- 3 Eylül 2012
- 21.855
- 57.522
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Evet, yegeniniz icin ugrasamam demesi kotu olmus.
Ama bu direkt sizin ailenize yapilmis bir sey degil sanki.
Kisi bazinda sorunu olmus hic hos olmasa da.
Bir de hakikaten babasi huysuz ve aksi biriyse diger ev halki sindirilmis olabilir.
İnsan inanamiyor, normal bir aile tablosuna sahipse ancak gercekten var boyle aileler.
Ve babasi tarafindan annesinin ve digerlerinin pasifize edildigini dusunuyorsa esiniz, suclayamamasini anlayabilirim.
Yine de kendi acinizdan haklisiniz.
Umarim her sey daha guzel olur.
Onun babasının aksiliği, diğer aile üyelerinin sindirilmişliği benim problemim değil.
Yine de bir yere kadar anlayabiliyorum.
Ben eşimin nankörlüğünü ve benim ailemden herhangi biri için rahatından bir gram ödün vermemek adına
uğraşamam gibi bir cümle kurmasını kabullenemiyorum.
Çok ayıp yaa çok değil 5 gün evvel benim 60 yaşına varmış annem kardeşimle birlikte evini, düzenini
bırakıp sana, bana destek olmaya geldi. Kendini nasıl yordu, yıprattı. Yani bunu unutup bu cümleyi kurmak ne rahatlık.
Hangi aşk bu adama pembe bakmamı sağlayabilir onu düşünüyorum şuan?
Ayy hala çok sinirliyim. O kadar laf saydım yine rahatlayamadım.
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
Hiddetlenmişsiniz ama adam içinden geçenleri bir hesap yapmadan söylemiş.
Off uğraşamam demiş; o anda bunu hissetmiş.
Belki akşamdı, belki yorgundu ve canı istemedi.
Ben de bir çok kişi için bazı durumlarsa uğraşamam derim yani; kendi annem de dahil
O kişileri sevmediğim, başka iyiliklerini unuttuğum anlamına gelmez
Szin içiniz soğumaz ama bu kininiz de artar bu nedenle naçizane tavsiyem ailenizden de maddi manevi herhangi bir destek almayın; onlar yapmıyor benimkiler yapıyor psikolojisi sizi yıpratmış
Bu arada benim eşim, senin annen gelmiyor mu deseydi sizinki gibi bir ortama yoo; seninki gelmiyor ya benimki de gelmeyecek; biz ikimiz kalkarız her işin altından derdim yani. Ya da yardıma ihtiyaç varsa anneni çağır derdim.
İçinize asıl sorunu atıp başka bir olayda patlıyorsunuz gibi geldi bana
shaklisin bi yonden ama ailesi ona iyilik yapsin kotuluk yapsin degerin degiscegini dusunmuyorum ben ailesi anasi babasi sonucta takma.bu konuda sendekinden bendede var taktik degistrdim ben ;-)Mükemmelliyetçilikten öte ben çok adil biriyim.
Değer vermekse söz konusu olan kana, cana bakmıyorum.
Hakeden değer görmeli diye düşünüyorum.
Ve maddi manevi hiç bir zorlukta yanımızda olmayan ailesi, hep yanımızda olan ailemden daha kıymetli olunca
aşk,maşk, eş kavramları içimden göç ediyor.
Bu çirkinliğe göz yummak benim için zor oluyor.
Sonrası soğukluk, benim gözümü yumup ağzımı açışım, ve sorgulamalar...
Evet tutulur yerlerini tutmaya çalışıyorum işte..
Teşekkür ederim yorumun için..
Cok haklisin bence ama bu konulara cok takilirsan kafayi yersinYorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar tek tek alıntı yapmayacağım.
Ben çok şükür sağlığım yerinde zaten çalışıyorum.
Kimseden yardım beklemem.
Taşınırken de benim amacım yardımcı bir bayanla kendi kendimize halletmekti bunu.
