- Konu Sahibi altinerpinar
-
aynen bu durum iştecanımm benimm hiç üzülmee.haya hep böyle üzütüntüler ve olumsuzluklarla geçmez.mutlaka güzel günlerin olacak sende mutlu olup bu günlerin acısnı çıkaracaksınn.allah sana sağlıklı uzun ömürler versin.herşeyden önce güçlü ol kendini bu densizlerin söyledikleriyle yıpratma.44 beden çok değil cnm yaa.herkes ne derse desinn.sakın kafana takma.seni mutsuz eden ortamlardan uzak dur.inaniyorummmm ve gönülden diliyorummm bu gözyaşlarınnn bir mutluluktan akacakk.bende kiloluyum bi mağazaya gidip elbise almak istedim.daha ben bakarken hanfendi battal bedenimiz yok 40 bedene kadar var sadece diyen kızııııı o an parçalamak istediimmmm
malesef günden güne daha aciz duruma geliyorlar. moda eleştirmenliği vs. onlara daha cazip geliyor. onalrı bu duruma getirende tatmin edilmeyen egoları. bu şekilde bizi alçaltarak kendilerini yükseltebileceklerini sanıyorlar. bilmiyorlarki sadece kendi saflarında öyle.Kim nerden bilecek değil mi?
Bu insan kilolu,acaba sadece yemiş yemiş tutmuş mu?
Yoksa çok ağır bir hastalık geçiriyor yada geçir miş mi?
Diye düşünecek kapasite malesef her kadında yok!
Direk damgayı yapıştırırlar insana malesef..
Toplumda hassasiyetten,incelikten malesef bu konuda ne geçmişte,nede şu anda eser yok.
İnsanlar birşeyi söylemeden, içinden düşünmeye bu kadar mı aciz acaba.
Zayıflasan nolcak ki? Başka bir şey bulacaklar. Kusursuz insan yoktur. Onlar da başka bir kusurunu bulup saldıracaklar.
Senin böylelerini kafana takmamayı öğrenmen gerek.
madem örnek veriyos,bi tane de benden olsun:
21-22 yaşlarındayım o vakit,yeni taşınmışız.benden yaşça büyük bi komşu her nedense hiç bi samimiyet olmadan kendini 'abla' ilan ediverdi.hep sen bilmezsin guççüksün daha deyip ev işlerime karıştı ama benden gram pas yok...derken inceden beni demoralize etmeye başladı.bi gün saçımın ne kadar paspal olduğunu herkesin ortasında söyleyince 'olmadı ama!ben sana hiç kaşların tuvalet fırçası gibi çıkmış,aciip bakımsız görünüyorsun diyom mu?'dedim.bu o oldu bir daha beni eleştirme cesaretine girmedi...
Canım benim;
Seni ne kadar iyi anlıyorum bir bilsen.Sen bu kendini bilmezlerin lafını çekmeye yeni yeni başlamışsın.Ben hayatım boyunca bu hadsiz lafları işittim.Normal kilolara döndüğüm dönemler oldu tabii ama bu insanlar bana hep şişmanmışım gibi davranmaya devam ettiler;ve maalesef bunu da kendilerine hak bildiler...
İnsanlar neden birtakım kişileri bile bile üzmekten bu derece zevk alırlar anlamak çok zor.Aslında egolarını şişirip kendi eksikliklerini ve iğrençliklerini örtmek için bunu yapıyorlar ve feci şekilde kul hakkı alıyorlar.Hesabını verirken anlayacaklar da çok geç olacak....
Sen bu kendini bilmezlere aldırma.Hep iyi hisset kendini ve iyi ol.Eminim çok güzel bir genç kızsınız ve size laf söyleyenlerin rüyasında bile göremediği bir meslek sahibi olmak üzeresiniz.Tüm bu zalimlikler bu değerlerinizin kıskanılmasından ileri geliyor....
Sizi kilonuza laf söyleyerek üzmek isteyenlere ''bu durumun çaresi var.İrademi kullanır ve zayıflarım;ama çirkinliklerin pek çaresi bulanamıyor ben bu yüzden bazı içi çirkinlere üzülüyorum '' deyip suratına bakın ve aldığı halden haz duyun.Bu lafı; sırf beni üzmekten zevk alan bir kadının (çalışma arkadaşım,nasıl arkadaşsa artık) yüzüne söyleyip rahatlamıştım.Aslında bu kadar radikal bir laf etmek istemezdim ama beni canımdan bezdirmişti.
Demem o ki; seni üzenlere zarif davranmak ve biraz kilo fazlan var diye ezilmek zorunda değilsin.SENİ ÜZMELERİNE İZİN VERME.....BU LAFLARI EDENLER MAALESEF BİRER ZAVALLI...
Ciddi bir sağlık sorunu atlatmışsın;iyi olduğunu anlıyorum çok şükür...Kilo ne ki...Yarın bir gün sınav stresin bitince kendini toplar tüm fazlalıklarını verirsin.Hem de bu kadar gençken çok kolay olur.Yeter ki strese girip kilo vermeni engelleme...
