- 12 Aralık 2017
- 3.065
- 3.397
- 63
Bazı sağlık ocakları direkt geri çeviriyor bebekleri, kan almıyorlar.
Sağlık ocağı hemşiresi tecrübesiz olabilir bebekten konusunda evet.
Bu kadar dert eden çocuk hastanesine gitsin.
Ben iki kere kan aldırdım sağlık ocağında, ikincide büyüdü zor olmaz demiştim, yine çok zor oldu.
Bir daha götürmem.
Ama hemşirede de suç bulmuyorum.
Çocuğun kolunun şiştiğini farketmez zor değil degilmi bizde gözümüzle bakıyoruz sizde bunun için eğitim almak sart değil. Genelde ateş takibi yapılmayan hastalar kontrol edilmiyor. Ben zaten isimi hakkıyla yapıyorum çok şükür kimseyi öldürüp sakat bırakmadım rabbimde kimsenin günahına sokmasın. Benim derdim kimsenin daha az hizmet görmesi değil küçük meselelerin şikayet edilmesi. Bu tür şeyler olabilir doğaldır. Bende çok hastamda yaşadım başta normal giderken bir anda şişme oluyor yanındaki kişi gelip söyleyince değiştiriyoruz bu kadar basit. Ha tabi deri altına gitmemesi gereken ilaçlar vardır onları ayrı tutuyorum sık sık kontorl etmek gerekirben bu işin eğitimini almış gibi mi gözüküyorum oradan? ben nereden bilebilirim serum damarda mı çocuğun kolunun içerisinde mi? siz bu işin eğitimini alıyorsunuz siz yapmak durumundasınız neden kabul etmiyorsunuz?
ben burada size "siz de kesin kötüsünüzdür" falan demiyorum aslında kimseye demiyorum ama siz bu mesleği tercih ettiyseniz en iyi şekilde yapmak zorundasınız.
her katta 1-2 hemşire olmuyor bizim gittiğimiz hastanede, 1 katta 10 oda varsa 3-4 hemşire de oluyor 15 dk ya bir gelip hastaları kontrol etmek zor mu?
Çarpıtmadım bildiğimi söyledim. Emin olun sizin bir yakınınız olsa sizde ayrıcalık isterdiniz herkes ister. Kendi çalıştığım doktorlarımdan böyle bir hareket görmedim kendimde doktor değilim ama devlete gittiğimde hocam test yapsak uygun olurmu dediğimde kimse sinirlenmiyorPeki. Öncelik hakkı olayını resmen çarpıtmışsın. Yaşadığım olayda resmen üçkağıtçılık vardı. Kaçıncı dereceden yakın ve nasıl bir öncelik acaba. Meşru olsa yalan dolana girşmezdi. Şunu da ekleyeyim test istediğimiz zaman da cok bilmiş muamelesi görüyoruz. Doktorun işine karışmış oluyoruz
Kan alma konusunda sadece damar bulunur kan alınır olayını biliyorum ikk kez karşılaştığım için şaşırdım kızdım.izah edilseydi anlayışlı olurdum.Cikinti sivri biri değilim ben aslinda
Evet aynen de dediğim gibi. Ben yurtdisinda çalışıyorum hanımefendi. Türkiyede istediğin bölüme istediğin an ulasabiliyorsun. Burda acile bile anca tel açıp gidiyorsunki, eger gerekli degilse acile adamını dahi atmana izin verilmiyor. Alacağın en erken randevu iki üç ayı buluyor. Daha neler neler yazardım. Ama sizin anlayacağınızi sanmıyorum
Yoo ahlaklı olan kimse torpil istemez. Yakınınının kaçıncı dereceden oldugu bile belli degil ve böyle bir hakkı osa üçkağıtla yapmaz o işi. Test konusuna gelince de hatta diğer konulara bakınca da sizin Türkiye'de yaşadığınızı düşünüyorum. Hiçbir şey bu kadar toz peöbe degil.Çarpıtmadım bildiğimi söyledim. Emin olun sizin bir yakınınız olsa sizde ayrıcalık isterdiniz herkes ister. Kendi çalıştığım doktorlarımdan böyle bir hareket görmedim kendimde doktor değilim ama devlete gittiğimde hocam test yapsak uygun olurmu dediğimde kimse sinirlenmiyor
Çocuğun kolunun şiştiğini farketmez zor değil degilmi bizde gözümüzle bakıyoruz sizde bunun için eğitim almak sart değil. Genelde ateş takibi yapılmayan hastalar kontrol edilmiyor. Ben zaten isimi hakkıyla yapıyorum çok şükür kimseyi öldürüp sakat bırakmadım rabbimde kimsenin günahına sokmasın. Benim derdim kimsenin daha az hizmet görmesi değil küçük meselelerin şikayet edilmesi. Bu tür şeyler olabilir doğaldır. Bende çok hastamda yaşadım başta normal giderken bir anda şişme oluyor yanındaki kişi gelip söyleyince değiştiriyoruz bu kadar basit. Ha tabi deri altına gitmemesi gereken ilaçlar vardır onları ayrı tutuyorum sık sık kontorl etmek gerekir
Benim cevremde istisna olmadi demekki. Devlet hastanesinde çalışan ve yakınlarına öncelik hakkı var. Teşhis olayına gelince doktorla konuşabilirsiniz test yapılmasını istiyorum diye hayır demezdi diye düşünüyorum.
