Her evli cift boylemi merak ediyorum

Aylarca küs kalmak daha da kötü,
Ortada cozumlenebilecek bir sorun varsa konusularak çözülür, cozulmeyecekse saygiyi kaybetmeden yollar ayrilir, ama koskoca iki yetiskinin kavga etmesi, cocuk gibi kusmesi sonra barismasi falan cok tuhaf geliyor bana. Herhalde en son 10 yasindayken abimle kavga etmisimdir :)

Evli değilim henüz ama kavga etmeyen çift yoktur bence, haftada 2 kez birbirimizi yeriz biz mesela.
Önemli olan saygısızca tartışmamak, kırmamak, ağızdan çıkan lafı bazen 2 kez düşünmek..
Kalıcı yaralar vermeyin birbirinize.

Belliki hic kavgaci bi tip degilsin en iyisi en guzelini yapiyosun. Ben kendim cok asabi birisiyim ama durduk yere kavga cikarmam esim gibi onun cani biseyeke sikilsa eve yansiyo huzursuzluk cikariyo ben dedigi dedik birisiyim oda cok ters bu yuzden kaybediyoruz galiba. Senin gibi olmayi cok isterdim bugunden itibaren sinirlenmemeye calisicam tekrardan.

Saygisizca degil ama duymak istemedigimiz kelimeler kullaniliyo bazen kufur icerikli degil ama yinede insanin zoruna gidiyo daha dun bir birimizi severken cok guzel bi gun gecirmisken ertesi gun kavga etmek insani uzuyo

Tartışma ilk yıl daha fazlaydı şu an öyle kavgamiz vs olmuyor. Sesimiz yükselmesi bir iki cümle söyler susariz. Kusluk de olmaz. Ve boşanma lafı hiç geçmedi eşim de öyle düşünüyor yani boşanma lafı böyle kolay dillenmemeli

Olur böyle şeyler ama ailelere yansıtmanız doğru değil. Siz unutursunuz aileler unutmaz.
Eşinin ailesini artık .tanıyorsundur, her yaptıklarına tepki göstermeye çalış. Eşine yansıtmadan önce şunu düşün, ona çatmakla durum değişecek mi ? Cevap hayırsa hiç zahmet etme, sana hakvermesini bekleme. Kendi ailesi olduğu için kuyruğu dik tutmaya çalışacaktır. Ben olsam bebeğimle meşgulken eşimin kışkırtmalarına yüzvermem. Şimdi bebeğimizle ilgileniyorum sonra konuşalım derim. Sonraya kadar eşin de sakinleşmiş olur.
Ben artık eşimi çok iyi tanıdığım için kavga çıkarmaya çalıştığını anlıyorum. Genellikle bir yere gideceğimiz zaman hazırlanırken bunu yapar, biliyorum. Sen şimdi kavga çıkarmaya çalışıyorsun ama yemezler diyorum :) Eskiden yerdim ve kızıp gitmekten vazgeçtiğim bile olurdu.

Ailelere yansımazsa ve "boşanma" kelimesi her seferinde dile gelmezse kavga sayısının azalacağını düşünüyorum

Her evlilikte kavga normaldir laflarını çok komik buluyorum ben bazıları bunun çok doğal olduğuna nasıl da inanmislar.

Bence birbirini seven saygı duyan olgun çiftler kavga etmezler. Biz eşimle hiç kavga etmedik.

Biz de sizinle hemen hemen aynı sürelik evliyiz ağustosta 2 yıl olacak inşallah .
Bizim pek bi kavgamız olmadı. Ben hemen celallenirim , eşim de sakindir bi süre en azından Sinirlenip sakinleşmem için 5 ila 10 dakika arası zamanım oluyor o süre geçince eşim de ufaktan kızmaya başlıyor . Artık çözdüm olayı , kızıyorum uzatmadan geri adım atıyorum, olay hiç kavga boyutuna gelmiyor

Ciddi bi sekilde demek istemiyorum aslinda istemsizce cikiyo agzimdan onu duyunca sakinlesiyo bianda konuyu kapatiyo kavgayida uzatmiyo bilmiyorum tehdit amacli kullaniyorum galiba

Sorunda bu olgun degiliz, bazen dusunuyorumdq o kadar sacma sapan seyler icin huzurumuzu kaviriylruzki

Her evlilik yeni de olsa boyle degil..

Kesinlikle katılıyorum aynı anlayıştayız.Ailemde kavga gürültü görmediğim içindir belki, istesem de beceremem , çok kırılırsam mühürlenir ağzım asla açamam....

İlk zamanlar olabiliyor ama kimseyi çağırmayın biz kavgalıyız diye sizin hatanız bu olmuş

Bizdede durum ayni, biz cam cerceve indiriyoz bu aralar. Konularimda var, cama yumruk attim misal ben. Suan sıkıntısinj yasiyorum o ayri da ayni sizin gibiyiz. 3yil olacak onumuzdeki aylarda. Ama hic bosanalim demedim. Asla da demem. Tartisma oluyo 1saate bitiyo sonra biz kuzu gibiyiz. Ne zaman duzelir bilmiyorum , sizinde yaş gencmis. Sanirim bizim yaşlarimizdan dolayi oluyo ya. Eşim benden olgundur, yasi buyuk benden ama ben hala tez canliyim. Sana tavsiyem su, bidaha sakin bosanma lafi etme esine. Simdi biriktirir onumuzdeki yillarda adamin kafasina oturur sen uzulursun canim. Bebiste varmis sizde, biraz alttan almaya calis canim, her zaman olmasada arada bi sen ufak yumusat esini.. Tatli cekismeler illaki olur :)

Eşimle 11 yıldır beraberim. 1.5 yıldır da evliyim. 17 yaşımda tanıdım. O zamanlar gençtik, asiydik haftada 2 kez ayrılırdık. O kıskanç ben asi anlaşamıyoduk. Evlendik ilk 7 8 ay hiç tartışmadık, noluyo la demeye başladık 1.5 yılda toplasan 2 kere tartışmışızdır. Boşanmayı anmak hiç hoş değil. Şeytan pusuda bekler der bi imam abimiz:) evinize sokmayın öyle kelimeleri. Sabır çekmeyi öğrenin. Konuşmadan önce derin bi nefes alın. Tartışma uzayacaksa bulunduğunuz odayı, yeri her neyse terkedin 15 20 dk sonra konuşmayı deneyin. Ama en önemlisi empati yapın. Ben olsam ben de kızar mıydım diye bi düşğnün 10 saniye.

Kesinlikle katılıyorum aynı anlayıştayız.Ailemde kavga gürültü görmediğim içindir belki, istesem de beceremem , çok kırılırsam mühürlenir ağzım asla açamam....

Aile yapisiyla cok ilgili demek ki,
Ben de hic annemle babamin birbirlerine seslerini yukselttiklerine sahit olmadim, bize de bagirmaz, cocukken bile saygisiz davranmazlardi, dolayisiyla bagiran cagiran insanlar urkutucu geliyor bana.

Ben de iki yıllık evliyim ama eşimin anne babası vefat etmiş, benim de annem uzakta. Hiç kavga etmedik, tartışmadık bile ama aileler işin içinde olsaydı çok sorun olurdu eminim. Ben çok kavga olan bi evde büyüdüm, o ortamı çok iyi biliyorum. Anne babamda sebep maddiyat ve babamın titizliğiydi genellikle. Sizin temel sorunlarınız neler?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…