• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her ayrılan insan mutlak kötü müdür?

zeholll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
1.741
2.853
133
31
Merhaba.
4 kişilik mutlu çekirdek bi ailenin tek kızıyım. Babam annem ve kardeşim ufku geniş, kalbi güzel insanlardır. Bunun yanında Allah bana harika bi geniş ailede bahşetmiş. Ailem eğitimli,görgülü,naif insanlar. Hayatta yaptığım tüm yanlışlarda da doğrularda da yanımda bulundular.Bunu niye anlattığıma gelirsek; malum aslında çok önce atılması gereken nişanı kınadan 1 gün önce attım. Bütün ailem, anneannemin yeğenleri dahi karşıdan geldiler bana destek olmak için. Bu talıhsız olayın espirilerini yapıyoruz düşünün. Babamla bile bu hususta şakalaşıyoruz.Bizim için bu kadar olağan bi durum. Allah'a şükür binlerce kez.

Buraya kadar herşey çok güzel. Fakat birde dış dünyamız var. Birkaç ay önce eski çalıştığım iş yerime arkadaşlarımı ziyarete gittim. Eski çalışma arkadaşımın annesi de ordaydı. Emine teyze de vardı. Konu benim nişan atmama geldi. Olayı rahat olağan bi durum olarak anlatmamın verdiği bir öfke oluşmuş Emine teyzede ''Sen böyle rahat rahat konuşuyon ama o çocuğun içi sızlar'' dedi. Benim ifade bu::KK57:
Haklı nedenlerim vardı Emine teyze dedim. Aldı sazı eline bi susmadı ''Çok ayıp. Nişan atmış bi kız olacaksın hep. Aysun ablanı(eski çalışma arkadaşım) kocası dövse yollarım evine. Erkek bu. İdare edeceksin.''. (bu arada damadı hamile eşine yük taşıtan biri ve damadı çok kıymetli) Bu olayı Emine teyzenin cehaletine vererek şakayla karışık kapattım. Geldiğimde de anneme defalarca kez sarıldım.

Ardından geçen gün başıma gelen ikinci mesele beni çıldırttı hanımlar. Mahallemizde iki bakkal var. Burada da uzun yıllardır yaşıyoruz. Burda büyüdük. Hep alışveriş yaptığım bakkal kapalıydı diğerine gittim. Bakkal beni tanıyor.Yine malum soru ''kızım nişan atmışsın ne oldu'':KK14: Anlaşamadık hayırlısı buymuş diye yanıtladım. Bakkal kabir sorgusu yapıyor resmen. Kaçıp gidesim var. Yok soruların ardı arkası kesilmiyo. Neyse dedim zehol yüzleş. Adamın da bi oğlu var polis. En sonunda adam durdu durdu ''benim oğlana da bi kızı çok beğenmiştim. Memleketi de şuraydı. Nişanlandığını duyduk. Üzüldük. Sonra nişan atmış. Ama güvenemeyiz ki'' dedi. Kendimi çok kötü hissettim. ''Hayırlısı olsun'' dedim çıktım.

Çevreyi çok takan bi insan değilim ama diyalogların böyle oluşu içten içe beni üzdü ve düşündürdü arkadaşlar. Yarın bi gün evlensem eşimin ailesi de böyle düşünür mü diye endişeleniyorum.Bu mesele önüme konur mu? Aile çok önemli. Her ayrılan insan kötü müdür! Niye böyle düşünüyor bu insanlar!
Güvenemeyecek mesele de ne olabilir? Biri açıklasın lütfen:mad:

Allah aşkına zihniyet çok kötü..
O insanlarla muhatap olmayın.
Boşanan insanlar var.
Allah gönlünüze göre birini çıkarsın karşınıza..bundan sonraya bakın.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Amin inşallah
Zihniyet çok kötü haklısınız. Çok diyalogda olduğum insanlar değil. 60-65 yaşındaki insanlar. Ama bu insanlar böyle düşünüyor. Üzüldüm istemsizce. Güvenilmez ki diyor. Ben güvenilmez bi insan mı oldum şimdi bi kendini bilmez adamdan ayrıldım diye diye insan üzülüyor.
Emine teyzenin azımsanamaz etkisiyle artık bu sıfatı kabul etmeye başladım. Nişan atmış kız. Bu durum benim peşimi bırakmaz bu diyaloglarla vurulurum diye endişeleniyorum.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Amin inşallah
Zihniyet çok kötü haklısınız. Çok diyalogda olduğum insanlar değil. 60-65 yaşındaki insanlar. Ama bu insanlar böyle düşünüyor. Üzüldüm istemsizce. Güvenilmez ki diyor. Ben güvenilmez bi insan mı oldum şimdi bi kendini bilmez adamdan ayrıldım diye diye insan üzülüyor.
Emine teyzenin azımsanamaz etkisiyle artık bu sıfatı kabul etmeye başladım. Nişan atmış kız. Bu durum benim peşimi bırakmaz bu diyaloglarla vurulurum diye endişeleniyorum.
Hiç böyle bir endişeniz olmasın. Sizi siz biliyorsunuz,aileniz biliyor gerisi hiç önemli değil... Bunu size yaftalayanları hayatınızdan uzaklaştırın kaale bile almayın.. Bu güvensizlik oluşturacak bir durum değil ki,herşey insanlar için.

Amaaann kısaca boşverin:D

Bakkala diycektin ki: "oğlun iyi olduğu için mi maaile kız arıyosunuz kendi bulamadığına göre tencerenin dibi kara."

Emine teyzeye de diycektin ki "senin gibi kaynanayı zor bulur damat helal valla kızına hamile haliyle yük taşıttı gene de sesin çıkmadı."

Ama denmiyor insanın nutku tutuluyor biliyorum. Anormal olmadığımız için o an kilitlenip kalıyoruz anormal insanların karşısında. Kendime gelince ben de diyemiyorum ama diyceksin işte. Hak edene hakkını vermezsen hakkını alana kadar çıkar sesi ;)

Sanirim oyle bir zihniyettin ogluna asik olmazsin buyuk ihtimal...
ola ki olursun...o erkek mutlaka ailesinden farkli bir dusunceye sahip olur...
ve bu beyinlerinden cehalet akan teyzeri amcalari da hos gor
Muhurlu kapiyi su saaten sonra acamazsin ;)

Bakkala diycektin ki: "oğlun iyi olduğu için mi maaile kız arıyosunuz kendi bulamadığına göre tencerenin dibi kara."

Emine teyzeye de diycektin ki "senin gibi kaynanayı zor bulur damat helal valla kızına hamile haliyle yük taşıttı gene de sesin çıkmadı."

Ama denmiyor insanın nutku tutuluyor biliyorum. Anormal olmadığımız için o an kilitlenip kalıyoruz anormal insanların karşısında. Kendime gelince ben de diyemiyorum ama diyceksin işte. Hak edene hakkını vermezsen hakkını alana kadar çıkar sesi :KK66:
Agnes o kadar kotu bi durum ki. Dedigin gibi kitlenip kaldim. Insan ne diyecegini sasiriyor.
Emine teyze ona da bi kilif bulurdu. Kizini dovse hakli bulan biri icin yuk tasitmak cok kucuk kalir herhalde.

Agnes o kadar kotu bi durum ki. Dedigin gibi kitlenip kaldim. Insan ne diyecegini sasiriyor.
Emine teyze ona da bi kilif bulurdu. Kizini dovse hakli bulan biri icin yuk tasitmak cok kucuk kalir herhalde.
Doğru söylüyosun zehol inan ki anlıyorum.

Bak mesela evlenip ayrılmış insanlar için de "iyiydi de herif niye boşadı" derler.

Dört kez nişan atmış bi tanıdığım vardı. Okulda baya yayılmıştı x hoca dört kez nişan atmoş diye. Ama adam bildiğin aranırdı yeni avlar azıcık sapıktı cıvık biriydi hatta. Şimdi buna bakınca nişan atmış olmasında bi yafta arıyosun doğal olarak. Ama kimse kimsenin içini bilemez. Belki dördünde de şansın yaver gitmedi adam kötü çıktı.

Yorum yapmıycaksın kardeşim. Bu kadar basit. Zor mu.

