• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her evlilikte bir sorun var mıdır ?

Çocuğum 6 yaşında demeseniz üst komşum olduğunuzu düşünecektim, 6 ay önce taşındım, adam son 3 aydır falan 10 güne bir sinir krizi geçirip bağırıp ağlıyor yere bir şeyler fırlatıyor..
yani komşulara o sesler geliyor, üzücü gerçekten. Umarım düzeltirsiniz...
:KK42: bizimki genelde en fazla yarım saatte falan son buluyor... Çünkü ben iletişimi bıçak gibi kesiyorum kendisiyle . Sesini bile duymak istemiyorum diyorum. Ama yarım saat bile olsa çok rahatsız edici olur dimi :( bi de ne düşünüyorsunuz o komşunuz hakkında merak ediyorum :(

Öfkelendiği ama sizinle paylaşamadığı konular mı var?
Eğer geri kalan herşeyde çok iyi ise belki öfkesini dizginlemesi gerektiğini sakin zamanlarınızda anlatabilir, enerjisini atması için spor dağcılık yürüyüş gibi şeylere yönlendirebilirsiniz.

Aniden çok gereksiz görünen bir şeye öfkelenip, bağırmaya başlıyorsa, şeker hastalığı olabilir. Bence aklınızda olsun ve bir baktırın derim.

Arkadaşlar herkese merhaba;

8 yıldır evliyim. 6 yaşında da bir çocuğum var. Son yıllarda eşimle aramızda ara ara tartışmalar yaşanıyor.. Hatta son zamanlarda 2-3 haftada bir mutlaka br tartışma oluyor. Ve tartışmalar da genelde çok boş sebeplerden yaşanıyor. Evli olduğum kişi herhangi bir şeye gerilip, yüksek sesli konuşmaya kalkıyor bana karşı . Ben de buna asla tahammül edemiyorum . Sonrasında aramızda tartışma yaşanıyor ve ben kendisiyle asla konuşmak istemiyorum . Ne telefonlarını açıyorum, ne sesini duymak istemiyorum. Ben bağırma çağırmayla iletişimi asla kabul edebilen birisi değilim . Böyle bir şey evli olduğum kişiden gelince de oldukça soğuyorum, uzaklaşıyorum hatta ayrılmak istiyorum ama ayrılmayı hiç bir şekilde kabul eden birisi değil. Ki benim ondan uzaklaştığımı görünce sinirini hemen dizginleyip işte " ben öyle demek istememiştim, şöyle demek istemiştim, özür dilerim bir daha böyle bir şey yaşanmayacak, sinirlensem bile asla ses yükseltmeyeceğim. " vsvs diyen biri her seferinde.. Ama 2 - 3 hafta, en geç 1 ay sonra yine herhangi bir şeye sinrlenip evin içerisinde bağırabiliyor . Bu yüzden kendisine artık inanamıyorum ve ben nasıl bu şekilde ailesine karşı bağırabilen biri ile evli olabilirim diye kendi kendimi sorguluyorum . Buna benzer durumlar olabilir mi evliliklerde bilemiyorum. Ben kabul etmiyorum ama belki de ben çok katıyımdır bilmiyorum . Evin içinde bağırma olduğu zaman alt üst komşular da eminim ki duyuyordur bu durumdan dolayı ben utanıyorum . Sizlerde durumlar nasıl, ne yapmalıyım ? Ayrılmayı ciddi ciddi düşünüyorum. Bu arada bunların haricinde bize çok düşkündür özellikle bana herşeyimde yanımdadır dr'a giderken bile beni 1 kez bile yalnız bırakmaz iş hariç her zaman heryerde bizimle beraberdir.... Ne karar vereceğimi bilemiyorum artık .
Derdin bağırmak olsun.Guzel yanları cokmus bosver sende her defasinda sustur sustur alışır.

