Hep sabrettim ama artık boşanmayı düşünüyorum. Bana bir akıl verin.

Canım öncelikle Allah yardımcın olsun. Eşinin tavırları ve sözleri gerçekten henüz olgunlaşmamış olduğunu gösteriyor, insan tabii ki evlendi diye ailesini bir kenara atmamalı ama bu kadarı da fazla. Ne demek sizin özelinizi ablasına anlatmak. Ablası bir bayan evet ama çok istersen ve kendine yakın görürsen herhangi bir rahatsızlığın varsa sen kendin paylaşırsın zaten eşine ne oluyor ki. İnsan ablasıyla bu tür konuşmaları yapmaktan bile utanır ama görüyorum ki onlar bu unatma duygusunu çoktan aşmışlar. Yapacağın iki şey var ya bu insanlarla yaşamaya alışacaksın ya da eşin sana demiş ya beni ailem ve senin aranda tercih yapmaya mecbur edersen ailemi seçerim diye. Sende ona diyeceksin ki ben senin ve ailem arasında çoktan bir tercih yaptım bile ve ailemi seçtim. Hakkınla hayırlısı neyse o olsun.

Pasta almış işte ya bana onuda almadılar :2: şaka bi yana evlilik şans işi eşin davranışları hoş olmasada çok abartılı değil evlilik kolay bitirilmez bence sevmediğin için gözüne batıyor büyük ihtimalle. Bence eşinle konuşmalısın ben böyle daranmanı istiyorum bunlardan rahatsız oluyorum demelisin belki bi şansınız olur ama karşılıklı restleşirseniz sorunlar büyür Allah yardımcın olsun..

yıllık iznin bir haftasını tatile, bir haftasını onları görmeye harcasaydınız. sonuçta farklı şehirde oturduğunuz için o da ailesini tüm yıl göremiyor oraya gitmek istemesi normal.

ama diğer konular çok acaip yaa. nasıl ilk geceden sonra ablasını arıyor dumur oldum:S hem de senin yanında. hadi daha sonra gizli gizli fikir almak için sorsa neyse. bir de çocuk gibi harçlık almayadevam etmesi çok kötü bir durum, keşke evlenmeden bunları araştırsaydın.

yine de tümden bakıcna çok kötü bir koca değil anladığım kadarı ile, sen yıllar geçtikçe ona öğretebilirsin bazı şeyleri diye düşünüyorum. alışkanlıklar hemen bırakılamaz. yalnız onu sevmediğin konusunda ise yapacak bir şey yok. sevmediğin biriyse en ufak davranışı bile batar tahammül sınırın az olur, sevdiğin biri ise onu sevginle iyileştirmeye düzeltmeye çalışırsın, sabredersin...

O kısmı tam anlatamamışım sanırım. Biz eşimin ailesiyle aynı şehirde oturuyoruz. Benim kendi ailem Bursada. Kayınvalidemin de Eskişehir de evi var ama orda yaşamıyor yazlık gibi yani. Bir de eşimin işyeri de bizim eve değil ailesinin evine yakın yani onları her zaman görüyor.

Kısa ve öz bir yorum yapıyım çünkü çok kızdım. Eşinizden adam olmaz, bu yaştan sonra da huyu değişmez. Kendinize yazık etmeyin, arkanıza bakmadan bu aileden kaçın.

Merak ettim de, ablası neden boşanmış?

Gözünü seveyim arkana bakmadan kaç..
Ne olur kaç !
Ondan size birşey olamaz ne koca ne birşey !
Boşanın sizin için hayırlısı olacak..

Ben ailemin evine geldikten sonra bana o ağır mesajı yazmasa belki yine bir şans verir affederdim, huyunun değişmiyeceğini bile bile. O mesajı bile ne kadar karaktersiz olduğunun ve çocukca davrandığının kanıtı.

Ben evlendiğimde ablası çoktan boşanmıştı. 2006da boşanmış sanırım. Bana söylenen kocasının ona şiddet uyguladığı.

açık ve net boşa gitsin. ömürün yer gençliğini çürütür bu adam.

bütün yorumları okudum
belkı onlar uste cıkmaya calısacak ama bu yazdıklarınız gercekten normal seyler degıl ne onlara parayı verıp harclık almanız ne sızın ozel durumlarınızda gorumceyı aramaya calısması cok komık
erkege ne otursun kenara onun sorabılecegı bısey mı bu kadın anlar dıyor ıyıde sen kadınmısında aramaya calısıyorsun be adam
hıc gerek yok boyle bırıyle omur gecırmeye

ben anlayamıyorum bu sorumsuz karşı tarafa duygusal açıdan verecek bişeysi olmayan ana kuzusu tipler niye evleniyorsunuz
sırf cinsellik için mi
evlenmek duygu alış verişi olmalı
kadınların sırf cinsellik için evlenmeye katlanamayacağını da düşünemiyorlar
hele ilk gece ablasını araması yok mu iğrenç
muhallebi çocuğu kendileri

Akıllı kadınları seviyorum ben. 8 ay gözlemlemiş, elinden geleni yapmış sonra da adımlarını atmış.

