Hepatip B ?

Magnolia1986

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2016
716
262
23
39
kizlar hanileyim ve hepatip B degerim 0 cikti ! yani ben hic asi olmadim bu yasima kadar cok sukir sansa da virus kapmamisim ama dr dogumdaj sonra saglik ocagi da 3.ay vurulmasi lazim dedi siz ne yaptiniz

Ben babamda olduğu için çok önceden yaptırmıştım. Bu yüzden yaptırdığım testlerde aşılı olduğum belli oluyor. Tetanozu da elimi kedi tırmalayınca yaptırmıştım 7 sene önce ondan da kurtuldum

canik bende aslinda sarilik asilarimi yaptirmistim ama bagisikligim olusmamis..banada dogduktan sonra yapariz dediler..simdilik hamilelikte yapcak bisey yok..teyanoz asini olmadiysan onun belli haftalari var onu olman yeterli..

oo saha erken ozaman iki gundur tetanozdan kol agrisi cekiyorumda beynime yer etmis aşı...tamam sarilik icinde dogumdan sonra galiba olurda o ara hastalik kaparsak bebege gecmesin diye olmamiz gerekiyor galiba..saglikla alalimda kucagimiza zamani gelince yaptircaz artik

Ben babamda olduğu için çok önceden yaptırmıştım. Bu yüzden yaptırdığım testlerde aşılı olduğum belli oluyor. Tetanozu da elimi kedi tırmalayınca yaptırmıştım 7 sene önce ondan da kurtuldum
tetanoz normal sartlarda 5 senede bir yenilenmesi gereken bir ası :) ama bende ası olmamayı secenlerdenim.

İlk hamileliğimde hepatit B bağışıklığım çıkmadı ve doktorum hamileyken aşı yaptırdı bana.. Normalde yapılacak bir aşı değil hamilelikte. Canlı aşı çünkü. Tetanoz aşısını da oğlumdayke dozları tamamladım diye 19.haftada hatırlatma dozu olacak sadece.

yok daha 8 haftalik hamileyim

Doğumdan sonra hepatit asini olursun artık. Kesinlikle hamileyken olma. Benim eşimde ne aşı var ne de bağışıklık. O da senin gibi. Ama asi yaptirmayi dusunmuyoruz simdilik. Doktoruna hamilelikte nasıl korunabilirim diye sor. Bu arada bu olay da yeni çıktı. Herkesi aşılamaya çalışıyorlar. 2006 yılında sanırım yurtta kalıyordum. Oda arkadasimin sevgilisi hepatit b varmış. Buna dedim ki git hemen aşı ol. Çocukla da kesinlikle öpüşme aynı bardaktan çay kahve kola bira vs içme. Tükürük ile geçebilir çünkü. Neyse, bu tamam falan dedi ama güvenemedim. Şişe su alıyorduk. Herkesin suyu yatakta oluyordu ama biri gelip susadım diyip gelip senin suyundan icebiliyordu falan. Neyse okulun hastanesine gittim. Dedim aşı olmak istiyorum. Neden diyor bana. Dedim yurtta kalıyorum. Arkadaşımın sevgilisinden hepatit b varmış falan. Neyse zor bela kan testi istedi sonra aşı yazdı falan. Yoksa riskin yok gerek yok deyip gönderecekti.

İlk hamileliğimde hepatit B bağışıklığım çıkmadı ve doktorum hamileyken aşı yaptırdı bana.. Normalde yapılacak bir aşı değil hamilelikte. Canlı aşı çünkü. Tetanoz aşısını da oğlumdayke dozları tamamladım diye 19.haftada hatırlatma dozu olacak sadece.
Hepatit B aşısı ölü aşıdır, gebelikte yapılabilir.
kizlar hanileyim ve hepatip B degerim 0 cikti ! yani ben hic asi olmadim bu yasima kadar cok sukir sansa da virus kapmamisim ama dr dogumdaj sonra saglik ocagi da 3.ay vurulmasi lazim dedi siz ne yaptiniz
Hepatit B aşısının artık herkese yapılması öneriliyor, sizde de bağışıklık olmadığı için önermiş doktorunuz. Hamilelikte hepatit B aşısı yapılabilir, sakıncası yoktur. Ama içiniz rahat etmiyorsa ve acil yaptırmanız gerekmiyorsa (Sağlık çalışanı değilseniz, eşinizde hepatit b yoksa, kan ile ilgili bir işiniz yoksa vs.) doğumdan sonraya erteleyebilirsiniz tabi ki.

Hepatit B aşısı ölü aşıdır, gebelikte yapılabilir.

Hepatit B aşısının artık herkese yapılması öneriliyor, sizde de bağışıklık olmadığı için önermiş doktorunuz. Hamilelikte hepatit B aşısı yapılabilir, sakıncası yoktur. Ama içiniz rahat etmiyorsa ve acil yaptırmanız gerekmiyorsa (Sağlık çalışanı değilseniz, eşinizde hepatit b yoksa, kan ile ilgili bir işiniz yoksa vs.) doğumdan sonraya erteleyebilirsiniz tabi ki.

Bu hamileliğime kadar bende öyle biliyordum.. Hemşireye tetanoz aşısını sorduğumda hepatit aşısını söyledim
. Canlı o yapılamaz nasış yaptırdı sana o zaman demişti. Bende şaşırdım bilemiyorum

Süresinin 5 yıl olduğunu biliyorum ama aşı olmak istemediğim için yıl belirtmeden daha önce olduğumu söyledim.
bende gidene kadar bilmiyordum :) Dedim ben asi olmustum zaten, 5 yıl da bir tekrarlanıyor deselerde yok ben istemiyorum demistim.

Back
X