Her evlilikte bir sorun var mıdır ?

Esinizi strese sokan baska bir faktor var mi? İs , maddiyat , kendi ailesiyle ilgili sorunlar vs vs
Sanki öfkesine hakim olamayip baska seyr olan sinirini sizden cikariyor gibi geldi bana , eger oyleyse de alin karsiniza konusun
Ailesiyle ilgili ya da maddiyatla ilgili sorunumuz yok, çok şükür. Ama işinden çok da memnun değil açıkçası... İşini gerçekten hakkıyla yapıyor ama çalıştığı şirket onun bazı konularda beklentilerini karşılayamıyor... Buna canı sıkılıyor bazen, ama son yıllarda olan bir problem değil aslında süregelen bir şey bu işyeriyle ilgili durum. O yüzden ben buna bağlamadım aslında gereksiz yere bize karşı yükselmesi durumunu🙄🙄

8 yıldır mi böyle son zamanlarda mi bu şekilde davranmaya başladı ?

O şekilde bağırdığında Siz ne yapıyorsunuz ? Çocuk nerede oluyor , görüyor mu ?
Merhaba; Açıkçası evlilik öncesi bana karşı 1 kez bile ses yükseltmedi desem sanırım yalan söylemiş olmam. Ama evlendikten sonra yani evliliğin ilk başlarında nadir, evliliğin artık son zamanlarda da ayda 1 falan oluyor genelde...

Böyle bize karşı gereksiz bir çıkışı olduğunda ben de sinirleniyorum ona maalesef kırıcı sözler söylüyorum . Çok da muhattap olmak istemediğim için genelde " benim başımdan çekilir misin seninle konuşmak istemiyorum senin sesini duymak istemiyorum " vs deyip iletişimi kesmek istiyorum kendisiyle...

Çocuk görmüyor ama bazen gündüzse çocuk evdeyse bazı konuşmaları duymuş oluyor... Ben de ona anne babaların bazen tartışabileceği, bazen aynı fikirde olmayabileceği, konunun onunla ilgili olmadığı şeklinde açıklama yapıyorum. Sonrasında babası da çocuğun önünde " ne olurs olsun o şekilde sesimi yükseltmem doğru değildi özür dilerim diyor eğer kavga sırasında çocuk evdeyse ve söylenilen sözleri duymuşsa....

Her evlilikte sorun var mıdır bilemem ama her evlilikte mutlaka tartışma vardır. Önemli olan iki medeni insan gibi tartışabilmektir. Herkesin kırmızı çizgisi vardır, bizim olduğu gibi karşımızdakinin de. Eğer ben eşimin kırmızı öizgisine saygı fuyuyorsam o da benimkine duymak zorundadır. Yani size göre çok öenmli olan bana göre olmayabilir. Ama siz onunkine riayet ediyor musunuz bir de onu düşünün isterseniz. Çünkü ben hayatta yapmadığım fedakarlığı herhangi birşeyi asla beklemem ama yapmadığımın saygısızlığın da yapılmasına izin vermem
Çok tşkler yorumunuz için.. ben hiç bir zaman evin içerisinde durup dururken yüksek sesli ya da kavga edermiş gibi konuşmaya başlamadım kendisiyle... Bu konuyla ilgili empati kurmam gerekirse...

tek sorun tartışmaksa eğer ayrılmak yerine evliliğinize bir şans daha verip ne bileyim danışmanlık falan alabilirsiniz.. tartışmanın olmadığı evlilik, ilişki yok bence.. eğer eşinizi seviyorsanız ve onun sevgisinden de eminseniz boşanmayın derim. farklı birşeyler yapmayı da deneyebilirsiniz. tatile gidilebilir, romantik birşeyler yapılabilir vs.. inanın iki insan birbirini seviyorsa ve arada şiddet, aldatma vb. gibi şeyler yoksa problemler bir şekilde halledilebilir bence.. iki insanın istemesi çok önemli :KK5:

Diğer sosyal cevresiyle ve kendi aile efradiyla iletisimi nasildir? bi sorun olduğunda onlara nasil davranir mesela?
Dışarıya karşı iyi iletişim kurar, herhangi birine bağırıp çağırdığını duymadım. Düzgün bir şekilde konuşarak çözer işlerini.

