Her 5 Yılda Bir Hayatımı Sorguluyorum

Bende yeni basladi ve 31 olucam yakinda.hatta biara psikilojimmi bozuk acaba diye dusundum.sonra arastrma icerisine girdim hakikaten 30undan sonra bi farkedis bi arayis bi smdiye kadar ne yaptm ne oldum gbi bilincalti derinine inme varmis artk olgunlasmamidr bu nedir bilmiyorum tam

Evet işte, tam da bu yaşlara doğru başlıyor ilk. Sonra da devam ediyor gördüğüm kadarıyla. Sanırım tek farkı bazı insanlar bına daha çok kapılıp ciddiye alıyor. Bazıları ise anlık bir buhran olarak görüp arkasında bırakıyor.

Birazda titiz mukemmeliyetci detayci insanlarda oluyo bence.ben herseyi cok sorgularim beynimde acaba acaba acaba kafamda bi suru sorular?

Birazda titiz mukemmeliyetci detayci insanlarda oluyo bence.ben herseyi cok sorgularim beynimde acaba acaba acaba kafamda bi suru sorular?
Mükemmelliyetçi insan olmak hakikaten büyük sorun. Hep daha iyisinin peşinden koşup dururken hayat da yerinde durmuyor, geçip gidiyor. Keşke şu huyumuzdan bir vazgeçebilsek, her şey daha kolay olacak o zaman.

Mükemmelliyetçi insan olmak hakikaten büyük sorun. Hep daha iyisinin peşinden koşup dururken hayat da yerinde durmuyor, geçip gidiyor. Keşke şu huyumuzdan bir vazgeçebilsek, her şey daha kolay olacak o zaman.
Bi psikologun lafi aklima geldi aptallar depresyona girmez yada psikolojk sorunlar yasamaz diye.detayci mukemmeliyetci insanlar hayatlari boyunca sorgularlar herseyi herkesi.sizin kide cekip gitme olarak bilincaltiniza yansimis fakat bu bir farkedis arayis muhtemelen zeki biri oldugunuzu dusunuyorum

Ben yapı olarak olaylara olumlu bakan ve pozitif düşünen biriyim.
İnsanlarla ilişkilerimde de büyük sorunlar yaşamadım.
Nefret ettiğim veya öfke duyduğum kimse yok mesela.
İş yaşamında yollarımı ayırdığım kişiler oldu.
Onlardan da sadece iki kişiyi hayatımdan tamamen çıkardım.
O iki kişiyle de Karşılaşırsam selam verir,merhabalaşırım ama arayıp sormuyorum.
Sevmediğim insanlarla da gerekirse görüşürüm hatta çalışırım ama mesafemi korurum.
Hayatta ne mükemmel insan,ne de mükemmel evlilik veya ilişki olduğunu düşünüyorum.
Mutlak mutluluk diye bir şey de yok.
Hayatımın gidişatından genel olarak memnun muyum?Evet,memnunum.
Gerisini çok da sorgulamıyorum.

Sıkıntı değil cevap vermemeniz fikir belirttim sadece.
Yaptığınız şeylerin iyi ya da kötü farkına varmak er ya da geç bu da önemli. Artık oluruna bırakın.

Benim gibi biri daha varmış ..bana 3 yılda bir gelir bu duygu.ama hayatımın her alanında vardır.evde işte değişiklik yapma isteği..yeni birşeyler yapmalıyım duygusu olandan memnun olmama duygusu..olağan giden herşeyden sıkılma,daha farklı olsa duygusu.
ki ben böyleyken aşırı durağan bi eş seçtim sanki zıt kutuplar birbirini çeker misali.sonuç mutsuzum..çözüm bulursanız yazın lütfen olurmu..

Bende her an her dk sorguluyorum hayatımı ve maalesef hiçbirşeyi değiştiremiyorum

Beş yıllık kalkınma-ekonomi planları gibi ne güzel.. Benim hayatım genelde "şunu şöyle yapayım" kararı alıp belirlediğimin tam aksini yaşamakla geçiyor.
Gerçi ben de az plansız değilim hani..
Geçen Antalya'ya gideyim biraz kafam dağılsın dedim, Şanlıurfa'ya sıra gecesine gittim kafam beni dağıttı.

Zeki miyim bilmem ama yeterince mutlu olmadığım kesin

Bense olaylara genelde en kötü tarafından bakarım. Acaba bu yüzden mi hayatımdan insan çıkarıp duruyorum dersiniz.

Ne ilginçtir ki benim de eşim sakin bir yapıda ve benden farklı olarak olaylara hep mantığıyla yaklaşır. Ama bu benim hoşuma gidiyor. Evet zaman zaman ondan nefret etmeme de neden oluyor bu farklılıklar. Ama bana benzemesinden iyidir diye düşünüyorum.

Haha gündelik hayatta ben de sizden farklı değilim. Ama ANtalya'ya gitmek isterken nasıl oldu da kendinizi Şanlıurfa'da buldunuz merak ettim

Yaşınızı bilemiyorum ama yaş sendromu sanırım,sizinkisi! Arada bana da olur. Dışarda kaçırdığım daha harika bi hayat mı var?, Söyle yapsam daha mı mutlu olurdum?, Herkes bu kadarcık mutlulukla mı yaşıyor?, Normal olan bu mu?, Yaşım .X.. bu oldu. Artık eskisi kadar güzel değilim ve eskisi gibi seçeneklerim yok. Eski gençliğim yok. Hayat kısa, kısa hayatımda olmak istediğim yerdemiyim. Maalesef işin sonunda akan zamandan ve giden gençliğinizden hiçbir şeyi getiremiyorsunuz. Keşkeleri bırakın çıkın seyehate. Tebdil-i mekanda ferahlık vardır.

Sizi çok iyi anlıyorum , hep bi değişiklik istiyorum hayatımda, bu yaşadığım şehri arkamda bırakıp gitmek istiyorum , gitsem bi kaç sene içinde tekrar sıkılırım muhtemelen , evlensem de sıkılırım ben :) burcunuz ne ?

Ooo işiniz zor!

Evet bende sorguluyorum kendimi ama bı zaman dilimi yok çocuklarıma ne kadar verimliyim kendime ne kattim nerde hata yaptım gibi gibi eşini terketme düşüncesi değişik geldi çünkü bı sorun yok diyosun üstelik cocugun da var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…