Hepatit b taşıyıcısı olmak ve evlilik..

Darısı başınıza. Moral ve motivasyonun da etkisinin olduğunu düşünüyorum. İlk öğrendiğimde ben öleceğimi sanıyordum o derece yani:)İnsanların ne düşündüğüne çok da takmayın. Yeme-içmenize dikkat edin,alkol alıyorsanız bırakın, kızartmalardan uzak durun. Bir de Hbsag değerlerinizin düzenli bir şekilde düştüğünü görürseniz zamanla Anti-Hbs’nin de gelişeceğini anlayabilirsiniz.Geçmiş olsun...

Canim benim ben zarilik geçirdim benim sinirda arada baktirirım ablam hiç sarılık geçirmedi ama ikinci bebeğine hamileyken sarılık zannedip doktora götürdük megersem taşıyıcı çıktı ama bunu neden bu kadar taktın anlam veremedim bi zararı yok c degıl sonucta sendeki bi tehlikesi veya baskasina gecmesi soz konusu degil bu kadar takma bence

İşte ben de moral olarak çöktüm malesef...alkol almıyorum..hbsag değerim bazen düşüyo fakat bir bakmışım yeniden fırlıyor..düzenli bir düşüş yok yani malesef..bugüne kadar anlamlı bir düşüş olmadı hiç..bu virüs çok kuvvetli olduğundan atmak çok Zor oluyormuş o yüzden insanların çoğu taşıyıcı yada hasta olarak kalıyor..ilaç kullananların bile atması çok zor..
Moral çok önemli evet ama bu virüsü taşıyorken insan moralli olamıyot bir türlü..siz nasıl sağladınız bu motivasyonu neler yaptınız özel birşeyler yeyip içtiniz mi?

Evet şu anda benim için bir tehlikesi yok ama malesef bulaşıcı.virüsü taşıdığım için bulaştırma potansiyelim var eğer evlenirsem eş adayının aşı olması gerekmiş.Bazı insanlar da bu durumu yadırgayarak baktığından kafama bu kadar çok taktım malesef..ama burada yazılanlar biraz olsun içimi rahatlattı..hepatit b olup sorunsuz evlenenler olmuş ne güzel..Allah herkesin karşısına iyi insanlar çıkarsın inşallah..

İstanbulda bu konuda uzman fehmi tabak hoca var ona da sorduk en az 10 yıl ilaç falan yok dedi ama...kime inanalım bilmiyorum...

Kafanıza çok takmayın.öyle çabucak bulaşan bir şey değil.Hb olduğunuzu söylemeyin insanlara bence,siz dikkat edin o kadar.Öncelikle sizin ruh sağlığınız önemli.Açıkçası beslenmem çok kötü ilk 1 yıl depresyona girdim.Sonra silktim kendimi.Babam hakiki bal almıştı her akşam ve sabah bir kaşık yiyordum sonra sallamaya başladım. Doktor da bana tatlı önermişti ama öyle hamur işi falan değil.arada pekmez... Alkol,asitli içecekler,kızartmalar ve yağlı şeyler yemedim sadece.Yeşil soğanı çok severimetkisi var mı bilmiyorum ama bol bol yiyordum.Evet bir düşüp bir yükseliyordu ilk zamanlar. Sonra son bir senede elimdeki sonuçların hepsine bakarak hbsag’nin giderek düşüş yaşadığını farkettim. Ben de aynı sizin gibi uzun bir süre çok üzüldüm. Hatta mide ülseri oldum üzüntüden. Gerekmedikçe antibiyotik kullanmayın bir de.Bir arkadaşımda yaptırmıştı onda da çıkmıştı umurunda değildi,ya bende de çıktı diye gülerek söylemişti.Ben çok üzülmüştüm ama onun umurunda değildi.

Bazı insanlar takmıyor gerçekten..yapı meselesi sanırım..bende üzüntüden hipofiz bezimde adenom çıktı sonradan..takmamak gerek ama elde değil işte..benim hbsag malesef sürekli düşmüyor bir baktırıyorum 3500 falan,sonra baktırıyorum 6000 olmuş..bal bende yiyordum ama sizin gibi devam etmedim ben de..sanırım bünyeden bünyeye değişiyor sizin bünyeniz kuvvetliymiş ne güzel yenmiş bu kuvvetli virüsü..

