hep aklımın bir köşesinde acabalar.((

eski kafalı aileler ve yorumları!!!
bunlara hayat boyu katlanabilecek misin?
Çünkü eğer erkeğin ailesi pek gönüllü değilse her fırsatta laf sokmayı ihmal etmeyecektir.
ay benim eşimim halası geldi aklıma birden. o da oğlunu kızı olan bir bayanla evlendirdi sonra kıza etmediğini bırakmadı.
zor yani bu işler.
altından kalkabileceğine emin misin?

Allah kolaylık versin diyeceğim o zaman
Ben de kendi işimi yapmıştım bir dönem. İşimin başından ayrılamıyordum, sorumluluğu çok daha fazla çünkü. İzne çıkamıyordum kafam hep dolu, telefon hep elimde. 2 hafta üst üste izin yapamadım hiç.

İlk mesajınızı dikkate alarak cevabımı yineliyorum:

Annenizin "siz istediğiniz kim varsa davet edebilirsiniz" sözüne karşı; müstakbel sözlünüzün tarafı "yok bizde kalabalık olmayacağız, bizde söz kalabalık yapılmaz, aile arasında yapılır" veya "şehirlerarası söze bizde kalabalık gidilmez" gibi bir cevap verebilirdi. Direkt çocuklarınızdan konu açılmış olması midemi bulandırdı açıkçası.

Söz var, üslup var. Çocukların adı geçmeden başka bahane bulunabilirdi.

Bence sözü, nişanı vs uzun tutun. Aileyi ve müstakbel sözlünüzü daha yakından tanımaya çalışın.

O saha kötü ya madem maddi durumu bukadar iyi size ve çocuklar gayet iyi nafaka verirdi sizde cocuklarinizla yasaradîniz. Çok eksik anlattıklarıniz var kendinizi haklı çıkarmak için. Ama ben ikinci evliliği olup çocuklarını bırakan biri ile asla evlenmezdim bir erkek olsam. Şimdi diyelim ikinci evlilikten çocuk oldu zaten evleneceğiniz adamın bunu istemek en doğal hakkı ve bu evlilik de sürmedi o çocuk ne olacak. O çocuğu yanınıza alsaniz diğer çocuklara haksızlık. Almasanız da ayrı kötü. Hadi bundan önce cahildiniz küçüktü nuz vs bundan sonrası için de bence bu durumu didiklemiyorsunuz.

Ben boşanan çocuklu kadın evlenmemeli demiyorum. Ama lafta değil gercekte en üst seviyede çocukları olmalı. Bir baba çocuğunu haftada bir görebilir. Eşim kimi zaman 2 hafta evdeki çocuğu göremiyor çocuk o işten gelene dek uyuyor ana bir annenin bunun ağır psikolojisi altında yeni evlilik kararı. Yok yok doluya koy almıyor boşa koy dolmuyor.

Canım senin gibi bir anneye herkes saygı duymalı çünkü çok belli eğer çocukların ile ilgili tek ima olursa canavar olursun.

Ana iki çocuğunu bırakıp başka şehire gelin gelen anneye kim niye saygı göstersin. Hayatta ona verilen en yüce hediyeleri bırakıp gelebilen kişiye. Hani baba çok güçlüdür de anneden bir şekilde çocuğu alır iftira vs ile üzülürüm o kadına. Çok bakamayacak durumda hergün dayak şu bu olur anne ayrılır çocuklar babada kalır yine anlarım. Ama yok yok. Ayrı bir şehire gidecek orada kendi işi olacak bide bak sen lükse. Geçen bir üvey anne dehşeti vardı ya işte aynen böyle bir kadın vardı ordada. Öz anne diyor ki kocam dovmedi sovmedi anlaşamadık boşandım. Bide evlenmiş tekrar. Ohhh ne ala memleket.

anlıyorum.. kararlarımı eksilerini artılarını tekrar gözden geçiricem umarım çocuklarımı ve kendimi üzecek bir karar almış değilimdir..

