Hep böyle mi olacak?

Onun babasının aksiliği, diğer aile üyelerinin sindirilmişliği benim problemim değil.
Yine de bir yere kadar anlayabiliyorum.
Ben eşimin nankörlüğünü ve benim ailemden herhangi biri için rahatından bir gram ödün vermemek adına
uğraşamam gibi bir cümle kurmasını kabullenemiyorum.

Çok ayıp yaa çok değil 5 gün evvel benim 60 yaşına varmış annem kardeşimle birlikte evini, düzenini
bırakıp sana, bana destek olmaya geldi. Kendini nasıl yordu, yıprattı. Yani bunu unutup bu cümleyi kurmak ne rahatlık.
Hangi aşk bu adama pembe bakmamı sağlayabilir onu düşünüyorum şuan?

Ayy hala çok sinirliyim. O kadar laf saydım yine rahatlayamadım.

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Hiddetlenmişsiniz ama adam içinden geçenleri bir hesap yapmadan söylemiş.

Off uğraşamam demiş; o anda bunu hissetmiş.

Belki akşamdı, belki yorgundu ve canı istemedi.

Ben de bir çok kişi için bazı durumlarsa uğraşamam derim yani; kendi annem de dahil

O kişileri sevmediğim, başka iyiliklerini unuttuğum anlamına gelmez

Szin içiniz soğumaz ama bu kininiz de artar bu nedenle naçizane tavsiyem ailenizden de maddi manevi herhangi bir destek almayın; onlar yapmıyor benimkiler yapıyor psikolojisi sizi yıpratmış

Bu arada benim eşim, senin annen gelmiyor mu deseydi sizinki gibi bir ortama yoo; seninki gelmiyor ya benimki de gelmeyecek; biz ikimiz kalkarız her işin altından derdim yani. Ya da yardıma ihtiyaç varsa anneni çağır derdim.

İçinize asıl sorunu atıp başka bir olayda patlıyorsunuz gibi geldi bana

Hayır ben ailemin yapıp onun ailesinin yapmamasını normalde önemsemiyorum.
Sağlık olsun deyip geçiyordum. Aile var aile var yani. Ettikleri kadarını görürler ama bunu da söylerim hep.

Açıkçası normalde annemi çağırmayacaktım.
Aynı sizin gibi düşünerek..
Eşim çok stres yaptı ikimizin de iş zamanı bir büyükle kolay olur diye.
Annemin gelmesini ısrarla istedi. Onun annesi gelemez yani babası açısından bu durum baştan belli.
Ben de annemin desteğine ihtiyaç duydum, ilk kez taşınıyorum hayatımda gözümde büyüdü.
Eşim de ısrar edince o hesaplaşmayı bir köşeye koydum gel dedim.

Sorun şu ki yardım almak güzel, onlar yaparken iyi.
Ama kendisi bir şey yapacak diye uğraşamam oluyor öyle mi?
Hesap etsin de konuşsun efendim.
İnsan kırk yabancıya, komşuya yapıyor o kadar iyilik.
Sen ki mahcupsun ailenden görmediğini görmüşsün.
Bir zahmet utan da içinden gelmese bile idare ediver.
Ben böyle düşünüyorum.

Ve şunu çok iyi biliyorum.
Kardeşinin bir işi gücü olsa, yorgunluktan ölse kanat takar gider.
Hiç uğraşamam off da demez.
Gördüm yahu biliyorum.

Madem tekrar beraber olmaya karar verdin, o andan itibaren tüm eski olayları unutacaksın aksi halde mümkünü yok mutlu olamazsın, kinin seni yiyip bitirir canım.
Aileye gelince herkesin ailesi kendine değerlidir, sende onunkine o seninkine verdiğinden fazla taviz verme.
Çocuk konusuna gelince eşine açıkca endişelerinden bahs et.
Allah yardımcın olsun canım

Bosaninca ne olacak? Daha mı mutlu olacaksınız? Hayır hayır... Bosaninca da mutsuz bir kadın olacaksınız çünkü hayatınızdaki eksi yönleri düşünüp duran birisiniz. Zaten kimsenin yaşamı, evliliği dört dörtlük değil. Bu dünyada dert bitmez sadece dert değişir. Şunu da söylemeliyim ki iyi de olsa kötü de olsa herkes kendi ailesini daha çok sever.

