Her 5 Yılda Bir Hayatımı Sorguluyorum

Hayatı çok ciddiye almayın ne de olsa içinden canlı çıkamayacaksınız diye bir söz mü ne vardı . Şakası bi yana kendini bilen insan hayatı da kendini de sorgular herhalde. Ama muhtemelen vicdan muhasebesi söz konusu sizde.

En merkeze uzak oturulan yerlerde bile muhakkak çocukla yürüyeceğiniz, yemek yiyebileceğiniz yerler vardır. Bende evdeyim ama açıktan üniversiteye yazılmıştım, sınav dönemleri en azından kendime ait bir stresim oluyor. E eşinizde var, çocuğu 1-2 saat ona bırakıp arkadaşlarınızla görüşebilirsiniz, tek takılabilirsiniz. Neyin özlemini duyuyorsunuz?

Bence sen sıkıldın ve muhtemelen boyle anlard kacma eğilimin var her zaman
Bu senin bir özelliğin ( bende de var)
Boyle anlarda sadece mantikli dusunmeye çalış,sen 5 yil onceki sen degilsin ustune cok sey kattin dolayisiyla hayata da 5 yil once baktigin gibi bakman olanaksiz su an her ne kadar cazip gelse de...

İşte benim tıkandığım nokta da bu sanırım. Gelecekte kendimi gördüğüm nokta bu değildi. Öyle ya da böyle başarmak istediğim şeyler vardı. Şimdiyse çok uzak bir yerdeyim bunlara. Şöyle bir bakıyorum da hayatıma anne ve eşten başka bir şey değilim. Sadece kendimi içeren bir hedefim ya da sadece bana ait olan bir katman yok hayatımda. Yaşım da içinde bulunduğum durum da bir şeylere başlamak, bir şeyleri değiştirmek için çok uygun değil. Siz bu konuda ne yapıyorsunuz peki? Fırsat bulunca konularınıza da bakmak isterim.

Eşim var ama yok işte. Yılın büyük bölümü yurtdışında eşim. Gerçi başka destekçilerim var. Kendime küçük boşluklar yaratabilirim. Çıkıp yürümek için en azından bunu yapabilirim. Ama bu arbedede ona enerji bulmak da kolay olmuyor. Bir de kendimi anneliğe çok fazla kaptırdım. Çocuğumdan çok fazla uzak kalamıyorum. Kendini her şeyden önde tutan, özgürlüğüne düşkün o insandan nasıl bu insana evrildim onu da bilemiyorum.

Bu arada çocuğumla gezip dolaşıyorum zaten ben. Dışarda gezmek, yemek yemek vs bunlar çok tatmin etmiyor artık. Daha fazlasını istiyorum kendim için.

Burçlara inanmayayım diyorum bazen, ama inanmak için de baya sebep var sanki değil mi. Benim de yükselenim kova Siz böyle anlarda ne yapıyorsunuz peki? Nasıl baş ediyorsunuz?

Bana biraz mutlu olamıyormuşsunuz gibi geldi, çünkü bulunduğunuz durum sizi mutlu etse alternatif düşünmezsiniz zaten taptasınızdır, yani eşinizi seviyosunuzdur bişey diyemem ama insan olarak sevmek vardırya onun gibi geldi

Bilmem, belki içimdeki coşkuyu biraz kaybetmiş olabilirim. Ama çocuktan sonra bu da normal sanki ya. Kadın kimliğimden çok anne kimliğime sarıldığım bir dönemdeyim. Eşimi boşlamış bile olabilirim bu sebepten. Bir de ondan dinlemek lazım.

Benim de yaşım pek genç sayılmaz, içinde bulunduğum durum da yeni başlangıçlar için çok şahane bir durum değildi ama başladım kendimce. Ben ressam olmayı çok istedim ve en azından dört başı mamur bir sergi açmak hedefim.
Ama, vakti zamanında ailemin yönlendirmesiyle istediğim bölümü okumadım. Şimdi elime kalan, bir evin içinde, bir çalışma odam ve kapısını çekebildiğim sürece resimlerimin içine gömülmek.

