- 3 Aralık 2013
- 771
- 484
- 73
eski kafalı aileler ve yorumları!!!öncelikle herkese sevgiler.
ben konuyu hiç uzatmadan direk anlatıcam...
ikinci evliliğime hazırlanıyorum. evleneceğim insanın ilk evliliği. benim iki oğlum var.. önümüzdeki günlerde söz yüzüğü için aileler bir araya gelecek.. söz gününü konuşmak ve ön ısınma olması amacıyla annem gündüz karşı tarafın ailesine oturmaya gitti.. karşı taraf kaç kişi gelelim gibi bir soru sormuş bunun üzerine annem biz kalabalık olmucaz fakat siz istediğiniz kim varsa davet edebilirisiniz demiş.. bunun üzerine karşı taraf yok bizde kalabalık olmucaz daha kimseye pek söyleyemedik çocukların olduğunu falan dedikodu olur diye demiş... annemde çok bozulmuş bana böyle anlatınca ilk mahcubiyetliğimi yaşamış oldum.. zaten ikinci kez alınan bir kararın ağır sorumluluğu üzerimde birde ayrı bir şehire gidicem böyle sorunlar başta normalmi acaba yoksa tekrar mutsuz olucağımın sinyallerimi... (((
ben kendi işimi yapıcam bayanlar iznimide çalışma saatlerimide kendi hayatıma göre şekillendiricem.. herşey gayet net aslında son 1 yıldır bunları zaten düşünüp taşındık havada kalan bir şey yok.. sadece burda anlatmak gerçkten çok zormuş bunu anladım..
O saha kötü ya madem maddi durumu bukadar iyi size ve çocuklar gayet iyi nafaka verirdi sizde cocuklarinizla yasaradîniz. Çok eksik anlattıklarıniz var kendinizi haklı çıkarmak için. Ama ben ikinci evliliği olup çocuklarını bırakan biri ile asla evlenmezdim bir erkek olsam. Şimdi diyelim ikinci evlilikten çocuk oldu zaten evleneceğiniz adamın bunu istemek en doğal hakkı ve bu evlilik de sürmedi o çocuk ne olacak. O çocuğu yanınıza alsaniz diğer çocuklara haksızlık. Almasanız da ayrı kötü. Hadi bundan önce cahildiniz küçüktü nuz vs bundan sonrası için de bence bu durumu didiklemiyorsunuz.ben koca parası yemicemki kendim çalışıcam hatta şu andaki şartlardan daha düşük bir standartta bir hayatım olucak aslında lütfen beni maddiyatcı biri olarak göstermeyin çünkü yaşadığım şehirdeki en zengin ailenin oğlu idi boşandığım kişi parayla işim olsa hayatımı çok rahat öylede yaşardım...
Canım senin gibi bir anneye herkes saygı duymalı çünkü çok belli eğer çocukların ile ilgili tek ima olursa canavar olursun.konunun tumune vakıf sayılabılırım suanda .
1- bende cok kucuk yasta evlendım 19 yasında.
22 yasında anne oldum ve bosandım.
2- bende 2.evlılıgıı bekar bırıyle yaptım. oglumdan 3 gun ayrı kaldım balayı dedıklerı tatıl ıcın. cok yazdım ama hep agladım ve erkenden donduk. yemekler bogazımdan asagıya gıtmedı dızıldı.
3-kıyaslamak ıstemıyorum cunku bana gore hıc bır ana cocugunun velayetını babaya bırakmamalı. bu kadar net benım ıcın bu konu. herkes kendınce yorum yazacakya ona gore yazıyorum.
4-kayınvalıdenın cocukları saklamasına neden alındınız ? zaten sızde cok acık olmayacaksınız aynı evde yasamayacaksınız yaırn obur gun 2 tane aslan gıbı cocuklarım dıyebılecegınız bırılerı yetısıyor bıryerlerde cok hos.
5- ayretten bence sızın gıbı kadınlar cocuk sahıbı yenıden olmamalı. neden mi
ÇÜNKÜ İNSAN HAYATTAKİ SORUMLULUGUNU KENDİSİ ALMALI, BAKAMAYACAGI, ARKASINDA DURAMAYACAGI, SAHİP CIKAMAYACAĞİ, COCUKLARI DOGURURKEN BİR EVLİLİK BİRLİĞİ İÇİNDE OLUP BİR İMZA ALTINDA DURDUGUNU BİLEREK COCUK DOĞURMAMALI.
DEĞİL 2 TANE 1 TANE COCUK BİLE YAPMAMALI.
İMZA BİTTİ COCUKLAR GİTTİ .
SİZ NEDEN 1 TANE COCUK DAHA YAPACAKSINIZ YA BU EVLİLİĞİNİZDE OLMAZSA GERCİ NE OLACAK ONUDA BABAYA POSTALARSINIZ NE VARKI BU HAYAT MI?
AYRICA VİCDANENDE COCUK SAHİBİ OLMAMALISINIZ , DOGURDUGUNUZ COCUGA ANALIK YAPARKEN İNSANIN BOGAZINI SIKMAZMI O HİS YA? SIKAR DELİ FİLAN CIKARSINIZ.
