- Konu Sahibi kaderiminoyunu
-
sen bi ara görümcenin gelmesi ama senin gidememenle alakalı laf dokundurmuştun , noldu üzerinimi kapattılar o konunun , sende sürekli hatırlar sen birşey demezsen hiçbirşeyin değişeceği yok eşine de söyleyip durma artık çare bulamıyor çünkü kendi işini kendin hallediceksin , rutine oturrt madem mesela hafta sonu eşinlemisin hafta içi mutlaka git ha uzaklığı bilmiyorum bir saatlik yoldu yanlış hatırlamıyorsam diymi,hani gidip bir hafta kalmak yerine her hafta sabah gidip akşam dönse ,
bu arada işe başlamamışmıydın devam ediyomusun öyleyse haftasonu bir gününü ailene ayırıp, ne derlerse bildiğini okumalısın bişi derse de sen kızını bir gün görmesen özlüyosun ben nasıl dayanayım dersin burda yazdığın gibi ama birşeyler de artık sadece buraya yazmak çare değil...
Off ben bunaldım okurken seni düşünemiyorum
Ben senin yerinde olsam tavrımı çok net belli ederim hastayım der elimi ayağımı çekerim işten güçten gider yatarım üstüste yapınca böyle anlarlar belki yada görümcene yaparım sana yaptıklarını emir vaki yapar sana geliyoruz akşam derim o yapsın toplasın kaldırsın madem hazır ev kolay tabi oh be ne güzel memleket hizmetçi almışlar sanki seni
Vicdansızlar ya bu kadar acımasızlık olur mu yaniNe diceğimide bilemedim yani nasıl sinirlendiysem
benden izin alacak diye birşey yok da anlayış olması lazımdı..zamanında bana verilen sözlerin üstüne yatıp üstelik her aşam burdan eksik olmaması falan çok sinir bozucu..hiç mi düşünmüyorki bu kızın kocasıyla bi özzel hayatı yokmu..biraz rahat etsin bigecede gelmim odasında bari kardeşimle başbaşa kalsınlar diye...sonuçta eve misafir gelince odadan çıkmamak olmuyor...kaynana hemen kapıya dayanıyr....izin almıyorum ama huzursuz oluyorum o laflar o imalar..gittiğimdende bişe anlamıyorum..evde huzursuzluk oluyo..
canım sendemi beraber oturyon görümcemin kocası hayatta bıkmaz okadar gezme meraklısı ki hatta görümcem hadi gidelim dio daha yeni geldik dio saat olmuş 12 ....çıkmadan önce sölemiyomuydun canım kaynanama bende son anda slüyodum eşime şikayet etti beni niye dün aşamdan sölemiyo diyo sanki söleyince çok huzur vercek de sabaha kadar gözüme uyku girmicek sinirden...
Seni zorla getirmedim ne demek ki?
Zorla getirmediyse milletin arkasını toplamaya mecbur musun
O kızda akıl etmiyor mu evi toplayıp gitmeyi
İnsan bi tanıdığın evine gidince yeri geliyo bulaşığa toplamaya yardım ediyo da anasının evini mi toplanmaz
Yaptıkları resmen düşüncesizlik
Bu kayın valideler neden böyle annelere göndermiyolar
Burda ki hangi konuyu okusam hep annesine zor gitmeler falan
Evlilikten değilde bu evlilik sonrası oluşan akrabalardan korkmaya başladım resmen
Allah akıl fikir versin
En iyisi küçük bi eve çıkmak gibi gözüküyor
Eşiniz razı olursa sizde çalışın daha çok rahatlarsınız.
Bu sene yapamadığı şeyi neden seneye yapmak istiyo
İşinde parasına zammı yapılacak fark nedir ?
tatlım inamıcaksın ama tam sana yazdım cevapla tuşuna basıyorum gitmiyor meğer internet şeyisini kapatmışım..hani oluyo ya leptopta neti açma kapama tuşu...kucağımda olduğu için böle sorun olmuş...sana da şunu yazmıştım....çocuk meselesi başka canım ..kadın hastalığım var bebeğim olmuyor zaten şuanada kadar olmadı bide ertelersem yıllar yılı olmucak diye korkuyorum çünkü başakalrı gibi hamile kalmayı planladığım zaman hemen kalamıyorum 9 ay olucak hiç korunmadım ama olmadı bazı sorunlar var çünkü...dediğim gibi bebek konusu başka eşim seneye çıkıcaz dediği içinde pek sorun olucanı sanmıyorum seneye kadar ki ben seneye kadar hamile kalacammı o da belli değil...hemen hamile kalma şansım olsaydı planlı hareket edebilirdim nebilim korunup çıkmaya yakın bırakırdım hamile kalırdım evimde doğururdum falan...ama bu başka bişe canımFarkettim de benim mesajıma cevap verme gereği bile duymamışsınBu durumdan kurtulman için tek yapman gereken bu.. Sen kendin için en iyisini bilirsin arkadaşım..