Yarı dolu bardak felsefen olmuş sanki. Yani sana göre bardak ne tam doluyor ne de boşalıyor. tatmin olamıyorsun ilişkinde. Zaten kavgalar, kızgınlıklar, kırgınlıklar heyecanını yitirmiş. Biraz olaya eksileri değilde, artıları hesaplayarak bakmaya çalış. Belki bardak dolar

Adam tabii ki kendi ailesine senin ailenden cok deger verecek. Ailesi senin gozunde kotu onun degil. "Biz"im icin kilini kipirdatmamis ailesi.... Ya siz onemli degilsiniz ki o aile onu dogurmus buyutmus adam etmis daha napsin? Senin ailen evlenirken destek oldu diye yillarin emegini mi silip atacak? Kendinize guvenmiyosaniz evlenmeseydiniz ayrica aileler bi sey yapmak zorunda degil ki.

Evlilikte ilk yıllarda alışma zor olur. Heleki katı kurallar yada beklentiler varsa.
Aşırı bir soğuma yada pişmanlık varsa o zaman evlilikte düzeltilmesi gereken önemli bişeyler var demkki

Kimse ailesi konusunda yorum yapmasin. Biz simdi oyleyiz. Kimse kimsenin ailesine laf etmiyor. İlk baslarda ben de usanmistim hep aile yuzunden tartismaktan. Ben iki ailenin yaptiklarini unutmaya calistikca esim kin güdüp benim aileme sayardi, ben de onunkine. Senin ailen benim ailem derken iş büyürdü. Artik kafam cok rahat, esim ailesiyle kendi istegiyle gorusmuyor. Ben aileme istedigim zaman gidiyorum. Herkes kendi istedigini yapiyor. Olay maddi manevi destek degil, herkesin ailesi kendine kiymetli, ister yardim etsin ister etmesin. Senin de onun da birbirinize bu konudan laf soylemenize gerek yok.
Bazi seyleri bos vermek lazim. Ben esimi seviyorum, ailemi de seviyorum. Orta yolu bulmak en guzeli.

Ben de ilk 1 yıl arkadaşlarımla ne zaman buluşsam boşanacağım derdim. İlk yıllar alışma evresi özellikle ilk 1 yıl. Brnim eşimde kendi ailesine benim ailemden daha çok verir. Erkekler kendi ailerini her zaman ilk sırada tutuyor malesef. Bazen sinirlenince benim de boşanasım geliyor ama seviyorum keretayı. Yani bu evliliğin kuralı sanırım. Sinirlenince direk boşanmayı düşünmek. Ufak tefek yanlışları göz ardı etmek gerekiyor. Eski evlilikkerin uzun sürmesinin sırrı burada. Diğer konularını bilmiyorum. O yüzden net bir şey söyleyemeyeceğim. Çocuk konusuna gelince ben de eşimdrn emin olamıyorum. İyi bir baba olur mu? Bu adamdan çocuk istiyor muyum? Diye. Çareyi Allah'a dua etmekte buldum. Biz boşanmayacaksak, güzel bir hayatımız olacaksa çocuğumuz olsun, yok boşanacaksak hiç olmasın derim. Getçi ben henüz çocuk istemediğim için oluruna bıraktım. Olursa olur yani. Ben de başka evliliklerle kıyaslıyorum. Bazen bizimki ağır basıyor bazen başkalarınki. Dört dörtlük evlilik olduğunu ben de sanmıyorum.

shaklisin bi yonden ama ailesi ona iyilik yapsin kotuluk yapsin degerin degiscegini dusunmuyorum ben ailesi anasi babasi sonucta takma.bu konuda sendekinden bendede var taktik degistrdim ben ;-)

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar tek tek alıntı yapmayacağım.
Ben çok şükür sağlığım yerinde zaten çalışıyorum.
Kimseden yardım beklemem.
Taşınırken de benim amacım yardımcı bir bayanla kendi kendimize halletmekti bunu.
Eşim ısrarla annen gelsin biz tek başımıza yapamayız.
Sana yardımcı olur diye istedi.
Kendi ailesi bizimle aynı şehirde bu arada.
Benim annem başka şehirden geldi.

Yani yardım isteyen eşim ama bunu benim ailemden istiyor.
Çünkü onun engel babası var, bu durumda ailesinden hiç bir fayda bekleyemeyiz.

Ben zaten beklemiyorum dediğim gibi.
Bana uzak Allah'a yakın olsunlar.
Huzurum olsun kendi işimi kendim görürüm.

Diğer mesajlarımı okumayan arkadaşlar tabi herkese kötü de olsa kendi ailesi iyidir deyip geçmiş.
Ama durum o kadar basit değil.

