Hep kadınlar mi gider erkek tarafina?

Ben bu sebepten dolayı boşanıyorum.Bırakın gitmeyi aynı mahallede yaşayan kaynanam yatılı misafirlik yapıyordu bende. Erkek aileleri çocuklarının önlerindeki 10 gram organa fazlasıyla güvenip sürekli yönetme ve iç içe olma derdindeler. Olay tamamen bu. Ezilen hep kadın. Karşı çıkınca terbiyesiz oluyorsun. Çıkar yol yok. Şehir değiştirsen yatılı gelir gene gelir gitmezde bu sefer. Çıkmaz sokak böyle zihniyetler. Çocuk yapmadan kurtulmak lazım. Zira birinin ailesiyle yaşayacaksam bu kendi ailem olur.

Bilakis benim eşim, aileme benden iyi evlat oldu. Her dertlerine koştu, ailem de keza her sıkıntısında destek oldular ona. Sanki ben gelin konumuna düştüm. Kıskanmadım değil yani:)
Ben daha soğuktum onun ailesine ama ondan göre göre bende onun ailesine sıcak olmaya başladım.

Calışan neyse de calismayan kadinin şehrine neden erkek gelsin? Eve ben bakarim, ev sorumlulugunu alirim eşim iş bulamazsa da bakarim ona diyorsaniz yaniniza alirsiniz adami🙄

Ben calismiyorum ve eşim calistigi için tabi ki onun işine göre biyere yerleşecegiz ki öyle yaptik.
Eşimin ailesinin bulundugu sehirdeyiz şuan ama eşim ailesinin dibinde oturmaya merakli biri degil yeri geldi iş için başka sehre de gittik, olursa yurtdisina da gideriz bizi bağlayan birsey yok.
Ama ortada hicbir sebep yokken anasinin sokagindan cikamayan adamla evlenmezdim ben olsam.

ülkemizin, hayatımızın içine eden ataerkil zihniyeti işte. tek çözüm küçüklükten bu iğrenç zihniyetle büyütülüp yetiştirilmemek. ama onlarca kadın bile bu zihniyetteyken onların doğurdukları çocuktan, yetiştirdikleri erkekten çokta bişey beklememek lazım. anneler düzelmedikçe gelecek nesillerde de böyle olacak. zaten çoğu evlilikte biz kadınlar bu düzene baş kaldırıyoruz diye problemli oluyor.

Kizlar çalışan olsun,ev hanımı olsun.Hep gördüğüm evlenince kadınların erkek tarafina gitmeleri bekleniyor.Benim eski eşim de ailesiyle aynı sokakta oturmak istemediğim için çekirdek aile olmak istediğim için gelbeni çok suclamisti.Siz ne düşünüyorsunuz?
benim çevremde böyle değil, şuraya gidicez buraya gidicez diye bi zorlama baskı ya da genelleme yok.
misal biz anne tarafımla daha yakın oturuyoruz ama kasıtlı yapılmış bir şey değil ve herkes ayrı evi olduğunun farkında.ev içine müdahale etmek yok, gidicez gitmiycez baskısı vs yok.
sizin eski eşte zaten iş yokmuş ex olduğu iyi olmuş.

Yooo.
Eşimle tanıştığımızda hepimiz aynı şehirdeydik, atamaları annemin şehrine istedik. Şimdi her gün annemi görüyorum. Ayda bir sülalemle görüşüyoruz. Yazları bizim yazlıktayız maaile eşim fln.
Bayramlarda ilk gün babamların elini öper ikinci gün geçeriz. Memleketlerine giderler her yaz dört senedir gitmedik. Senede iki bayran iki de taillerde gider beş gün görür döneriz. Totalde yılda 15 gün anca görüyorum.
Bize zaten gelmezler. Bazen yılda bir beş gün de onlae gelirse gelir.
Erkeğine bağlı.
Sizinkinin kusurunu ger erkeğe mal etmeyin.

Bunun erkeklerle alakası yokki
Sizin evlendıgınız adamla alakası var
Bu işler baştan konuşulur nerde doyuyorsan nerede iyiysen orada yaşanır

ha kabullenemıyorsan ayrılırsın
Hangisi daha yararlı olursa onu yaparsın....
Ki adam çalışıyorsa işi varsa özel sektör falansa neden kadının yaşadığı yere gelsin vs vs

nerede doyuyorsan orada kal
Buldugunuz adam da iş yokmuş ama herkes aynı değil

Yooo.
Eşimle tanıştığımızda hepimiz aynı şehirdeydik, atamaları annemin şehrine istedik. Şimdi her gün annemi görüyorum. Ayda bir sülalemle görüşüyoruz. Yazları bizim yazlıktayız maaile eşim fln.
Bayramlarda ilk gün babamların elini öper ikinci gün geçeriz. Memleketlerine giderler her yaz dört senedir gitmedik. Senede iki bayran iki de taillerde gider beş gün görür döneriz. Totalde yılda 15 gün anca görüyorum.
Bize zaten gelmezler. Bazen yılda bir beş gün de onlae gelirse gelir.
Erkeğine bağlı.
Sizinkinin kusurunu ger erkeğe mal etmeyin.
Maşallah siz sansliymissiniz...Allah daim etsin