Mutluluklar
normalde ben burda eşinin ailesini kötüleyenlere her zaman hak vermem ama sana hak vermemek elimde değil bu arada yeni evli ve hergün gelen görümcenize de anlam veremiyorum ya bunların başka işi gücü yok mu ya? açık açık yazayım cinsel hayatları yok herhalde 12ye kadar ne işi var annesinin evinde yeni evli çiftin böyle saçmalık mı olur be? kayınvalideniz ve kayınpederinizle yaşamak zaten zordur eminim birde üstüne devamlı misafir çağırmaları ve sizi hizmetçi gibi kullanmaları gerçekten sinirlendirdi beni, eşinizi çok sevseniz de bu şekilde git gide mutsuz bir insan oluyorsunuz sanırım, en güzeli olabildiğince küçük ve ucuz bir ev istediğinizi eşinize söylemek yani henüz çocuk yok 1+1 yada 2+1 minik gerekirse giriş katı (daha ucuz oluyor) kiraya çıkmak, birikimleriniz yetiyorsa kredi çekmeyi düşünüyordunuz ya böyle bir ev alın artık derim kendi eviniz olur rahat edersiniz illa çok büyük olsun çok güzel olsun demeyin bende hayalimdeki evde oturmuyorum ama bunu satıp daha güzelini almaya niyetliyim eşimide ikna ediyorum bu konuda, sizde öyle yapın bence küçük olsun eski olsun ama kendi evinize çıkın sonra sizde çalışır eşinize destek olur daha iyi bir ev alırsınız, durumunuz kolay değil para kazanmadığınız için kadın olduğunuz için söz hakkınız yok gibi,bu arada gelen misafire hizmet edeceğinize para biriktirmek için örgü veya lif falan yapın yüncü dükkanlarına satın derim böyle bir yeteneğinz varsa eğer hem dersiniz ben burda para kazanıyorum kocama destek oluyorum bahaneniz olur, seni resmen hizmetçi görüyor bu aile, umarım ayrı eve kısa zamanda çıkarsınız
işte en büyük sorunda bu canım...olamazz yaa böle bişey ...kendi kızı hergece burda ben gidince olay çııo bakalım yarın gidicem busefer neler olucak acaba...babam şuan benim yaşadığım şehirde ,peşine takılıp gitcem inşallah laflarıyla babamı da huzursuz etmez..savunucam canım o kadına asla boyun eğme zaten..ama benim derdim neden bu kavga gürültü anlayışsızlık ben herşey iyi yolla olsun istiyodumkendi kızına gelince herakşam görüşüyolr sen gidemiyosun...
bu tek kelimeyle adaletsizlik..
en kötüsü eşinin bu konuda pasif kalması....
allah yardım etsin..
sen yine de kendini her zaman sonuna kadar savun...
boyun eğersen daha çok tepene binerler..
izin verme seni ezmelerine...
arkadaşım sen bir oturuyorsun, nasıl bir özel hayat hayal etmiştin
ironinin farkındamısın
ayrıca görümcen gelmediği zaman eşinlen beraber odanıza kapanabiliyorsan rahatça o varkende odanıza çekilmeniz sorun olmaz diye düşünüyorum. Kayinvaldene gereken cevabı eşin verebilir
Hergün gelen insan misafir değidir, kaldıkı orası onun Babaevi o zaten hiç misafir değil
madem bukadar rahatsızsın sende her akşam eşinlen plan program yap, dışarıya çık
mecbur değilsin onlar ile her akşam her akşam beraber oturmaya.