Bir kere ben çok adil biriyim kötü de olsa benim ailem değerli olmaz benim için.
Hadi herkes benim kadar sağduyulu, objektif olamaz onu anladık.

Ama bir insanda da azıcık minnet duygusu, utanma arıyorum ben.
Benim yeğenim için uğraşamam diyen eşim ( gece çalışıyor kendisi)
Sabah 3 saatlik uykusundan kalkıp üniversite son sınıf okuyan kardeşine eşlik etmek için hastaneye koştu
hiç uğraşamam demedi. Hiç ağzımı açmadım koca kız bir arkadaşıyla da gidebilirdi.
Kendi tek bile gidebilirdi. Uzak yola uykusundan ve benimle geçireceği izinli gününden vererek giderken
uğraşamam demedi.

Benim yeğenim için uğraşamam diyebilen birine ee herkese kendi ailesi değerli deyip geçemem ben kimse kusura bakmasın.

Tekrar ediyorum ailelerden beklentisi olan eşim ben değilim.

İsteyip ısrarla annen gelsin diyen o, yapılan iyiliğe karşılık yeğenimin gönlünü iki haftalık yapmaya üşenen yine o.

Kimse bana can, kan muhabbeti yapmasın yaa.
Ben bu çirkin ilişkilere katlanamıyorum.

Oğlu için parmağını oynatmadıklarında eee can, kan olmuyor ama.
Ailelerden bir şey bekleyip evlenmesin kimse deniyor ya hani.
Onlar ölene dek evlatlarından bekliyorlar ama.

Bu çok komik bir bakış açısı!!

Cok haklisin bence ama bu konulara cok takilirsan kafayi yersin
Sen de soyle yap ailenden bi daha yardim kabul etme, esin anlar belki senin hissettiklerini. Ben de bi aile dunyaya cocuk getiriyorsa her zaman yaninda olmali diyenlerdenim ama olmayinca olmuyor iste. Esimin ailesi ile nerdeyse bir senedir konusmuyoruz, esim cok sıkısmıstı, bi kirami siz odeyin dedi o gun bugundur annesi bizle konusmuyor. İsteklerimiz artar diye, kendileri yaz tatillerine para biriktirsin diye. Biz yakalarindan duselim diye... Benim de icim cok dolu. Ama ne yapiyorum yoklarmis gibi davraniyorum, bu en guzeli benim icin.
Dedigim gibi ailenden yardim alma, tasiniyor musunuz esin parasini versin birini bulsun, annem hasta dersin altmis yasinda kadin gunah ya. Benim ailem fedakar deme, olmasinlar boyle kiymet bilmeyen bi damada.

İyi insan olmak kolaydır önemli olan adil olmaktır...ben de hep bu motto ile yaşarım

anneme doğumgünümde çiçek mi yolladım ille kV ye de gidecek, kv min karışmadığı şeylerde annemi de karıştırmam gibi gibi, ama eşim her durumda ille de ailem dese tükürürüm ağzına

bazen bir eksi kalan artıları da götürür, eşit davranmayan es çocuk durumunda hepten sapıtacaktır isim konusu yetiştirme konusu gidip gelme konusu hersey sıkıntı olur, misal senin ailen torunu özledik der daha yeni gördüler ya olur adı, ama kendi ailesi her gün görse ooo buyrun gelin denir

evlilikte mutsuz olmak başlıca boşanma nedenidir bence, aldatılma şiddet hakaret yok diye mutsuz evlilik sürdürülmez

BENCE

Aile her durumda sevilir manyaklığını boşverin bence. Kötü olan gözünün nuru da olsa kötüdür. Çok haklısınız.

Öncelikle ilişkilerinizde diğer insanlarla kıyaslamayı bırakın inanınki bunun size zararından başka faydası olmayacak. Çokta düsünmeyin bu konular hakkında öncelik sizin evliliğinizi mutlu etmek olmalı sizinde mutlu olmanız için. Ayrıca eşinizin kendi ailesine sizin ailenizden daha çok değer vermesi koruması onları sizin gözünde küçük düşürmeyi istememesinden dolayıdır. Oda biliyordur sizin ailemizin daha basın olduğunu ama size laf yeri vermek istemiyordur sonuçta ailesi, bence sizde üstüne gitmeyin her zaman iyi niyetle yaklaşıp hoş muhabbetler kurun birbirimizi boşa kırmayın

Valla evladı dardayken içi rahat destek olmayıp keyif yapan aileye hiç bir şey demem.
Sıkıntı yok evet mecbur değiller.
Ama elden ayaktan düşünce de evladım, gelinim benim yanımda olmadı diye de ağlamasınlar.
Biz de mecbur değiliz o zaman diyorum ben.
Hadi bakalım gelsin o mecbur değil aile diyenler de aaaa nasıl evlatsın yazık desin.
Yok yaaa çok biliyor herkes!