Teşekkür ediyorum yorumunuz için.. evet aslında bir yandan bizi asla üzmek istemediğini biliyorum ama kendini tutamayıp gereksiz yere bağırabiliyor, buna anlam veremiyorum. Bi de en sevmediğim şeydir bağırma çağırma bunu da biliyor.. hadi kendi içimizde belki çözülür belki çözülür desek konu komşu kaç kez duydu kimbilir... Çok ayıp geliyor bana böyle şeyler :KK43:
Haklısın canım konuşarak çözmeye çalışın rahatsız olduğunu söyle inşallah çözülecektir 🙏🤗

Bu arada ailemizde kimse de bu durumu bilmez.. Bize çok iyi anlaşan bir çift olarak bakarlar dışarıdan. Çok şanslı olduğumuzu düşünürler hatta . Ben bu tarz şeyleri ne kendi ailemle ne de onun ailesiyle asla paylaşmam . Onlarla ilgili bir konu değil sonuçta asla böyle bir konuda diğer aile bireyleriyle yüz göz olmak istemem. Ayrılsam bile çocuğumla 2miz ayrı bir ev tutmayı düşünüyorum.

Bir diğer nokta da genelde haftasonlarında ya da tatil günlerinde bu gerginlik yaşanır. Haftaiçlerinde benimle çok iyi anlaşır el üstünde tutar beni hatta. Çok güzel konuşur.. Bunun sebebi de biliyor ki haftaiçleri tartışma yaşanırsa evde durmak istemem, o işteyken giderim bir şekilde. Ama o evdeyse tartışma olduğu gün ya da sonraki günler, evden çıkıp gitme lüksüm olmaz.. kapıyı kilitler yine de evden gitmemize izin vermez.... Sonra da gönlümü almak için uğraşır... 3 4 haftada bir benzer döngü işte, anlayabilen beri gelsin...

Dikkatle cvp vermek istiyorum. Doğru anlatsbilecekmiyim emin değilim ama evlilikler zamana yenik düşer. Aslında bu uzun süreli birlikteliklerin tezahürüdür. Yani bir insanın zaten belli bir kişiliği var o kişiliği stresli gergin kabasaba naif soğukkanlı vb olabilir. Uzun sokuklu ilişkilerde bu kişilikteki otokontrol zayıflıyor ve alışkanlık, artık sürekli birlikteyiz fikriyle salıyor birey kendini sonra ortaya böyle şeyler çıkıyor. Bir kere başlayıp öylede böylede evliliğin devam ettiğini anlayıncada artık onu tutabilene aşk olsun. Dilinin kemiği yok, ağzı torba olsa büzsem diyorsun. Bu nasıl düzelir düzelmez. Birlikte geçirdiğiniz vakti minimize etmeniz lazım. Bu da çift bilincini köreltir sizi yalnızlaştırı o da evlilikte başka sıkıntılara sebebiyet verir. Ben herkesten farklı bir şey söyleyeceğim. Ne istediğinizi ve nasıl rahatlayıp anlaşabileceğinizi belirlemek için o değil siz gidin terapiye. Yani eşinizi göndermeye çalışmak sadece aranızdaki sorunları arttıracaktır. Gitmeyecek, bir gün gidecek bi sonraki hafta işi çıkacak, ben delimiyim diyecek, o kadar para vermem diyecek, boş işler diyecek vs... işin sonunda eşinizi takip edip gitmesi için baskı kuran ve daha büyük kavgaların yaşandığı bir evliliğiniz olacak. O nedenle siz gidin psikoloğa ve rahatlayın kendinize birkaç saat ayırın kendinizi ve evliliğinizi daha sağlıklı tanımlayın ve daha iyi daha doğru kararlar alın derim ben. Umarım sorunlarınızın üstesinden gelirsiniz ve daha mutlu daha heyecanlı bir evliliğiniz olur.