Daha önce hangi sözler vaadler verildi bilmiyorum ama senin asıl derdin eşinle olmalı seni bir oturmaya o zorluyor
seni ayrı eve çıkarması gereken, rahat ettirmesi gereken eşindir ne görümcen nede kayinvalden
yanlış yerlere saldırıyorsun bence
sorunuu eşinlen hallet
seneye demiş, bilemedim ama sanki bu seneler senin için bitmicekmiş gibi hissettim biran
eşin bu mantıkda devam ederse sen daha çooook konu açarsın buraya çünkü orası senin evin değilki gelen gidene karışma hakkın olsun
ayrica lafları ile seni huzursuz ediyorsa kayinvalden sende o laflari ona iade et. Sen kızını hergün nasıl görüyorsan bende anneme gider istediğim kadar kalırım kimsede karışamaz de.Istediği kadar surat asın hiç umursamazdım
işten çıktım başka iş arıyorumsen çalışacaktın ne oldu...
çalış işten gelincede yorgunum de gir odana yat..
ya tamam çocuk nasıl istenmez ..deli gibi istenirde
bazen seni hamlelik forumlarında görüyorum inş.hamileyimdir diyosun..
bu ortama nasıl çocuk doğuracaksın hiç anlamıyorum..
bir iş bul çalış senin maaşını kiraya verin eşininkiyle geçinin dendi bin kez..
başkada öneri çözüm yok be arkadaşım..
evet canım sabrediyorum ama napim.sırf ailem için...normalde asla sabretmem çok agrasif bir kalemde herşeyi bitiren biriydim bekarken ama evlenince iş değişti bilmiırm elim kolum bağlandı sanki...kendimden çok ailemi düşünüyorum...burda az bi sorun olsa ve babam bunu duysa hastalanıyo artık onlarada bişey demiyorum sadece sizlerya canim seni az cok biliyorum ama iyi sabrediyosun bn senin yerinde olsam napardim bilmiyorum allaha sukurki teyzemin ogluyla evliyim teyzemde cok iyi bizde tam tersi ben cok is yapmayi sevmem kaynanam geldiginde bize yapar bende yapiyorum ama bnm yaptigim isi begenmiyo bende sen yap o zmn diyip kaciyorum bide bnm ailem cok uzakta istesemde surekli gidemem 16 saatlik yol ama sen iyi sabrediyosun bn en ufak biseyde kiyamet kopartiyorum o yuzden ustumede gelmezler cok fazla keske bastan ayri ev isteseydin bu sorunlar olmazdi
hayır canım içime kapanık değilim aslında sadece elimden bişe gelmiyor ..inan herşey delirmekle çözülmüyor ...yaşadm ve grdüm yine bu evdeyim..Sen çok içine kapanık ve sessizsin onlara ve eşine karşı bence.. Bi delirip ortalığı yıksan her şey hallolur. Nasıl bir sabır sendeki şaşırıyorum.. Çekilmez bir hayat resmen sen aynı böyle gidersen daha çok konu açarsın buraya. Sessiz kalma! Evin hizmetçisi gibi olma..
görümcem hamile diye vicdan yapıyorum ..anlayışla karşılamaya çalışıyorum....hamile olmasaydı bende elimi bişeye sürmezdim ....çok haklısın neden gelmek istemesinki....ama ne oldu biliyoomusun..biara ben hergece geliyolar yoruluyorum zöel hayatım kalmadı diye surat yaptım görümceme ama farkında değildim somurtmuşum sanırım 2 gün gelmedi görümcem..kaynanam laf soka soka bi hal oldu benim yanıma gelip gelip bu kız gelmek istemio artık bu eve neden acaba diye laflar soktu?sora anneme şikayet etmiş grümcesi gelince odaya kapanıo hiç muhabbet etmio onla diye..bence onlar geldiklerinde rahat ettirme. hizmet de etme. başım ağrıyor karnım ağrıyor de geç odana yat. görümcen poposunu kaldırıp hizmeti bulaşığı çayı yapınca bu kadar sık gelmez bence. damat da sıkılmaz neye sıkılsın geliyor yiyor içiyor keyfini yapıyor eve de rahat rahat gidip uyuyor karısı da yorulmuyor adam niye sıkılsın gelmek istemesin. hizmet etme kaynanan ya da görümcen kendileri yapsınlar. sen de bir an önce işe gir evden çıkmaya bak. baktın işe girdiğin halde kocanın evi ayırmaya niyeti yok küs babanın evine git olursa olur olmazsa olmaz yazık sana.