Eşim ısrarla annen gelsin biz tek başımıza yapamayız.
Sana yardımcı olur diye istedi.
Kendi ailesi bizimle aynı şehirde bu arada.
Benim annem başka şehirden geldi.
Yani yardım isteyen eşim ama bunu benim ailemden istiyor.
Çünkü onun engel babası var, bu durumda ailesinden hiç bir fayda bekleyemeyiz.
Ben zaten beklemiyorum dediğim gibi.
Bana uzak Allah'a yakın olsunlar.
Huzurum olsun kendi işimi kendim görürüm.
Diğer mesajlarımı okumayan arkadaşlar tabi herkese kötü de olsa kendi ailesi iyidir deyip geçmiş.
Ama durum o kadar basit değil.
Bir kere ben çok adil biriyim kötü de olsa benim ailem değerli olmaz benim için.
Hadi herkes benim kadar sağduyulu, objektif olamaz onu anladık.
Ama bir insanda da azıcık minnet duygusu, utanma arıyorum ben.
Benim yeğenim için uğraşamam diyen eşim ( gece çalışıyor kendisi)
Sabah 3 saatlik uykusundan kalkıp üniversite son sınıf okuyan kardeşine eşlik etmek için hastaneye koştu
hiç uğraşamam demedi. Hiç ağzımı açmadım koca kız bir arkadaşıyla da gidebilirdi.
Kendi tek bile gidebilirdi. Uzak yola uykusundan ve benimle geçireceği izinli gününden vererek giderken
uğraşamam demedi.
Benim yeğenim için uğraşamam diyebilen birine ee herkese kendi ailesi değerli deyip geçemem ben kimse kusura bakmasın.
Tekrar ediyorum ailelerden beklentisi olan eşim ben değilim.
İsteyip ısrarla annen gelsin diyen o, yapılan iyiliğe karşılık yeğenimin gönlünü iki haftalık yapmaya üşenen yine o.
Kimse bana can, kan muhabbeti yapmasın yaa.
Ben bu çirkin ilişkilere katlanamıyorum.
Oğlu için parmağını oynatmadıklarında eee can, kan olmuyor ama.
Ailelerden bir şey bekleyip evlenmesin kimse deniyor ya hani.
Onlar ölene dek evlatlarından bekliyorlar ama.
Bu çok komik bir bakış açısı!!
Aile her durumda sevilir manyaklığını boşverin bence. Kötü olan gözünün nuru da olsa kötüdür. Çok haklısınız.Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar tek tek alıntı yapmayacağım.
Ben çok şükür sağlığım yerinde zaten çalışıyorum.
Kimseden yardım beklemem.
Taşınırken de benim amacım yardımcı bir bayanla kendi kendimize halletmekti bunu.
Eşim ısrarla annen gelsin biz tek başımıza yapamayız.
Sana yardımcı olur diye istedi.
Kendi ailesi bizimle aynı şehirde bu arada.
Benim annem başka şehirden geldi.
Yani yardım isteyen eşim ama bunu benim ailemden istiyor.
Çünkü onun engel babası var, bu durumda ailesinden hiç bir fayda bekleyemeyiz.
Ben zaten beklemiyorum dediğim gibi.
Bana uzak Allah'a yakın olsunlar.
Huzurum olsun kendi işimi kendim görürüm.
Diğer mesajlarımı okumayan arkadaşlar tabi herkese kötü de olsa kendi ailesi iyidir deyip geçmiş.
Ama durum o kadar basit değil.
Bir kere ben çok adil biriyim kötü de olsa benim ailem değerli olmaz benim için.
Hadi herkes benim kadar sağduyulu, objektif olamaz onu anladık.
Ama bir insanda da azıcık minnet duygusu, utanma arıyorum ben.
Benim yeğenim için uğraşamam diyen eşim ( gece çalışıyor kendisi)
Sabah 3 saatlik uykusundan kalkıp üniversite son sınıf okuyan kardeşine eşlik etmek için hastaneye koştu
hiç uğraşamam demedi. Hiç ağzımı açmadım koca kız bir arkadaşıyla da gidebilirdi.
