- 3 Eylül 2012
- 21.855
- 57.522
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Belki de biraz mükemmeliyetçisindir..
Görme duyma derim bazı şeyleri madem artılar fazla.
Düzen bu bi şekilde tutulur yeri varsa tutup devam edeceksin
Erkeklerin nerdeyse hepsi böyle özellikle aile konusunda
Sanırım olay sende başlayıp sende bitiyor ve bunu yalnız başarman zor gibi
Bir yardım almayı dene bence canım, her psikyatriye giden deli değil böyle düşünmeden bir uzmandan yardım almalısın
Bence ilk yılınızda bunu yapmalıydın, yapmış olsan şu an bunları hissetmezdin
Canım evliliğin ilk bir yılı genelde herkesin evliliği oturtma sürecidir.Herkes sıkıntıların çoğunu bu dönemde yaşar.Senin anladığım kadarı ile o ilk zamanlar dert olmuş içine unutamıyosun.Eşin iyi bir insansa eğer seni gereksiz üzmüyorsa o zamanları hiç hatırlama bile.Evlilik 5 senede oturur der hep büyükler.Ben 4 yıllık evliyim artık daha keyifli bi hal aldığını düşünüyorum evliliğimin.Olgunlaşmak iyi geliyo.Burda da görüyosun ne kötü ne fena adamlar var.Napsan yaranamazsın.Ne zaman karşındakinin iyi yönlerini ön plana çıkarıp kötü yönlerini törpülemeye başlıyosun işte o zaman deyme keyfine
Nedir o, kendi ailesini ustun gordugunu dusundugunuz olay?
Bi sonraki yorumu buna gore yapacagim.
Diger taraftan hepimiz eserekliyiz bence hanimlar olarak :)
Yani arada sirada hicbir sey yapmamis bile olsa gicik olabildigimiz olabiliyor cogumuzun.
Ama siz cok kindarsiniz bence.
Gecen gecmistir, hatirlamanin su anki mutlulugunuza ne gibi bir katkisi var?
Hic.
Aksine eksisi var.
Esiniz hatalar yapmis olabilir ama olumcul bir hata degilmis ki devam edebiliyorsunuz.
Demek ki bu arada bazi duzelmeler de gormussunuz.
E o zaman birakin es olarak vasiflamayi da insan olarak hata yapilan canlilariz, esim de insan, hatalari oldu deyiverin.
Zor olmamali.
Esiniz icin degil, kendiniz icin yapin.
Kayin aileniz neler yapti ya da yapmadi bilmiyorum.
Ama kendiniz icin affedebilmelisiniz.
Su an sizinle ve evliliginizle ugrasmiyorlarsa, diger sorunlar her kayin ailede yasanir.
Bunu kabul etmelisiniz.
Hayatta bazı şeyleri kabul edip öyle yaşamalı
Herkesin ailesi kıymetlidir ona kıymetli olsun
Sizi ailesi ile ilgili bir şeylere zorlamıyorsa takmayın
Onlar destek olmadı benimkiler oldu diyorsunuz da belki de eşiniz de o destekten rahatsız kendini borçlu hissediyor vs
Günümüzü yaşayın geçmişi unutun geçmişe mazi yenmişse kuzu denir demeyi öğrenin
Kendi ailesine sizin ailenİzden daha çok değer verİyor derken ? Sizin ailenize karşı saygısızlık terbiyesizlik mi yapıyor yoksa sadece sizin ailenize karşı mesafeli ama tüm yaptıklarına rağmen kendi aikesiyle can ciğer kuzu sarması mı ? Kan bağı başka birşey ailem tarafından çok haksızlıklara maruz kaldım ama o bağı koparamıyorum istesem de ben mesela kan çekme olayının önüne kolay kolay geçilmiyor
Ah canim evlilik böyle birsey çoğunlukla.. eger biraz adil bir insansan, azicik olaylarin farkindaysan, gercek mutlulugu basit seylerde aramiyorsan, kisacasi basit bir kadin degilsen oh be iyiki evlendim demen ve bunu her zaman sürdürebilmen zaten imkansiz. Bak beni bilen bilir benim ne esimle ne ailesiyle hicbir sorunum yok, hatta varsa örnek evlilik o benimki olabilir zannimca. Ama yine de bazen benimde aklımdan geçiyor dertsiz basima dert mi aldim ne diye yalniz surdurmedim gul gibi hayatimi dedigim oluyor. Yani diyecegim o ki dönemsel karamsarliklar bence kacinilmaz. Genele odaklan.
gecmis gecmiste kalmali,
siz gecmiste kalirsaniz evlilikten degil hayattan keyif almaniz mumkun degil ve bi not: mukemmel bi evlilik yoktur,herkesin kendine gore problemleri illaki vardir ,iki farkli aile ve kulturlerde yetisen iki insanin birlestirdikleri hayatlarinin problemsiz yurumesi hayalden ibaret
Bir de size gore sizin aileniz destektir ama belki esinize gore mudahalecidir.
Belki kayin aileniz size gore ilgisizdir ama belki kendilerine gore normali budur.
Zira hepimiz bir fabrikasyon gibi ayni cevrede yetismiyoruz.
Ben iki yıl + 4 günlük evliyim. Dün eşim bana şunu dedi. Tartmadan ölçmeden biçmeden insan karşısındakinden yılların tecrübesini istiyor. Bu sözü bana dedi. Siz 3 yıllık evlisiniz. Bazen insan nerede nasıl ne şekilde davranacağını bilmiyor. Bunu zaman gösteriyor şekillendiriyor. Ama insan diyor bana bunu nasıl yapar diye. Bence bunu dedirten insana nefsi. Evlilik çok farklı. Bir ev arkadaşına yaptığın umursamazlığı yapamazsın. Anne baba yerine koyduğun kişiye bazen annene babana yaptığın nazı yapamazsın. Öyle öfke duyarsın nefret edersin ama teninin kokusunuda özlersin aynı anda. Bedenine sarılmak istersin Nefret anında. Ben zamanla mükemmel olmayacağını biliyorum fakat nasıl çakıllı yollar gün gelir asfaltlanır dümdüz olur onun gibi bu üç senede gidilen çakıllı yolların elbet bir asfaltlanmış halide olacaktır diye düşünüyorum . Sadece sabır..
Ben 4 yillik evliyim cok sukur mutluyumda ilk senemizde bizde cok tartistik .. Her tartismada ben niye evlendim ki sanki dedim bosanicam dedim ama mantikli sakin dusununce hepsi bitti gitti .. Evlilk zaten 5 yilda oturuyor sabirli olmani tavsiye ederim .. Alistik artik birbirimize esim 2 soz soyluyosa ben 1 soyluyorum ben 2 soyluyosam o 1 soyluyor boyle bitiyor tartisma cay mi icsek diyoruz konu kapaniyor ..sen de uzme kendini simdi dusun onun ailesi para verse destek olsa her konuda senin ailen de olmasa sen daha az mi saygi duyucaksin ailene .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?