AMA YOK SİZ GENEDE BÖYLE YAŞAYACAKSANIZ EĞER KAYNANAYI KAFAYA TAKMAYIN KADINA BUNLARI SOYLETEBILME IMKANI ORTADA COK ACIK.
benım kayınvalıdemler bana bu tarz bır ıma bıle yapamazlar , cunku benım cocugum yanımda herkes ayagını ona gore denk aldı.
ve bence ben sizin yerinizde olsam. Çalışıyormuşsunuz, evinide varmış, cocuklarımı yanıma alırım, damat beyde isterse gelir benimle yaşar ailesini bırakarak. illa bir aile kanatları altına girip cocuklarınızı def etmenin anlamı yok, damat bey yapsın yapacağını madem
O saha kötü ya madem maddi durumu bukadar iyi size ve çocuklar gayet iyi nafaka verirdi sizde cocuklarinizla yasaradîniz. Çok eksik anlattıklarıniz var kendinizi haklı çıkarmak için. Ama ben ikinci evliliği olup çocuklarını bırakan biri ile asla evlenmezdim bir erkek olsam. Şimdi diyelim ikinci evlilikten çocuk oldu zaten evleneceğiniz adamın bunu istemek en doğal hakkı ve bu evlilik de sürmedi o çocuk ne olacak. O çocuğu yanınıza alsaniz diğer çocuklara haksızlık. Almasanız da ayrı kötü. Hadi bundan önce cahildiniz küçüktü nuz vs bundan sonrası için de bence bu durumu didiklemiyorsunuz.
Ben boşanan çocuklu kadın evlenmemeli demiyorum. Ama lafta değil gercekte en üst seviyede çocukları olmalı. Bir baba çocuğunu haftada bir görebilir. Eşim kimi zaman 2 hafta evdeki çocuğu göremiyor çocuk o işten gelene dek uyuyor ana bir annenin bunun ağır psikolojisi altında yeni evlilik kararı. Yok yok doluya koy almıyor boşa koy dolmuyor.
Canım senin gibi bir anneye herkes saygı duymalı çünkü çok belli eğer çocukların ile ilgili tek ima olursa canavar olursun.
Ana iki çocuğunu bırakıp başka şehire gelin gelen anneye kim niye saygı göstersin. Hayatta ona verilen en yüce hediyeleri bırakıp gelebilen kişiye. Hani baba çok güçlüdür de anneden bir şekilde çocuğu alır iftira vs ile üzülürüm o kadına. Çok bakamayacak durumda hergün dayak şu bu olur anne ayrılır çocuklar babada kalır yine anlarım. Ama yok yok. Ayrı bir şehire gidecek orada kendi işi olacak bide bak sen lükse. Geçen bir üvey anne dehşeti vardı ya işte aynen böyle bir kadın vardı ordada. Öz anne diyor ki kocam dovmedi sovmedi anlaşamadık boşandım. Bide evlenmiş tekrar. Ohhh ne ala memleket.
aslında dıger turlude kotu yanı baba kadını dovuyor dıye babaya bırakmak zaten bastan asagı yanlıs bana gore babaya bırakmak oldugu gıbı yanlış.Canım senin gibi bir anneye herkes saygı duymalı çünkü çok belli eğer çocukların ile ilgili tek ima olursa canavar olursun.
Ana iki çocuğunu bırakıp başka şehire gelin gelen anneye kim niye saygı göstersin. Hayatta ona verilen en yüce hediyeleri bırakıp gelebilen kişiye. Hani baba çok güçlüdür de anneden bir şekilde çocuğu alır iftira vs ile üzülürüm o kadına. Çok bakamayacak durumda hergün dayak şu bu olur anne ayrılır çocuklar babada kalır yine anlarım. Ama yok yok. Ayrı bir şehire gidecek orada kendi işi olacak bide bak sen lükse. Geçen bir üvey anne dehşeti vardı ya işte aynen böyle bir kadın vardı ordada. Öz anne diyor ki kocam dovmedi sovmedi anlaşamadık boşandım. Bide evlenmiş tekrar. Ohhh ne ala memleket.
YUz kızartıcı ve maddi durumu yetersiz olmadan hiç bi mahkeme kadını çocuklarından ayırmaz.hele de erkek çocuklar annede kesin olarak kalır..
YUz kızartıcı ve maddi durumu yetersiz olmadan hiç bi mahkeme kadını çocuklarından ayırmaz.hele de erkek çocuklar annede kesin olarak kalır..
Burada durum farklı sanırım anne anlaşmalı boşanmada çocukların velayetini kendi isteğiyle babaya bırakmış.
Badrananlaşmalı boşanmada kararları siz verirsiniz..
Bundan da gurur duyuyo :)) hala da kendini savunuyor
anlaşmalı boşanmada kararları siz verirsiniz..
Benim anladigim siz cocuklari bosanirken istememissinizki? Isteyipte alamama gibi bir durum yok yani. Sizin gibi bir anne taniyorum. Iki cocugunu birakmis babaya evlenmis, baba olmus, dede ve babanne bakmis, sonra dedede oluyor, babanne yasli, bekar bir hala var o bakiyor simdi.
Anne hala basasinla evli konustuginda cocuklara cok iyi bakiliyor dedi. Hadi ya o yuzden 3 hafta cantasi yirtik diye cocuk kitaplarini getirmedi.. Benim haberim var senin neyden haberin var dedim.
Hatta kadina olmus olsan bu cocuklar daha az uzulurdu dedim, yok derlerdi kader derlerdi, simdi anne var ama kendi keyfinde cocuklara hala amca bakiyor bakmak denirse
Neden cocuklarinla kendine yeni bir hayat kurmuyorsun? Maddi sorununda yokmus. Zamanla sevgilinide tanistirirsin, belki alisirlar, 4 kisilik mutlu bir aile olursunuz
Tüm sayfaları okuyamadım
Evleneceğiniz kişi ile görücü usulü mü yoksa flört ederek mi çıktınız bu yola?
Bir diğer sorumda aile hiç bir şey demedi mi size ne zamandır biliyorlar sizi.?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?