Benım kayınvalıdem de ıstısna bır kadındır.
Bazen annem kadar sıcak buluyorum onu. Bıraz cekıngen bır yapım var, olmasam gıder yanaklarını mıncırırım.
Bazen kendı kendıme ofkelenırım, kımı zaman basıt bır nedenden oturu kımı zaman alınganlıgım tutar, her seyı kafama takarım.
Fakat dusundugumde cok ıyıdır kayınvalıdem.
Bana bır sey soyleyecegı zaman hep rıca eder, ne gıyındıgıme, nereye gıttıgıme asla karısmaz, esım ve ben nısanlıyken ona 'onu aglatırsan, uzersen hakkımı helal etmem' demıs...
Lafta olmadıgını da gordum. Bır gun esımle tartıstıgımızda artık canıma tak etmıs, ve kayınvalıdemı aramıstım. Aglayarak anlattım. Ben telefonu kapar kapamaz esımı aradı, esım sadece 'tamam anne' dıyordu... O tartısmamızda butun aıle destek oldu bana.
Fakat gercekten haklıydım, bılmelerı bır bakıma ıyı oldu. Bana eskısı gıbı davranamıyor, bılıyorkı aılesı arkamda.
Annem (kayınvalıdem) bu sorunumuzu kendı aıleme degılde, onlara bıldırdıgım ıcın de ayrıca tesekkur ettı ve 'sızı mutlu gorunce ben daha mutlu oluyorum' dıye de ekledı...
10 sene evel geldim evine...5 evladima bir tane daha eklendi dedin...güzel kizim dedin bagrina bastin...baslarda zor oldu sana alismak....dogru düzgün tanimadigim bir kadina Anne gibi özel bir kelimeyi söylemek....samimi yüzlerden ayrilip yabanci bir aileye ailem demek.....elinden geleni yaptin sen....sofrada ilk benim tabagimi doldurur en cok yemeyi bana dökerdin...yesene Annecigim cok zayifsin deyip ben yiyene kadar sofradan kalkmazdin....utana SIKILA yedigmi görünce üzülür ogluna niye böyle bu kiz bizden niye cekiniyor birseyleri yanlismi yapiyoruz acaba derdin
Gel zaman git zaman cekinerek yemek yedigim evin simdi bir hanimida benim...simdi sofrada oturdugmuz zaman ben ilk olarak senin tabagni doldurur en cok yemeyi sana dökerim....yesene Anne sekerin düsecek der sen yiyene kadar sofradan kalkmam.....
Allah senden razi olsun Annecigim....Sabrin, Anlayisin, hosgörün ve ilgin icin.....ufak tefek sorunlarimiz oldu...olacakda ama hicbir zaman kalbimizi kirmadik....Allah senden razi olsun Annecigim...bana Annesizligimde Anne oldugun icin....
ben kayınvalide bile diyemiyorum
o benim annem
çünkü nişanlımı büyütmüş yetiştirmiş bundan ötesi var mı
oğlunu sevipte onu sevmemek olur mu
çok seviyorum
bir yıldır nişanlıyım
en az 4 5 günde bir ararım sohbet ederiz
bir yere gittiğinde vardımı diye
hastalığında iyileştimi diye kendi ailem gibi ararım
aramış olmak içinde değil gerçekten merak ederim
herşeyimi düşünür ilgilenir
kendi kızlarım aramaz beni senin kadar der
öylesine temiz ki kalbi
rabbim bozmasın mutluluğumuzu hepimizinkini..
Benım kayınvalıdem de ıstısna bır kadındır.
Bazen annem kadar sıcak buluyorum onu. Bıraz cekıngen bır yapım var, olmasam gıder yanaklarını mıncırırım.
Bazen kendı kendıme ofkelenırım, kımı zaman basıt bır nedenden oturu kımı zaman alınganlıgım tutar, her seyı kafama takarım.
Fakat dusundugumde cok ıyıdır kayınvalıdem.
