Her evlenen mutsuz mu ?

Y
Evlenince kendi paranizi kazanamiyorsaniz evet evlenmeyin
İslami yapiyi karistirmaniza gerek yokmus, sevdigin insanla yakinlik yasamanla evlenmeniz farkli konular cunku.
Yakınlık yaşayabilmem için evlenmeme gerek bunu kastettim gereklilik yani

Y
Yakınlık yaşayabilmem için evlenmeme gerek bunu kastettim gereklilik yani
Kimse sizi zorlamaz zaten evlenmeden yakinlik yasa diye. Hayatta mutlu olmanin tek sarti ne evlilik ne de yakinlik yasamak. Bekarken de mutlu olabilirsiniz. Ayrica diyelim ki her evlenen mutsuz,siz de mutsuz olacaksiniz diye bir kural yok. Siz elinizden geleni yapin, yeterli

Ben kk okumaya başlayana kadar mutsuzum sanıyordum mesela. Meğer ben çoğu insana göre şanslıymışım ve şükürsüzlük ediyormuşum.
İnsan içindeyken çok anlayamıyor ama dışardan bir gözle bakınca çoğu şeyi gereksiz dert ediyoruz aslında.
zaten 7/24 herşey dört dörtlük olmuyor genel anlamda bazı şeyler tamamsa ufak şeyleri dert etmeden mutlu olmaya çalışmak lazım

Evliyim mutluyum
Ancak kocamla var olan bir kadin degilim yada toplumdaki statum sadece bir es ve anne olmak degil
Esime birsey oldugu takdirde ki bir kere evlenip ayrildim gayet guzel tek basima yasayabilirim
Isim var , parami kazaniyorum , sosyal bir hayatim var
Esimle de cok iyi arkadasiz , birbirimizi seviyoruz , birbirimizden beklentilerimizi biliyoruz bu yuzden de kavga bile etmeyiz
Bunlari yazmamin sebebi evliyken mutlu olmanin sartlarini anlayabilmeniz , es kisisine birsey olmasi halinde tek basina da hayatinizi idame ettirebilmeniz lazim
Tum bunlarin bilincinde olmali evlenecek insan yoksa hayat filmlerdeki gibi toz pembe degil
Ve genc yasta evlenmeyin , hayatinizdaki hedeflerinizi gerceklestirince evlenin
Evlilik bir hedef olmamali , ben tum bunlara sahip olup da mutsuz olan bir cift gormedim acikcasi

hayır tabi ki seni gercekten seven ve mutlu olabıleceğin birini bulduktan sonra neden mutsuzluk sebebi olsun ki

Ciddi düşünüyorum ve geleceği düşünmek zorundayım.
Bazı hataları göz göre göre yapmadıktan sonra, yani bazı yanlış gördüğün şeylere bile bile lades demedikten sonra, gerisi kader , yapacak bişey Yok. Evliliklerin hepsi Mutsuz diyip evlenmeyeceksek, çoçuğumuz özürlü olabilir diye çocuk da yapmamak lazım, veya kaza yapabiliriz diye trafiğe çıkmamak lazım. Sen gerekli önlemleri alıp gerisini Allah'a tevekkül et, inşallah sana güzel ve örnek bir evlilik nasip eder . Ama düz yol yok, herzaman inişleri çıkışları olacak mecbur, bu hayatın her alanında böyle. Önemli olan temelinin sağlam ve güzel olması, ozaman sağlam bir bina gibi her depreme dayanır evlilik

Evlenip mutlu olan çok var ama evlenip keşke evlenmeseydim diyenler daha fazla...

Ne kadar doğru tercih yaptığına inansanda karşındaki insanın yetişme kültürü ahlakı farklı seninki daha farklı...