Görücü usülü konusunu da katılmıyorum, artık eskisi gibi değil, bir arkadaşın tanıstırması ile görücü usülünün hicbir farkı yok artık.

Ama maalesef eşinizde hicbir umut ısıgı yok. 30 yasındaki adam maaşını hala annesine gönderiyor ordan icazet alıyorsa o iş yürümez, ne yaparsan yap o adam değişmez. Üstelik eşinize ısınamamışsınız da.

herseyi geçtimde özel hayatınızı mahreminizi nasıl utanmadan ablasına anlatır ya. Allah sabır versin eğer dönersen. ha dönmezsende çocuğun yokken kurtul. ömür boyu sevmediğin bir adamla yaşama.

bak canım sinirden mi eşimi sevmiyorum yazmışsın yoksa gerçekten mi sevmiyorsun?yani hiç sevmediysen ve hala da sevgin aşkın yoksa bu adama karşı zaten yapacagın tek şey boşanmak ben şahsen sevmedigim bir adamla aynı yataga girmem aynı evde karı koca hayatı yaşamam oyüzden şimdi yorumumu sen seviyormuşsun gibi düşünerek yapıyorum..
1.yuva kolay yıkılmaz sevgi varsa..1yıl cok az bi süre mücadele et değiştirmeye çalış..mesela harca bırak kalorifer parası gelsin aç kullan her seyi üstünü başını aldır cünkü mecbur o eve bakan temizleyen yemek yapan sensin ihtiyaçlarını karşıla..

2.kaynanan ve görümcenle cok didişme belli ki bu adam anacı ablacı hatta içlerine gir iyi davran yalakalık yap iyice öğren paranız nerde kiime gidiyor onlar nasıl harıyor yiyor içiyorsa sen d eaynını yap anacım ablacım de ölmezsin merak etme..

3.eger bunları yapınca eşin sana yakın ve istedigin gibi yaklaşırsa da çocuk yap asıl o zaman anlicak aile oldugunu bebez maması bezi bak gör senden daha cok sevecektir erkeklerin hemen hemen yüzde 90 ı doğmadan ilgilenmez dounca sever arkadaşalrımdan biliyorum bunu ..sonrasında maddi manevi söz hakkın daha cok olacak..eşin istemese de kazayla yapıver işte..

tabi bütün bunları içinde sevgin varsa yap yok gerçekten sevmiyorsan kocanı zaten bu ona büyük bi ihanettir sevilmedigini anlamayacak kadar aptal oldugunu sanmıoyrum bir insanın.

şu kız kardeşler yada ablalar da her oka maydonoz olmasa olmaz zaten, ne demekya kız tutmasa abla karımın vajinası bilmem ne olduda şöle böle dicek, süzme ya, çok sinirleniyorum , canim benim , ölesi aileleri çok iyi biliyorum yemeye alışıyorlar sonra kan emiciler olarak yapışıp kalmak istiyorlar duygu sömürüsüyle iş götürüyorlar , öle bi alıştırıyorlarki otur otur kalk kalk, allah sabır versin ne diyim, seni anlıyorum , adam olmaları biraz zaman alıyo yalnız, aynısı daha da beteri arkadaşımında başında , o dövüyor içio aldatıo üstelik herşeyi yapıolar kız çıkamıo içinden psikolojisi iyice gitmiş korkuo , RABBİM İNSAN GİBİ İNSANLARI ÇIKARSIN KARŞIMIZA İNŞ.

neredeyse senelerce birlikte olan insanlar bile birbirini tanıyamıyorken, görücü tarzı şeylerle evlendiğiniz kişiyi tanıyabilmeniz olanaksız. sakin duran nice insanlar neler çıkıyor. bence büyük bir emek söz konusu değil ilişkinizde. yol yakınken ayrılın ve gönlünüze göre biriyle birlikte olun.