Dikkatle cvp vermek istiyorum. Doğru anlatsbilecekmiyim emin değilim ama evlilikler zamana yenik düşer. Aslında bu uzun süreli birlikteliklerin tezahürüdür. Yani bir insanın zaten belli bir kişiliği var o kişiliği stresli gergin kabasaba naif soğukkanlı vb olabilir. Uzun sokuklu ilişkilerde bu kişilikteki otokontrol zayıflıyor ve alışkanlık, artık sürekli birlikteyiz fikriyle salıyor birey kendini sonra ortaya böyle şeyler çıkıyor. Bir kere başlayıp öylede böylede evliliğin devam ettiğini anlayıncada artık onu tutabilene aşk olsun. Dilinin kemiği yok, ağzı torba olsa büzsem diyorsun. Bu nasıl düzelir düzelmez. Birlikte geçirdiğiniz vakti minimize etmeniz lazım. Bu da çift bilincini köreltir sizi yalnızlaştırı o da evlilikte başka sıkıntılara sebebiyet verir. Ben herkesten farklı bir şey söyleyeceğim. Ne istediğinizi ve nasıl rahatlayıp anlaşabileceğinizi belirlemek için o değil siz gidin terapiye. Yani eşinizi göndermeye çalışmak sadece aranızdaki sorunları arttıracaktır. Gitmeyecek, bir gün gidecek bi sonraki hafta işi çıkacak, ben delimiyim diyecek, o kadar para vermem diyecek, boş işler diyecek vs... işin sonunda eşinizi takip edip gitmesi için baskı kuran ve daha büyük kavgaların yaşandığı bir evliliğiniz olacak. O nedenle siz gidin psikoloğa ve rahatlayın kendinize birkaç saat ayırın kendinizi ve evliliğinizi daha sağlıklı tanımlayın ve daha iyi daha doğru kararlar alın derim ben. Umarım sorunlarınızın üstesinden gelirsiniz ve daha mutlu daha heyecanlı bir evliliğiniz olur.
Çok güzel yorumlamışsınız haklısınız aslında çok çok teşekkür ederim... Aslında gözlerim kapanıyor uyumak üzereyim ama buna şuan cvp yazmak istedim:) Allah rahatlık versin sizlere de 🙏🥰😘

Olabilir böyle şeyler bence zaman, zaman hepimizin sinirleri bozuluyor ve kendimizi bağırarak ifade etmeye çalışıyoruz her evlilikte tartışma olur sesler yükselebilir tabi saygısızca sözler sarf edilmemeli, kırıldıkça soğur insan.

Olabilir böyle şeyler bence zaman, zaman hepimizin sinirleri bozuluyor ve kendimizi bağırarak ifade etmeye çalışıyoruz her evlilikte tartışma olur sesler yükselebilir tabi saygısızca sözler sarf edilmemeli, kırıldıkça soğur insan.
Saygısızca sözler de sarf ediliyor maalesef... Mesela ben ona sinirlenip hayvan benzetmesi yapıyorum. İnsanlar senin gibi iletişim kurmazlar diyorum. Böyle yaptığın için artık sesini duymak bile beni rahatsız ediyor git başımdan sakın bana yaklaşma vs diyorum.... O da "ayrılmak istiyorsan ayrılabilirsin, şimdiye kadar hep çocuğumuz için senden özür diledim, artık seni tutmuycm, senin zaten niyetin hep buydu " gibi laflar söyleyip çocuğa da dönüp " annen ayrılıcakmış, gidecekmiş, sen de bil " diyebiliyor artık .

Bu konuşmalar çok yıpratıcı sözler bana göre. Bu arada kavga tartışma anında söylenen şeyler bunlar. İş ciddiye bindiğinde işte ben öyle demek istemedim, bağırıp çağırmam yanlıştı, siz benim herşeyimsiniz, ben sizsiz olamam moduna girip ayrılmayı asla kabul etmiyor . Bu ne yaman çelişki

Genel olarak bir sorunumuz olmuyor zaten çok basit bir şeye sinirlenip bağırıp çağırdığı için çok saçma, anlam veremiyorum. Örnek vermek gerekirse en son geçen gün evde patlayan ledleri değiştirdi sonrasında duvarda civatası gevşemiş olan bir mobilyayı sağlamlaştırıyordu o sırada çocuk geldi bir şey soruyor babasına birden bire bağrınmaya başladı " işte ben bu evde bir gün istediğim gibi işlerimi yapamaycak mıyım, herkes beni sıkboğaz ediyor " vs sonra bana döndü " herkes bana karışmaya çalışıyor sen de neyle uğraşıyorsun diye soruyorsun " vs diye o kadar gereksiz bir ses yükseltmeydi ki.... Bu sorunu çözme şekli de özür dilemek ve bir daha olmayacağına dair sözler vermek.... Kısacası bu şekilde..
Huyu buysa degistiremezsin melesef. Sadece kendini biraz torpuleyebilir o kadar. Boyle biriyle yasamak xok zor. Yipratici

