Hep sabrettim ama artık boşanmayı düşünüyorum. Bana bir akıl verin.

Anlattıkların tuhaf kabul ediyorum ama eşine evliliğe adapte olması için şans vermelisin 8 ay çok kısa bir süre.

Ayrıca evlilikte blöfe yer yoktur. Ardında duramayacağınız işlere girmeyin. Ne olacak şimdi? Dönüp gitsen bir türlü gitmesen bir türlü

ama acele ediyorsun...

Yazdığınız ilk mesajları okuyunca, kayın pederiniz genç yaşında hayatını yitirdi filan da o yüzden bu kadar annesine, ablasına düşkün oldu herhalde diye düşündüm. Ama görüyorum ki durum böyle de değilmiş. Arkadaşım, eşinin ailesi eşinin tek başına asla bir ilişkiyi yürütüp evliliğe götüremeyeceğinin farkında olduğu için ona uygun temiz bir kız aramış, maalesef bu şanssız da sen olmuşsun. Ben sana o mesajları eşinin kimseye danışmadan atabileceğine bile inanmıyorum. Sana o "rahat battı" mesajlarını filan da emin ol ablasına danışıp, onun dediklerine bakarak atmıştır. Sevgili arkadaşım, yol yakınken dön. Böyle bir adama ne güvenip "eşim" diyebilirsin, ne de yarın bir gün "çocuğumun babası" diyebilirsin. Eşin, "biz daha kendimiz çocuğuz" derken sana zaten aslında tüm olayın özünü anlatmış. Eşin bir "adam" değil, eşin o ailenin "çocuğu" ve yetiştirilme tarzı nedeniyle belli ki ömür boyu da öyle kalacak. Nasıl yetiştirildiğini nereden biliyorsun dersen, eğer eşinin ailesi ona bunları aşılamasaydı, kayın pederin eşini karşısına alır konuşurdu, kayın validen, görümcen eşinin çocuksu tavırlarını desteklemezdi aksine onu bir aile reisine dönüştürmek için çaba harcarlardı. Ama yapmazlar, çünkü onların da işine gelen şuanki hali. Sen sırf birileri "benim oğlum da yuva kurdu", "bakın ben de isteyince evlenebiliyormuşum demek ki" desin diye hayatını bu insanlarla ziyan etme. Maalesef insanlar fiziksel veya ruhsal bir takım eksikliklerini kapatabilmek için karşılarındakinin aile kurma, kadınlık ve annelik hayallerini hiçe sayıp, sırf görüntü için evlenebiliyorlar, evlendirilebiliyorlar

Bana ne kadar zor gelse de söyledikleriniz tam anlamıyla benim eşimi ve ailesini yansıtıyor. Ve aynı şeyi bana kaç kişi dedi. Millete oğlumuzu evlendirdik diyebilmek için senin başını yakmışlar diye. Peki böyle elalem ne der deyip millete gösteriş için yaşayan bir aile oğullarının karısından boşanmasına nasıl bu kadar kolay göz yumabiliyorlar. Ben değil 8 ay 8 yıl daha bunlarla yaşasam ne eşimi ne de bunları çözebilicem.

valla 30 undaymış ama bence 18 yaşındaki çocuklar gibi davranmış size..
hele şu ablasına yatak odanınızı anlatmasını hiç anlamadım
bu kadar ileriyse durum vahim yani..
otuz yaşında aklı selim biri olsa tutar seni doktora falan götürür
allah yardımcın olsun canım ya çok vicdansızmış kocan,
bence babana yada aile büyüğünüz bi erkek varsa çağısın yada gitsin yanına konuşssun..
durum böyle gitmez biz kızımızı sokakta bulmadık bak daha 8 aylık evlisiniz kızım evime geliyo dayanamıyorum artık diye,
sorun ne diye bir sorsun biraz akıl versin. bu nedir canım.
ayyy daha 3 aylık evliyken bende ağlayarak babamlara gitmiştim o geldi aklıma allah bida yaşatmaz inşallah..
benim sorunum eşimin ailesiyleydi. şimdi görüşmüyoz çok şükür... huzuru ancak böyle bulabildik,

Esler arasinda denklik olmasi gerektigini dusunuyorum, okuyunca denk olmadiginizi dusundum. Saygi da duyamiyorsunuz bu yuzden. Ne bileyim esiniz boyle ailesi olmaksizin yapamayacak birisi. Onlari cok sevdiginden filan demiyorum kendi ozgur bireyselligini olusturamamis, kendisini onlarla tanimlayacak biri.
Soylenilenlere katiliyorum, basinizi yakmislar maalesef.
Esinizden de adim gelmiyor zaten.
Bir sure daha bekleyin bakalim, zaten esinizin adim atacagini da sanmiyorum ama en azindan bekledim adim atmadi dersiniz. Simdilik sadece bekleyin, bakalim ne yapacak?
Her erkek evlenmemeli bence. Yapabilecek olan var yapamayacak olan var.

