- Konu Sahibi kaderiminoyunu
-
biliyosunuz eşimin ailesiyle yaşıyorum...görümcem yeni evlendi ..ama evlendimi evlenmedimi belli değil...4ay oldu evleneli her akşam burdalar...ve ben artık iyice ezildim...artık akşam yemekleri burda yeniyo yemek çay çerez faslından sora gece 12 de kalkıp gidiyolar ....bende esir gibi dönüyorum evde...bıktım canımdan usandım ...görümcem ben beraber oturmaktan caymayım diye çok vaatlerde bulunuyodu bana bekarken..her akşam annemle babamı evden alıp götürcem siz başbaşa kalın yeterki diye vaadler verdi..ama hepsi düğün bitene kadarmış..şimdi bırakın bizi yalnız bırakmayı kenisi kocayı alıp herakşam burda...ona hakkımı helal etmiyorum...kaynanam ne yemek yapsak hemen kızını arıyo gel sensiz boğazımdan geçmio diye onlarda hemen gelio...ya kızıdır tamam gelsin ama ben gitmek istediğimde aileme kaynanam illa huzursuzluk yaratıyo evde..resmen benim aileme gitmemi istemiyo...çok kavga ettim çok savundum kendimi ama artık yoruldum .her aileme gitmeye kalkıştığımda evde bi olay çıkcak diye ödüm kopuyo ...eşimle anlaşıyorum öyle böyle ikna ediyorum onu ailemin yanında bikaçgün kalmaya kaynanam illa bişeler deyip canımı sıkıyo..yalnız gitmemi istemio e bende burda içiçe yaşamaktan usandım arada gidip kafa dinlemek istiyorum özlüyorum..hadi eşimle gitsek genelde peşimizden "oğlum amaa dayınlar yatıya gelcekti şunlar gelcekti onları görmicenmi ayıp olur" diye huzursuz ediyorhalbuki yalan kaç kere şahit oldum kimsenin gelmedine..nezaman eşimle annemlere gitsek yatılı misafir gelcek diye yalan söylüo....geçende resmen geldi anneme şikayet etti 1 haftalına gelmesin diye...annemlerde bazen ona hak verio eşim bensiz kalıyo diye...ama napabilirim bende bi canım ...kendisi kızını birgün görmese tansiyonları çıkıo ben ayda bikaçgün üstüste grmüşüm çokmu...sen kimsin yaaaa kimsinde ölümmlü dünyada bana ailemi görmeyi çok görüyosun....her akşam kızı ve damadı burda sofra kur ,kaldır ,çay ver kahfe yap.onlar gidince ortalığı topla....birde aile özlemi ,beraber yaşamanın verdiği mutsuzluk....çaresizim yaa hemde çok...ayrı eve şuanda çıkmıyo eşim...seneye diyor...ben seni zorla getirmeedim diyor...aklıma çok kötü şeyler geliyo ama sonra vazgeçiyorum...ben napıcam yaa cehennem mi bu yaşadığım...çok bunaldım kızlar eşim bile artık beni anlamıyor ailemde bıktı galiba benim dertlerimden okadar yalnızımki birtek siz varsınız
Hem eşimle iyi anlaşıyoruz demişsin, hem de beni anlamıyor demişsin.
Demek ki ortada epey sorun var.
Ayrıca kv için ''sen kimsin yaaaa kimsinde ölümmlü dünyada bana ailemi görmeyi çok görüyosun..'' demişsin.
Bunu neden yüzüne söyleyip aileme gideceğim diyip gitmiyorsun?
Eşini ikna etmeye, kvnin gönlünü yapmaya uğraşıyorsun?
Kızı gelebilir, çünkü annesinin evi, ama sen de tavrını net bir şekilde eşine ve kvne karşı koymalısın...
canım sendemi beraber oturyon görümcemin kocası hayatta bıkmaz okadar gezme meraklısı ki hatta görümcem hadi gidelim dio daha yeni geldik dio saat olmuş 12 ....çıkmadan önce sölemiyomuydun canım kaynanama bende son anda slüyodum eşime şikayet etti beni niye dün aşamdan sölemiyo diyo sanki söleyince çok huzur vercek de sabaha kadar gözüme uyku girmicek sinirden...Onun eşide bi süre sonra sıkılacaktır merak etme uzun sürmez (yani inşallah) ama kızamam da açıkcası annesine geliyo
çok sağlıklı bir tavsiyemi bilmiyorum ama yerinde olsam yapacağımı yapar gideceğim yere gider ama asla ne eşimle ne kayınvalidemle kavgaya polemiğe girmezdim girer odama söylenmesinin bitmesini beklerdim
valla bi çıkarken kapı sesimi duyarlardı bide eşime mesaj atardım anneme gidiyom diye
kendi hayatımdan örnek vereyim çok basit ama benin banyonun havluluğu çubuk şeklinde tam kapının yadında kalkık bir haldeyken içeri dalarsam tam gözüme giriyo
kaç kerede uyardım
ama kayınvalidem her geldiğinde havluluğun çubuğunu açıp havlu asıyo kendii boyu kısa
oldu baya yine daldım banyoya çubuk burnuma çarpti oda abdest alıyo gittim bi tane bıçak aldım gacırt die söktüm havluluğu
napıyon dedi dedim dekor yapıyorum
Okurken bile sinirlerim tepeme çıktı.