Amin inşallah evlenecegin adamı iyi seçme olasılığı sunar buda sana buna karşı çıkan bi herifle yuva kurulmaz zaten çok takma herşey olacağına varır

2006 yılında bende hepatit b oldum. 1 sene üniversite hastanesine intaniyeye gittim geldim. Nereden kaptım bilmiyorum ama ben bağışıklık kazandım ve aşılı şuan vücudum.
6 ay sürede antikor üretilirse doğal aşılı oluyormuşuz. Evlenirken yapılan testlerde hiç bir şey söylemedi doktor ben kendim sordum hepatit b değilsiniz dedi.
Bu hastalığı vücudumuz iyileştirebiliyor moral bozmayın. Alkol almayın, temiz beslenin, karaciğeri yoracak ilaç, vitamin ve bitki çayı içmeyin.

Hepatit kaptığımı bilmeyip midemi üşüttüm sanıyordum sürekli nane limon içtim ve ertesi gün hastaneye gittiğimde doktor bir büyük rakı içmiş gibi şuan vücudun bitki çayları karaciğeri mahvediyor uzak dur demişti.

Bu hastalığa sahip evli çocuklu arkadaşım var. kimse kimseyi aşağılamıyor. moral bozmak çok gereksiz.

Eğer bu virüsü bebekkten ya da çocukluk çağında kaparsanı nerdeyse yüzde 100 kalıyor antikor gelişmiyor.fakat ergenlik ve daha sonrasında kaparsanız yani daha büyükken bağışıklık sistemi gelişmiş olduğu için yetişkinlerin çoğu bu virüsten kurtuluyor..sizin ki de böyle olmuş ne güzel..
Ne bilim ben internetten çok kötü yorumlar okudum bu konu ile ilgili o yüzden moralim bozuldu..burdan destek almaya çalışıyorum..teşekkürler

Aslında hepatit b taşıyan çok fazla insan varmış bunu burda daha çok farkettim..umarım ilaç en kısa sa sürede çıkar ve hepimiz kurtuluruz hayırlısıyla..

yeni ilaçlar çıkıyor belki ilerde kür bile olursunuz.

hepatit b kan ve cinsel ilişki dışında da geçebilir aynı evde yaşayanlara. o yüzden çevrenizi hepatit b aşısı yaptırıp kişisel eşyalarınızı karıştırmadığınız sürece sorun olmaz kanımca. bebeğiniz olursa da doğar doğmaz aşı yapılıyor.

bence ilk anda söylemek ters tepebilir ama bikaç görüşmeden sonra bu konuyu açman lazım görüştüğün kişilere. açıkçası ben bilmek isterdim karşımdaki için. ileride olabilecek hastalık seyri açısından da gelecek eşine sorumluluk yüklüyor bu durumlar. karşındakinin bilmek hakkı kanımca.

Evet yeni ilaçlar çıkacakmış inşallah en kısa sürede çıkar ümit ediyorum..
Eğer evlilik olursa tabiki evlenmeden önce söylerim..çünkü bu bulaşıcı bir hastalık..söylenmemesi yasal olarak bile suç..sadece söyleme aşaması insanı geriyor..çok zor bişey..

haklısınız ama ne olacak bilinmez. belki siz hiçbi sorun yaşamadan güzel uzun bir ömrünüz olacak karşınızdaki insan 35inde ağır bi hastalık geçirecek. o yüzden kendinizi kötü hissetmeyin. kendinize iyi bakın bol bol enginar kereviz yiyin spor yapın moralinizi yüksek tutun belki kendi başınıza bile kurtulursunuz bünyenizle. hepatit ilaçlarında yeni güzel ilaçlar çıkıyor hiç belli olmaz 3 5 sene sonra çok iyi bir şey çıkabilir. kaldı ki ölümcül değil biliyorsunuz en en kötü senaryoda transplant şansınız var.

Canım tedavilerini kontrollerini asla ihmal etme. Çünkü bu tür hastalıklar hiçbir belirti vermeden sinsi bir şekilde ilerler ve sonrası malum. Benim eşim de kronik hepatit c hastasıydı. Üstelik bunu nikah kıyacagimiz zaman yapılan tetkikler sonucu öğrendik. Kendisinin bile haberi yoktu bunca zaman..
Şükürler olsun ki öğrendik ve tedavilerini yaptırdık. O kadar negatiflesmis ki hastalık bağışıklık bile kalmamış. Hatta benden daha sağlam şuanda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…