Böyle erkeklere sinir oluyorum.. Madem annecisin o zaman evlenmiceksin. Oturucaksın ananın dizinin dibinde..
Evlendikten sonra kendi ailen oluyor. Herşeyden önce kendi evin kendi ailen gelir. Malesef bunu ayırt edemiyorlar. Evlendikten sonra eşinden önce annen baban olmamalı. Önce aile icindeki huzuru sağlayacaksın. Ve evlerin, paranın herşeyin ayrı olduğunu unutuyor erkekler.. Eşini Mağdur edip, zor durumda bırakıp, anneni mutlu etmek ne demek ya. Var mı böyle bi saçmalık :S

Kimse seni ciddiye almıyor ki. Boşanacağına da inanmıyorlar, yoksa bu kadar rahat rest çekemezlerdi. Hem boşansan ne olur ki onlara, eşin olacak kişinin çocuk sahibi olmak gibi bir niyeti yok zaten, seni seviyor bırakamaz desen zaten böyle davranmazdı, ailecek tek istedikleri oğullarının evlenebilecek biri olduğunu göstermekti dışarıya, nitekim evlendi de. Şimdi boşansan, ele güne karşı işte gelin şöyle sorunluydu böyle kötüydü oğlum boşadı diyecekler. Kusura bakma arkadaşım, biliyorum böyle şeyler duymak çok üzücü. Ama inan niyetim seni kırmak değil, sadece gerçeklerle yüzleşmeni ve kendini bu durumun içinden kurtarmanı istiyorum. Sen kendine değer vermedikten sonra, kimse sana değer vermez. Bu insanların arasında yerin yok, kıymetini bilecek, değer verecek bir adamı hak ediyorsun. Bırak onlar oğluşlarıyla sonsuza dek yuvarlanıp gitsinler.

zararın neresinden dönersen kardır..böyle bır evlılık olamaz zaten...allah yardımcınız olsun boşuna cekmeyın ...özelınız bıle yokmuş esınızle ...otursun anasıyla bacısıyla.....

Bana en çok koyan gururuma dokunan da bu. Beni ciddiye bile almamaları. Ama gerçekten onlar kaybeder ben zaten bu işi kafamda bitirdim. Eşim olacak adam o kadar karaktersiz ki koca olmayı başaramadı boşanmayı ayrılmayı bile başaramıyor. Allah yardımcım olsun benim insanlara güvenimle kadınlık duygularımla geleceğimle oynadılar. Ben birine tekrar nasıl güvenirim? Erkeğin dul kalması o kadar zor olmaz ama bu ülkede dul damgası yemek bir kadın için çok zor. Kendimi motive etmeye çalışıyorum pozitif olmaya uğraşıyorum ama psikolojim hiç iyi durumda değil. Allah sonumu hayır etsin.

Arkadaşım, yaşadığın dönem kolay bir dönem değil elbette ki bunun yansımalarını göreceksin kendinde. Bu dönemde bence bir uzmandan destek alman seni çok rahatlatacaktır. Yaşadığın çevrede iyi bir uzman psikolog bulup seanslara hemen başla. Bunu yaparsan sana ne kadar çok faydası olduğunu göreceksin. Bir uzmandan destek alman hem öz güvenini, öz saygını ve geleceğe olan inançlarını ve umutlarını tazelemene, hem de boşanma sonrası ile ilgili bir takım gereksiz korku ve ön yargılarını yok etmene çok yardımcı olacaktır. Rica ediyorum senden bunu erteleme. Öyle inanıyorum ki sen bu dönemi atlatacak çok güzel ve mutlu bir hayata adım atacaksın

Çok iyi tanımada evlenmişsin.Olmuş birkere evlenmişsin.8 ay az bir zaman.Eşin biraz ilgiye düşkün.Bu ilgiyide anneden abladan görüyor.Onu kendine çevirmen senin elinde.Şefkatle,sabırla bir aile kavramını hissettirebilirsin.Birbirinize alışır severseniz,herkes geri planda kalır.Özel konularınızı paylaşmaması konusunda da güzellikle uyarabilirsin.Bence sevgi ve şefkat göster.

eşinizin burcu ne acaba merak ettim

Bu dediklerinizin hepsini yaptım ama eşim ailesine çok aşırı bağımlı ben ona ne kadar sevgi şefkat göstersem yerine göre annesi gibi başını okşayıp her türlü nazını niyazını çeksem de o yinede onlardan uzaklaşmaz. Konuşmalarımızın hepsinde de kendini ailesini ve bu bağımlılığı normal gördüğünü belli etti. Bu adam değişmez ne ilgi şefkatle ne de aradan değil 8 ay 8 yıl geçmesiyle.

