Dogumdan sonra her ay bebeginizi doktora gotureceksiniz , kıs geliyor disari gezmeye hava almaya cikaracakdiniz , tum bunlari arabasiz yapabilecek misiniz?2020 de bitecek maalesef, yani söylemiştir diye düşünüyorum, ücretsiz düşündüğümü de biliyor kaynanam. Ama doğumdan sonra sattırıp en azından 3 ay arabasız kalsak, bakımıydı benziniydi derken tahminen minumum 2-3 bin bize kalmış olur, aylık yakıtı vardır 400 en az.
Açıkçası şimdiye kadar hiç düşünmemiştim ama o 1900 ü duyunca acaba dedim bir çeyrek mi alıyor her ay kızı için. Çünkü biz iki memuruz ama kızı bi mağazada çalışıyor ve hep kızının çok yorulduğunu garanti bir işinin olmadığını söyler sürekli.Kv den el altından kızlarına mı harciyor yoksa???
Doktor işini taksiyle hallederiz, gezme işini de ocak ve şubatta havalar çok soğuk olur sanırım bilemiyorum artık ne yapacağız. Ama inan ki şimdi bile eşim görümcemi işten almaya gitti. Her gün almıyor ama hangi izinli günü olsa gider alır, bırakır. Yani hava kötü olunca olsa sadece ama o da yok, Hani yokluğu daha faydalı olacak bi süre.Dogumdan sonra her ay bebeginizi doktora gotureceksiniz , kıs geliyor disari gezmeye hava almaya cikaracakdiniz , tum bunlari arabasiz yapabilecek misiniz?
Niye sadece sormakla yetiniyorsunuz ki, siz de bakın extreye..eşinizin doğru söyledigi ne malum..Açıkçası şimdiye kadar hiç düşünmemiştim ama o 1900 ü duyunca acaba dedim bir çeyrek mi alıyor her ay kızı için. Çünkü biz iki memuruz ama kızı bi mağazada çalışıyor ve hep kızının çok yorulduğunu garanti bir işinin olmadığını söyler sürekli.
O zaman işte eşime demişim ne almış annen de o kadar çok tutmuş dedim . O da baktım kartına hep market harcaması demişti. Şimdi şu süreçte tekrar aynı konuyu açasım gelmiyor belki tekrardan sorabilirim bu ay kart borcu ne kadar diye.
Her sey zamlandı çoğu kisi bu durumdaTemmuzdan sonra çözemediğim bi şekilde eksiye giriyoruz sürekli, Kafam almıyor tama her şey zamlanıyor ama yani ne dışarıda yemek yiyoruz, ne kıyafet alıyoruz ne de ayakkabı.
Araba kredimiz 2250, kira 1250, toplamda 7250 maaş giriyor eve, ekstra olarak kaynanama destek oluyoruz, faturaları ihtiyacı marketi falan. Yemeği genelde kaynanam yapıyor evde yiyoruz yani. Yok ama her ay eksiden çıkamıyoruz. Aralık'ta doğumum olacak daha doğum parasını koyamadım bi kenara
Ne yapacağımı şaşırdım. Eşimin üstüne de gitmek istemiyorum çok didiklemedim soruyorum, hesabına giriyor, işte 200 markette harcanmış, işte 150 bebek için aldıklarımız falan, 100 benzin doldurdum vs vs ...
Nasıl düze çıkacağız, ne zaman eksisiz bi ay olacak şaştım. Ki kışın doğalgaz faturası da eklenecek masraflara
O kadar olduğunu zannetmiyorum yani yapmaz sanırım.Niye sadece sormakla yetiniyorsunuz ki, siz de bakın extreye..eşinizin doğru söyledigi ne malum..
Belkide kizinin mutfak market ihtiyacini kv niz yapıyordur kredi kartından
Bana da en mantıklısı satmak geliyor, diğer ayları sormadım bakalım.Bencede satin arabayi.yani maddi yonden sikinti ceken herkese tavsiyem. Arabanin benzini bakimi vs bitmez . Sikistiginda taksi isini gorur aynen. Heleki evin merkezi bir yerdeyse super. Ama bu isi esinle konusman lazim . 1900 sirf market olamaz bence.bir ay olur diger ay olmaz en azindan
ahaaa en sevdığım konu yuppiiii.biz 6 kişi 1000 lirayla geçiniyoruz artanıyla da çeyrek altın alıyoruz her ayTemmuzdan sonra çözemediğim bi şekilde eksiye giriyoruz sürekli, Kafam almıyor tama her şey zamlanıyor ama yani ne dışarıda yemek yiyoruz, ne kıyafet alıyoruz ne de ayakkabı.
Araba kredimiz 2250, kira 1250, toplamda 7250 maaş giriyor eve, ekstra olarak kaynanama destek oluyoruz, faturaları ihtiyacı marketi falan. Yemeği genelde kaynanam yapıyor evde yiyoruz yani. Yok ama her ay eksiden çıkamıyoruz. Aralık'ta doğumum olacak daha doğum parasını koyamadım bi kenara
Ne yapacağımı şaşırdım. Eşimin üstüne de gitmek istemiyorum çok didiklemedim soruyorum, hesabına giriyor, işte 200 markette harcanmış, işte 150 bebek için aldıklarımız falan, 100 benzin doldurdum vs vs ...
