Hep kadınlar mi gider erkek tarafina?

Ben de çok içli dişli olmayı sevmiyorum.Haftada bir saygimi korudum gittim kaldım da ama beyefendi her akşam göremeyince onları silmiş gibi vicdan azabı duydu bedelini de bana odetti
Canım neden kalıyosun anlamadım. Bu adamlarda evlenince analarının kıymetini anlıyolar herhalde. Benim eşimde bazen anamda anam diye tutturuyo diyorum ki madem bu kadar anacıydın ayrılmasaydın eteğinden seninle mi uğraşıcam

Ben bu sebepten dolayı boşanıyorum.Bırakın gitmeyi aynı mahallede yaşayan kaynanam yatılı misafirlik yapıyordu bende. Erkek aileleri çocuklarının önlerindeki 10 gram organa fazlasıyla güvenip sürekli yönetme ve iç içe olma derdindeler. Olay tamamen bu. Ezilen hep kadın. Karşı çıkınca terbiyesiz oluyorsun. Çıkar yol yok. Şehir değiştirsen yatılı gelir gene gelir gitmezde bu sefer. Çıkmaz sokak böyle zihniyetler. Çocuk yapmadan kurtulmak lazım. Zira birinin ailesiyle yaşayacaksam bu kendi ailem olur.
Ne kadar da güzel yazmışsın. Bende aynı durumdayım. Ama eşimle birbirimize sırtımızı dönmek yerine birbirimizden destek alarak atlatmaya çalışıyoruz. Ailen böyle yaptı dediğimde şoka giren eşim bana inanmayan eşim şimdi tam tersi. Elhamdülillah. Rabnim yuvaya karışanlara çekilmez dertler versinde unuttursun .. Kim ister yuvası dağılsın.. Rabnim hayırlı ömürler nasip etsin sanada. İnşaAşlah hakkında hayırlısı olur canım benim.

Kız kardeşim eşini kendi yaşadığı yere aldı. Ailemizle çok yakın. Ama maşallah eniştem bu durumdan çok memnun. Kendi ailesi gibi benimsedi. Yani her erkek böyle değil. Pipisi var diye kendini bir b.k sananlar böyle çok afedersiniz. Kadını kendinden aşağıda görenler böyle.

ben bunu şöyle yorumluyorum. Mutsuz bir evliliğim vardı ve her fırsatta kendi ailemin yanında olup eski eşimin ailesinden kaçıyordum. Kendi ailemin yanında olmak beni çok mutlu ediyordu. Huzurlu hissediyordum. Muhtemelen erkek de evliliğe alışamıyor. Kendisini pışpışlayan annesini özlüyor gerçekten. Ve sürekli kendi aile ortamında olmak isteyip eşini de buna mecbur kılıyor. Burda çok erkek okuduk eşinin yanında dünyanın en dilsiz insanı olup ailesinin yanında bülbül gibi şakıyan. Her gün annesini görmek isteyen, yemeği annesinde yemek isteyen.
Malesef toplumda gelin::köle, damat::aman el üstünde tutalım da kızımızla iyi geçinsin şeklinde görülen kavramlar. Haliyle adam eşini memlekete götürdüğünde akşama kadar eve gelmeyip kaynana ile gelini yalnız bırakıyor. Aynısını kadın yapsın bakalım. Kim kabul edecek?Gelin tarafında 2 gün kalınca damat bey 2 ay kalmış gibi kabarıyor ama tam tersi olunca beyefendiler kendi ailelerinde aylarca kalsalar az geliyor. Böyle gördüler çünkü. Böyle yaşansın istiyorlar

Benim eski kv melek gibiydi ama beni her gün ara derdi. Oğlun da annemi arasın dediğimde ne konuşacaklar, erkek o kadar arar mı dediler. Ben de konuşacak bir şey bulamıyorum, sevmiyorum konuşmayı dedim aramadım. Gelin arasın, gelin gelsin, gelin ev temizlesin,kv yi çeksin, sussun, hakkını aramasın. Gelinden hep bunlar beklenir. İdeal kalıba uymayan gelin sevilmez. Dışlanır. Bu sorunları yaşamadım ama burda okuya okuya sinir oldum. Nefret ettim kadına yapılan bu muameleden