ben size bi konuda hiç katılmıyorum. ne demek o ev senın evın değil ki gelene gidene karışamazsın. o evin temizliğini bu kadın yapıyosa,o eve gelin gitmişe ve o evde yaşıyosa o ev onun da evidir onun da söz sahibi vardır. gelin diye hizmetçi değil ya o da bir birey ve eşinin ailesiyle yaşıyo diye özel hayat istemesi bir ironi değil en doğal hakkıdır. sadece konu sahibinin anlattıgı olayda hakları eziliyo. ama bu demek değil ki ailesiyle yaşıyo diye kimsenin özel bir hayat yaşamaya hakkı olmasın
kaynanası var ama canım kocası düşman ailesiyle asla grüşmüyor görümceme tenbih ediyomuş saın onları eve alma diye...adam bize bize koşa koşa gelio yaa görümcem bazen hadi gidelim evimize işim var dio daha yeni geldik dio damatmerak etme görümceninde burnundan getirecek bir kayınvaldiesi vardır elbet cicim ayları bitince görürürm ben görümcenin kocasını her gün sizde ne işimiz var diye bekle sadece
bana kalırsa ben küçük eski eve de razıyım..ya bırak evi ben kira istiyorumda adam c,innet geçirio kira deyince..babası çok gaza getirmiş bunu zamanında kirada durulmaz diye...görümcem kirada ama gıkları çıkmıo nedese.bıkman normal haklısın , ama şöyle birşey var almışken iyisinden alalım diye birşey yok , mesela bizde borçlarımız bitince ev almayı planlıyoruz 2 imizde çalışıyoruz gelirlerimiz iyi şükür ama yinede ufacık bi ev alalım diyorum neden çünkü özel sektördeyiz arkamızda güvenebileceğimiz kimse yok o yüzden eşini bu konuda da ikna etki sonrasında borçlar yüzünden birbirinizi yemeyin, kredi bitince isterseniz daha iyisini alırsınız satup en azından yüklü bi birikiminiz olmuş oluri hayırlısı olsun , o kv ide artık takmamayı öğren he de geç bildiğini oku iyice sessiz sanmasınlar
madem öyle ozaman arkadaş çıksın kayinvalde ve kayinpederinin karşısına, burası benimde evim bundan böyle görümcem veya başkası benim rizam olmadan bu eve istediği gibi girip çıkamaz desin
sence nolur?
ay kızım çok haklısın biz düşünemedik bundan sonra sana sormadan kimse gelemezmi derler veya nederler?
öyle çok özel hayata saygıları olan düşünceli bir aile olsa oğluna sen kendi ayaklarının üzerinde durmadan bi evi bile geçindiremiceksin evlikik senin neyine derdi emin ol. Özel hayat kavramı olsaydı o evde arkadaş odasına çekildiği zaman kayınvaldesi gelip kapıya dayanama cürettini göstermezdi.
Kimse yanlış anlamasın ama bir oturmak bence hizmetçilik ile eş değer. Ne farkı varki?
arkadaşım sen bir oturuyorsun, nasıl bir özel hayat hayal etmiştin
ironinin farkındamısın
ayrıca görümcen gelmediği zaman eşinlen beraber odanıza kapanabiliyorsan rahatça o varkende odanıza çekilmeniz sorun olmaz diye düşünüyorum. Kayinvaldene gereken cevabı eşin verebilir
Hergün gelen insan misafir değidir, kaldıkı orası onun Babaevi o zaten hiç misafir değil
madem bukadar rahatsızsın sende her akşam eşinlen plan program yap, dışarıya çık
mecbur değilsin onlar ile her akşam her akşam beraber oturmaya.
Daha önce hangi sözler vaadler verildi bilmiyorum ama senin asıl derdin eşinle olmalı seni bir oturmaya o zorluyor
seni ayrı eve çıkarması gereken, rahat ettirmesi gereken eşindir ne görümcen nede kayinvalden
yanlış yerlere saldırıyorsun bence
sorunuu eşinlen hallet
seneye demiş, bilemedim ama sanki bu seneler senin için bitmicekmiş gibi hissettim biran
eşin bu mantıkda devam ederse sen daha çooook konu açarsın buraya çünkü orası senin evin değilki gelen gidene karışma hakkın olsun
ayrica lafları ile seni huzursuz ediyorsa kayinvalden sende o laflari ona iade et. Sen kızını hergün nasıl görüyorsan bende anneme gider istediğim kadar kalırım kimsede karışamaz de.Istediği kadar surat asın hiç umursamazdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?