Her ay daha da eksiye girmek :(

benim evime giren meblağ da 8000 civarı ben bir o kadar da eksideyim ,aynı teraneler benzin ev gideri 3250 kredi çocuğun kreşi iş yerlerine ödenen çay paraları faturalar derken yok toparlanılmıyor .

2000 kira bursada beni ev sahibi yaptı ama şehir pahalı hele nilüferdeysen markette iki poşet 4 kalem ürün 100 tl en aşağı

benbebek bez islak mendil dişinda bişey almiyoruz. alicaksa her ay bi iki defa alirim bebegime çünkü büyüyor. aldıklarim da büyük olarak... bi nurmara büyüğü mesela. biliyorum büyük gelebilir. biz öle büyümüştük ya hep büyük gelen kıyafetleri giyerek
bebek bez ve islak mendil gerçekten bebege çok ihtiyaç olan bi durum...
onu toptan alirim.. ucuz indirim varsa kaçirmiyorum.
sizde öle yapın bebege olan ihtiyaciniz hiç bi zaman kısıtlanmaz...
maaşınız bizden iyimiş bide kv ye veriyormuşsun.. ee yeter mi.. bence yemegi kv de yeme.. parasini da verme.. kendiniz geçinin harcayin daha iyi.

Benim esimin geliri ile gidecegimiz ulkede rahat bir sekilde yasayabiliyoruz ama burada yasayamiyoruz , hepsini hesapladik gitmemiz cok daha mantikli hem maddi acidan hemde baska sebeplerden
yaşınız kaç ?
ben belli bir yaştan sonra başka bir ülkeye oryantasyonun başarısız olacağını düşünüyorum bu sebeple bu fikirden hep kaçtım

Sizi üzmek istemem ama siz izne ayrılınca geliriniz düşecek dahada zorlanacaksınız bu sebeple bence eşinizle durumu net bir şekilde konuşun. Nereye ne harcanıyor? Neyi kisabilirsiniz bir bakın derim.
Kayınvalideniz de kıssın biraz,gereksiz harcama yapmasın bir süre.
Bebek çok masraflı zaten bezi,giysisi derken her ay muhakkak birşey alınıyor bebeğe ki devam sütü almasanız,emzirseniz bile bu böyle. Fiyatlar baya arttı. Oğlum doğmadan önce aldığım bezlerin fiyatı iki katina çıkmış en basitinden.

O eksi oyle birsey ki girince cikamiyorsun :) eve aylik 10bin lira maas giriyo bizim. 2 senenin sonunda duze ciktik biz de :) eminim bikac ay sonra yine eksiler bizi bekler. Alismisiz cunku :)

Bir evde ne kadar gelir var ise o kadar gidiyor malesef bizim de tek maas 2900 maas ev kira 850 araba kredisi oduyoruz 700 tl uzerine 4 cocuk beziydi islak mendiliydi aylik 600 tl faturalar vs yemesi içmesi derken bizde acik veriyoruz Allahtan ticket var 400 tl marketi oyle hallediyoruz annem yemekleri getiriyor bizde de acik oluyor duse kalka devam ediyoruz:)

2000 kira bursada beni ev sahibi yaptı ama şehir pahalı hele nilüferdeysen markette iki poşet 4 kalem ürün 100 tl en aşağı
Faizler uçmasaydı arabayı satıp ev kredisi çekerdik, en azından kirasız sadece tek kredi olurdu. Araba masrafı da olmazdı benzin bakım falan ama şu zamanda mümkün değil maalesef.

Geliriniz az bu giderlere göre. 3500 zaten kendı sabıt gıderınız var kredı ve kıra. Hanı yemesı ıcmesı ustune kayınvalıdenın masrafları.

Bebek esyalarini bir sezon onceden indirimde alin. Oglum 3 yasinda,dogdugundan beridir hep ayni yontemle her seyini ucuza aliyorum magazalardan. Mesela e-bebek,h&m,gap surekli olarak sezon gecislerinde indirim yapar. Onceden buyuk buyuk alip stok yapiyorum. Ben de Bursadayim, her seyin bir bedeli var,duzgun semtte yasamak istiyorsak bazi seylerden feragat etmek zorundayiz,cocuklarimiz kossun oynasin,duzgun arkadaslari olsun,duzgun cocuklarla ayni okulda okusun istiyorsak Niluferde yasamak zorunda kaliyoruz.

Pazar alisverislerinizi de Yildirim ilcesinden yapin. Fiyatlar yari yariya fark ediyor. Duacinari mahallesinin pazari sali gunleri. Her sey cok ucuz ve cesitli. Ya da Gorukledeki ogrenci pazarina gidebilirsiniz,hangi gun bilmiyorum,belki pazar gunu falandir,bir defa denk geldim senlik zamaniydi her sey neredeyse bedava fiyatinaydi.

Kayinvalidenizin odemelerinden kisilmaz,kadin cocugunuza bakacakmis kaldi ki bakmasa bile bunca zaman ilgilenip de “ay sekerim her seye zam geldi sen evde acliktan geber” denmez elbette ne vicdanliymissiniz millet kaynanayi anayi sokaga atiyorken siz ilgileniyorsunuz,emin olun yaptiklariniz olumlu karsilik bulur.

Hersey çok pahalı az önce BİM den geldim kızlar tavuk göğsünün kilosu 20 lira olmuş
Bim hemen evimin aşağısında hep oradan alıyorum herşeyi
Ama bi gördüğüm fiyatı bi daha göremiyorum siz düşünün
Herhalde her 2-3 güne bir zam geliyor herşeye
Bizde bide tek maaşız eşimde yeni girdi işe maaşı çok düşük
Allah sonumuzu hayır etsin ne diyim

Neden o annesıne sen annenıze bakıyorsunuz . Kendı gelırlerı yok mu zaten sızın eve gıren toplam tutar atla deve degıl. Neden kabul edıyorlar?

Bakalım artık öyle yapacağız, indirimleri takip ediyoruz biz de. Mahalle olarak FSM bulvarına yakınız, Benim görevim Nilüfer'de zaten. İnşallah Rabbim düze çıkmayı nasip eder. Yani ben çalışırken bakabilirse eğer bebeğimize bize zaten katkısı çok olacak, bakalım kısmetiyle gelir inşallah yavrumuz :)

oldu mu şimdi bu ? Yapıyosanız iki tarafada yapın kvniz siz olmasanız neyapacak hiç geliri yok mu ?
Hesab kitap yağın konuşun eşinizle benimde annem var çocuğum olacak artık onlarada birikim yapmam lazım diyin
Kvnin mutfak masrafı sadece onuniçin mi üçünüz dahil heralde ? Heray 500 gönderin annenize kendi öder faturasını kızındanda para biriktirir

Kızcağız ne yapsın ?iki tarafin annesi de meslek sahibi ,çalışan /gelir sahibi kadınlar değil.Allah yardımcısı olsun.
Okudum sonradan baska gelırı yokmus kayınvalıdesının , muhtemelen bu sebeble ara sıra anneısne harcama yapıyor. Tek kardesler mı baskaları yok mu? Napsın bu gencler sımdı. Bana suanda onların durumu ıcın 2 kıra vermek bos geldı. dubleks bır ev bulsalar ara merdıvenı cıkarıp altlı ustlu otursunlar madem ne dıyım.

Ve annesınınde mı baska gelırı yok,ve bu cıftlerden baska cocukları yok?
Acıkcası konu sahıbı 3 eve bakarak zaten harıkalar basarıyor, ne dıyebılırım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…