Son düzenleme:
Ben de esitlikcilikten yanayım ama o hep erkek tarafı baskın olur düşüncesinde olduğundan bir türlü mutabık olamadık...
Kadın erkeğe emanettir.Bir hizmetçi,çocuk doğuranı veya ne bileyim en çok erkeğin ailesi ziyaret edilsin diye zevcesi olmamıştır.Erkeğin böyle bir tutum sergilemesindeki asıl sebep de genelde erkek annesi oluyor.Bilmiyorum tabi sizde nasıl.Burada biraz sizin eşinizle eşinizin de annesiyle konuşması gerekiyor ki erkek malesef annesiyle eşi arasında kalıyor.Diğer türlüsünü ben denedim aman anne ogul birbirine kusmesin eşimi arada bırakmayım derken kayinvalidemle tartışma yaşadım.En iyisi yine erkeğe düşüyor görev.Siz farkında değilsiniz belki ama biraz gözlemleyin bu tür şeyler büyük sorunlar da çıkarıyor ileride.Sürekli herşeye bir karışma hali oluyor bazı erkek annelerinde (genelleme yapmiyorum) Mesela kayinvalideniz de sizinle çatışma yaşamamak için oğlunu tembihlemis olabilir karına sözünü geçir nasıl erkeksin diyen kayinvalideler biliyorum.Erkek de iyiyken karısıyla zitlasabiliyor işte erkekligimi göstereyim gibisinden

Evlendiğim ilk gecenin sabahında görümcem ve kayınvalidem sabahın 10 unda arayıp hadi kahvaltıya gelin demişlerdi.
Eşim,"anne gece 3 de uyuduk,yorucu bi gündü bizi beklemeyin"dedi.
o zamanlar aynı sitede oturuyorduk.
Sonra akşam tekrar aradılar hadi gelin amcangil burda el öpmeye gelmeniz lazım dedi.
Gittik.
Kapıyı açar açmaz kayınvalidem "silent kızım böylemi olacaktık"dedi.
Dondum kaldım,eyvah bu ne,nasıl yani dedim hemde daha ilk gün.
İlk ay sık sık çagırdılar.
Her misafir geldiğinde çağırdılar.
Ama ben hiç kötü olmadım.
eşim dengeyi çok güzel sağladı.
Bazen olmaz dedi bazen işimiz var dedi.
Ama gönüllerinide kırmadık.
Benim ailem şehir dışındaydı ve o dönem henüz atanamamıştım.
Baktım bu böyle olmayacak,kursa yazıldım,kppsye hazırlandım deli gibu.
Sınav hazırligin ve kursum olunca çok rahatsız etmememye ve beninde bir hayatım olduğunu öğrenmeye başladılar.onlarda kabullendi ve sonra atandım doğuya.
eşimde bende 17 saat uzakta bi ilde yaşıyoruz 3 yıldır.
Eşim hep planlarında önce senin ailene sonra benim aileme gidelim der.
adaletli olmaya çalışır.
Eşin öyle olunca bende kızımla yaz tatilinde kendi ailemde 15 gün kalıyorsam onlardada 15 gün bazen daha fazla kalıyorum..eşimin izni bitse bile biraz kalıp dönüyorum.
Keyifli geçiyor.
Aramızda hic böyle bi yarış olmadı.
Senin ailende şu kadar kaldık beninkinde bu kadar kaldık gerilimi olmadı.
iyi niyetimizi görüp hep dengeyi sağladık.
7 yıllık evliyim.
Çok şükür bu konuda hiç sorun yaşamadık.
Bu konu her iki tarafın anlayışı ile çözülür ancak.
Kayınvalidemin istediği gibi bir gelin olsaydım şuan çok şu hayatımı yasamıyor olacaktım.
ama oda sever beni.
Dedim ya zamanla sabırla sevgiyle hallettik.
bu konuda hic tartısmadık laf sokmadık.

Bende tam tersi , iki kere evlendim , ikisinde de eslerimi kendi ailemin evinden zor cikariyordum
Ben cok sevmem aile ziyaretini ama nedense benim ailemi ziyaret etmeyi cok seven kocalar buldum hep 🙄

Kocayla mi alakali aileyle mi alakali bilemedim. Eşim de benim ailemi ziyaret etmeyi seviyor cunku kendi ailesi devamli kasvet, devamli sikayet, her gittigimizde mutlaka dert anlatirlar.
Asla birlikte disari cikmayiz (5bucuk yildir evliyim esimin anne babasiyla hic disari cikmadik)