Ben o yüzden insanların kızlarını serbest bırakmasını istiyorum. Onla mı gezdin bunla mı gezdin aaa dışarı çok sık çıkma demesinler. Analık babalık zordur elbet ama kızlar sırf rahat rahat gezebilmek için nişan söz evlilik muhabbetine giriyolar. Sonra anlaşamayıp ayrıldığında böyle izaha mecbur bırakıyor kukuman kuşları.
Sevgiliyken istersen bin kişiden ayrıl. Basit iş bi daha beni arama diyosun. Ama nişanlıyken cümle alem duyuyo mübarek.

Doğru söylüyosun zehol inan ki anlıyorum.

Bak mesela evlenip ayrılmış insanlar için de "iyiydi de herif niye boşadı" derler.

Dört kez nişan atmış bi tanıdığım vardı. Okulda baya yayılmıştı x hoca dört kez nişan atmoş diye. Ama adam bildiğin aranırdı yeni avlar azıcık sapıktı cıvık biriydi hatta. Şimdi buna bakınca nişan atmış olmasında bi yafta arıyosun doğal olarak. Ama kimse kimsenin içini bilemez. Belki dördünde de şansın yaver gitmedi adam kötü çıktı.

Yorum yapmıycaksın kardeşim. Bu kadar basit. Zor mu.

Ben o yüzden insanların kızlarını serbest bırakmasını istiyorum. Onla mı gezdin bunla mı gezdin aaa dışarı çok sık çıkma demesinler. Analık babalık zordur elbet ama kızlar sırf rahat rahat gezebilmek için nişan söz evlilik muhabbetine giriyolar. Sonra anlaşamayıp ayrıldığında böyle izaha mecbur bırakıyor kukuman kuşları.
Sevgiliyken istersen bin kişiden ayrıl. Basit iş bi daha beni arama diyosun. Ama nişanlıyken cümle alem duyuyo mübarek.
Aslinda ailem erkek arkadasa "hayir" diyen baskici otoriter bi yapiya sahip degiller. Yaptigin yorum genel olarak cok dogru. Fakat nisani ikimiz istedik. Cunku evlenmeyi ciddi anlamda istiyorduk. Olanlar sonra oldu.
Iste beni endiselendiren bu. Ben olaya bu kadar normal bakiyorken birileri boyle mi bakiyor? Boyle mi bakacak?
Burdan mi vurulacagim ben hep bu kukuman kuslari yuzunden.
Bi yondende bu benim icin buyuk guc. Suan kendimi cok guclu hissediyorum. Vazgecebilecek gucte olmak iyi hissettiriyor. Belki Emine teyzede bendeki bu gucu gordu hayati boyunca cektiklerine hayir diyememenin acisini benden cikardi. Cunku cekmis bi kadin. Kvden dahi siddet gormus. Ve herkesin tahammul gosterip onun gibi normal karsilamasini bekliyor. Karsilamazsa o buyuk anlamsizliga dusuyor. Bilmiyorum. Kendimi teselli ediyorum boyle:KK51:

Aslinda ailem erkek arkadasa "hayir" diyen baskici otoriter bi yapiya sahip degiller. Yaptigin yorum genel olarak cok dogru. Fakat nisani ikimiz istedik. Cunku evlenmeyi ciddi anlamda istiyorduk. Olanlar sonra oldu.
Iste beni endiselendiren bu. Ben olaya bu kadar normal bakiyorken birileri boyle mi bakiyor? Boyle mi bakacak?
Burdan mi vurulacagim ben hep bu kukuman kuslari yuzunden.
Bi yondende bu benim icin buyuk guc. Suan kendimi cok guclu hissediyorum. Vazgecebilecek gucte olmak iyi hissettiriyor. Belki Emine teyzede bendeki bu gucu gordu hayati boyunca cektiklerine hayir diyememenin acisini benden cikardi. Cunku cekmis bi kadin. Kvden dahi siddet gormus. Ve herkesin tahammul gosterip onun gibi normal karsilamasini bekliyor. Karsilamazsa o buyuk anlamsizliga dusuyor. Bilmiyorum. Kendimi teselli ediyorum boyle:KK51:
Bak sen benim emine teyze muhabbetine kızdığıma bakma..

Eskiden zavallı kadınlar hep boğaz tokluğuna koca derdi çekti. O kadınları az bi silkelesen ne dertler anlatırlar.

Eskiler çok çile çekmiş. Evden hep kocanı dinle lafı duymuş. Anaları babaları tez zamanda baş göz etmişler. Eskiden boşanma mı bilirlermiş? Gittiğin yerde durcan. ee nasıl olcak o? Dayağa bile susarak, koca gönlünü hoş ederek..