Canım çok doğru söyledin. İyi olmak kolay adil olmak zor ve önemli olan.
Ben de aynen senin gibiyim. Eşimin annesini severim, mutlu da olsun isterim ama diğerlerinin iyi niyetine
inanmadığı için hiç biri umurumda değil.

Eşimle ilk 1 yılımız ( ayrıyken) hep bu kavgalarla geçti.
Ben hep onun ailesini kötüledim. O ise..
Herkes iyi olsun, biz hepimiz bir aileyiz artık, ara, sor, sev gibi baskılar ve tartışmalarla..

Ancak sonra o zorla güzellik, sevme olmayacağını anladı ve baskıları bıraktı.
Ben kimse ailesinin kötülenmesini kabul etmez ve herkes bu durumda sapıtır olgunluğuna erişerek onları kötülemeyi bıraktım.
Sanki ailesi yok, hayatta değiller gibi yaşamımı sürdürüyorum. Sadece annesini sorarım, nasılmış derim, onu ararım.
Diğerlerinden bahsetmem, ne yaptıklarını bile bilmem.
Eşim hiç ara, onlarla iyi ol, sev demedi demez Allah var.

Aynı şehirde olmamıza rağmen, evi benim istediğim yerden tutup babası ile kötü oldu.
Babası 2 yıldır evimize gelmedi hiç mesela..

Ve yine aynı şehirde olup kaynanasına benim kadar gitmeyen yoktur.
Yılda 2 en fazla 3 kez ziyaret ediyoruz. Bayramlarda yani..

Eşim hiç gidelim demez, baskı yapmaz.
Neden gelmiyorsunuz diyen abisine kendi bahanelerini sıralar, yorgunum, çalışıyoruz, vakit yetmiyor, uzağız vs. vs.

Yani çocuk olunca daha da sapıtır diye düşünmüyorum bu açıdan güveniyorum.

İsim koyma konusunda babası olarak ona bile belki hak vermem diye hep söylerim.
9 ay taşıyan koyar ismi diye çok söylemişimdir. Kaynanama bile esprisine isim koyma merakı olan kendi bir tane daha doğursun demişliğim var.. :)Yani bu tartışma konusu bile olamaz. :)

Kp ev konusunda küs olduğu için 2 yıldır hiç gelmedi.
İftar davetine bile gelmedi düşün.

Çocuk olunca gelmeler olur mu bilemiyorum.
Açıkçası gelecek olana gelme diyemem kim olursa olsun.
Ama abartacaklarını sanmıyorum. Torunu ne kadar sevseler de beni sevmedikleri bir gerçek..

Yani çocuğu o çok gördü, bu az gördü kavgasına kalmaz. Biz birbirimizi görmüyoruz zaten.
Samimi bir ilişkimiz yok. Eşime zaten beni rahat bırak da istediğin gibi çocuğu götür, kendin git derim.

Hiç kavga konusu etmem bunu. Torunudur elbet görecek derim. Beni huzursuz etmesinler yeter ki..

Yani eşimle şuan ki en büyük derdim. Hiç kinci değil.
Ailesine karşı görmezden gelici, affedici.
Aaa bak abime yaptılar bana yapmadılar, ben evladı değil miyim diye kırılmıyor bile babasına.
Ya da çabuk atlatıyor bunu. Hemen babamdır der kandil, bayram gönlünü yapar.
Bunu babasına söylemez bile. Öyle işte ben de tersine kızayım, haklı olayım ana, baba, eş tanımam.. :S

Aile her durumda sevilir manyaklığını boşverin bence. Kötü olan gözünün nuru da olsa kötüdür. Çok haklısınız.

Teşekkür ederim, duymak iyi geldi. :)

Oyy oyyy..
Karşılaştırma yapmayı ben de sevmiyorum.
Bunu uzun zamandır yapmıyordum da şimdi böyle bir olay yaşanınca sorgulamaya ve karşılaştırmaya başladım.
Yani daimi ruh halim değil aslında.. :)

Teşekkürler yorumunuz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…