benim evime giren meblağ da 8000 civarı ben bir o kadar da eksideyim ,aynı teraneler benzin ev gideri 3250 kredi çocuğun kreşi iş yerlerine ödenen çay paraları faturalar derken yok toparlanılmıyor .Temmuzdan sonra çözemediğim bi şekilde eksiye giriyoruz sürekli, Kafam almıyor tama her şey zamlanıyor ama yani ne dışarıda yemek yiyoruz, ne kıyafet alıyoruz ne de ayakkabı.
Araba kredimiz 2250, kira 1250, toplamda 7250 maaş giriyor eve, ekstra olarak kaynanama destek oluyoruz, faturaları ihtiyacı marketi falan. Yemeği genelde kaynanam yapıyor evde yiyoruz yani. Yok ama her ay eksiden çıkamıyoruz. Aralık'ta doğumum olacak daha doğum parasını koyamadım bi kenara
Ne yapacağımı şaşırdım. Eşimin üstüne de gitmek istemiyorum çok didiklemedim soruyorum, hesabına giriyor, işte 200 markette harcanmış, işte 150 bebek için aldıklarımız falan, 100 benzin doldurdum vs vs ...
Nasıl düze çıkacağız, ne zaman eksisiz bi ay olacak şaştım. Ki kışın doğalgaz faturası da eklenecek masraflara
2000 kira bursada beni ev sahibi yaptı ama şehir pahalı hele nilüferdeysen markette iki poşet 4 kalem ürün 100 tl en aşağıKiramız pahalı maalesef bursada da ucuz ev yok, bir de bebek ihtiyaçları var daha tamamlamadık, geçen günde hastanede yatınca 400 tl hastaneye ödemek zorunda kaldık.
Hani bi kenara atmayı geçtim de eksiye girmesek o da yeterli benim için.
yaşınız kaç ?Benim esimin geliri ile gidecegimiz ulkede rahat bir sekilde yasayabiliyoruz ama burada yasayamiyoruz , hepsini hesapladik gitmemiz cok daha mantikli hem maddi acidan hemde baska sebeplerden
yaşınız kaç ?
ben belli bir yaştan sonra başka bir ülkeye oryantasyonun başarısız olacağını düşünüyorum bu sebeple bu fikirden hep kaçtım
Faizler uçmasaydı arabayı satıp ev kredisi çekerdik, en azından kirasız sadece tek kredi olurdu. Araba masrafı da olmazdı benzin bakım falan ama şu zamanda mümkün değil maalesef.2000 kira bursada beni ev sahibi yaptı ama şehir pahalı hele nilüferdeysen markette iki poşet 4 kalem ürün 100 tl en aşağı
Çünkü memurum ev hanımı değilim, ben çalışırsam illa ki birinin bakması gerekecek bakıcı da en az 1500 olur sanırım bursada,Lalekiran kayınvalideniz bebek bakabilecek sağlıktaysa niye sizin bebeğinize bakıyor? O başkasının bebeğine bakıp para kazansın. Siz de kendi bebeğinize bakın.
hangi ulkedesiniz acaba konudan bagimsuz olucak ama bende montenegroya gidicem insallah bu yaz ama yasayan birini bulsam cok cok iyi olucak issiz kalmamiz cok yakin Allah yardimcimiz olsun hepimizin dd
Hersey çok pahalı az önce BİM den geldim kızlar tavuk göğsünün kilosu 20 lira olmuşTemmuzdan sonra çözemediğim bi şekilde eksiye giriyoruz sürekli, Kafam almıyor tama her şey zamlanıyor ama yani ne dışarıda yemek yiyoruz, ne kıyafet alıyoruz ne de ayakkabı.
Araba kredimiz 2250, kira 1250, toplamda 7250 maaş giriyor eve, ekstra olarak kaynanama destek oluyoruz, faturaları ihtiyacı marketi falan. Yemeği genelde kaynanam yapıyor evde yiyoruz yani. Yok ama her ay eksiden çıkamıyoruz. Aralık'ta doğumum olacak daha doğum parasını koyamadım bi kenara
Ne yapacağımı şaşırdım. Eşimin üstüne de gitmek istemiyorum çok didiklemedim soruyorum, hesabına giriyor, işte 200 markette harcanmış, işte 150 bebek için aldıklarımız falan, 100 benzin doldurdum vs vs ...