Ama kendi ailesine karşı şöyle, eğer onu sinirlendiren bir söz ya da davranışta bulunurlarsa onlarla da yüksek sesli tartışıp onlara rest çekip kapıyı çekip çıkabiliyor.... Böyle bir kaç durum olmuştu geçmişte

Bu tarz konularda sınır çizmek çok önemli.Bağırdığında benimle bu şekilde konuşmandan hoşlanmıyorum düzgün bir şekilde konuşmak istediğin zaman konuşabiliriz diye defalarca söyleyin.Sesini yükselttiğinde benimle sesini yükselterek konuştuğunda seni dinleyemiyorum sesini alçalttığında konuşabiliriz gibi...
Teşekkür ederim sağolun bunu yapıyorum ama işte o konuşup çözülse bile bir sonraki sefere yine ses yükseltebiliyor:(:(

Babası nasıl bir insan eşinin?
Annesi babası köyde yaşıyor. Babası genelde bağ bahçe işleriyle uğraşıyor. Balığa, ava gidiyor... Babasının bencil öncelikle kendini sonra çevresindekileri düşünen birisi olduğunu söyleyebilirim, öne çıkan şu anda aklıma gelen bir özelliği... Canı isteyince bir şey yapan istemeyince hiç bir şey yapmayan kendine çok önem veren biri

Artık seviyor muyum inanın emin olamıyorum şu huyu yüzünden ama şunu söyleyebilirim net bir şekilde: Bu gereksiz yere bağırma çağırma, benimle kavga çıkarmaya çalışma huyu olmazsa, yani bu huyunun olmadığını düşünürsem, ondan ayrılmak aklımın ucundan bile geçmezdi muhtemelen....
Evlilik terapisiyle cozulecek bir sorun bence ama Malesef erkekler buna yanasmıyor cunku erkekler haksız olduklarını asla kabul etmiyor sorsan hep kadınlar kötü artı eksi degerlendırmesı yapın umarım cok mutlu olursunuz

Bence önce neden bağırdığını sorgulaması lazım. O an düşünce yapısı küçük olayları büyütüyor mu? Kendisi yeterli kadar "duyulmadigini" mi düşünüyor. İletişim şekliniz nasıl? Bunları sorgulamak lazim. Bende bağıran bir insanla konuşmam, ama sakinlesince tekrar konuyu açarım neden raydan çıktığını anlasın diye. Çiftler tek başına işin içinden çıkamıyorsa o zaman profesyonel yardım sart. Anladığım kadarıyla normalde iyi bir eş. Onun icin bosanmak yerine, beraber toparlamak (ağırlık tabi onda, bağıran o) lazim.

Çok tşkler yorumunuz için.. ben hiç bir zaman evin içerisinde durup dururken yüksek sesli ya da kavga edermiş gibi konuşmaya başlamadım kendisiyle... Bu konuyla ilgili empati kurmam gerekirse...
Erkekler bazen gerçekten konuşmaktan almıyorlar. Ben o zaman kıssas a kıssas yaparım ne hissedebildiğimi anlasın diye.

Yani adama hayvan benzetmesi yapıyorum diyorsun. Hem de çocuğunuzun yanında. Git başımdan bana yaklaşma gibi sözler sarfettiğini söylüyorsun ki bunlar olan sorunu çözücü değil dahada arttırıcı şeyler.

Her ay tartışıyoruz diyorsun sadece bir örnek vermişsin belki sana basit gelen olaylar onun için (sana ses yüksekliğinin sorun olması gibi) sorun olabilir.

Anneler günü güzel bir şeyler yapmış sen hala 2 gün önceki olayda kalmışsın.

Benim anladığım soğumuşsun. Yaptıkları sana batar olmuş. Ayrılığı düşünüyorsun. Çok geçmez eşinide soğutursun. O soğuyuncada kanın ona ısınmaya başlar ama geç olur ama düzelir onu bilmem.

Bir tavsiye annenin evine giderkende boşanırım derkende iyi düşün bunların dönüşü kolay kolay olmaz.

Öfke kontrol bozuklugu tarzı birseyler olabilir. Uygun bir dille konusup psikolog yardimi alabilirsiniz . Size ve çocuklarına, ailesine karsı iyi bir insan olup , yaptigi seyin kötü oldugunu bilip ozur diliyorsa en azından şimdilik bosşanmak yerine olagan sorunu çözmeye çalışın . Olmuyorsa yapacak birseyiniz kalmıyor o zaman düşünürsünüz.

Dort dortluk insan olmadigi gibi dort dortluk evlilikte yoktur tabiki her evlilikte de sorunlar vardir onemli olan bu sorunlari anlasarak cozmek

Siz de bağırın.
Belki o zaman susar.
Komşular duyuyorsa da duysun...