Kayın validen,yerini mi şaşırmış ne.Sen ailene de gidersin şuraya da buraya da eşin buna izin veriyorsa kimseye laf düşmez.Eşin demiyor mu anne ben yolluyorum sen karışma ben izin verdim diye
Misafir iyidir hoştur da her akşam geliyorsa sen niye esir gibi hizmet ediyorsun o evin kızı değilmi beraber yapın yardım etmesini iste ya da hastayım de bir günde o yapsın
keşke canım pişmanlık ötesi duygular içindeyim zaten...para birikirip ev aıp çıkarız die saçma sapan düşüncelerim vardı ...8 ay oldu ne para birikti ne borç bitti ben bişe anlamadım bu işten...dedim canım hemen diyoki sende gör bie demiyom ama beraber gidin gelin diyo beraber gidincede dediğim lafları sokuyor..artık akli dengesinden şüpe etmeye başladım komşular bile onun için böle şeyler düşünüo artık ..napcamı şaştım yagercekten zor bı durum ne denılır kı?keske bastan kabul etmeseydınız beraber yasamayı cunku ıllakı tartısmalar olur.ınsan kendı aılesıyle bıle yerı gelıyo anlasamıyo.sız esınıze ne desenız sızı haksız bulur bılıyorum.kv denıze dıyın sen kızını hergun goruyosun ya ben neden annemı goremıyorum ıstedğın zaman de dıcem ama ıllakı onada bı cvp verırler.Allah kolaylık versın nedıyım
canım artık şaşırmış kadın napcanı bilmiyo ...eşim ona demiş güya bikere sen kızını hergün görüyon ben ona izin veriom diye..ama eşimide takmıyo ki ....bide milletin yanında ben bişe demiyom demesi yokmu....görümcem hamile canım geldiği gibi yatıo kalkıp gidio bişe demiyorum bende....bazen gerçekten hasta oluyorm yapamıyorum kaynanam yapıo ozaman birsürü sölenio gençler oturuo ben dönüom diyor
merak etme o damatta sıkılır yakında canım gelmeyi keserler...
sen eşini ayrı eve ikna etmeye çalış yaaa anlamıyorum bu adamlar nasıl rahat ediyorlar birlik otururken benim eşim hayatta yapamazdı mesela aile yanında falan...
biliyosunuz eşimin ailesiyle yaşıyorum...görümcem yeni evlendi ..ama evlendimi evlenmedimi belli değil...4ay oldu evleneli her akşam burdalar...ve ben artık iyice ezildim...artık akşam yemekleri burda yeniyo yemek çay çerez faslından sora gece 12 de kalkıp gidiyolar ....bende esir gibi dönüyorum evde...bıktım canımdan usandım ...görümcem ben beraber oturmaktan caymayım diye çok vaatlerde bulunuyodu bana bekarken..her akşam annemle babamı evden alıp götürcem siz başbaşa kalın yeterki diye vaadler verdi..ama hepsi düğün bitene kadarmış..şimdi bırakın bizi yalnız bırakmayı kenisi kocayı alıp herakşam burda...ona hakkımı helal etmiyorum...kaynanam ne yemek yapsak hemen kızını arıyo gel sensiz boğazımdan geçmio diye onlarda hemen gelio...ya kızıdır tamam gelsin ama ben gitmek istediğimde aileme kaynanam illa huzursuzluk yaratıyo evde..resmen benim aileme gitmemi istemiyo...çok kavga ettim çok savundum kendimi ama artık yoruldum .her aileme gitmeye kalkıştığımda evde bi olay çıkcak diye ödüm kopuyo ...eşimle anlaşıyorum öyle böyle ikna ediyorum onu ailemin yanında bikaçgün kalmaya kaynanam illa bişeler deyip canımı sıkıyo..yalnız gitmemi istemio e bende burda içiçe yaşamaktan usandım arada gidip kafa dinlemek istiyorum özlüyorum..hadi eşimle gitsek genelde peşimizden "oğlum amaa dayınlar yatıya gelcekti şunlar gelcekti onları görmicenmi ayıp olur" diye huzursuz ediyorhalbuki yalan kaç kere şahit oldum kimsenin gelmedine..nezaman eşimle annemlere gitsek yatılı misafir gelcek diye yalan söylüo....geçende resmen geldi anneme şikayet etti 1 haftalına gelmesin diye...annemlerde bazen ona hak verio eşim bensiz kalıyo diye...ama napabilirim bende bi canım ...kendisi kızını birgün görmese tansiyonları çıkıo ben ayda bikaçgün üstüste grmüşüm çokmu...sen kimsin yaaaa kimsinde ölümmlü dünyada bana ailemi görmeyi çok görüyosun....her akşam kızı ve damadı burda sofra kur ,kaldır ,çay ver kahfe yap.onlar gidince ortalığı topla....birde aile özlemi ,beraber yaşamanın verdiği mutsuzluk....çaresizim yaa hemde çok...ayrı eve şuanda çıkmıyo eşim...seneye diyor...ben seni zorla getirmeedim diyor...aklıma çok kötü şeyler geliyo ama sonra vazgeçiyorum...ben napıcam yaa cehennem mi bu yaşadığım...çok bunaldım kızlar eşim bile artık beni anlamıyor ailemde bıktı galiba benim dertlerimden okadar yalnızımki birtek siz varsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?