Nasıl düze çıkacağız, ne zaman eksisiz bi ay olacak şaştım. Ki kışın doğalgaz faturası da eklenecek masraflara
ha ha valla doğru.bu hafta arabamla konuştum kafayı yiyip benzinli maalesef:söyleee çabukkk itiraf et napıyon sen aldığım benzini içiyormusun satıyormusun çabbukkkk itiraf ettttHerkes aynı durumda sanırım
Evimize 10.000 giriyor
Ben müşavirim bazen artısı olur ama eksisi olmaz
Biri lise biri ilkokul çocuk okutuyoruz . Ufaklığı özelden aldım düşün öyle battık.
4000 ev kredisine gidiyor . Mutfak masrafı her gün artıyor . Aldığım peynirin kilosuna 32,50 yazmış adam Maltepe'de
Geçen şarküteriye girdim çıkamadım desem yeri var .
Ve 1000 1000 derken hesabım -10 000 i görünce elden borçlandım kapattım .
Ben her ay kenara para atardım ,şimdi neredeyse büyük oğlana harçlık veremeyeceğim .Nakit sıkıntısı var
var da var yani
Sizin bebekte gelecek
Bezler mamalar almış başını gitmiş
Allah hepimize yardım etsin ne diyeyim.
Ve bütün her şeyin zamlanma nedeni benzinBizler tecavüzcüsüne aşık bir milletiz.
Ankara Eskişehir yolunu burada yaşayanlar bilir,
Sabah akşam öyle bir trafik oluyor ki abartmıyorum 2km. yolu sabahları 20-25 dk geçebiliyorum.
Şöyle milletçe kenetlensek çok değil 1 hafta çıkarmasak arabaları bakalım Akaryakıtçılar nasıl yükleniyor Devlete düşürün fiyatları diye.
Ama nerede (kendimi de dahil ediyorum) ödün vermeyince karşılık alınmıyor maalesef
Geliri olmadan da o kadar çok harcamak tutumlu olmamak değil bence. Ödeyeni bulmuş nasılsa harcar tabii. Valla benim kartımı ödeyecek olsa biri ohooo :)
Artık yaşamak bile lüks oldu... Bizim de evimize Türkiye şartlarında iyi sayılan miktarda para giriyor iki maaşlı olunca. Ben de 4 aydır çalışmıyorum, ücretsiz izindeyim. Oğlum da 16 aylık. Sözde kendimizi oğlumuzun doğumunda tek maaş olacak şekilde ayarlayacaktık ama çok şey oldu yapamadık. Ben çalışmadığım için de zorlanıyoruz baya ama umarım çalışmaya başlayınca toparlarız.
Ama şu dönemde Ankara’da yaşıyor olsaydık ne yapardık bilmiyorum. Çünkü yakıt fiyatları daha düşükken bile 800 civarında yakıt paramız vardı, şimdi olsa bir maaşı oraya gömecektik herhalde. Hiç yoktan günde 100 km işe git gel yapıyordu eşim. Aytlık ortalama 1500 km falan yapıyorduk. Küçük yere taşındık, en azından yol asrafımız yok. Ankaradaki gibi avmye gitme durumumuzda yok artık, oğlan sağ olsun sıkılmaya bile vakit bulamıyoruz...
Ankara daki durumumuzu ne güzel anlatmışsınız tamı tamına doğru
Siz de umarım kısa zamanda toparlarsınız. Biz de tabii.
Haha memur maaşıyla 5 çocuğa bakan ve ikinci evino alan bir üye vardı ne oldu sesi çıkmıyorahaaa en sevdığım konu yuppiiii.biz 6 kişi 1000 lirayla geçiniyoruz artanıyla da çeyrek altın alıyoruz her ay
3. eve pazarlıktadır herhalllHaha memur maaşıyla 5 çocuğa bakan ve ikinci evino alan bir üye vardı ne oldu sesi çıkmıyor
Yalnız cidden kaynananiz tek başına yaşıyorsa nasıl 1900 lira market masrafı çıkarmışDoktor işini taksiyle hallederiz, gezme işini de ocak ve şubatta havalar çok soğuk olur sanırım bilemiyorum artık ne yapacağız. Ama inan ki şimdi bile eşim görümcemi işten almaya gitti. Her gün almıyor ama hangi izinli günü olsa gider alır, bırakır. Yani hava kötü olunca olsa sadece ama o da yok, Hani yokluğu daha faydalı olacak bi süre.
komşu sayılırız ha ha .bizim taraflardanmışsınızBizler tecavüzcüsüne aşık bir milletiz.
Ankara Eskişehir yolunu burada yaşayanlar bilir,
Sabah akşam öyle bir trafik oluyor ki abartmıyorum 2km. yolu sabahları 20-25 dk geçebiliyorum.
Şöyle milletçe kenetlensek çok değil 1 hafta çıkarmasak arabaları bakalım Akaryakıtçılar nasıl yükleniyor Devlete düşürün fiyatları diye.
Ama nerede (kendimi de dahil ediyorum) ödün vermeyince karşılık alınmıyor maalesef
Milleti trolluyordu siz şükürsuzsunuz paranız ondan yetmiyor diyordu birde3. eve pazarlıktadır herhalll
bana dinsiz demişti bir de ha ha haMilleti trolluyordu siz şükürsuzsunuz paranız ondan yetmiyor diyordu birde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?