O yüzden mutlu yuvayı buna bağlarlar. Alt beyinlerine yerleşmiş bi tutum var çünkü.

Sen evet çok güclüymüşsün kınadan bir gün önce her babayiğidin harcı değil tavır koymak.

Damada akıl olmuştur. Senin daha önceki konularını bilmesem de kına öncesi nişan atma olayını biliyorum hatırladım burda yazınca. Ama sebebini bilemiyorum.

Ömür boyu çekmektense tavrını koymuşsun helal olsun. Önemli olan senin mutluluğun. El ne derle yaşanmaz. Gündüz kavga edip gece küs yatacak olan sensen ister atarsın ister atmazsın nişan senin değil mi. Allah allah

ailesi Emine Teyze zihniyetinde bi insanla evlenmezsin bence zaten. Kendi kızının dayak yemesini olağan karşılayan bi kisinin ağzından çıkanları da umursama.
Bu olağan bi durum insanlar boyle şeyler yaşıyor yanı iyi insan kötü insan meselesi değil. Mesela iki kişi de ayri ayri çok iyidir ama birbirleriyle uyumsuzdur.
Kısacası boşver ağzı olan konuşuyo:KK47:

Sadece yaşlılar böyle düşünmüyor ki .2 gün öncede sevgilisinden emin olup evlenmeye kararsız kalan kişiye,iyi olsa öteki bırakmazdı,Ondan boşanmazdı diyen KK üyeleri var.Başkasının hisleri değil senin ne hissettiğin önemli.Ailen de sana destekse salla gitsin.

Merhaba.
4 kişilik mutlu çekirdek bi ailenin tek kızıyım. Babam annem ve kardeşim ufku geniş, kalbi güzel insanlardır. Bunun yanında Allah bana harika bi geniş ailede bahşetmiş. Ailem eğitimli,görgülü,naif insanlar. Hayatta yaptığım tüm yanlışlarda da doğrularda da yanımda bulundular.Bunu niye anlattığıma gelirsek; malum aslında çok önce atılması gereken nişanı kınadan 1 gün önce attım. Bütün ailem, anneannemin yeğenleri dahi karşıdan geldiler bana destek olmak için. Bu talıhsız olayın espirilerini yapıyoruz düşünün. Babamla bile bu hususta şakalaşıyoruz.Bizim için bu kadar olağan bi durum. Allah'a şükür binlerce kez.

Buraya kadar herşey çok güzel. Fakat birde dış dünyamız var. Birkaç ay önce eski çalıştığım iş yerime arkadaşlarımı ziyarete gittim. Eski çalışma arkadaşımın annesi de ordaydı. Emine teyze de vardı. Konu benim nişan atmama geldi. Olayı rahat olağan bi durum olarak anlatmamın verdiği bir öfke oluşmuş Emine teyzede ''Sen böyle rahat rahat konuşuyon ama o çocuğun içi sızlar'' dedi. Benim ifade bu::KK57:
Haklı nedenlerim vardı Emine teyze dedim. Aldı sazı eline bi susmadı ''Çok ayıp. Nişan atmış bi kız olacaksın hep. Aysun ablanı(eski çalışma arkadaşım) kocası dövse yollarım evine. Erkek bu. İdare edeceksin.''. (bu arada damadı hamile eşine yük taşıtan biri ve damadı çok kıymetli) Bu olayı Emine teyzenin cehaletine vererek şakayla karışık kapattım. Geldiğimde de anneme defalarca kez sarıldım.

Ardından geçen gün başıma gelen ikinci mesele beni çıldırttı hanımlar. Mahallemizde iki bakkal var. Burada da uzun yıllardır yaşıyoruz. Burda büyüdük. Hep alışveriş yaptığım bakkal kapalıydı diğerine gittim. Bakkal beni tanıyor.Yine malum soru ''kızım nişan atmışsın ne oldu'':KK14: Anlaşamadık hayırlısı buymuş diye yanıtladım. Bakkal kabir sorgusu yapıyor resmen. Kaçıp gidesim var. Yok soruların ardı arkası kesilmiyo. Neyse dedim zehol yüzleş. Adamın da bi oğlu var polis. En sonunda adam durdu durdu ''benim oğlana da bi kızı çok beğenmiştim. Memleketi de şuraydı. Nişanlandığını duyduk. Üzüldük. Sonra nişan atmış. Ama güvenemeyiz ki'' dedi. Kendimi çok kötü hissettim. ''Hayırlısı olsun'' dedim çıktım.