Sanki eşiniz bir nevi itiraf etmiş yaşam tarzını size asosyal olduğunu söyleyerek.Bu yaşında hala evliliğini bile ailesinin yardımı ile yürütmeye çalışıyor.Doğumgününüzü onlarsız kutlayamaması,geçineceği parayı kendi idame ettirememesi,özel hayatınız ile ilgili sorunları bile onlarsız halledememesi bunun bi kanıtı.Muhtemelen sizden önce düzgün bir ilişki yaşamamış olmasıda size nasıl davranacağını bilmemesinden belli oluyor.

Ben sizin kurduğunuz cümlelerden bu duruma mantığa oturttuğunuzu hissettim, sevginin olmadığı bunların size yük gelmesinden belli zaten.Haklısınızda..Evliliğinizin akıbeti ne olur bilmem ama emin olduğum birşey varsa daha size kendi başına bir birey olduğunu dahi kanıtlayamamış olan bu adama saygı duymayacağınızdır,sevgi olsada biter zaten..Hakkınızda hayırlı olan neyse o olsun..

Özellikle şu son cümlenizde çok haklısınız. Ben kocama saygı duyamıyorum ona tam anlamıyla güvenemiyorum. Çünkü onun daha kendine saygısı yok. Ve bu durumdan (evliliği bile ailesi sayesinde idare ettirmesinden parasını onlara verip kendisini çocuk gibi göstermekten) eşim gayet memnun bunları garip karşılamıyor ki değişmeye çalışsın. Ve ben 3 gündür burdayım beni bir kere bile aramadı. Sadece o ağır mesajı attı hepsi bu. Beni sevse gelir konuşur değişmeye çalışacağını söylerdi.

Eşimle çok severek evlenmediğimi belirtmek istedim yoksa içimde hiç sevgi olmasaydı bu adama değil 8 ay 8 gün bile katlanamazdım.
Sorularınızın cevaplarına gelince;

1. Eşimin huyunu takıntılarını bildiğim için o dediğinizi yapamam. Adam daha işten geldiği gibi gidip kombiyi kontrol ediyordu. Ben nasıl kafama göre yakayım. Fatura gelince anlamıyacak mı ne kadar kullandığımı?

2. Eşimin ailesine her zaman iyi davranıyorum. Anne baba abla diyorum. Her hafta gidip bir gün onlarda kalıyoruz. Ben daha ne kadar taviz vereyim? Belki de bu kadar vermekle bile hata ettim. Keşke baştan tavrımı koysaydım.

3. Ben onun değiştiğinden evlilik kurumunun ciddiyetini anladığından emin olmadıktan sonra çocuk yapamam. Bir çocukla uğraşıyorum zaten onu adam etmeden nasıl çocuk yapayım?

canim işin zor allah yardımcın olsun, bazı insanlar aslında iç yüzünü gösteriyor ama biz insanlar anlayamıyoruz, çocuk olduktan sonra hiç çıkamıyorlar içinden, sana boşan yada boşanma diyemem ama en büyük avantajın çocuk yapmamış olman, 8 aydır değişmeyen adamın bundan sonra düzelebileceğini ,yada yeni bi hayat kuralım taşınalım desen onlardan uzağa gidip tamamen senle bi bütün olarak aile kavramını idrak edebileceğine inanıyorsan sorun yok, en iyi eşini sen tanırsın tatlım, kombiyi kontrol etmesi bilmem ne çok sinir bozucu , özellikle beraber olduktan sonra tele sarılıp ablasını aramaya kalmasına deli oldum, o kadarı da anlatılmaz ki canim, erkeksin agır ol biraz, yine akıllı kızsın aferim sana, kendini duygularını tarafsız oturup çözebilmişsin ve ona göre objektif bakabiliyorsun yaşadıklarına, burda okadar insan varki söylüoz söylüoz inanmıo , hem soruo hem savunuo , arkadaşıma defalarca ayrıl dememize rağmen ayrılmıo mesala sağlıklı düşünemio yaşadıklarından sonra eşi öyle bi psikolojisini bozmuş ki kızın, eski haliyle alakası yok, güvensiz halde, ama seni tebrik ediyorum akıllı kızsın bravo , bazılarında at gözlüğü oluo de de kendi baktığı açıyı değiştirmene imkan yok, otur iyice düşün canim, eşin ne yapcak gözlemle bakalım, sana karşı nası bi hal tavır içine girecek , nası bi tutum izleyecek, zamanla kendini dinledikçe daha sağlıklı düşünüp ona göre kararını alırsın canim

resmen başınızı yakmışlar bu adam gerçekten çekilmez bu gibi adamalrı nıye evlendırıler anlamıyorum galiba sadece cinsel ihtıyaçlarını gidersın dıye evlenıyor bu adamlar bu tiplerden baba koca falan olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…