bu da aşırı sukunet değil mi:) 10 sene,belli ki çok büyük sorunlar yaşamışsınız,bir tek kavgaya bile girmemek nedir ..
sanırım bu yüzden hakkınızı savunamadınız ve boşanma karşılığında çocukları babalarına verdiniz??
bence siz en güzeli,ilk evliliğinizi anlatın da herkes rahatlasın..bu şekilde soru cevap çok zor oluyor gerçekten de..:)
burdaki herkes innaıyorum ki,çocuklarınızdan ayrı kjalmanız için mantıklı elle tutulur biz sebep bekliyor ki,herkesin vicdanı rahatlasın...
Yeterince empati yapamıyor sun demekki. Annemin aynı şeyi yaptığını düşünüyorum da. Birde kaygısı kv nin laf sokmaları falan olduğunu. Hakkında ne düşünürdüm diye. Buraya yazılamayacak kadar kötü olurdu.Ben tekrardan tüm yorumlar için çok teşkkr ediyrm her türlü fikre eleştrye açık olduğum için buraya yazma ihtycı duydum elbette ve inanın bana kızdığnz yadırgadığnZ yada benim mutlu olmamı dilediğinz herşeyi bende hissedyrm biliyorum.. Bi yanım sen nasıl annesin derken bir yanım çocuklarıma asla kötülük olmucağını savunup durdu beynimde.. Hala diyorumki belkide cahilim yanlış bi karar veriyorum ama biliyorumki çocuklarımı kimseye değişmem bu hayatta ben hep onların yanında olurum.. Allah kimsenin yuvasını dağıtıp çocuk hasreti çektrmesin.. Boşanma kararı almış arkdşlar tekrar tekrar düşünsün çnkü gerçkten çok zor içinizin hep yandığı bir ateş hiç sönmüyor boğazındzda hep bir düğüm ve hep içinze atmak zorunda olduğnZ yüzlerce his...anlatmakla olmaZ..
benim anladığım gayet kolay boşanma olmuş ve konu sahibi kendi isteği ile benim psikoloji ve maddi durumum iyi değil bakamam diye velayeti babaya vermiş
bunu da söylemek istemiyor bizden tepki alacağını düşünüyor o yüzden sürekli sartlar sartlar diyip duruyor
Yeterince empati yapamıyor sun demekki. Annemin aynı şeyi yaptığını düşünüyorum da. Birde kaygısı kv nin laf sokmaları falan olduğunu. Hakkında ne düşünürdüm diye. Buraya yazılamayacak kadar kötü olurdu.
15 de bir gorecekmiş beni. Eee ben hasta olursam o küçük bedenimle. Herkesin annesi okula gotururken cocugunu yada veli toplantısına giderken. Annen yeni yuvasında kocasına mis yemekler mi yapacak. Yada yeni yuvası na yeni çocuk.
Yapmayın ya çocuk yapmayın. Bosaninca tek başınıza bakamayacaksanız. Ömür boyu yanında olamayacak iseniz yapmayın.
Annesiyle değil müstakbel damatla evleniyosunuz eğer birlikte yaşamayacaksanız ve damat bey çocuklarınız konusunda sıkıntılı değilse bence fazla takmayın, kayınvalide işteöncelikle herkese sevgiler.
ben konuyu hiç uzatmadan direk anlatıcam...
ikinci evliliğime hazırlanıyorum. evleneceğim insanın ilk evliliği. benim iki oğlum var.. önümüzdeki günlerde söz yüzüğü için aileler bir araya gelecek.. söz gününü konuşmak ve ön ısınma olması amacıyla annem gündüz karşı tarafın ailesine oturmaya gitti.. karşı taraf kaç kişi gelelim gibi bir soru sormuş bunun üzerine annem biz kalabalık olmucaz fakat siz istediğiniz kim varsa davet edebilirisiniz demiş.. bunun üzerine karşı taraf yok bizde kalabalık olmucaz daha kimseye pek söyleyemedik çocukların olduğunu falan dedikodu olur diye demiş... annemde çok bozulmuş bana böyle anlatınca ilk mahcubiyetliğimi yaşamış oldum.. zaten ikinci kez alınan bir kararın ağır sorumluluğu üzerimde birde ayrı bir şehire gidicem böyle sorunlar başta normalmi acaba yoksa tekrar mutsuz olucağımın sinyallerimi... (((
Evet tek sorun bu gerçekten. Çözmüşsunuz tebrik ederim. Allah sizin gibi anneden tüm yavruları korusun.tekrar anne olma isteğimle ilgili tek başıma karar vermiceğimi yazmıştım aslında.. belkide daha hayatta yaşamadığım şeyler olduğu için öngörüde bulunamıyır olabilirim gerçektende o yüzden tekrar anne olma kısmını uzun bir süre düşünüp hayatımın gidiş yönü ve çocukların hayatlarına göre kararlaştırıcam..