Çevreyi çok takan bi insan değilim ama diyalogların böyle oluşu içten içe beni üzdü ve düşündürdü arkadaşlar. Yarın bi gün evlensem eşimin ailesi de böyle düşünür mü diye endişeleniyorum.Bu mesele önüme konur mu? Aile çok önemli. Her ayrılan insan kötü müdür! Niye böyle düşünüyor bu insanlar!

Amannn bırakın Allah aşkına.
Görmüyor musunuz "elalem ne der" diye sorun olmasına rağmen süren evlilikleri.

Yarın öbürgün mutsuz olsaydınız o teyze mi derdinize derman olacaktı yoksa bakkal amca mı?

Millet konuşur. Çoğunlukla da boş konuşur. O yüzden bildiğiniz gibi devam edin.

Bak biri çıksın desin ki uzaylılar bizimle temasa geçti..inan 1 saat ilgi çeker bu.

Başka biri çıksın desin Sibel Can evlenmiş. Akşama kadar kimle evlenmiş,niye evlenmiş,evlendiği kimmiş,parası var miymiş miş muş ..sosyal medya yıkılır..

Gördüğümüz gibi toplumumuz evlilik denilen iki kişinin ilişkisine acayip meraklı .Olmasaydı bir esra erol bir zuhal topal efendime söyleyim bir evleneceksen gel tarzı gudik programlar iş yapmazdı.

Bu şartlar altında güzel kardeşim uğraşma..soran olursa annem babam istemedi de kestir at.Kimse anana babana da dil uzatamaz.

Nişan atti demek bu ultra mega cahil şahıslar için "acaba kız ellendi mi, bakire değil miydi onu öğrenmişler de nişan bitmiş" tarzı namusun hala afedersin işemeye sıçmaya da yarayan bacak aramızda arayan MAHALLE ÜNİVERSİTESİ DEDİKOLOJİ FAKÜLTESİ dümbükleri tarafından hala ATOMUN PARÇALANIŞINDAN ,NANO TEKNOLOJİDEN,LABORATUARDA YAPAY İÇ ORGAN ÜRETİMİNDEN,YAKIN GELECEKTE EVDE KANSER TARAMASINI KENDİMİZİN YAPABİLECEK OLMAMIZ gibi hayatta daha önemli konulardan ÇOK ÇOK DAHA ÖNEMLİ..

Sığ insanlara bişey ispatlamak anlatmak zorunda değilsin tatlım .Onlara ancak acıyabilirsin.

Bırak Emine teyzen ve bakkal amca ideal damat ve gelin fantezileri ile mutlu olsunlar.Bana Bali çektirsen Tiner koklatsan inan ki o kafaları yakalayamam..

Amma anlattım..
Dağılın :cool:

tabi ki değildir.. millet olarak şu önyargılarımızı bir kıramadık arkadaş ya.

bu emine teyze gibi kadınlara da şiddete destek olduğu için en az 10 yıldan başlayan hapis cezası vermeleri gerekir:KK62:
onun gibilerin yetiştirdiği (!) çocuklar yüzünden şiddet bu kadar meşrulaştı maalesef.

Merhaba.

Öncelikle gecmis olsun diyeyim mevzuya gelecek olursak her ne yaparsak yapalim bu toplumda agzi olan konusacak iyi yada kotu

Hani bi atasözü varya kalabalik yerde eşşegin kuyrugunu kesme kimi uzun oldu der kimi kısa aynen öyle hayatimizin her aninda hayatimiz hakkinda yorum yapma hakkini kendinde bulan insanlar olacak ve uzerinden asirlar gecsede boyle olmaya devam edecek

Sana gelecek olursak ilgilenmeyeceksin unursamayacaksin yeri gelince cevabini verip susturmasinida bileceksin sadece bu konuda degil daha onunde dedikodunun yapilacagi bir suru konun olacak Allah omur verirse