Her evlilikte boyle olmaz bence, neden insanlar kendisine sürekli bagıran öfkeli birine tahammül etsin ki? Kendimize eş arıyoruz azar işitcegimiz kaba saba bi ebeveyn değil. Cocugunuza aranızdaki sorunu yansıtması bak annen ayrılcakmıs demesi korkunc. Ama tam tahmin ettiğim tip iste dısarıya ideal koca ideal dost eş ve cocuguna tahammülsüz terör estiren, sonra geri isine gelince seviyormus gibi yapan, sevgisini daha cok fiziksel seylerle (doktorlara yanınızda gelmesi, evin gecimine katkısı) gösteren ama hislerinize bi türlü ulasamayan biri. Bu sebepten cocuk babasız bırakılır mı diyen olmus:/ yuh diyorum sadece cocuk boyle bir ortamda mı büyüsün simdiden sizle ilgili dolduruyor cocugu? Ayrıca herkes dayak yiyp aldatılmayı beklemek zorunda değil ben fazlasıyla gecerli buldum nedeninizi. Cok bile dayanmıssınız

Her evlilikte boyle olmaz bence, neden insanlar kendisine sürekli bagıran öfkeli birine tahammül etsin ki? Kendimize eş arıyoruz azar işitcegimiz kaba saba bi ebeveyn değil. Cocugunuza aranızdaki sorunu yansıtması bak annen ayrılcakmıs demesi korkunc. Ama tam tahmin ettiğim tip iste dısarıya ideal koca ideal dost eş ve cocuguna tahammülsüz terör estiren, sonra geri isine gelince seviyormus gibi yapan, sevgisini daha cok fiziksel seylerle (doktorlara yanınızda gelmesi, evin gecimine katkısı) gösteren ama hislerinize bi türlü ulasamayan biri. Bu sebepten cocuk babasız bırakılır mı diyen olmus:/ yuh diyorum sadece cocuk boyle bir ortamda mı büyüsün simdiden sizle ilgili dolduruyor cocugu? Ayrıca herkes dayak yiyp aldatılmayı beklemek zorunda değil ben fazlasıyla gecerli buldum nedeninizi. Cok bile dayanmıssınız
Evet hislerime ulaşamıyor artık ve her böyle yapışında hislerime ulaşmaktan biraz daha uzaklaşıyor . Artık erişemeyeğine inandığım nokta gelirse de birden bitireceğim maalesef . Kimse birlikteliği son bulsun istemez tabii ki ama dengesiz davranışların olduğu bir evliliğe de kimse katlanmak zorunda değildir.. Ve dediğiniz gibi her ne kadar çocuğun yanında tartışmama konusunda hassas olsak da bazen çocuk varken de oluyor ve etkileniyordur ne kadar olsa.... Zaten o da bana çocuk anne babasından ayrı mı olsun deyince ben de çocuk böyle saçma sapan tartışmalara şahit mi olsun bu daha mı sağlıklı diyorum.... Bu arada çocuk konusunda aşırı derecede sabırlı şefkatli ve tahammüllü olduğu konusunda haksızlık yapmak istemem.... Sadece en sonki sinirlenip parlaması çocuğun soruları üzerine denk geldi...