yapmayın hanımefendi, bunlar olurken etrafınız da hiç mi şahit yoktu nasıl oluyor da haklı çıkmıyorsunuz?
yaptığım yorumlar da olayları karıştırmayın, ben bugüne kadar kimseye sesimi yükseltmedim, kimseye saygısızlık yapmadım. şiddeti iki taraf için de uygun bulmuyorum hak edene hak edilen ceza verilmeli.
konu sahibi yalan söylüyorsa bu kendi ayıbıdır, ben buraya konu açarken haksız bulunacağımı bile bil bütün detaylarıyla anlatıyorum.
kendi başıma gelen 2 olay anlattım, birisi hemşire yüzünden 1,5 yaşındaki yeğenimin serumunun deri altına gidip çocuğun iyice perişan olması ki uyarı alması için yetkililerle görüştük.
2. olay benim damarımın bulunmayıp iğnenin içinde oynatılması, yok böyle bir acı.
benim ki sorun değil dayanabilirim ama yeğenimin başına gelen sorun, çocuk zaten hasta derdini anlatamıyor hemşirenin sorumsuzluğu yüzünden ayrıca canı acıyor, ben bıraksam siz bıraksanız o hemşire o şekilde devam edecek serumu bağlayıp bir daha ardına bakmayacak.
ben muhasebeciysem firmamın gelir giderinden kar zararından maaşlarından bankasından sorumluyum, siz doktorsanız insanların sağlığından sorumlusunuz, avukatsanız davalarınızı kazanmanız gerekir, inşaatcıysanız en sağlam şekilde yapmalısınız. herkes mesleğini en iyi şekilde yapmak zorunda, bende üstlerim tarafından mobing görüyorum, firmalar küfür ediyor (gerçekten) bunlar bir tek sizin başınıza gelmiyor ki..
Ben gösterilen muameleden rahatsizim. Ateşi olan hastanın başından gidilmez genelde en azından benim çalıştığım yerler öyleydi.ateşten dolayı yatıyorduk biz düşmeyen ateşimiz var.
biz ancak şiştiğinde görebildik ve haber verdik zaten, sorun da burada o serum damar altına girinceye kadar hemşire keşke gelip kontrol etseydi.
zaten çocuk bir taraftan grip ateşi 40 a çıkıyor düşmüyor e yaşı daha 1,5 günah değil mi bir de serum acısıyla uğraşıyor?
şimdi konu da anlaşılmayan nokta ne biliyor musunuz? siz iyi bir hemşiresinizdir dikkatlisinizdir ama diğeri değildir, ölümüne hemşireyi savunmak yerine durumu anlamaya çalışın. ben iyi muhasebeciyim diye bütün muhasebecileri savunamam değil mi?
Gittiğim hastenede açık açık yazıyor var diyeDüzelteyim,
Öncelik hakkı yok.
Olmadığına dair de uyarı almış hali hazırda kuzenim var.
Babasının işlemini öne aldığı için şikayet edildi.
Haksız bulundu.
Uzman doktor.
Ben gösterilen muameleden rahatsizim. Ateşi olan hastanın başından gidilmez genelde en azından benim çalıştığım yerler öyleydi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?