Bir keresinde bana kendisi dedi sanki ben kadınım sen erkeksin ben o kadar naz yapıyorum ki sana naz yapmaya fırsat bırakmıyorum diye.

Balık burcu bende oğlağım...

oğlak burcu güçlüdür çalışkandır balık ise daha zayıf ve ailesine düşkün tabi burçlarla olcak degil sadece meraktan sordum..eşinizin asosyalim vs demesi çok kötü belki öyle olabilir ama sırf eşini kendisine aşık etmek için ben hep sosyaldim bütün kızlar bana aşıktıda ben yüz vermedim dese daha etkili olur.tabi bunlardan önce daha önemli sebepler var ailesine ablasına bagımlı olması gibi keşke eşini önceligi yapsaymış tabiki gidilip gelinir ama ilk sene daha özel olması gerekir evli degilim ama öyle olması gerektigini düşünüyorum hakkınızda hayırlısı olsun herşey yapabilecegim bişey var diyosanız onuda yapın aklınızda soru işaretleri kalmasın ama yok diyosanız çocuk olmadan bitirin hayat bitmiş sayılmaz 20 sene sonundada boşanmalar olabiliyor rabbim herkese kendine uygun hayırlı eşler versin..

İyi dilekleriniz ve pozitifliğiniz için size çok teşekkür ederim. Şu belirsizlik bir bitsin boşanma sürecine girelim o zaman bende bir uzmanla görüşmeyi düşünüyorum. İnşallah bundan sonrası iyi olur bende kendime güvenimi yeniden kazanırım.

Ortada küfür yok,şiddet yok,tembellik eve bakmamak yok.Hee dediğin sorunlarda ciddi sorunlar.Ama madem bir yuva kurdunuz.Yine söylüyorum 8 ay az zaman.Bence biraz daha sabır.Sana alışmasını sağla.Hoşgörü,güven,şefkat bu tür insanları kendine çevirmeni sağlar.Karamsar bakma.Sadece onun yumuşak ,zayıf taraflarına göre davran.

Sanırım bazı erkeklerin evlenip yeni bir aile kurduğunu anlaması uzun yıllar alıyor. Çoluk çocuğu büyüteceksin onların derdinden anasına ablasına sıra gelmeyecek ancak öyle. Ben iki aylık bebeğimle şuan evde koca bekliyorum. Saat 4de işten çıktı hala ablalarına doyacakta evinin yolunu bulacak. Görümcelerimle hiçbir derdim yok çokta severim ama eşimin beni çocuğunu arka plana atıp hergün iş çıkışı ablalarına koşması sinirlerimi bozuyor. Maddiyata gelince dolap tam takır kurubakır olur ''idare et'' der ederim ama her haftasonu köye gider. Giderkende babasının dolabını dolduracak kadar alışveriş yapar. Düğün takılarından bana çeyrek altın bile kısmet olmadı. Hepsinni eşim harcadı nereye gitti onca para altın hala bilmem. Onun üzerine annemden 25000 lira para geldi. Küçük bir arsamız vardı satıldı benim payım bana verildi. Onun bile 500 lirasını ben harcadım gerisini eşim harcadı. Bi kısmını kaynıma verdi mesela. Şimdi yeni bir eve taşınıcaz mutfağı çok küçük dolapları eski ve bulaşık makinasına yer yok. Ben de yeni dolap yaptıralım dedim. Evliliğimiz boyunca ilk kez bişey istiyorum. 1500 lira tutuyormuş çokmuş. Beni vazgeçirmeye çalışıyor. Bulaşık makinasını fırının önüne koyacakmışızda fırını kullanmam gerektikçe bulaşık makinasını kenara çekecekmişim. Mantığımızda çok iyi çalışıyor! 25.000 lirayı son kuruşuna kadar harca sonra bana 1.500 liranın lafını et. Çok dertliyim canım seni çok iyi anlıyorum ama tek farkımız ben eşimi yinede seviyorum kıyamıyorum. O yüzden senden daha şanslıyım galiba. İnşallah Allah eşine akıl fikir verirde siz de evliliğinizi kurtarır yoluna koyarsınız...

siz hakkınız olan 25bin liranın tamamını nasıl eşinize verirsiniz onu anlamadım ve anladıgım kadarıyla elle tutulur bişeyde almadı veya yapmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…