Ne bileyim artık bıktığımı hissediyorum.. iletişim benim için en önemli şey.... Birisiyle ayda bir kavga çıkacaksa niye evliyimdir ki diye düşünüyorum... Sonuçta birisiyle kavga etmek bağrışmak çağrışmak için değil güzel geçinmek her zaman herşeyde birbirini en iyi anlayan olmak mutlu bir şekilde bir ömür geçirmek için evleniliyor....

Aynen öyle!
Tüm yorumlarınızı okumadım. Sadece bu yorumunuza kadar cevap yazıyorum.

İnsanlar genellikle ihanet, şiddet, kumar, çalışmamak gibi durumlarda boşanılması gerektiğini söylüyor ama siz insanları değil kendinizi dinleyin. Sizin ilişkinizin bilir kişisi yine sizsiniz unutmayın.

Ayrıca önemli olan sebepler değil, geldiğiniz noktadaki inancınız ve hisleriniz bana göre.
Siz mutlu musunuz? Hâlâ seviyor musunuz?
Bu iki soruya cevabınız hayır ise bence hayatı kendinize daha fazla zorlaştırmayın.

Belli ki öfke kontrol problemi var eşinizin.
Bir terapistten yardım almalı
Gönlünüzü almaya çalıştığına göre sizi önemsiyor ve kaybetmek istemiyor.
Hayat şartları ağır belki de size değil öfkesi aslında ama o şekilde yansıtıyor işte

Aniden çok gereksiz görünen bir şeye öfkelenip, bağırmaya başlıyorsa, şeker hastalığı olabilir. Bence aklınızda olsun ve bir baktırın derim.
Aynısını söylemeye geldim. Erkek kardeşimde vardı ama bilmiyordu, özellikle trafikte çıldırıyordu, en son yine öyle bir olayda baygınlık geçirip, hastaneye götürülünce ortaya çıkmıştı, o sinirin dışında da başka belirtisi yoktu.
Ama siz öncelikle psikolojik destek almaya bakın.

Saygısızca sözler de sarf ediliyor maalesef... Mesela ben ona sinirlenip hayvan benzetmesi yapıyorum. İnsanlar senin gibi iletişim kurmazlar diyorum. Böyle yaptığın için artık sesini duymak bile beni rahatsız ediyor git başımdan sakın bana yaklaşma vs diyorum.... O da "ayrılmak istiyorsan ayrılabilirsin, şimdiye kadar hep çocuğumuz için senden özür diledim, artık seni tutmuycm, senin zaten niyetin hep buydu " gibi laflar söyleyip çocuğa da dönüp " annen ayrılıcakmış, gidecekmiş, sen de bil " diyebiliyor artık .

Bu konuşmalar çok yıpratıcı sözler bana göre. Bu arada kavga tartışma anında söylenen şeyler bunlar. İş ciddiye bindiğinde işte ben öyle demek istemedim, bağırıp çağırmam yanlıştı, siz benim herşeyimsiniz, ben sizsiz olamam moduna girip ayrılmayı asla kabul etmiyor . Bu ne yaman çelişki
İsterseniz kusura da bakın ama oha! Diyorum.
bunları çocuğun yanında nasıl diyebiliyorsunuz, tamam adam anormal ama sizin iletişim şeklinizde anormal ve bunlara çocuğu da dahil ediyorsunuz.

İsterseniz kusura da bakın ama oha! Diyorum.
bunları çocuğun yanında nasıl diyebiliyorsunuz, tamam adam anormal ama sizin iletişim şeklinizde anormal ve bunlara çocuğu da dahil ediyorsunuz.
Haklısınız... Tüm bunlar bana göre de normal olmadığı için zaten bu derece rahatsızım bu konudan . Çocuk konusunda da oldukça hassasım çocuk olmasa belki daha töleranslı davranırdım bu tartışmalar konusunda . Ama sırf çocuk olduğu için daha doğrusu küçücük çocuk bazı şeylere şahit olmaya başladığı için bile ayrılabilirim bu evlilikten . Çocuğun bazı kavga/tartışma sırasında bazı konuşmaları duyuyor olması benim rahatsızlığımı 2 katına çıkarıyor zaten.

Her evlilikte bir sorun var bence. Benim en büyük sorunum eşimin aşırı kıskanç olması. Bazen nefes alamadığımı hissediyorum. Daha dün çok fena kavga ettik bu yüzden.

Back
X