benim çevremde böyle değil, şuraya gidicez buraya gidicez diye bi zorlama baskı ya da genelleme yok.
misal biz anne tarafımla daha yakın oturuyoruz ama kasıtlı yapılmış bir şey değil ve herkes ayrı evi olduğunun farkında.ev içine müdahale etmek yok, gidicez gitmiycez baskısı vs yok.
sizin eski eşte zaten iş yokmuş ex olduğu iyi olmuş.
Benim ailemin evine yakın geldiğinde bazı sebeplerden,kendi ailesini silmiş gibi düşünerek evliliği bana zindan etti...

Maşallah siz sansliymissiniz...Allah daim etsin

Bizim çevrede kız tarafı daha yakın duruyor hep. Benim oğlum var hatta ondan dalga geçeriz ben kocamla gezerm toruna ananesi baksın ben babanneyim diye.
Boşanmamak her kötü şarta tamam demek için bahane aramayın özetle

ülkemizin, hayatımızın içine eden ataerkil zihniyeti işte. tek çözüm küçüklükten bu iğrenç zihniyetle büyütülüp yetiştirilmemek. ama onlarca kadın bile bu zihniyetteyken onların doğurdukları çocuktan, yetiştirdikleri erkekten çokta bişey beklememek lazım. anneler düzelmedikçe gelecek nesillerde de böyle olacak. zaten çoğu evlilikte biz kadınlar bu düzene baş kaldırıyoruz diye problemli oluyor.
Evet ne feministligim kaldı ne de erkek ailesi düşmanlığım...

Calışan neyse de calismayan kadinin şehrine neden erkek gelsin? Eve ben bakarim, ev sorumlulugunu alirim eşim iş bulamazsa da bakarim ona diyorsaniz yaniniza alirsiniz adami🙄

Ben calismiyorum ve eşim calistigi için tabi ki onun işine göre biyere yerleşecegiz ki öyle yaptik.
Eşimin ailesinin bulundugu sehirdeyiz şuan ama eşim ailesinin dibinde oturmaya merakli biri degil yeri geldi iş için başka sehre de gittik, olursa yurtdisina da gideriz bizi bağlayan birsey yok.
Ama ortada hicbir sebep yokken anasinin sokagindan cikamayan adamla evlenmezdim ben olsam.
Ben de çalışıyorum iki aileden uzak istedim diye ailesini soyutluyor ya da istemiyor ilan edildim😔

Eşimin ve benim akrabalarım ikimizin gözünde de eşit yani taraf derken anne babalarimizin yeri ayrı onları hep ziyaret ederiz ve de onlar bize gelirler aynı şekilde.Ama amca,hala,dayı,teyze ve çocukları vs bunlar arasında kim ne derece gelip gidiyorsa o eşitlikte gideriz ve arar sorarız.Kısasa kısas ama napalim yani en azından kafamız rahat

Durumlar neyi elveriyorsa öyle olmalı bence. Kadın çalışmıyorsa pekala erkeğin yanına gider. Çalışıyorsa orta yol bulunur. Kv konusunda baştan tavır koymanın doğru olduğu kanaatindeyim. Baştan cici gelin olup sonra kv beniğ çoğ kullanıyo diye ağlamanın manası yok
Ben de çok içli dişli olmayı sevmiyorum.Haftada bir saygimi korudum gittim kaldım da ama beyefendi her akşam göremeyince onları silmiş gibi vicdan azabı duydu bedelini de bana odetti

Eşimin ve benim akrabalarım ikimizin gözünde de eşit yani taraf derken anne babalarimizin yeri ayrı onları hep ziyaret ederiz ve de onlar bize gelirler aynı şekilde.Ama amca,hala,dayı,teyze ve çocukları vs bunlar arasında kim ne derece gelip gidiyorsa o eşitlikte gideriz ve arar sorarız.Kısasa kısas ama napalim yani en azından kafamız rahat
Ben de esitlikcilikten yanayım ama o hep erkek tarafı baskın olur düşüncesinde olduğundan bir türlü mutabık olamadık...

Ilk başka sehirdeydik, Eşim daha sonra benimle ailemin olduğu sehire geldi. Simdi esimin ailesi de bizim olduğumuz sehire gelecek. Şartlar neyi gerektiriyorsa o. Önemli olarak kim nasıl nereye gidiyor değil. Hayat şartlarıniz nerde daha iyi o önemli

Back
X