Biz evlenmeden esimle ev bakarken esim cat kapi gelecek mesafe olmasinlar kapiyi kapatinca kafam rahat olsun dedi. Malek gibi anne babamiz var ikimizinde. AMA evlenince hakli oldugunu gordum. Benim annem gelir kalir gorumcem gelir kalir ikisi de ayni sevecenlikle aciyorum evimi. Yarin obur gun cocuk olur annem benle kalir kayinvalidemin yanina tasirim evi belki olmaz. Sartlar be durum cok etkili. Kendi ayaklarinizin uzerinde duruyorsaniz be esiniz de akli yasinda biriyse bir tarafa gitme olmuyor bence bu

ülkemizin, hayatımızın içine eden ataerkil zihniyeti işte. tek çözüm küçüklükten bu iğrenç zihniyetle büyütülüp yetiştirilmemek. ama onlarca kadın bile bu zihniyetteyken onların doğurdukları çocuktan, yetiştirdikleri erkekten çokta bişey beklememek lazım. anneler düzelmedikçe gelecek nesillerde de böyle olacak. zaten çoğu evlilikte biz kadınlar bu düzene baş kaldırıyoruz diye problemli oluyor.
Ataerkil sistem erkekler tarafından kuruldu , erkeklerin çıkarlarına hizmet ediyor.
Gerçekten bu sistemden herhangi bir kadının etkisiyle ( anneleri dahil ) vazgeçeceklerini düşünüyorsanız. Yanılıyorsunuz. Çıkarlarına Bu kadar uyan sistemin tek bir parçasını bile bırakmayacaklar. Bırakmıyorlar zaten.
kadınların elinde sihirli değnek yok. Anneler de insan.
ataerkil sistem tarafından büyütülen Kız çocukları onlar.
erkeklerin çıkardığı sorunlara , erkeklere hesap sorarak sonuç alabilirsiniz.
dede , baba , oğul sistemi ( eril sistem ) sorun çıkardığında bile azarlayacak kadın arıyoruz.
Kötü haber. İyi anneleri olan erkekler de gayet kadın düşmanı olabiliyor. . Maalesef defalarca kez örneği görüldü. Erkekler babalarını daha çok örnek alıyorlar. Ve bir de hep söylüyorum. Her türlü şiddetin birincil etkeni genetik. Çok üzücü ama genetik yatkınlık.

... bence eşler en doğru kararı beraber vermeliler. Sizi suçlamasın. Kimse kimseye yakın oturmak zorunda değil. Böyle bir beklentisi olmasın. Konuşun. Herşey ikinizin ortak kararıyla olmalı. Tek başına karar alıp , sizin onayınızı almadan olmaz.

Ne kadar da güzel yazmışsın. Bende aynı durumdayım. Ama eşimle birbirimize sırtımızı dönmek yerine birbirimizden destek alarak atlatmaya çalışıyoruz. Ailen böyle yaptı dediğimde şoka giren eşim bana inanmayan eşim şimdi tam tersi. Elhamdülillah. Rabnim yuvaya karışanlara çekilmez dertler versinde unuttursun .. Kim ister yuvası dağılsın.. Rabnim hayırlı ömürler nasip etsin sanada. İnşaAşlah hakkında hayırlısı olur canım benim.
Keşke eşimde de bir mucize olup evine yuvasına sahip cikabilseydi hep ailem ailem demeseydi.

ben kendı aılemle pek anlasamam esım benden daha ıyı evlat onlara
bende kayınvalıdemlerle daha ıyı anlasırım :D esımınde onlarla arası pek yok
bu degısebılır
esle alakalı oldugunu dusunuyorum
mesela esımın babasına kalsa hergun goruselım ıster ama esım hıc oyle degıl
uydurma ve uymaca akıllı adamlar eslerının ustunde guc gosterır
bunu da maalesef evlenmeden anlayamazsınız bıraz sans meselesı keske kavun olsalardı da koklayınca anlasılsaydı
en cok yıpranan kadınlar oluyor bu konularda genelde