İki farklı insan aynı evde ister istemez bocalıyorsun ama arada sevgi varsa bazı şeyleri aşmak daha kolay oluyor, kimse için nasılsa değişir düşüncesine girme eğer bu beklentiye girip evlenirsen hayal kırıklığı yaşarsın, sevdiğini olduğu gibi kabul ediyorsan evlendikten sonra ufak tefek aksiliklere gögüs gererim diyorsan evlilik güzel birşey, diğer türlü karşılıklı savaş ve sonucu zindan bir hayat olur...

İyi düşün taşın her evlilik mutsuz diye bir kavram yok bunun yanında evlenip mutlu olacaksın diye birşey de yok seçimler her ne kadar önemli ise bu hususta şans da bir o kadar önemli...

Şans seninle olsun...

Mutlu olan var tabiki ama bu tamamen sana esine ve ailesine bagli. Herkes normalse evlenince mutlu olursun. Evlenince krediler borclar bilmem neler oluyor ama karsiliginda evin araban vs oluyor. Parani gezip car cur edecegine iki maasla yatirim yapmak daha mantikli

10 yıl çıktık evlendik 2. ayda ben ciddi ciddi boşanmayı düşündüm

ilk 9 ay sık sık kavga ettik, genelde kavgalarımızın sebebi eşimin evlendiğinin farkına varamaması her şeye ailesini de katmasıydı

belki beklentiler farklıydı ama toparladık, kimi zaman o alttan aldı kimi zaman ben

artık eskisinden daha çok sakinim, birden parlamıyorum, öfkemi kontrol edebiliyorum. eşimde bir sorun yaşadığımızda benimle konuşuyor kaçmıyor. ailesinin de farkında benimde.

çalışıyorum evime de bakıyorum geziyorum tozuyorum da

Herkesin mutluluk anlayışı da farklı aslında. Kimisi bana çiçek almıyor romantik sürpriz yapmıyor diye dertlenir. Kimisi 'kocam aşırı kıskanç' diyene 'şükret perde bile açtırmayanlar var' der haline şükreder. Örnekler çok..

Beklentiler çok etkiliyor çiftlerin ilişkisini. Bu adamın bu huyuyla yaşayabilecek miyim diye oturup düşünmeli. Eğer önceden anlaşmayıp, bilmeyip gözümüz kör olup evlendiysek o da kumara giriyor. Ne çıkarsa bahtımıza :)

Benim de eşimin de birbirimizde beğenmediğimiz huylar var. Ama evliliğimize ne derece olumsuz yansıyor? tahammül sınırımızı zorluyor mu? çocuğuma kötü örnek olacak mı bunları da düşünmek gerekiyor.. Bunun için biz mutsuz çiftiz denmez.

Evlenen herkes mutsuz değil tabi ki. Ama mutlu olanlar içinde yalnızca seks için evlenen yoktur. Konuda da belirtmişsiniz, sizin özelinizde söylemiyorum fakat o kadar çok kadın ve adam tanıyorum ki sırf cinsellik için evlenen. Evlendiği kişinin kendisine uygun olup olmadığına, aile yapısına, kültür uygunluğuna, kişilik özelliklerine bakmadan evleniyorlar. Sonrası hüsran.

Okulunuzu bitirin, meslek sahibi olun. Daha uzun süre varmış önünüzde, şimdiden bunları düşünmeyin. Burası bdv bölümü, insanlar dertlerini yazıyor. O yüzden herkes mutsuzmuş gibi geliyor şu an size.

Evett lütfen açsınlar. Müthiş cesarete ihtiyacı olan kadınlar varr :)

Tabi ki mutlu çiftler var.

Ama çoğu insanın böyle demesinin bazı sebepleri var؛

- Yaşlar küçük ise evlilik asla mantıklı bir karar değil.

- Kadının meslek sahibi olmadan evlenmesi mantıklı bir karar değil.

- Türkiye şartlarında evlenmek demek kv, kp, elti, görümce, kayın vs bilumum insanlarla fazlaca muhatap olmak demek, ve bu standardın üstünü bulmak biraz zor.

Tüm bunlar halledilmişse, eş kişisi denge kurabiliyorsa ballı kaymaklı evlilik oluyor bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…