Bidaha soylemiycem zaten bi an sinirli cikti bi kac kez. Esimin yasi kucuk ama benden olgundur babaligina fln diyecek sozum yok ama isin icine ana baba sorunu girince isler bozuluyo aile yuzunden oluyo geneldeAile şikayet etmek de neymis
Siz 2 güne barisirsiniz aileler yasadiginiz huzursuzlugu unutmaz
Esin cok cocukca davraniyor
Bosanmayi da oyle kolay soylemeyin
5.5 senedir evliyim daha hicbir tartismamizda gecmemistir cunku ikide bir bir blof malzemesi gibi kullanilmamali
Diyorsan yaparsin
Ben bosanalim desem ya da esim dese bu evliligimiz icin yıkıcı olurdu.
Ikiniz de cocuklugu birakip asıl cocugunuz için aile olmayi ogrenmelisiniz
Bizim ikimizinde konuyu uzatmasi bozuyo herseyi iste. Bazen o susuyo bazen ben. Ama iki kez cok buyuk kavga oldu siddet kufur degil ama gercekten ayrilma derecesine gelecek kadar ama sonuc olarak yapmiyoruz anliyoruzki kendi aramizda sorun yok kavga sebebi ya ailesi ya kiz kardesi ya yengesi.10 aydır evliyiz ufak tefek tartışmalar oldu ama 3-5 tane. Tartışırken didişmiyoruz, hele hele boşanma ve ayrılık kelimelerinin bahsi bile geçmiyor. Bence bu tür şeyler söylemeyin siz de. Bir de uzatınca tartışma büyür, biz rahatsız olduğumuz noktaları söyleyip birbirimize susuyoruz. Bir saat kadar başka odalarda takılıp sonra o benim yanıma gelir öper, ya da ben giderim. Başkalarına sorunlarımızı anlatmayız, çok şükür büyük bir sorun da olmadı zaten. Şimdilerde hiç tartışmamız olmuyor, sanırım alıştık birlikte yaşamaya. Bir de çocuğunuz varmış, birbirinize daha anlayışlı olsanız ne güzel olur. Umarım her şey güzel olur^^
Istiyorum cogundada susuyorum hani ya sabir diyorum ama benimde bazen tersimden kalktigim oluyo yada iste yorgun oldugum gun ozamanlar alttan alamiyorum haliyle ama deniyorum bu aralar bakalim uc gundur bi sorun yok tartisicqk olursak kesinlikle karsilik vermiycem ise yararsa devam edicem boyle ama sabirsiz bir insanim isteŞöyleki ..
Eşin sinirlendiğinde sende karşılık veriyorsan ..
yada sen sinirli olduğunda o dahada üstüne geliyorsa..
Eşlerden biri kavgayı söndürmeli dahada üstüne gitmemeli
bunun yaşınızlada ilgisi yok yıllar geçsede siz hala hergün kavga edersiniz..
siz biraz daha alttan alan taraf olmaya bakın derim.
eğer tartışmasız gün geçirmek istiyorsanız .
O konular üzerine sakin zamanda konuşup bir uzlaşmaya varsanız olmaz mı? Asıl konuları çözseniz. Örneğin annesi size kötü davranıyor ama eşiniz ziyaret etmek istiyor ve size de buna katlam diyor. Atıyorum. Siz bu durumda ziyareti haftada 2 değil de 1 yapalım dersiniz, onun da annesiyle konuşmasını istersiniz mesela. Bu kurallar çerçevesinde o sorunları çözerseniz bu boyutlara varmaz.Bizim ikimizinde konuyu uzatmasi bozuyo herseyi iste. Bazen o susuyo bazen ben. Ama iki kez cok buyuk kavga oldu siddet kufur degil ama gercekten ayrilma derecesine gelecek kadar ama sonuc olarak yapmiyoruz anliyoruzki kendi aramizda sorun yok kavga sebebi ya ailesi ya kiz kardesi ya yengesi.
Anliyorum ailem basta istemiyodu aslinda yasim kucuk diye 20 yasindaydim sonunda bi sure sora 22 yasimda evlendim karsi gelmediler ama hep dediler siz farklisiniz diye
Kendileriyle bi sorun yok gelip gitme gibi seyler degil para mevzusu oluyo bunun orta yolu yokki ben diyorum ihtiyaclari yok niye veriyoruz o diyo onlar beni buyuttu yardim amacli diye bunun orta yolu yokki ya verirsin ya vermessin kavga olunca bir iki ay erteleniyo sonra tekrar ayni konuO konular üzerine sakin zamanda konuşup bir uzlaşmaya varsanız olmaz mı? Asıl konuları çözseniz. Örneğin annesi size kötü davranıyor ama eşiniz ziyaret etmek istiyor ve size de buna katlam diyor. Atıyorum. Siz bu durumda ziyareti haftada 2 değil de 1 yapalım dersiniz, onun da annesiyle konuşmasını istersiniz mesela. Bu kurallar çerçevesinde o sorunları çözerseniz bu boyutlara varmaz.
Esimle cok kavga ediyoruz. Bes gün cok iyi oluyoruz sonra mutlaka o besinci gunun sonunta bi kavga oluyo genelde ailesi yuzunden cikiyo. Ben cok cabuk sinirlenen birisiyim hemen herseyi silip bi anda bosanmak istiyorum fln diyorum ama bisey oluyo ertesi gun okadar iyi geciniyoruzki sanki dün o kavgayi biz yapmamisiz gibi. Dört bucuk aylik bi kizimiz var bide. Eskidende boyleydik hafta basi yada sonu mutlaka bi tartisma oluyo.
