Her gece gelen vicdan azabım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

endoplazmikretikulumcu

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2020
247
149
53
34
Merhaba herkese,
Gece olunca çocuklarım yatınca bi vicdan azabı çöküyor göğsüme yatırmıyor :KK43:
Gündüz kızdığım söylendiğim şeyler basıyor beni.
Bugün ki vicdan azabım siteye inme ile alakalı.Evimiz güvenlikli kameralı ama hava sıcak ve sınırsız bahçede oynama olmaz deyip sınır koymaya çalışıyorum onlar da her defasında ağlayıp üzülüp eve geçiyor onlara kalsa kahvaltıdan hemen sonra aşağı inerler akşama kadar kalırlar. Bugün gündüz 2-3 gibi çıkıp akşam babaları işten gelene kadar (8-9 ) aşağıda kalmak istediler (arada yemek yemeye meyve yeme molası var)bana bu süre çok geliyor hem bedenen hem zihnen yoruluyorum kızıyorum söyleniyorum :KK43:
Ama hem eşim hem ailesi bırak çocuktur oynasın diyor güvenlik var kamera var evham yapma işine gücüne bak diyor.

Siz olsanız ne yapardınız?
Çocukluklarını doya doya yaşasınlar diyor bi tarafım (çünkü evde tv izleyecekler maksimum 2 saat beraber bişeyler yapıyoruz sıkılıyorlar evde)
Ki bütün çocuklar aşağıda olunca daha çok söylenip üzülüyorlar bi de nasıl olsa kış gelecek evde oturacaklar hep diyorum..
Diğer tarafım sınırlarını bilsinler böyle sınırsız hoşgörü müsamaha olmaz diyor,sınırını bugün öğrenmeyen yarın hiç öğrenmeyecek.falan filan..

Sizler ne yapıyorsunuz çocuğum oynasın da saati önemli değil mi hayır her şeyin bi zamanı mı var diyorsunuz ?

Niye sınır olacak anlamadim?
Biz de yazlari gec saate kadar disarda olurduk cocukken. (yasadigimiz yer musaitti)
Cocuklari bu kadar darlayarak sinir ogretmeye gerek var mi bilemedim.
Ya ne bileyim sıcak diyorum o saatlerde zararlı olur diyorum
okullu oldukları zaman acaba hep böyle olur mu diyorum :( annem bizi bırakmazdı o kadar belki de ondan :(

Benim oturduğum yerde site içi güvenlikli apt görevlisi var sürekli site içerisinde komşularim var Allah korusun bişey olsa biri görmese biri görür ama ben sınır koyuyorum şu kadar saat sonra evde ol geç kalma diyorum 🤦8 yaşında daha bu sene peşinde dolaşmayı bıraktım bensiz inemezdi asla .Bence sınır olmalı sabahtan akşama kadar kafasına göre takılamaz şimdi bırakırsam biraz daha büyüdüğünde önünü alamam ben böyle düşünüyorum şahsen böylede uyguluyorum bu sene yeterince gezdi zaten

Merhaba herkese,
Gece olunca çocuklarım yatınca bi vicdan azabı çöküyor göğsüme yatırmıyor :KK43:
Bugün ki vicdan azabım siteye inme ile alakalı.Evimiz güvenlikli kameralı ama hava sıcak ve sınırsız bahçede oynama olmaz deyip sınır koymaya çalışıyorum onlar da her defasında ağlayıp üzülüp eve geçiyor onlara kalsa kahvaltıdan hemen sonra aşağı inerler akşama kadar kalırlar. Bugün gündüz 2-3 gibi çıkıp akşam babaları işten gelene kadar (8-9 ) aşağıda kalmak istediler (arada yemek yemeye meyve yeme molası var)bana bu süre çok geliyor hem bedenen hem zihnen yoruluyorum kızıyorum söyleniyorum :KK43:
Ama hem eşim hem ailesi bırak çocuktur oynasın diyor güvenlik var kamera var evham yapma işine gücüne bak diyor.

Çocukluklarını doya doya yaşasınlar diyor bi tarafım (çünkü evde tv izleyecekler maksimum 2 saat beraber bişeyler yapıyoruz sıkılıyorlar evde)
Ki bütün çocuklar aşağıda olunca daha çok söylenip üzülüyorlar bi de nasıl olsa kış gelecek evde oturacaklar hep diyorum..
Diğer tarafım sınırlarını bilsinler böyle sınırsız hoşgörü müsamaha olmaz diyor,sınırını bugün öğrenmeyen yarın hiç öğrenmeyecek.falan filan..

