Aymen katılıyorum dağımıklık sorun diil bende dağınığım ama pisliğe dayanamıyorum şimdiye kadar öğretebildiğim tek şey yatağa girerken pis çoraplarını çıkartması oldu sonra level atladım eve girer girmez çıkarmaya başladı bide sepete atturabilirsem tamamdır. Klozet için biraz daha çavalıycam bakalım.Dogru tabi ben biraz espri maksatli soyledim cunku benim esim de cok sukur degismedi temiz ve bakimlidir.He corap meselesi tum erkeklerde ayni sanirim ama temiz olduktan sonra coraplari topluyorum sorun degil bence bunlar.Ama bir gercekte var ki insan evlendikten sonra bir rahatlama oluyor o da gayet normal.Nihayetinde insan evinde rahat etmek istiyor.Temiz olunduktan sonra zaman zaman daginiklik problem degil bence toplaniyor nasilsa
Değişirmi dersinEğitiniz...
Erkek anneleri niyeyse (!) o evde yaşamıyormuşcasına evlatlarına sorumluluk vermediğinden, onlara her şeyi serbest bıraktıklarından çoğu modeli kozalak görünümlü ham odundur.
Biraz yontunuz, bıkmadan bir çocuğa öğretir gibi ödül ceza yöntemiyle normal şeyleri yaptırınız ki cilalanmış, kullanılır ahşap haline gelsin.
Evinize kurallar koyun, eşinize sorumluluk verin ve dayanın.
Onun yerine yapmayın!
Benim annem olsaydı o çarabı babamın kafasına takardı klozeti babamın elbiseleriyle silerdi böylesine öylesi lazım ki kıymetli olsun sesini çıkarmadınmı bittin demektir erkeğin yaradılışında böle bişe yok onlar yürüyen cehalet olduğu için bu şekilde oluyo susan kadınlar yü oyle olunmaz oyle dogulur! Haklisin oyle hatunlarin kiymeti var ama maalesef ki biz boyleyiz...
Hak veriyorum oyle kadinlarin kiymeti oluyor amaBenim annem olsaydı o çarabı babamın kafasına takardı klozeti babamın elbiseleriyle silerdi böylesine öylesi lazım ki kıymetli olsun sesini çıkarmadınmı bittin demektir erkeğin yaradılışında böle bişe yok onlar yürüyen cehalet olduğu için bu şekilde oluyo susan kadınlar yü
Öyle bir değişir ki...Değişirmi dersin
Sizi cok madam rottenmeier gördüm doğrusuÖyle bir değişir ki...
Eşim temizlik, düzen hastası diyebilirim.
Ama iş kendi yapmaya gelince tık yok.
Çoğu erkek gibi, padişah olarak yetiştirilmiş ve suyunu bile kendi almamış diyebilirim.
Bu sebeple işe evliliğimizin ilk ayında başladım.
İlk önce kullandığımız banyolarımızı ayırdım ve iki banyoyu da aynı günlerde düzenli temizledim.
O pislikten söylenmeye başladığı an, aramızdaki kullanım farkını gösterdim.
Benimki tertemizdi ama onunkini anlatmaya dilim varmıyor.
Ve sadece kendiminkini temizlediğim günlerde orayı temizleyeceğimi, bu sebeple düzgün kullanması gerektiğini öğrettim.
Kirli sepetindekiler hariç hiçbir çamaşırı yıkamadım.
Çorabım yok diye söylenmeye başladığı an, sağda soldakileri bir güzel toplatıp, sepette değilse yıkanmayacağını anlattım.
Kendi dolabı dağılmasın diye benim dolabıma attığı kıyafetlerini bir güzel kapı girişindeki paspasa attım, bir de üzerine yıkamadım.
Kuru temizlemenin yolunu öğretiverdim, bir daha yaparsa çöpte bulacağını da ilettim.
Her akşam yemekten sonra tabağını tezgaha koymassa, o tabakların ömrüm boyunca orada kalacağını gözleriyle gördü.
Ütüler yapıldığında odadan alıp kendi dolabına yerleştirmek zorunda, çünkü dokunmuyorum.
Evlilik, erkeğe hizmetçilik değildir.
Herkesin iyi becerdiği şeyleri, diğerinden esirgemeden, hayatını kolaylaştırmaya çalışarak beraber yaşama şeklidir.
Önce bunu kendinize birçok defa söyleyin ve inanın.
Bırakın da eşiniz bir kere çayı koysun ya da size hizmet etsin.
Her şeyden önce burada sizin bilinçli olmanız, dayanmanız ve o adama görev vermeniz önemli.
Ayakta alkışlıyorum yemin ederim harikasın. Ammmmaaaaa benim bi kv faktörüm varÖyle bir değişir ki...
Eşim temizlik, düzen hastası diyebilirim.
Ama iş kendi yapmaya gelince tık yok.
Çoğu erkek gibi, padişah olarak yetiştirilmiş ve suyunu bile kendi almamış diyebilirim.
Bu sebeple işe evliliğimizin ilk ayında başladım.
İlk önce kullandığımız banyolarımızı ayırdım ve iki banyoyu da aynı günlerde düzenli temizledim.
O pislikten söylenmeye başladığı an, aramızdaki kullanım farkını gösterdim.
Benimki tertemizdi ama onunkini anlatmaya dilim varmıyor.
Ve sadece kendiminkini temizlediğim günlerde orayı temizleyeceğimi, bu sebeple düzgün kullanması gerektiğini öğrettim.
