Her evli cift boylemi merak ediyorum

2 senedir Evliyim ilk zamanlar sizin gibiydik aynı sonra sonra düzelmeye başladı

Hamile kalana kadar herşeyden kavga ederdm. En büyük sorun aileydi.hamile kaldım maşallah diyim.halim yok kavga etmeye zaten eşimde bir dedigimi ikilemiyor artık hamileyim ya beyefendi süt liman oldu resmen.bende saltanatimin keyfini çıkarıyorum

Camcerceve olayi bana daha kotu geliyo aslinda bu gibi seylerde ilerde siddete donusuyo genelde

Bende kendi ailemde hic kavga gormedim bazen babam hakli olarak kizabiliyodu ama oyle aman kavga ediyolar gibisine degildi. Ilk baslarda daha sevgiliyken ve nisanliyken kiskancligiydi evliykende alti yedi ay boyle devam etti ama sonunda pes etti hala kiskanc ama artik bi dozu var bu yuzden pek kavga cikmiyo artik. Simdi ailesi yuzunden mesela ailesine her ay duzenli olarak para gonderiyoruz ihtiyac olsun yada olmasin turkiyede gayet guzel bi para hemde. Neymisde ben o para haricinde baska paralarda gondermeliymisim nedenini sorunca oylesine belki ihtiyaclari vardir diye ama YOKKK ihtiyaclari neden olsun kira vermiyolar gelirleri var ayrica oteki abiside yardim ediyo arti biz her ay gonderiyoruz tekrardan buyuk miktar gondermemi istiyo. Ve bunun gibi cok cok seyler oturuo konusalim sabaha kadar anlatirim

2 yıl bekleyin..evliliğin ilk 2 yılı kriz dönemi zaten.sonra rayına oturuyo.bosanmalarin çoğu zaten ilk 2 yılda gerçekleşiyor-muş..

7 yıllık evliyim
Ben hala cirkef
O hala sessiz sedasız
Öyle böyle birbirimizi idare ediyoruz
Ben bagiririm o susar
O susar ben bagiririm
Öyle işte

hata 1 : boşanma lafını sürekli ağıza almanız
hata 2 : aileyi eve çağırıp aranızdaki sorunu anlatmak. çocukça.

Camcerceve olayi bana daha kotu geliyo aslinda bu gibi seylerde ilerde siddete donusuyo genelde
Cami kiran bendim :/ eşim şiddet egilimli bi insan degildir. Ben biraz duygularimi uc noktalarda yasayabiliyorum. Tabiki kotu iyi birsey degil, hala ceremesini cekiyorum , ve bi daha da asla boyle birsey yapmicamm. Gider soguk suyun altina girerim en azindan kendime gelirim. Zaten aklima geldikce sasiriyorum nasil yapabildim.

Sorunlar var gerçekten, acaba adamı maddi anlamda bunaltıyor musun diye düşünmüştüm ama baksana o seni bunaltıyor. Ailesinin bir borç durumu olur, hastalık olur anlarım ama her ay niye para gönderiyorsunuz? Aileler gerçekten gençlere köstek oluyor, bu bizim neslin ailelerinden var, annemin babası ve kp böyle değildi daha borç kapatır açık örterlerdi. Siz sorunlarda bir öncelik sıralaması yapın, örneğin bir para meselesi gibi sadece o soruna odaklanın, onun dışında çok iyi davranın, bu belki işe yarar. Küçük lafları kulak arkası edip büyük şeyler için ikna etmeye çalışmak gibi, Allah kolaylık versin zor gerçekten

Eşimle 6 7 yıldır birlikteyim 1 yıldır evliyim. 1 yıllık evliliğimde 1 yada 2 kez tartısmisizdir. Sevgiliykende böyleydi...Ama her hafta tartışma olması çok normal değil gibi geldi bana.. umarım düzelir

Oooo evet ilk yıllarda her pazar sabahı kahvaltı keyfinden önce bir miktar kavga,dövüş,hakaret ve bilimum tatlardan alırdık.

Tartışma olur da anne yenge çağırmak anlatmak doğru değil bence. Biraz daha sabırlı olun. Sakin konuşun ses yükseldikçe insanlar karşısındakini daha zor anlıyor düzelir zamanla

Hayır bunlar normal değil. Hayır her evli çift böyle değil.
Bu durumun düzelmesini istiyorsanız size iki tavsiye;
Gerçekten boşanmayacaksanız boşanmaktan bahsetmeyin.
Tartışmalarınızda birilerini toplayıp dert yanmayın.

Kavga ailesi yüzünden çıkıyor demissiniz. Her seferinde "tartisma" değil, "kavga" ettiğiniz için sürekli huzursuzluk yaşıyorsunuz . Eger insanca tartışırsanız ailesiyle ilgili ne sorununuz varsa çözüm bulabilirsiniz. Birbirinizi incitmeden. Ölümlü dünya unutmayın... Ayrıca tam olarak kavga ettiğiniz konular nedir ?

Aylar yıllar boyunca tartışmadan mutlu mesut yaşamak mümkün değil bu herkes için böyledir

kavga etsenizde esin kimseye soylemesin.evinizde kalsin hersey ne oyle milletin duymasina gerek yok.sonra birgun onunuze getirirler.yaslariniz kucuk ve daha olgun deyilsiniz.bosanma lafi hic iyi olmaz her kavgada.birde bebeginiz var artik anne baba olmus sunuz o bebegi dusunup orta yolu bulmalisiniz.evliligin ilk yillari olur kavgalar sonraaaa huyunuza suyunuza alisir gul gibi gecinir gidersiniz

9 senedir kavga her saat başı 5dk sonra hiçbir şey olmamış gibi süt liman. Birde zıt kutupsan felaket. Ne senle ne sensiz diyen çiftiz.

3 yıldır evliyim, 3 yıl da öncesi var. sadece 1 kere çok sinirlendim. O da kaynana yüzündendi. Sadece bir kez beni öyle gördüğünü sasirdigini soylemisti. 6 yıl da 1 kez oldu yani. Allaha şükürler olsun.

Ben çok sabırlıyim ona yoruyorum. Eşim de sakin ama bazen olmadık şeye sinirleniyor ama ben sakince gülerek ılımlı yaklaşıyorum o da geliyor özür diliyor, bir daha aynı hatayi yapmıyor.

Şimdi siz de sabırsız ve sinirli olma hatası gördüm. Eşiniz de kavgada sonra olayı ailesine anlatma hatası gördüm. Siz daha sakin olursaniz daha az kavga edersiniz. Eşiniz ile konuşun bundan sonra kavgaları ailesine yansıtmasin. Ben eşimle evliliğimin en başında konuştum. Asla aramizda ne gecerse geçsin aileleri karıştırmak onlara anlatmak yok dedim. Ben yaparsam bana da fena halde kız dedim. Dinliyor allah razı olsun. Böylece esimin ailesi ile gereken mesafe korunmuş oluyor. Eşin bu konuyu kesin duzeltmeli bence.

Sen de kavga anında bosanalim diyorsun ya bu çok çok yalnis. Asla soylenmemesi gereken bir şey. Adam sinirlenip tamam ya bosanalim dese bu defa da boşanmaya razı diye üzülürsun. Ne gerek var kendini yıpratmaya. Yapma bunu.

İnşallah en kisa surede daha huzurlu bir yuvaniz olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…