Sizler ne yapıyorsunuz çocuğum oynasın da saati önemli değil mi hayır her şeyin bi zamanı mı var diyorsunuz ?
Sınır derken oyun dışında yapmalarını istediğiniz bir sorumlulukları var mı? Yani ben çocukluğumu sokakta geçirmiş biri olarak oynamalarını isterdim ki sizin birde güvenli bir alanınız var. Evin içinde ne yapacaklar ki ders çalışmak dışında? E kışın zaten çıkamıyorlar. Birde bilgisayarla oynayıp televizyon izlemektense bırakın bence oynasınlar doya doya :)

O kadar uzun süre kalmak çok yorucu bence. Kızım 4 yaşında ben tek başına asla göndermem mesela. Akşam serinliğini bekleriz o da alıştı artık gündüz kimi görürse görsün inelim çıkalım demez. Bence iyi yapıyorsunuz eve kapatmış değilsiniz sonuçta

Yani tamam çocuktur ama sabahtan akşama kadar bu sıcaklarda dışarda çocuk oynatilmaz rahatsızlanir , mesela biz ara sokakta oturuyoruz akşam üstü annelerde dahil bütün çocuklar çıkıp gece saat 11 e kadar cıvıl cıvıl oyun oynadıkları oluyor , annelerde hem sohbet edip hemde gözle onları takip ediyor, bence sizde doğru olanı yapıyorsunuz bir sınırı olmalı sonuçta tüm gün evde kapalı oturtmuyorsunuz .

Yani tamam çocuktur ama sabahtan akşama kadar bu sıcaklarda dışarda çocuk oynatilmaz rahatsızlanir , mesela biz ara sokakta oturuyoruz akşam üstü annelerde dahil bütün çocuklar çıkıp gece saat 11 e kadar cıvıl cıvıl oyun oynadıkları oluyor , annelerde hem sohbet edip hemde gözle onları takip ediyor, bence sizde doğru olanı yapıyorsunuz bir sınırı olmalı sonuçta tüm gün evde kapalı oturtmuyorsunuz .
Cidden ya bizde çocukken sıcak 35 derece demezdik demek ki işlemiyor o yaştakilere ben şimdi evin içinde bile iki hareket edince menopoza giren kadın hallerine bürünüyorum :D

Onların sağlığı için sınır koymak durumundayız...Mahallede bazı çocuklar sabahtan dışardalar..Ama nasıl bir sıcaktır bu hemde sürekli hareket halindeler ve aşırı terlıyorlar üzerine su içiyorlar bu kısır döngüyede körpecik ciğerler dayanmıyor..

O yüzden akşamüstü alıp istediği parka götürüyorum..Ya da kontrollü max 1 saat aşagıda oynamasına izin veriyorum...

Buarada ne konuya ne komşuya kimseye güvenmiyorum...Kimsenin evıne gıtmesıne ızın vermıyorum kımsenın de cocugu bana gelmesın bana nasıl guvenıp gonderıyorsun cocugunu? Bir de böyle şeyler olabılıyor..Dünyanın en iyi insanı olsun isterse göndermeyin çocuklarınızı bence herkese söylüyorum...Dünya baska dünya oldu...:KK35:

Oğlum 10, kızım 6,5 yaşında. Bahçeye çıkarlarsa girene kadar camda dikiliyorum. Bizim de heryerde kamera var ama kamerayı canlı şekilde izlemiyorsaniz Allah korusun birşey olursa iş işten geçmiş olacak.
Gerçi ben anksiyete hastasıyım abartıyor olabilirim. Ama zaman da abartılmayacak gibi değil maalesef. Siz yine de sınır koyun bence.

Merhaba herkese,

Gündüz sıcağında çıkmalarına müsade etmezdim..2,3bu saatler aşırı sıcak ama 5 ten sonra bırakın oynasınlar yatasiya kadar..tabi sürekli kontrol edin.. kamerada olsa çocuklar sonucta

Cidden ya bizde çocukken sıcak 35 derece demezdik demek ki işlemiyor o yaştakilere ben şimdi evin içinde bile iki hareket edince menopoza giren kadın hallerine bürünüyorum :KK70:
Aynen vallahi evin içinde çok sıcak deyip, deyip geziyoruz, ama çocuklar çok enerjik sıcak hava işlemiyor sanki onlara çok rahatlar , 2 yaşında yeğenim var günün her saati sınırsız koşabiliyor zor tutuyoruz 😄

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X