hastanede serum taktircaktik kan almak gene seruma göre daha kolay serum daha da zor. Hemşire damar yolu açmaya baya uğraştı en sonunda buldum dedi serumu taktı ama serum deri altına birikti sistigini söyledim kibarca baskı kurmadan yine baya bı uğraşarak oğlum da ağlarken açtı. İgneyi kaç kere çevirdi soktu çıkardı saymadım yani napsaydim sen beceremedin cekilmi deseydim. İşini yapmaya çalışıyor sonuçta kolay değil ufacık damarı bulup bide damar yolu açmak. O insanı orda germenin kimseye faydası yok tabiki tecrübe vs önemli ama bu yaptığınız yanlış bence.

@Derindeniz95 bacım allah rızası için rahat bırak yorumlarımı

en azından bir şeyler yaz da fikir ayrılığımızı bileyim :)))
Yazık bence, insan odaklı bir mesleği var ama iletişim becerileri hiç gelişmemiş, kendini ifade edemiyor begendime basmaktan başka yaptığı birşey yok.. Zaten gidin evde açın o zaman damar yolunu demesinden belli.bence böyle sağlık çalışanları yüzünden diğer sağlık çalışanlarına da on yargılı yaklaşıyor millet.

Boşuna anlatmayın anlamazlar...Tecrübeli olsun.Ama o tecrübeliler nasıl tecrübe sahibi oluyor bunu düşünme yetisi yok maalesef.Insanlar bisey i deneyimleyerek tecrübe sahibi olur.Bilmeyen yapmasın eee nasıl öğrenecek o bilmeyen bunu düşünen yok.Evet benim uzerimde senin üzerinde çocuğun üzerinde bebegin üzerinde deneyimleyerek öğrenecek.Benim bebeğim 4 ay boyunca hastaneye gitti geldi.Neler yapıldı kuzuma neler damar yolu ne ki.Gormemek için dışarı çıktım o içeride ağladı ben dışarı da..Onlar bu uygulamayı yaparken bakmadım bile stres olmasınlar diye.Ben bir çocuk yada bebek geldiğinde bakmak bile istemiyorum sırf böyle anne babalar yüzünden.Zaten çocuk gelir gelmez ağlıyor onun stresi var canını yakmayalım diye anne babalar böyle yapınca insanın yapacağı varsa bile yapamıyor o an işi.

Sizin becerileriniz çok gelişmiş belli.Sizin gibi insanlara laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor olduğu için uğraşmıyoruz byy.

vallaha ne diyebiliriz ki :) dediğiniz gibi aslında merakta ediyorum fikir ayrılığımızı. mesela hemşire adlı kullanıcı yazdı ben yazdım durum anlaşıldı bu üye yazmayınca iletişim de olmuyor haliyle :)

uf kaprise bak ya. ne beceriksizliği ağzını topla bence. sen çok becerikliysen git sen kanını al milletin. pratik yapmadan nasıl öğrenilecek, her zorlandığı vakada daha bilgili birisinden yardım isterse kendisi nasıl bilgilenecek. tamam her şeyi tecrübeli hemşireler yapsın da 30 yıl sonra onlar gidince tecrübeli bir kişi bile kalmasın hastanede. ne bencil insansınız ya. kafalara bak

allah başka dert vermesin. İnsanlar işini yaparken sabırlı olmak gerekiyor. Hiç bir insan durduk yere mobing davası açmaz. O aşamaya getirecek konuşmalarınızı burada ayrıntılı olarak anlamadığınızı düşünüyorum. Cimer gerekli yerlere cevabı göndermiştir. İnceleme sonucu haksız şikayet olarak değerlendirildiyse ondan size hemen dönüş olmamıştır.

sizde biliçsizce birisi size yardım etmeden yol yardım göstermeden gidin milleti deşin orda mı burda mı derken heryer delik deşik olsun , karşı tarafta canı acıyınca gıkını çıkarmasın öyle mi istiyorsunuz ! o zaman siz yanlış bölüm okumuşsunuz . Versinler size bir mefta otopsi yapın size dha uygun sanki...

evet arkadaşlar daha yeni bir yorumum da saygısızlık olmadığı sürece şikayet etmeyelim demiştim :) bakın tam şikayet edilecek yorum üslup 0..

kapris? ağzını topla? bu neyin saygısızlığı? klavye başında olmanız terbiyesizlik yapabileceğiniz anlama gelmiyor haddinizi ve duracağınız yeri bilin.

ben muhasebe konusunda oldukça becerikliyim bilmediğim konularda arkadaşlarımı arayıp soru soruyorum yardım alıyorum anlar mısınız bilmem ama egolu değilim

bir yorumum da yazmıştım ama sizin gibiler genel de okumaktan aciz olurlar, kuzenimin kızı hemşirelik okuyor ve tatillerinde tüm sülalenin kanını alıyor buyurun size pratik.

bizler de çocuklarımızı sokakta bulduk sizin ve onun gibi beceriksiz hemşireler kevgire çevirsin değil mi?

her şeyden önce edep edep edep. tartışmayı bile bilmeyen seviyesiz bir insansınız lütfen bir daha alıntı yapmayın

Sizi şikayet edeceğim demek de abartı olmuş sanki biraz
Sonuçta kimse “ayy şuraya bir çocuk gelse de delik deşik etsem ağlatsam mahvetsem” diye beklemiyor
Eminim o hemşireler zaten bebek ağladıkça strese girmişlerdir

Bebeğim 4 aylıkken hastaneye bir girdik hala 2-3 haftada bir bazen ayda bir kan alınıyor, Eylül ayından bu yana hastanelerdeyiz
İlk gittiğimizde çok uğraştılar, dört kez iğne batırdılar ama bir türlü kan alınamadı, yenidoğan hemşiresine gönderdiler o da iki kez girdi yine olmadı
O zaman benim hastaneyi ayağa mı kaldırmam gerekiyordu...
Hemşire “bebeği emzir sakinleşsin yine getir” dedi, sonrasında rahatlıkla aldı ama “15 yıldır bu işi yapıyorum ilk kez böyle zor damar gördüm” dedi
Gerçekten bebeklerden kan almak çok çok zor
Ha bir de bunlar yetmedi, verdiğimiz numunenin birinde pıhtılaşma olmuş, o gün tekrar kan verdik
Ama bu da kimsenin hatası değil, bebeklerde çok sık olan bir durummuş
Evet bizim için o gün çok zor bir gün oldu, hala da her kontrol zamanı günler öncesinden strese giriyorum ama yapacak bir şey yok
Keşke herkes biraz daha anlayışlı olsa
Kimse kimsenin bebeğini bile isteye ağlatmaz sonuçta

seviyeyi millete beceriksiz diye çamur atan kişiler ogretmesin lütfen, sizin sulalenin damarları ile turkiyedeki geri kalan 80 milyon insanın damar yapısı ve yeri aynı değil bunu da bilin bence[/QUOTE]

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…