Kirli sepetindekiler hariç hiçbir çamaşırı yıkamadım.
Çorabım yok diye söylenmeye başladığı an, sağda soldakileri bir güzel toplatıp, sepette değilse yıkanmayacağını anlattım.
Kendi dolabı dağılmasın diye benim dolabıma attığı kıyafetlerini bir güzel kapı girişindeki paspasa attım, bir de üzerine yıkamadım.
Kuru temizlemenin yolunu öğretiverdim, bir daha yaparsa çöpte bulacağını da ilettim.
Her akşam yemekten sonra tabağını tezgaha koymassa, o tabakların ömrüm boyunca orada kalacağını gözleriyle gördü.
Ütüler yapıldığında odadan alıp kendi dolabına yerleştirmek zorunda, çünkü dokunmuyorum.
Evlilik, erkeğe hizmetçilik değildir.
Herkesin iyi becerdiği şeyleri, diğerinden esirgemeden, hayatını kolaylaştırmaya çalışarak beraber yaşama şeklidir.
Önce bunu kendinize birçok defa söyleyin ve inanın.
Bırakın da eşiniz bir kere çayı koysun ya da size hizmet etsin.
Her şeyden önce burada sizin bilinçli olmanız, dayanmanız ve o adama görev vermeniz önemli.
o zamanki şartlar bunu gerektirdiDegismez! Ben cok cabaladim olmad
Hak veriyorum oyle kadinlarin kiymeti oluyor ama
tasdik ettigin dusunce ve yasadigin hayat cok tezat degil mi? Kp ve kv ile yasamak bayagi fedakarlik isteyen bi hayat..
Aksine bir o kadar dağınık, rahat, düzeni sevmeyen ve hayatın hiçbir anını rutin işlerle harcayarak zaman kaybetmek istemeyen biriyim.Sizi cok madam rottenmeier gördüm doğrusu
Benim de var öyle bir sorunum.Ayakta alkışlıyorum yemin ederim harikasın. Ammmmaaaaa benim bi kv faktörüm var
E işte ben yapmasamda kv yapıyo eşim gece kalkıyo acıkıyo bişeyler yiyo sanki restoranda yemiş gibi öylece bırakıp yatıyo sabah bn kaldırmasam kv kaldırıyoAksine bir o kadar dağınık, rahat, düzeni sevmeyen ve hayatın hiçbir anını rutin işlerle harcayarak zaman kaybetmek istemeyen biriyim.
Ama kimsenin de emir uşağı değilim.
Bir insan herhangi bir şeyi talep ediyorsa, öncelikle kendi yapacak, hayatında emek verecek ki başkasından yapmasını beklesin.
Bu sebeple empati yoksunu yetiştirilen kocama, istediği şeylerin miniminnacık bölümünü yapmasını öğrettim ki, o durmayan çenesini kessin.
Artık hiçbir şeye söylenmiyor, çünkü ne kadar zor olduğunu ancak başına gelince anlayabildi.
Benim de var öyle bir sorunum.
Evimde kayınvalidemlerin de olduğu misafir ağırlama seramonilerimde tutuşturuveriyorum eşimin eline tepsileri, tabakları.
Bir bir hizmet ediyor misafirlerimize.
Kayınvalidem oradan eşime 'sen otur, bu kadar kız varken' dediğinde, 'bu misafirler bizim davetlimiz anneciğim, o yüzden ev sahipliğini biz yapıyoruz' gibi bir cevap alıyor benden.
İstediği kadar gıcık olsa da bir güzel iş gördürüyorum elalemin içinde kocama, yoksa birkaç gün evde kavga eksik olmayıp, bir de ev işine paydos edilmiş olacak.
Mesele burada zaten, biz kadınlar söylenip söylenip her şeyi yapmaya devam ediyoruz.
Etmeyin, yapmayın ki yardım etsin.
Ortak alanlarda bir şey yapamasanız da, kendi odanızdaki dolap düzeni, çamaşır olayından başlayabilirsiniz.E işte ben yapmasamda kv yapıyo eşim gece kalkıyo acıkıyo bişeyler yiyo sanki restoranda yemiş gibi öylece bırakıp yatıyo sabah bn kaldırmasam kv kaldırıyo
Kesinlikle sıçrıyor etrafa maalesef tek çözüm oturarak yapması ayrıca ayakta yapmak hiç sağlıklı değil sonra prostat oluyorlar bağıra bağıra geziyorlarsizi çok iyi anlıyorum sizin kadar sıkıtnılı değilim eşim temizdir beden ve ev temizliğine cok dikkat eder dağınıklığıda yoktur da şu klozet olayına bende takığım benım eşimde sürekli kaldırır bazen gece sıkısarak wcye kalkıyorum klozet kapagını indirene kadar mahfoluyorum ya her gittiğimde klozet kapağı kalkmıs oluyor buda sıkıcı bir durum aslında :) ayrıca idrar kapak kaldırdığı halde sanki yere fayanslara sıçrıyor gibime gelıyor hergün klozet önü paspasını yeniliyorum
haklısın canım bende diyorum otur ama alşmış işte :):):)Kesinlikle sıçrıyor etrafa maalesef tek çözüm oturarak yapması ayrıca ayakta yapmak hiç sağlıklı değil sonra prostat oluyorlar bağıra bağıra geziyorlar
Bunu bende çözemedim hakkaten nasıl oluyo oo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?