Kendi tek bile gidebilirdi. Uzak yola uykusundan ve benimle geçireceği izinli gününden vererek giderken
uğraşamam demedi.
Benim yeğenim için uğraşamam diyebilen birine ee herkese kendi ailesi değerli deyip geçemem ben kimse kusura bakmasın.
Tekrar ediyorum ailelerden beklentisi olan eşim ben değilim.
İsteyip ısrarla annen gelsin diyen o, yapılan iyiliğe karşılık yeğenimin gönlünü iki haftalık yapmaya üşenen yine o.
Kimse bana can, kan muhabbeti yapmasın yaa.
Ben bu çirkin ilişkilere katlanamıyorum.
Oğlu için parmağını oynatmadıklarında eee can, kan olmuyor ama.
Ailelerden bir şey bekleyip evlenmesin kimse deniyor ya hani.
Onlar ölene dek evlatlarından bekliyorlar ama.
Bu çok komik bir bakış açısı!!
Cok haklisin bence ama bu konulara cok takilirsan kafayi yersin
Sen de soyle yap ailenden bi daha yardim kabul etme, esin anlar belki senin hissettiklerini. Ben de bi aile dunyaya cocuk getiriyorsa her zaman yaninda olmali diyenlerdenim ama olmayinca olmuyor iste. Esimin ailesi ile nerdeyse bir senedir konusmuyoruz, esim cok sıkısmıstı, bi kirami siz odeyin dedi o gun bugundur annesi bizle konusmuyor. İsteklerimiz artar diye, kendileri yaz tatillerine para biriktirsin diye. Biz yakalarindan duselim diye... Benim de icim cok dolu. Ama ne yapiyorum yoklarmis gibi davraniyorum, bu en guzeli benim icin.
Dedigim gibi ailenden yardim alma, tasiniyor musunuz esin parasini versin birini bulsun, annem hasta dersin altmis yasinda kadin gunah ya. Benim ailem fedakar deme, olmasinlar boyle kiymet bilmeyen bi damada.
İyi insan olmak kolaydır önemli olan adil olmaktır...ben de hep bu motto ile yaşarım
anneme doğumgünümde çiçek mi yolladım ille kV ye de gidecek, kv min karışmadığı şeylerde annemi de karıştırmam gibi gibi, ama eşim her durumda ille de ailem dese tükürürüm ağzına
bazen bir eksi kalan artıları da götürür, eşit davranmayan es çocuk durumunda hepten sapıtacaktır isim konusu yetiştirme konusu gidip gelme konusu hersey sıkıntı olur, misal senin ailen torunu özledik der daha yeni gördüler ya olur adı, ama kendi ailesi her gün görse ooo buyrun gelin denir
evlilikte mutsuz olmak başlıca boşanma nedenidir bence, aldatılma şiddet hakaret yok diye mutsuz evlilik sürdürülmez
BENCE
Aile her durumda sevilir manyaklığını boşverin bence. Kötü olan gözünün nuru da olsa kötüdür. Çok haklısınız.
Öncelikle ilişkilerinizde diğer insanlarla kıyaslamayı bırakın inanınki bunun size zararından başka faydası olmayacak. Çokta düsünmeyin bu konular hakkında öncelik sizin evliliğinizi mutlu etmek olmalı sizinde mutlu olmanız için. Ayrıca eşinizin kendi ailesine sizin ailenizden daha çok değer vermesi koruması onları sizin gözünde küçük düşürmeyi istememesinden dolayıdır. Oda biliyordur sizin ailemizin daha basın olduğunu ama size laf yeri vermek istemiyordur sonuçta ailesi, bence sizde üstüne gitmeyin her zaman iyi niyetle yaklaşıp hoş muhabbetler kurun birbirimizi boşa kırmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?