tabi şimdi dayak yemek bir kadın haklı bir boşanma nedeni iken diğer sebebleri küçümsemek sadece bakış açısıdır bişey diyemicem o yüzden hayırlısı diyelim sizde kendinizi bu kadar yıpratmayın ben lükse alışmış bir kadınım nede olsa başka konulara yorum yapında gününüz kötü geçmesin..

aslında dıger turlude kotu yanı baba kadını dovuyor dıye babaya bırakmak zaten bastan asagı yanlıs bana gore babaya bırakmak oldugu gıbı yanlış.
Cocukların yerı annesının yanıdır ben bunu tartısmıyorum bıle gerekırse erkeklerı kucuk goruyorum bu konuda.Bakamayacak durumda olmalarıda cok anlamıyorum hepimiz her gün kuzu cevirmediğimize göre

YUz kızartıcı ve maddi durumu yetersiz olmadan hiç bi mahkeme kadını çocuklarından ayırmaz.hele de erkek çocuklar annede kesin olarak kalır..

Baştan söyle ozaman anlaşmalı diye lafıevirip cçevirmek yerine :) "ciyser, post: 44499446, member: 670855"]anlaşmalı boşanmada kararları siz verirsiniz..[/QUOTE]
anlaşmalı boşanmada kararları siz verirsiniz..
Badran

Benim anladigim siz cocuklari bosanirken istememissinizki? Isteyipte alamama gibi bir durum yok yani. Sizin gibi bir anne taniyorum. Iki cocugunu birakmis babaya evlenmis, baba olmus, dede ve babanne bakmis, sonra dedede oluyor, babanne yasli, bekar bir hala var o bakiyor simdi.

Anne hala basasinla evli konustuginda cocuklara cok iyi bakiliyor dedi. Hadi ya o yuzden 3 hafta cantasi yirtik diye cocuk kitaplarini getirmedi.. Benim haberim var senin neyden haberin var dedim.
Hatta kadina olmus olsan bu cocuklar daha az uzulurdu dedim, yok derlerdi kader derlerdi, simdi anne var ama kendi keyfinde cocuklara hala amca bakiyor bakmak denirse

Neden cocuklarinla kendine yeni bir hayat kurmuyorsun? Maddi sorununda yokmus. Zamanla sevgilinide tanistirirsin, belki alisirlar, 4 kisilik mutlu bir aile olursunuz

anlaşmalı boşanmada kararları siz verirsiniz..

Hakkınızda hayırlısı olsun bazı yorumlar gerçekten yaralayıcı yazılmış her ihtimali ölçüp biçtikten sonra çocuklarınız ve sizin için en doğru olanı yaparsınız umarım...

her hikaye farklıdır.. evleniceğim insanın çocukları istmeme gibi bir durumu söz konusu değil öyle bir düşüncedeki biriyle evlilik yapıcak değilim ki kendiside boşanmış bir ailenin çocuğu.. ileride birlikte yaşama ihtimalimizde var herşey aslında şu ana kadar çocukların menfaati düşünülerek yapıldı vakti zamanı geldiğinde yine onların durumuna göre kararlar değişebilir.. ben hayatta kimseye çok fazla güvenmiyorum artık o yüzden şu an yaşadığım evi boşaltmıyorum çocuklarla ilgili ilerdeki herhangi bir sorun yada problemde benim önceliğim çocuklarım olur.. babaları uzun ömürlü olsun ama ölürse zaten çocuklara bakıcak tek kişi benim

Tüm sayfaları okuyamadım
Evleneceğiniz kişi ile görücü usulü mü yoksa flört ederek mi çıktınız bu yola?
Bir diğer sorumda aile hiç bir şey demedi mi size ne zamandır biliyorlar sizi.?

Tüm sayfaları okuyamadım
Evleneceğiniz kişi ile görücü usulü mü yoksa flört ederek mi çıktınız bu yola?
Bir diğer sorumda aile hiç bir şey demedi mi size ne zamandır biliyorlar sizi.?

bir daha asla görücü usulü evlenmem biz birbrimizi tanıyarak karar verdik.. kendi ailesi saygı duyduklarını söyledi fakat benim ailem bizi çok uğraştırdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…