Her 5 Yılda Bir Hayatımı Sorguluyorum

Memnun olmadiginiz seyler gozardi edilebilecek seylerse edin bence cunku her daim mutlu olamayiz bazi seyleri bastirmaliyiz birde anneysek eger . Tercih edecegin hayatin bundan dahi iyi bir hayat olacagininda garantisi yok cunku birde yavrunuz varmis
Ben bu yaziyi yazarken hayatinizi degistirmek icin elle tutulur bi neden olmadigini varsayarak yazdim
Ama baktin hic mutlu degilsin tabi olmak istemedigin yerde durma agac degilsin ya zaten insanogluyuz ne kadar omrumuz var sanki onuda istedigimiz gibi yasayalim

Sürekli mutlu olma hali insanı rahatsız eder aslında. Allah boş yere her şeyi zittiyla var etmemiş. Her birinin kıymetini ayrı ayrı bilmek lazım aslında. Sanırım takacak bir şeyiniz yok şu an ve bu yüzden geçmişi düşünüyorsunuz. Anneler hep der ya. Çok kurcalama bak bozacaksin. Aklıma o geldi şimdi. Ha diyeceksiniz ki siz hiç düşünmüyor musunuz? Uğraşacak bir şeyim olmadığı zamanlarda hep geçmiş aklıma gelir. Niye öyle salakliklar yaptım, neden filan öyle söylediğinde cevabını vermedim ya da o cevabı verdim vs vs. Bu yüzden hemen bir şeyle ilgilenirim yeni bir kitap, yeni bir yemek tarifi artık ne olursa..

Herkes kendini sorgularda sizinki değişik olmuş üstelik eşinizden memnun olduğunuz halde ... şu ayakkabıyı aldım ama diğerinde aklım kaldı gibi sanki

Mesele o kadar ciddi değildir diye umuyorum. En fazla depresyon olabilir diye bir tahminde bulunabiliyorum iş ruhsal bir bozukluğa dayanıyorsa şayet. Psikiyatriyle mi ilgileniyorsunuz?
Evet ilgileniyorum araştırmayı okumayı severim ama “uzman” değilim sadece sizin anlattıklarınıza benzer şeyler bu tarz hastalarda çok oluyor ama onların çok daha yoğun oluyor biraz araştırın fark ediceksiniz manik dönemleri falan hayatı sorgulatır bulunduğu konumu sorgulatır bi piskiyatriye danışın enimin çok rahatlarsınız ve bu depresyondan kurtulursunuz.

Değişik.Neden ayrılmıştınız eski sevgilinizden.Eşinizde sizi cezbeden olay ne olmuştu?5 yılda bir farklı bir karar artık bekar değilsiniz .
Onunla evlenmenin beni mutsuz edeceğinden korkmuştum. Başka bir ülkedeydi üstüne. Ülke değiştirecek kadar sevdiğime emin olamadım. Eşim yıllardır tanıdığım bir arkadaşımdı. Zamanında bir şeylere başlayabilecekken arkadaş olarak devam etmiştik benim yüzümden. Sonra o ciddi bir iliskiye girmişti. Bense başka ciddi bir ilişkiye. Eşimde beni cezbeden kaçırdığımı sandığım treni son anda yakalama hissiydi sanırım.

Sadece nick seçiminize bakarak bile rutinden hoşlanmayan, marjinal ve sürekli deneyimlemek isteyen, hayatı kaçırmaktan korkan bir yapınız olduğunu söyleyebilirim, eh bu da uzun süreli ilişkinin doğasına aykırı bir şey :)
Tabi sadece bir tahmin.

Sizde 5 yılda bir gerçekleşen durum, bende aylık bi derinlere dalma, acaba şöyle mi olsaydı halinde sirayet ediyor ama üzerinde çok durmuyor, bir şekilde bu düşünceleri başka şeylerde üretkenlik olarak kullanıyorum.

Yapmayı çok sevdiğiniz bir şeyle uğraşın ve o yönde ilerleyin kendinizi geliştirmeye çalışın, iyi gelir.

Herkes kendini sorgularda sizinki değişik olmuş üstelik eşinizden memnun olduğunuz halde ... şu ayakkabıyı aldım ama diğerinde aklım kaldı gibi sanki
O kadar da basit bir arzu değil aslında. Siz hiç daha iyisini yaşayabileceğinizi düşünüp hayatınızın şimdiki durumuyla ilgili şüpheye düşmediniz mi?