Bana bır sey soyleyecegı zaman hep rıca eder, ne gıyındıgıme, nereye gıttıgıme asla karısmaz, esım ve ben nısanlıyken ona 'onu aglatırsan, uzersen hakkımı helal etmem' demıs...
Lafta olmadıgını da gordum. Bır gun esımle tartıstıgımızda artık canıma tak etmıs, ve kayınvalıdemı aramıstım. Aglayarak anlattım. Ben telefonu kapar kapamaz esımı aradı, esım sadece 'tamam anne' dıyordu... O tartısmamızda butun aıle destek oldu bana.
Fakat gercekten haklıydım, bılmelerı bır bakıma ıyı oldu. Bana eskısı gıbı davranamıyor, bılıyorkı aılesı arkamda.
Annem (kayınvalıdem) bu sorunumuzu kendı aıleme degılde, onlara bıldırdıgım ıcın de ayrıca tesekkur ettı ve 'sızı mutlu gorunce ben daha mutlu oluyorum' dıye de ekledı...
10 sene evel geldim evine...5 evladima bir tane daha eklendi dedin...güzel kizim dedin bagrina bastin...baslarda zor oldu sana alismak....dogru düzgün tanimadigim bir kadina Anne gibi özel bir kelimeyi söylemek....samimi yüzlerden ayrilip yabanci bir aileye ailem demek.....elinden geleni yaptin sen....sofrada ilk benim tabagimi doldurur en cok yemeyi bana dökerdin...yesene Annecigim cok zayifsin deyip ben yiyene kadar sofradan kalkmazdin....utana SIKILA yedigmi görünce üzülür ogluna niye böyle bu kiz bizden niye cekiniyor birseyleri yanlismi yapiyoruz acaba derdin
Gel zaman git zaman cekinerek yemek yedigim evin simdi bir hanimida benim...simdi sofrada oturdugmuz zaman ben ilk olarak senin tabagni doldurur en cok yemeyi sana dökerim....yesene Anne sekerin düsecek der sen yiyene kadar sofradan kalkmam.....
Allah senden razi olsun Annecigim....Sabrin, Anlayisin, hosgörün ve ilgin icin.....ufak tefek sorunlarimiz oldu...olacakda ama hicbir zaman kalbimizi kirmadik....Allah senden razi olsun Annecigim...bana Annesizligimde Anne oldugun icin....
Benim de eşimle aramda bir sorun olduğunda beni dinler, destekler. Hasta olduğumda yemek getirir. Ameliyat oldum. Annem gündüz bakardı bana. Kayınvalidem akşam gelir bakardı. hep yardımcı olmaya çalıştı. misafirim geleceği zaman yemeklerin bir kısmını o hazırlar getirir. aynı şekilde onun misafiri geliceğinde ben de ona götürürüm. çok sıkı fıkı bir ilişkimiz yok. yani her gün yüzyüze görüşmeyiz yakın oturduğumuz halde. ama mutlaka 2 günde 1 telefonla konuşuruz. bizi hiç rahatsız etmek istemez. ben çok severim kayınvalidemi. her şeyden önce o da bi anne. elbette oğlunu benden çok sever. ona bişey olsa benden daha çok üzülür. ama hiç eşimle aramız bozulsun diye bugüne kadar ne bişey söylediğini duydum ne de gördüm. ben eşimle tanıştıktan 10 ay sonra evlendim. ilk 1 sene çok zorluk çektim. huylarımız, alışkanlıklarımız farklıydı. çok ağlardım. eşimi de çok seviyordum. hep özverili fedakar davrandım. bir gün ilişkimizin düzene gireceğini bildiğimden anneme babama asla bir şey söylemedim. o zamanlar da bi tek kayınvalideme anlatırdım içimdekileri. akıl verirdi. tecrübelerini paylaşırdı. şimdi eşimle harika bir evliliğimiz var. maşallahkayınvalidem ve kayınpederimle de aramız çok iyi. Allah gerçekten herkesi insaflı merhametli insanlarla karşılaştırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?