Her evli ciftlerde baslarda boylemiydi? Bir bucuk sene oldu evleneli. Bi tartisma olunca hemen annemleri ve kendi abisiyle yengesini cagiriyo guya dert yaniyo. Onlarda cocuksunuz ilerde duzelir diye gecistiriyolar daha yenisiniz diyolar bu arada ikimizinde yasi 23.
Simdi bunlar normalse nezaman duzelicek nezaman butun hafta boyunca hatta aylar yillar boyunca hic tartismadan gecinip gidicez o gunler gelicekmi cok merak ediyorum.
İhtiyaçları yoksa o zaman eşiniz öinnet duygusuyla hareket ediyordur. Ona ikimizin de içine razı olan şeyler yaparak tartışmayalım istiyorum deyin ve ortak bir karar alıp ikimiz de buna uyalım deyin. İkinizin de taviz cermesi gerektiğini anlatın. Mesela tamam para konusunda ben taviz veriyorum, para ver ama sen de taviz ver ve miktarını şu kadar azalt deyin. Ya da hediye alsak düzenli, paraya ihtiyaçları yok zaten bu onları daha çok mutlu eder deseniz? Böylelikle ikiniz için de iyi olur ve ortak karar olduğu için kimse tartışmaz.Kendileriyle bi sorun yok gelip gitme gibi seyler degil para mevzusu oluyo bunun orta yolu yokki ben diyorum ihtiyaclari yok niye veriyoruz o diyo onlar beni buyuttu yardim amacli diye bunun orta yolu yokki ya verirsin ya vermessin kavga olunca bir iki ay erteleniyo sonra tekrar ayni konu
tek hediye kabul etmezler inan bana oyle bisey dersem bide hem hediye almak hemde para gondermek durumubda kalirim. Miktarini azaltmayi birak bizim kavgalarimiz zaten cogu daha fazlasini gondermemi istedigi icin bende kabul etmiyorum bu kadar yeter fln derken iste uzuyo gidiyo bu sekildeİhtiyaçları yoksa o zaman eşiniz öinnet duygusuyla hareket ediyordur. Ona ikimizin de içine razı olan şeyler yaparak tartışmayalım istiyorum deyin ve ortak bir karar alıp ikimiz de buna uyalım deyin. İkinizin de taviz cermesi gerektiğini anlatın. Mesela tamam para konusunda ben taviz veriyorum, para ver ama sen de taviz ver ve miktarını şu kadar azalt deyin. Ya da hediye alsak düzenli, paraya ihtiyaçları yok zaten bu onları daha çok mutlu eder deseniz? Böylelikle ikiniz için de iyi olur ve ortak karar olduğu için kimse tartışmaz.
Canim anliyorum demek istedigini ama kolay degil valla esimi cok iyi taniyorum bu sekildede denedim zaten once anlatiyorum sunu alicam bunu alicam diye ama durumumuz iyi hani bu ay para kalmadida diyemiyorum ama ne kadar durumum iyide olsa ileri icin birikim yapiyoruz ve ihtiyaclari olmadigi halde her ay duzenli bi sekilde gondermemiz tuhafima gidiyoBen evlilikte en muhim seyin saygı olduguna inanıyorum oyle ağızda guzel duruyor diye degil bu kelime. En ufak kavgada ağıza basit de olsa bir kotu laf alırsın sonra esin buna alınır buna karşılık bisey soyler ve bu bi sonraki kavgalarda artarak ilerler küfürlere doner bir bakmışsınız ağıza rahatca aldığınız boşanma gerçekleşiyor (gerekli durumlarda elbette bosanılabilir) üzülürsünüz. Ozellikle bebeğinizin etkilenmemesi ve ilerde boyle bol kavgalı bir evlilik yaşamaması icin de oldukca onemli bu durum.
Biz kadınlar aslında istediğimizi tabiri caizse alttan alttan gizliden yaptırabiliriz bence siz de boyle bi yontem bulabilirsiniz. Ornek veriyorum paraya ihtiyaçları oldugunda siz az para gönderelim derken Eşiniz olmaz daha fazla diyor. Bunun yerine haklısın hayatım evet gönderelim gönderelim de bu ay bebeğimize.....lazım onu almalıyız vb gibi aslında istediginizi daha tatlı dille yaptırabilirsiniz bu eşinizi de tanımanıza baglı ama yaparsınız ben inanıyorum :) Biraz konustum k.b nacizane fikrim.
tartışma çıkacacığını anladığın zaman ona hiç cevap verme ..bebek dahi olsa yaninda kavga etmemeye calisiyoruz zaten ama neden bilmiyorum hersey tam cok guzel gidiyo derken bi konu atiliyo ortaya sonra basliyo iste hersey
tek hediye kabul etmezler inan bana oyle bisey dersem bide hem hediye almak hemde para gondermek durumubda kalirim. Miktarini azaltmayi birak bizim kavgalarimiz zaten cogu daha fazlasini gondermemi istedigi icin bende kabul etmiyorum bu kadar yeter fln derken iste uzuyo gidiyo bu sekilde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?