Her Gün Temizlik Yapmak

Her gün cam silip bütün enerjisini yoksa ev tozlandı mi hadi temizleyelim, hop sil baştan diye düşünmek normal bir davranış değil ki konu sahibi okb tanısı almış bir tür temizlik bağımlısı işte. Bağımlılığın her cinsi kötüdür.

Evin temiz olmasi yeterli, her gün süpürmeye tamam ama diğerleri aşırı, çünkü zaten temiz olan yerleri siliyorsunuz. Toz olduğunu düşünerek kendinizi üzüyorsunuz, fiziksel olarak da kendinizi zorluyorsunuz. Benim annem de sizin gibiydi, dizinden ameliyat olması lazım, topuk dikeni var, elleri tutmuyor. 60 yaşında ama dayanamıyor ve hala ev temizlemeye çalışıyor. Kendimi bildim bileli hiç oturmaz, bir kere koltukta uzanmadı örtüsü bozulacak diye. Yarın çocuk sahibi olursanız onlara da zulüm olur, kendimden biliyorum.

Çok geçmiş olsun.Allah şifa versin.

Ya yine konu sahibi 2 saat 3 saat diyor ben evde hiç bir iş yapmasam 2 saat temizlik yapıyorum.
Annem, uyanır mutfağa girişir öğlene kadar yemek yapar temizler sofra hazırlar temizler saat anca 5 olunca evi süpürür siler tuvaleti banyoyu yıkar akşam 8de belki oturur belki oturmaz, bez koltuklarında gezer sürekli

E eltim desen evi her zaman bayram temizliği yapılmış güzellikte

Bi karşı komşumuz var, erkek, pamuk çubuğuyla pencere pervazlarının kenarlarını temizler. Demek ki etrafımda herkes hasta

Bende tencereleri dizerken mesela, hepsinin kulpları aynı yöne bakacak, çamaşırlar en büyükten en küçüğe doğru asılacak. Beyaz çamaşırlara sadece beyaz mandal takılacak. Eve girmeden önce mont çıkartılacak, binada sirkelenecek eve öyle girilecek.. Demek etrafımda ki herkes okb o yüzden bana normal geliyor

Kendin yap et de ev arkadasindan beklemek buyuk hata. Ondan bekleyecegin tek sey yediğini cabucak yikayip kaldirmasi,dustan sonra saclari toplamasi ve bozulan seyleri buzdolabinda tutmamasi olmali.
kimse senin temizlikcin degil her gun supurge açacak...
Merak etme. Tozla pislikle insan ölse ben ölürdüm. Ogrenci evimde yillarca supurgem yoktu benim. Yerleri de nasilsa taş,pislik gostermiyor diye silmezdik.
Bir gun evi su basmis, capcamur. Biz de sandik ki pis su borusu falan patladi. Meger temiz boru patlamis ama bizim hol silinmedigi icin ve ayakkabiyla girildigi icin temiz suyu mahvetmis
Sonuc olarak o gunlerin üstünden 10 sene gecti. Masallah hala sapasaglamim.
Bosver, ellerin asinir bunca temizlige.
Tedavin de belli ki bitmemis, neden biraktin ki? Bence tekrar bir gorun doktora.
Ayrica mikroplarin gezdiğini falan hissediyorsan sulu supurgeler var ya. Onlardan alabilirsin. Hem havayi da temizliyorlar. Hem emis gucu yuksek. Hem de ikinci gun temizlediginde hala temiz olan suyu gorunce "heee demek ki evim temizmis" diye düşünebilirsin

Okb büyük problem yattığı yerden kafasına takıp kalkan temizlik yapanları mı dersin, çocuğu uyutup 2 saat dinleniceğine temizlik yapıp zombi gibi gezen mi dersin.

Ben başlangıç aşamasında farkettim kendimi ve be yapıyorum dedim ev katalogtaki gibi görünse, tozlu olsa ne olucak zamanımdan yiyorum onun yerine bir film izle bir kitap oku çık gez. Hayat çok güzel herşey kontrolün altında olamaz.

Bir kitapta okumuştum anne kızı öldükten sonra yazmış.

Dağınık bir odada, yaşanmışlık vardır.
Ben düzeni severdim,
al işte…

Bırak dağınık kalsın.

Benim camlar valla aylardir silinmiyor. Su polenler de gitsin silicem bende artik. Yılda 4 defa siliniyor mu acaba
Baska isin yok mu kuzu? Bak ogrenciymissinde. Gez toz valla. Ben ilk camimi evlendikten sonra silmistim.. bak en guzel yillarin bosver cammıs temizlikmis..

Bize de gel bacımmm
Tabiki norml değill.

Malesef durumunuz anormal.

Bebekli bir ev olsa hergün süpürüp silmek gerekebilir ama sizin durumunuzda hiç gerek yok. Haftada 2 gün Süpür sil toz al yeterli sizin için.

Cam konusuna hiç girmiyorum hergün cam silinmez canınıza yazık, bundan 15 yıl sonra acısı çıkacak vücudunuzdan. Ayda bir cam silmek yeterlidir.

Ev arkadaşlarınızla bu yüzden aranızı bozmayın, çünkü onlar haklı :)

Kendinize engel olamıyorsanız da onları temizlik yapmak için zorlamayın. Hayatınızdaki kimseyi zorlamayın. İlerde evleneceğiniz zaman eşinizi de zorlamayın.

Bizim tanıdığımız bir ablanin parmaklari kaskati kesilmis artik duz olmuyor.Zamaninda devamli temizlik yapmaktan ellerini kullanmaktan.Fizik tedavi demisti doktor en son.Bunun normalini bulmak lazim.Ya hu su dunyaya devamli temizlik yapmak icin mi geldik?Tamam temiz olursun,evini de temiz tutarsin ama bu kadarida takıntıya giriyor.Hayati kaçırıyorsunuz.Tum bakis aciniz temizlik olmuş

şimdi bende her gun ev süpürüyorum balkonlari siliyorum yaz gelince halilari kaldirip her gun sil supur yapiyorum camlarda da cocuklarin el izi oluyor onlari da gordukce silerim surekli ev topluyorum ama bende cocuk var balkona cikinca tox ayaklariyla iceri geliyor diye yapmazsam benim de icim rahat etmiyor bendekidemi takinti o zaman teshis konulmus size o yuzden kendimi bi sorgular oldum simdi

Ben bu durumun normal olduğunu düşünüyorum sanırım iş kendimde bitiyor.Geçenlerde nezleydim yine elim boş durmadı.

Normal-anormal ayrımının ölçütü bunu yapmadığınızda ne olur sorusuna verdiğiniz cevaptır ya da işlevselliğinizi ne derece bozduğudur. Evden çıkıp yetişmeniz gereken bir yer olduğu halde çıkmıyorsanız mesela ya da nezle olduğunuz halde kendinize bunu yapıyorsanız orda bi sorun vardır.

Tabii ki normal degil.ciddi bir durum bu. Önlemini almazsan bütün hayatın mahvolur. Acil bir uzmana görün.

Benimde temizlik yapasım gelmiyor birsürü yıkanacak çamaşır var süpürge tutulması lazım toz alıncak banyo tuvalet temizlencek oturuyorum

Camlar dışında bana göre her gün ev süpürup silmek normal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…