Mesela bugün anneler günüydü erkenden kalkmışlar bana sürprizler hazırlamışlar sabahtan beri etrafımda 4 dönüyor.... :( :( Halbuki 2 gün önce o bahsettiğim saçma tartışmayı çıkarmıştı... Ben yarın sabah annemlere gitmeyi planlıyorum 🙄 bir kaç gün annemde kalayım diyorum orda onlara konuyu da açarsam zaten bi daha geri dönüşü olmaz benim için o saatten sonra . O ise tamam sizi götürürüm ama çok fazla eşya alma ne de olsa 2 gün sonra geleceksiniz vs tarzı konuşmalar yapıyor 🙈 ben de bilemiyorum diyorum falan .. durumlar böyle işte kızlar

Sizin için yıpratıcı.Çocuk için ise travmatik olabilir bu tür tartışmalar.Herşeyi kırıp döküp (yani kırıcı kelimeler söyleyip) sonra özür dilemek tahtaya çivi çakmak gibi.Çivi çıkar ama izi kalır bilirsiniz.Karar alırken bunu da göz önünde bulundurun.Hakkınızda hayırlısı.

Evet hislerime ulaşamıyor artık ve her böyle yapışında hislerime ulaşmaktan biraz daha uzaklaşıyor . Artık erişemeyeğine inandığım nokta gelirse de birden bitireceğim maalesef . Kimse birlikteliği son bulsun istemez tabii ki ama dengesiz davranışların olduğu bir evliliğe de kimse katlanmak zorunda değildir.. Ve dediğiniz gibi her ne kadar çocuğun yanında tartışmama konusunda hassas olsak da bazen çocuk varken de oluyor ve etkileniyordur ne kadar olsa.... Zaten o da bana çocuk anne babasından ayrı mı olsun deyince ben de çocuk böyle saçma sapan tartışmalara şahit mi olsun bu daha mı sağlıklı diyorum.... Bu arada çocuk konusunda aşırı derecede sabırlı şefkatli ve tahammüllü olduğu konusunda haksızlık yapmak istemem.... Sadece en sonki sinirlenip parlaması çocuğun soruları üzerine denk geldi...
Çocuğun yanında tartısmasanız da iliskinizden etkileniyor, çift terapisine gittiğimizde ECCT tekniği uygularken terapist köprü kurmustu, tam orada Sen, ben bi de aramızdaki alan var. O alan dediği sey ise iliskinin bütünü konusulanların yanında susulan seyler de var, iste cocuk o alanda büyüyor demisti. Atılan trip, yapılan kapris, içe atılan problemler hatta bir bakış bile o alanı kirletiyor. Alanda ne kadar sevgi saygı hosgörü varsa cocuk da o yönde sekilleniyor haliyle, dolayısıyla yanında tartısmamak bile yeterli değil sağlıklı bi psikoloji icin. Neyse biraz annenize gidin madem bi toparlanıp kafanızı dinlersniz hakkınızda hayırlısı olsun

Çocuğun yanında tartısmasanız da iliskinizden etkileniyor, çift terapisine gittiğimizde ECCT tekniği uygularken terapist köprü kurmustu, tam orada Sen, ben bi de aramızdaki alan var. O alan dediği sey ise iliskinin bütünü konusulanların yanında susulan seyler de var, iste cocuk o alanda büyüyor demisti. Atılan trip, yapılan kapris, içe atılan problemler hatta bir bakış bile o alanı kirletiyor. Alanda ne kadar sevgi saygı hosgörü varsa cocuk da o yönde sekilleniyor haliyle, dolayısıyla yanında tartısmamak bile yeterli değil sağlıklı bi psikoloji icin. Neyse biraz annenize gidin madem bi toparlanıp kafanızı dinlersniz hakkınızda hayırlısı olsun
Teşekkür ederim sağolun.. Siz çift terspistine gitmiş miydiniz ? Gittiyseniz olumlu yönde katkısı oldu mu acaba ? Gerçi herkes için farklı sonuçları olabilir biliyorum ama yine de merak ettim.

:KK42: bizimki genelde en fazla yarım saatte falan son buluyor... Çünkü ben iletişimi bıçak gibi kesiyorum kendisiyle . Sesini bile duymak istemiyorum diyorum. Ama yarım saat bile olsa çok rahatsız edici olur dimi :KK43: bi de ne düşünüyorsunuz o komşunuz hakkında merak ediyorum :KK43:

Kavganın haricinde onlarda çocuk faktörü de var, sırf rahatsız oluyorum ama sorunun daha çok adamda olduğunu düşünüyorum. Allah yardım etsin size de onlara da.

Back
X