Heh, ilk seferde cevap vermeyi başaramadım nedense size. Ama bu defa oldu. Çok yerinde tespitler. Öneri de çok yerinde. Lakin bebeğim bütün hayatımı ele geçirmiş durumda. Henüz onun dışında kalan hayatıma yönelme şansım olmadı. Belki bu da beni daha çok sorgulamaya itiyor olabilir.

O kadar da basit bir arzu değil aslında. Siz hiç daha iyisini yaşayabileceğinizi düşünüp hayatınızın şimdiki durumuyla ilgili şüpheye düşmediniz mi?
Evet konu eş falan olunca basit değil tabi :) eşinizden memnun olup böyle bişeyi nasıl düşünüyorsunuz onu anlamadım ne dürtüyor sizi ,valla siz dediniz diye düşündüm şu an zerre kadar şüphe Yok içimde ,ben sadece sevmiyorsam bunu düşünebilirim sanırım daha iyisi olacağının garantisi yokki diğerinin

Böyle şeyleri araştırmaktan korkuyorum biliyor musunuz. İnsan belirtileri okurken kendini çok ciddi bir ruh hastalığının açmazında hissedebiliyor. Başıma gelmişliği de var. Psikiyatristlere de çok güvenemiyorum. Uyku sorunum var diye gittiğinizde bile ezbere bir antidepresan yazabiliyorlar. İşini iyi yapanları tenzih ediyorum tabii.

Bu konuda çok çok haklısın çok ince bi konu olduğu için çok iyi geri dönüşümleri olan bir doktora gitmek gerek işin o boyutuna kalırsak komşum özel bir hastanede piskolog ama daha apt görgüsüne bile sahip olamamış dedikodunun dibine vuran biri danışmanlarına nasıl yardımcı olabiliyor bilmiyorum

Hiçbir şeyin garantisi yok işte. Onun da yok, bunun da... Hayatta seçimler yapıp sonra da diğer seçim daha mı iyiydi acaba diye boşluklara düşüyoruz zaman zaman. Bizi bu boşluklara iten de tekdüzeleşmek, rutine bağlanmak oluyor sanırım. Bu beni daha çok etkiliyor sanırım genele göre.

Anlıyorum, bebekli hayat, haliyle tüm öncelik sıranız değişiyor. En kötü ihtimalle bile, evde oturduğunuz yerden, bebeğinizin uyku saatlerinde bir şeyler yapabilirsiniz.
Ben elimden geldiğince resim yapıyorum mesela, bana iyi geliyor.

Böyle bir merakınız varsa misal, bir kalem bir kağıt ile başlarsınız. Artık her şey İnternet sayesinde ayağımıza kadar geliyor, youtubeda nasıl çizim yapılacağına dair eğitici videolar, telde aplikasyonlar var. Bu bir örnek.

Dıy videoları da fena değil, pratik dikiş, işleme vb. yapabilir, evinizi ucuz yollarla kendi ellerinizle yeniden dekore edebilirsiniz. Bunlar kafanızı bir miktar dağıtmanıza yardımcı olur en azından.

İşte siz de görüyorsunuz. Komşunuz gibi birine nasıl olur da ruh sağlığını emanet eder insan? Bu hiçbir şey yapmamaktan bile daha tehlikeli.

Aklıma butterfly effect geldi biranda, süper bir film izlemeni tavsiye ederim

Canım senin canın sıkılmışya:) hiç sarma boşuna evliliğine

Şu ara dekorasyona yoğunlaşmış durumdayım aslında. Hatta eski eşyalarımın önemli kısmını elden çıkardım. Yavaş yavaş yeniliyorum. Evin bu yarım kalmış hali de sinirimi bozuyor biraz. Hem evet bir çeşit uğraşı, ama aynı zamanda da eksiklik. 1 aydır masam yok mesela. Masayı gönderirken bu kadar eksikliğini hissedeceğimi de düşünmemiştim. Son 5 yıllık hayatımı sorgularken de eminim hesap edemediğim çok şey vardır.

Canım senin canın sıkılmışya:) hiç sarma boşuna evliliğine
Ahah öyle bir söylediniz ki kendimi sebepsiz iyi hissettim. Böyle kahve içip dertleşirken çikolatanın uzatılması gibi bir an Öyledir belki de ya. Her 5sene aynı sebepten hayatı sorguluyor olamam belki de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…