kolay boşanma:) yani tabi kişiye göre değişir ... çünkü alışılmış bizim toplumumuzda kavgalar gürültüler içinde çocuklar arada icra yollarıyla yada kaçırılarak yapılan boşanmalara.. ben 3 aylık evliyken boşanma kararı almış hamile olduğum vazgeçmiş fakat yıllarca çocuklar için iadre etmiş vakti geldiğinde herkesin kararı ve en az hasarla boşanma yoluna gtmeyi tercih etmiş biri olarak kolay olan yolumu seçmiş oluyorum.. şu anda evvli olup hergün anne baba kavvgalarını yaşayan çocuklardan daha şanslı görüyorum en azından çocuklarımı hafızalrında böyle şeyler hiç bir zaman oluşmadı.. annesinin yanında babasını babasının yanında annesini arayabilen anne ve babasına saygı duyabilen çocuklar.. kesinlikle katıldığım tek bir şey var dağılmış bir yuva sonuçta anne ve babalarını yan yana gördükleri zaman onların hayatında çok kısa..
allah çirkin şansı versin :)
çocuklar nerede olacak?
benımde 2. evlılıgım bu
ılk evlılıgımden bır oglum vardı ve cok kucuktu nısanlanırken
o yuzden nısana bız cocukları almadık. benım cocugum gelmedıgı gıbı karsı taraftan ve kendı tarafımdan olan dıger ırılı ufaklı cocuklarda olmadı .
sonra nasıl gelısecek olaylar? ayrı sehıre gıdeceksınız cocuklar nerede olacak akrabalar nerede olacak?
hala anlamıyorsunuz demek istenileni
sorun boşanmış olmanız ya da yeniden evlenmek istemeniz değil ki hatta ben çoğu konuda boşanma taraftarıyımdır kolay kolay boşan derim
sorun bir anne neden kolayca cocuklarını babaya verir
hazır doğmuş çocuklarına gerektiği kadar annelik yapmak varken neden doğacak çocuğu hakkında planlar yapar
Siz hayatınızda aldığınız en önemli evlilik kararını bile cocuklara anlatmamışsınız bu da onların fikrini ne kadar önemsediğinizi gösteriyor zaten
Bence çirkinlik ya da güzellik değil olay davranış biçimi ben dış görünüş olarak çok narin ufak tefek görünüyorum ama hiç fiziğimle uymayan bir karakterim var .Kabayım bir kere işve cilve desen mümkün değil bi adamın benle romantik konuşma yapmasına izin vermiyorum ki bişeyler olsun herşeyle dalga geçme sürekli bir komedi filminde yaşıyormuşum gibi abuk sabuk hareketler erkek gibiyim ya davranış bakımından heralde evlenilcek kadın potansiyeli yok bende
ben onların etkilenmesini istemedğim için onlara söylemeye çekiniyorum düşüncelerini önemsemediğim için değil.. belkide dediğiniz gibi bu konuda yanlış yapıyorum bu yüzden bunun için bir bilenden yardım alıcam onlar için şu anda bilmekmi yoksa yavaş yavaş öğrenmekmi daha iyi ondan sonra o şekilde yansıtıcam
Evet tek sorun bu gerçekten. Çözmüşsunuz tebrik ederim. Allah sizin gibi anneden tüm yavruları korusun.
aslında bu konulara girersem çok konu sapar ve uzar ama kısaca şöyle söyleyebilirim.. boşanma sebebimiz zaten tüm aile yükünün maddi durum çok iyi olmasına rağmen aileme yüklenmesi bunun dışında yıllarca boşnamazsın çocukları vermem tehditleri ve çok küçük yaşta yapılan bir evlilikten sonra boşanma sürecinde yeni bir hayat kurma döneminde çocuklara yeterli olamama düşüncesi
bu bambaşka bir durum oldu o zaman..adam sizi çocuklarınızla beraber kabul etmemiş,sadece sizi kabul etmiş aslında.çocuklara abilik ya da babalık yapacak değil.peki siz şehir değiştirince çocuklarınızı nasıl göreceksiniz asıl öenmli konu bu............
Midem bulandı gerçekten. Yok yok umrunda bile değil. Hâlâ ayrıldık çünkü kavgalı ortamda çocuklar daha kötü olurdu gibi bişeyler diyor. 8 yaşında çocuk ya. 8. Benim çocuğum okulda şuan aklım hep orda. Sırtı açıldımı. Düşermi diye. Biz kavga etmedik mi ya. Ne konularîm var benim şu kk de. Her seferinde çocuğumuz var sefil olmasın diye diye unuttuk başa sardık. Diyelim ki boşandık kim alabilir o çocuğu benden. Eğer öyle bir ihtimal varsa o kocaya sesimi sedamı çıkarmam sırf o çocuktan ayrı kalnayim diye. Nasıl annelik bu. Bir sürü var böyle kadın ama hiçbiri doğruyu söylemiyor. Gittiği yerde çeker bencede çocukların hakkınıİlerde o çocukların hakkını nasıl vereceksiniz
cute devamını okumadın sanırım konunun,yoksa senden beklenen tepkiler farklı:):)çocuklar nerede olacak?
benımde 2. evlılıgım bu
ılk evlılıgımden bır oglum vardı ve cok kucuktu nısanlanırken
o yuzden nısana bız cocukları almadık. benım cocugum gelmedıgı gıbı karsı taraftan ve kendı tarafımdan olan dıger ırılı ufaklı cocuklarda olmadı .
sonra nasıl gelısecek olaylar? ayrı sehıre gıdeceksınız cocuklar nerede olacak akrabalar nerede olacak?
Evet bende aynı seyı dusunuyorum
cocuklarınız sızın evınıze bıle gelemeyecek
cunku sızı cocuklarınızla kabul eden yok .
cocuklar babalarında zaten .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?