Ataerkil sistem erkekler tarafından kuruldu , erkeklerin çıkarlarına hizmet ediyor.
Gerçekten bu sistemden herhangi bir kadının etkisiyle ( anneleri dahil ) vazgeçeceklerini düşünüyorsanız. Yanılıyorsunuz. Çıkarlarına Bu kadar uyan sistemin tek bir parçasını bile bırakmayacaklar. Bırakmıyorlar zaten.
kadınların elinde sihirli değnek yok. Anneler de insan.
ataerkil sistem tarafından büyütülen Kız çocukları onlar.
erkeklerin çıkardığı sorunlara , erkeklere hesap sorarak sonuç alabilirsiniz.
dede , baba , oğul sistemi ( eril sistem ) sorun çıkardığında bile azarlayacak kadın arıyoruz.
Kötü haber. İyi anneleri olan erkekler de gayet kadın düşmanı olabiliyor. . Maalesef defalarca kez örneği görüldü. Erkekler babalarını daha çok örnek alıyorlar. Ve bir de hep söylüyorum. Her türlü şiddetin birincil etkeni genetik. Çok üzücü ama genetik yatkınlık.
Evet annesi de arkadaşları da akrabalarında olan diğer kadınlar da kadının erkeğe itaat etmesi gerektiğini savunurken değişim maalesef çok zor

ben kendı aılemle pek anlasamam esım benden daha ıyı evlat onlara
bende kayınvalıdemlerle daha ıyı anlasırım :KK70: esımınde onlarla arası pek yok
bu degısebılır
esle alakalı oldugunu dusunuyorum
mesela esımın babasına kalsa hergun goruselım ıster ama esım hıc oyle degıl
uydurma ve uymaca akıllı adamlar eslerının ustunde guc gosterır
bunu da maalesef evlenmeden anlayamazsınız bıraz sans meselesı keske kavun olsalardı da koklayınca anlasılsaydı
en cok yıpranan kadınlar oluyor bu konularda genelde
Ailesiyle anlaşma konusunda bir problem yaşamadım ama onun erkek bir adım önde olur zihniyeti benim ailemi dislamasina sebep oluyor ki onun bu halini görünce benim de yaparsın gelmiyor karşı tarafa

Ailesiyle anlaşma konusunda bir problem yaşamadım ama onun erkek bir adım önde olur zihniyeti benim ailemi dislamasina sebep oluyor ki onun bu halini görünce benim de yaparsın gelmiyor karşı tarafa
bu esınızın karakterıyle ve bakıs acısıyla alakalı
mantıklı olan bır beyın suzgecınden gecırır dusunur ben esımle ne konusuyorum neyın savasını yasıyorum dıye
tamamen kendı egosunu tatmın etmek ıcın yapıyor bunu sıze... bu tarz erkekler tıpık aynılar

... bence eşler en doğru kararı beraber vermeliler. Sizi suçlamasın. Kimse kimseye yakın oturmak zorunda değil. Böyle bir beklentisi olmasın. Konuşun. Herşey ikinizin ortak kararıyla olmalı. Tek başına karar alıp , sizin onayınızı almadan olmaz.
Etrafındaki tüm kadınlar erkek tarafina geldiğinden ben ona başkaldırı da bunu kabul ettirmek için suçlayıcı tavırlara girdi olan evliliğinizi oldu.En son aynı semtte oturalım ama aynı sokakta olmasın dediğim için linç edildim

Biz evlenmeden esimle ev bakarken esim cat kapi gelecek mesafe olmasinlar kapiyi kapatinca kafam rahat olsun dedi. Malek gibi anne babamiz var ikimizinde. AMA evlenince hakli oldugunu gordum. Benim annem gelir kalir gorumcem gelir kalir ikisi de ayni sevecenlikle aciyorum evimi. Yarin obur gun cocuk olur annem benle kalir kayinvalidemin yanina tasirim evi belki olmaz. Sartlar be durum cok etkili. Kendi ayaklarinizin uzerinde duruyorsaniz be esiniz de akli yasinda biriyse bir tarafa gitme olmuyor bence bu
Keşke eşim de böyle dusunseydi ben aslında haftada bir giderek bir düzen tutturmuş tüm ama bu ona yeterli gelmedi beni zorlamasa bile kendisi her gün görecegi yakınlıkta oturmak istedi

Kocayla mi alakali aileyle mi alakali bilemedim. Eşim de benim ailemi ziyaret etmeyi seviyor cunku kendi ailesi devamli kasvet, devamli sikayet, her gittigimizde mutlaka dert anlatirlar.
Asla birlikte disari cikmayiz (5bucuk yildir evliyim esimin anne babasiyla hic disari cikmadik)
Benim eşim ailemin için de her zaman resmi ve soğuk bir şekilde 1 saatten fazla zaman geçirmeden görüşmek ister ama kendi ailesinden çıkmak istemez sanırım haksızlığa tahammülüm kalmadı

Back
X