Elimden geldiğince video izleyerek olsun, deneme yanılma olsun, körelen elimi açtım, bir miktar geliştirdim. Geçen sene,haftada iki gün olacak şekilde resim kursuna başladım ve bu sene de devam ediyorum. Elbette bu süreçte çocuğum henüz kreş çağında olmadığı için, kurs günleri bakımı için annemden destek alıyorum.
O sergiyi, ölmeden açacağım, göreceğim illa onu. :)

Sizin de, kendinizi iyi hissettiğiniz bir alanda ilerlemeniz gerekiyor ki kafanız boşalsın.
Bunu hemen bugün yapamıyor olabilirsiniz, ancak bebeğiniz daima ufak kalmayacak; büyüyecek ve git gide kendinize ayırabileceğiniz zaman artacak. Okumanın-kendini geliştirmenin ve bir şeyleri başarmanın yaşı yok. 33 yaşındayım bu sene itibariyle ve güzel sanatlar okuma isteğim de bir köşede duruyor. Tekrar iş hayatına dönmeyi planladığım için bu biraz askıda kalacak ama ona da sıra gelecek diyorum.

Olduğunuz yerde şikayet etmenin cidden bir faydası yok, harekete geçmek için beklemeyin. Ha her zaman hareket halinde de olamayabilirsiniz insana bıkkınlıklar, tembellikler geldiği de olur (Mesela şu ara deli tembel bir moddayım ve ipin ucunu bir miktar saldım) ama en azından aklınızda bir yol vardır, adımlamadığınız günlerde manzarasını hayal eder hafiflersiniz.

Son düzenleme:
Burçlara inanmayayım diyorum bazen, ama inanmak için de baya sebep var sanki değil mi. Benim de yükselenim kova☺ Siz böyle anlarda ne yapıyorsunuz peki? Nasıl baş ediyorsunuz?
Mantıklı dusunuyorum
Temelde bencilimdir bunu inkar edemem ama bunu kontrol etmem gereken yerde etmeyi öğrendim sadece...burcun ne peki ?

Siz böyle anlatınca daha kolaymış gibi göründü gözüme. Zaten zaman zaman her şeyi başarabilecekmiş gibi güçlü hissediyor insan kendini. Ama o bazenlerin daha uzun sürmesi lazım ki kendimde değişecek gücü ve zamanı bulabileyim.

Sizi de tebrik ederim. Gayet üstesinden geliyorsunuz hayatın. Hedeflerinizden de çok kopmamışsınız. Dilerim o sergi açılır en kısa zamanda.

Birebir özetlemişsiniz anneliğe bakışımı. Anlıyorum ihtiyaçlarınızı. Bana üniversite çok iyi geldi gerçekten. Belki sizde yazılabilirsiniz. Meşgale olsun derken ek bi meslek edinmiş oluyorsunuz hem, hemde kakadan oyundan başka kendinize düşünecek önemli şeyler çıkıyor. Aylık bakımlar, masajlar, hamamlar falanda iyi geliyor bazı insanlara ama ben düzenli bi uğraşıdan daha çok mutlu oluyorum.

Birde belli bi beceriniz varsa youtube kanalı açabilirsiniz. Yemek, etkinlik, boyama, dikiş, örgü, kitap önerisi/analizi gibi. Karşılığını aldıkça oda daha çok aklınızı meşgul eder.

B
Has nicktir, niye öyle?
Bişeyleri değiştirme arzusuna kapılıyorsan demekki seni memnun etmeyen noktalar var, hepimiz bişileri değiştirme arzusuna kapılıyoruz ama sadece o kadar icraat zor geliyor. Israrla aynı noktada kalmak isteyen çok kadın var görüyoruz burda, ama bazısı var yıkıp geçiyor. Sen gibi. Bence bu harika bişey

Yavaş yavaş başlayayım ben bir şeylere en iyisi. Önce kendime vakit yaratmaya çalışayım. Kendimi sevip, bakıp şımartayım. Tabii bunlar söylendiği kadar kolay olamayabiliyor. Ama deneyeyim. Sonra üzerine başka şeyler koyamaya çalışırım zamanla diye düşünüyorum.

Yoksa siz de mi yaptınız ya da yapıyorsunuz bunu?

Size cevap vermemişim galiba ben. Telefondan bakınca atlanıyor bazı girdiler. Bu şekilde cevap vermediklerim olduysa kusura bakmasınlar. Görmediğimden cevap vermemişimdir.

Bu konuyu biraz geçiştirdim aslında. Ama vicdanım yine de rahat bırakmıyor beni. Şu hayatta belki en çok canını yaktığım, üzdüğüm insan o olmuştur. Bu yüzden de zaman zaman vicdanımı yoklarken buluyorum kendimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…