Nasıl düze çıkacağız, ne zaman eksisiz bi ay olacak şaştım. Ki kışın doğalgaz faturası da eklenecek masraflara
Neden o annesıne sen annenıze bakıyorsunuz . Kendı gelırlerı yok mu zaten sızın eve gıren toplam tutar atla deve degıl. Neden kabul edıyorlar?Ben sadece annemin faturasını ödüyorum, elektrik ve suyunu, yazın toplamda 100 falan oluyor, kışın 200 oluyor annem sobayla ısınıyor kışın. Bir de yazın 1 ay annemde kaldığımda market alışverişlerini yapıyorum.
Görünürde kaynanam da bi şey almıyor gibi, yani kıyafet veya ayakkabı olarak. Ama işte çözemedim maalesef
Bakalım artık öyle yapacağız, indirimleri takip ediyoruz biz de. Mahalle olarak FSM bulvarına yakınız, Benim görevim Nilüfer'de zaten. İnşallah Rabbim düze çıkmayı nasip eder. Yani ben çalışırken bakabilirse eğer bebeğimize bize zaten katkısı çok olacak, bakalım kısmetiyle gelir inşallah yavrumuz :)Bebek esyalarini bir sezon onceden indirimde alin. Oglum 3 yasinda,dogdugundan beridir hep ayni yontemle her seyini ucuza aliyorum magazalardan. Mesela e-bebek,h&m,gap surekli olarak sezon gecislerinde indirim yapar. Onceden buyuk buyuk alip stok yapiyorum. Ben de Bursadayim, her seyin bir bedeli var,duzgun semtte yasamak istiyorsak bazi seylerden feragat etmek zorundayiz,cocuklarimiz kossun oynasin,duzgun arkadaslari olsun,duzgun cocuklarla ayni okulda okusun istiyorsak Niluferde yasamak zorunda kaliyoruz.
Pazar alisverislerinizi de Yildirim ilcesinden yapin. Fiyatlar yari yariya fark ediyor. Duacinari mahallesinin pazari sali gunleri. Her sey cok ucuz ve cesitli. Ya da Gorukledeki ogrenci pazarina gidebilirsiniz,hangi gun bilmiyorum,belki pazar gunu falandir,bir defa denk geldim senlik zamaniydi her sey neredeyse bedava fiyatinaydi.
Kayinvalidenizin odemelerinden kisilmaz,kadin cocugunuza bakacakmis kaldi ki bakmasa bile bunca zaman ilgilenip de “ay sekerim her seye zam geldi sen evde acliktan geber” denmez elbettene vicdanliymissiniz millet kaynanayi anayi sokaga atiyorken siz ilgileniyorsunuz,emin olun yaptiklariniz olumlu karsilik bulur.
Kızcağız ne yapsın ?iki tarafin annesi de meslek sahibi ,çalışan /gelir sahibi kadınlar değil.Allah yardımcısı olsun.Neden o annesıne sen annenıze bakıyorsunuz . Kendı gelırlerı yok mu zaten sızın eve gıren toplam tutar atla deve degıl. Neden kabul edıyorlar?
Ben sadece annemin faturasını ödüyorum, elektrik ve suyunu, yazın toplamda 100 falan oluyor, kışın 200 oluyor annem sobayla ısınıyor kışın. Bir de yazın 1 ay annemde kaldığımda market alışverişlerini yapıyorum.
Görünürde kaynanam da bi şey almıyor gibi, yani kıyafet veya ayakkabı olarak. Ama işte çözemedim maalesef
Okudum sonradan baska gelırı yokmus kayınvalıdesının , muhtemelen bu sebeble ara sıra anneısne harcama yapıyor. Tek kardesler mı baskaları yok mu? Napsın bu gencler sımdı. Bana suanda onların durumu ıcın 2 kıra vermek bos geldı. dubleks bır ev bulsalar ara merdıvenı cıkarıp altlı ustlu otursunlar madem ne dıyım.Kızcağız ne yapsın ?iki tarafin annesi de meslek sahibi ,çalışan /gelir sahibi kadınlar değil.Allah yardımcısı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?