Hani sormussun ya ileride evlenmeye kalksam evlenecegim insan yada ailesi beni kotu mu bilecek diye
Bunuda su acidan degerlendir yarin oburgun ben evlenmis ayrilmis yada nisanlanip nisandan donmus biriyle bi yola adim atacak olsam kafamda acaba sorun karsi tarafta degildide nisanlanacagim insanda olabilir mi gibi soru isaretleri olusur

Emin ol nisan tecrubesi yasamis bir insan olarak seninde aklina gelir cunku hangi yogurtcu yogurdum ekşi der ki

Bi dusünsene senin eski nisanlin (yasadiginiz sorunlar her neyse bilmiyorum ama)birgun biriyle yeni bir yola girmeye niyetlenirse o insana problemlerinizi senin gozunden anlatabilir mi senin yasadigin sıkıntıları problemleri vs anlatir mi karsi tarafa emin ol (tabi binde bir insan kendi hatasini kabul edebilir) sadece kendi yasadigi magduriyetleri anlatacak

O yuzden su sekilde dusun evet bir gun sende yeni bi hayata adim atacaksin iste o gun karsida guvenecegin bir insan olursa ve son ona olmasi gereken guveni verirsen acaba benim icin boyle mi dusunuyor gibi sorular gelmez aklina cunku karsi taraf sana guveniyordur

Insallah gerceken guvenrcegin ve seni mutlu edecek biri cikar karsina

Hakkinda herseyin hayirlisi olsun

Ay siz bakkalla muhabbet mi ediyorsunuz?
Ne güzel mahalle kültürü diyecem ama güzel de değilmiş:/

Dogru nisan atana guvenilmez zaten ...Allah askina niye cekinden davraniyorunuz hazirlayin kenidiniz boyle saygisizliklara cehalet cok ,dondu evlenip bosanana dul denmesine hor gorulmesine hayret birsey.....verilecek cevaplar ,demekki evlenilmemesi gerekiyorda ondan bunu dusunemiyorsunuz? Guven sarsacak ne var bunda ?birakin bu cahil laflarini kismet olunca gelirmis cinden yemenden kismet degilse senin bile olsa kayar gidermis elinden ...sonra ne bileyim zaten iyiki istememissiniz o kizi sizin bu tavrinizda bana hic guven vermedii bu ne bicim bakis acisi yahu seklinde cvplardan biriyle taclandirabilirsiniz en hafif dozlarindan yazdim...esasen nisanda atarim terlikte atarim soyleyene kafada da atarim ki me ne...

Ay siz bakkalla muhabbet mi ediyorsunuz?
Ne güzel mahalle kültürü diyecem ama güzel de değilmiş:/
Muhabbet etmedim. Sorguya cekildim.
Bir daha zaten ugramam. Soyle okkali bi cif laf edemedigim icinse hala pismanim.

Dogru nisan atana guvenilmez zaten ...Allah askina niye cekinden davraniyorunuz hazirlayin kenidiniz boyle saygisizliklara cehalet cok ,dondu evlenip bosanana dul denmesine hor gorulmesine hayret birsey.....verilecek cevaplar ,demekki evlenilmemesi gerekiyorda ondan bunu dusunemiyorsunuz? Guven sarsacak ne var bunda ?birakin bu cahil laflarini kismet olunca gelirmis cinden yemenden kismet degilse senin bile olsa kayar gidermis elinden ...sonra ne bileyim zaten iyiki istememissiniz o kizi sizin bu tavrinizda bana hic guven vermedii bu ne bicim bakis acisi yahu seklinde cvplardan biriyle taclandirabilirsiniz en hafif dozlarindan yazdim...esasen nisanda atarim terlikte atarim soyleyene kafada da atarim ki me ne...
Diyaloglarimi yazamadim cok uzun olur diye ama. Nasip degilmis, boyle olmasi gerekiyormus minvalinde. Soyledikleri sey bu sefer "nisanlanmadan oncede bunlari bilmek gerekir kizim. Anlasip anlasamadiginizi bilmek gerekir" Kusura bakma ben anlayamadim adres surda git flortlesin madem cok iyisin bu konuda diyecegim ama konu uzuyor.
Beni asil uzen sey nispet edercesine ogluna dusundugu kizi soylemesi. Ne kotu insanlar yahu. Allah kalplerine iyilik versin. Hic iyi niyetli oldugunu dusunmuyorum

Back
X