Öfff amma uzun yazmışım;ama çok kızdım ve çok doluyum demek ki...
Sağlık huzur ve mutluluk diliyorum.
hahaha flocke helal olsun cevabı yapıştırmışsın kadının o anki eşşekten düşmüş ifadesini hayal edebiliyorum :)))))
ah senı ne kadar ıyı anlıyorum . ergenlık cagında zayıftım Bu ne çelımsız ! derlerdi hemde yuzume ..
şimdi kılo aldım : çok sısko olmussun dıyorlar hanı bır soz var : Keçi kendı k.. görmezmiş dıye o misal
insanları dınleme , dusunme ne dıyorlar dıye .. cunku artık ınsanların beynı sulanmıs durumda ..
kımse aman kırarmıyım , incitirmiyim dıye dusunmuyor ..
Ama sen o magazada sana laf soyleyen kıza cvbı vermelıydın canım , sende tutamamıssın bak becerıksızlıgınden dıyebılırdın mesela ..
ALLAH razı olsun. Derdimi anlayan, ortak olan birilerinin olması rahatlattı beni. hepinize çok ama çok teşekkür ederim. üniversiteyi ailemle aynı şehirde kazanmış olmamı bile bi eksiklik olarak görenler var. başka ilde okumak güzelmiş. onlardan ayrı hayatı öğrenememişim vs. onalrın hayalinde bile göremeyeceği okul olduğunu kabul etmiyorlar. ve benim hayatımın her anına yorum yapmaları canımı yakıyor. bedenen iyiyim ama ruhum ne zaman iyileşir bilmem..
burnu estetikli bir arkadaşımada yeni tanıştığı bayanlar hep aaa önceden nasıldıki burnun diye soruyolardı kızda bigün canına tak etti " seninki gibiydi yaptırdım kurtuldum " demişti çok eğlenmiştik sonucta millet olarak hokka burunlu değiliz büyük olmak zorunda değil ama cogumuz kusurlu burna sahibiz illa büyük anlamında degil mesela soran kızında burnu büyük degildi ama kalkık degildi asagıya dogruydu..cok bozulmustu :)))
Allah senden de razı olsun canım...
Tespitim ne kadar doğru değilmi....Ailenle aynı şehirde olup;üniversiteyi ayrı bir şehirde okumamış olmanın güzelliğini bile karalamak ihtiyacında kara yürekli insanlar....Oysa öylesine farkındalar ki ne kadar özel bir insan olduğunun ve maalesef kendilerinin de senin kesip attığın tırnak bile olamadıklarının.Eee ne yapacaklar o zaman '' sen şişmansın tuuu kaka''...
Kızlar çok bunaldım..
Bu hafta sınavlardan sonra rahatlıyım diye tatil yaptım kafa tatili..
Annem de işten izin aldı biraz akraba ziyaretlerine falan gittik memlekete..
Orda herkes çok kilo almıssın sen eskiden ne güzeldin diyip durdular
Kemoterapi sonrasında çok aşırı olmasa da kilo aldım. aile tarafından kimse bilmediği için de bu sebebten diyemiyorum. çok üstüme geliyorlar. aslında abartılacak bi dış görünüşüm yok basenlerim belli ediyor kendini buda beni geniş gösteriyor. hep kalça bölgesinden alırım ben. çok uğraştım vermek icin olmuyor.. yediğime içtiğime dikkat ederim. bugün bide alışverişe gittik annemle. benim bedenimden kalmamıs bayanın biri ordan yemiş yemiş tutmuşsun dedio kadar moralim bozuldu ki anlatamam sinirlerim alt üst oldu yemek bile yemedim zaten sabahtan akşama kadar okuldayım simit ayran ancak yiyorum öğlende. akşamları da 7den sonra yemiyorum bile. ne kadar uğraşsam da olmuyor şu an vücudum daha bi düzene oturmadı. kimse beni beğenmiyorda zaten paylaşmak istedim, okuyanlara teşekkür ederim
herkes önce kendı kapısının önünü süpürsün !!!!
herkes manken gibi fiziğemi sahip sanki hayret bişiy
kemoterapiden sonra metabolizma cok yavslıyor canım biliyorsundur gercı dolayısıyla aldıgın kıloları vermen uzun zaman alabılıyor bir arkadasımdan biliyorum bende sağlıgın bozulmasında milleti kafana takma sen herkes hep bişiyler söyler durur
herkes herşeye burnunu sokmasa olmaz sanki ! sen bu halinle mutluysan kime ne ister yer kilo alırsın ister başka sebepten densiz insan çok kilo olmasa başka bişeye laf ederler kimseyi memnun edemezsin tatlım boşuna üzme kendini ..........
çok haklısın kimseyi memnun edemeyiz. ama işte herkesin içinde pat diye söylemeleri çok canımı yakmaya başladı. iki dakika gülüyorum diyorum batırıyorlar hemen laflarını. geçen akşam akrabalardan biri ne okuyosun diye sordu söyledim o bölümde ne var bizimki çok zor dedi daha mimarlığın m sinden çaktığı yok anlıcan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?