her kelimeleri para..hayatları para sıkıldım...

cokgec

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2011
152
0
46
Ankara
merhaba herkeze..

daha 20 günlük evliyim balayından döneli 3 gün oldu..eşimin ailesiyle çok içli dışlı olmadık nişanımla düğünüm arasında da çok fazla zaman yok..ailesini tanımam için çok fazla zamanım olmadı düğün nişan koşuşturmasından fırsat bulamadık diyebilirim..neyse gelelim konuma

bu benim ikinci evliliğim eşimin ise ilk.ne ailesi ne kendi bunu asla dile getirmedi sorun etmedi..ama benim sorun ettiğim başka konu var..nişan hazırlıklarında olsun eşya alımında olsun bu ailenin dilinde hep para var..tamam durumları iyi sonradan görme insanlar değiller gayet görgülüler kibarlar yaşamasını gezmesini bilirler ama bundan rahatsız oluyorum ,paralarının altında eziliyorum sanki..Özellikle yapmıyorlar bunu biliyorum ama örnek verecek olursam düğün takıları için beni kuyumcuya götürdüler hayatta şunu alın edin demem ,normal bi set beğendim kayınvalidem geri gönderdi kendi gelmemişti millet bunumu taktı dedirtmem diye istemedi hasır set alıp taktı.balayı için yer bakıoduk eşimle yurt içine mi gidiceksin boşverin imkanınız var maldivlere phuket e filan gidin dediler,ev eşyalarımı pieerre cardinden beğendim tamam dediler ama imkanımız varken kendini kısıtlama ne istersen al al diye direttiler..triplex evde oturuyo kayınvalidem benimde böyle bi evde oturmamı istediler zar zor ikna ettim ben ugrasamam koca evle,çalışıyorum neyime benim koca ev dedim bizemi söylemiyosun diye ısrar ettiler..ama ben gerçektende istemiyordum ..sonunda eşime ısrarla anlattım da apartman dairesindne ev aldılar allahtan koca ev istemiyorum dedim aldıkları ev 210 m2..Çevre içinmi yapıyorlar böyle anlayamıyorum ama bu şekilde eziliyorum bunuda görmüyorlar.daha çok yeniyim o yüzden arada tam bi bağ oluşmadan kayınvalidemle bunları konuşmaya cesaret edemiyorum.dün akşam ordaydık yemekte..neden hala çalışıyosun dediler şok oldum..ben bunu eşimle evlenmeden önce konuştum dedim.ki çalışmaya devam etmek istiyorum..

birde şunu söyleyeceğim..evleri olsun sohbetleri olsun bana çok farklı geliyor.filmlerdeki gibi sanki anlatamıyorum belki kusura bakmayın..konuşmaları sizli bizli yada resmi diyelim,evleride öyle kayınvalidem makyajsız asla dolaşmaz evde dahi..eşimde aynı düzeni aynı ortamı benden beklermi acaba?ama ben alışık değilim ki zorlanacakmıyım sizce?yardıma ihtiyacım var..

Son düzenleme:
insan rahat hayata kolay alisir bence.......
ben sizin bu yasadiklarinizda bir sorun göremiyorum..imkanlardan faydalanin iste ne guzel..ne maldivleri balayaina gidemeyen insanlar var..anladigim kadariyla esinizin aileside kötü niyetli degiller sizinle ugrasmiyorlar..ben sizin yazdiklarinizda sorun görmüyorum..tam tersi olsaydi paraya muhtac olsaydiniz 50 metrekarelik evde yasamak zorunda kalsaydiniz o zamanda sikayet edecektiniz heralde..
bence sizin durumunuzda olupta sikayet etmek isteyen bir cok kadin vardir :):).

Böyle aile bende olacak Bihter gibi gezerdim yeminle

Her türlü imkan elinin altında. Aile de seni rahatsız edecek birsey de yok?

çok güzel ifade etmişsiniz teşekkür ederim.halime şükrediyorum hem maddi hem manevi..eşim yıllarca yaşadığım olumsuzlukları unutturdu bana kol kanat gerdi aşık olduğumu hissettirdi yeniden..elbette maddi anlamdada dediğiniz gibi..ailesinden şikayet etmiyorum asla edemem de şimdilik.ama ayak uyduramamak tan endişe ediyorum ..bukadar imkan belkide rahatsz ediyor beni..tam olarak bende bilmiyorum..ya eşimde aynı ortamı aynı düzeni arar beni zamanla yetersiz bulur diye korkuyorum..yemek yemeleri,sofraları cevre ortamlaru filan farklı çünkü..

Böyle aile bende olacak Bihter gibi gezerdim yeminle

Her türlü imkan elinin altında. Aile de seni rahatsız edecek birsey de yok?

dediğiniz gibi olsam kesin onlar benden rahatsız olurlardı:)))))) kayınvalidem buraya konu açardı bi gelin ettim bihter edalarında diye:))) tşk ederim yorumunuz için..sorun etmemeliyim yani..tekrar tşkler..

ne güzel işte insan daha ne isterki hep en iyisini al diyen bir kaynana bende neerdeeeee :97:
bence içinde bulunduğunuz durumun ve insanların kıymetini bilin derm ben şikayet etmektense şükredin. sizin yeribizde olmak isteyen ne çok insan vardır sadece bu forumda.... ezilmeyin ayrıca tadını çıkarın süslenin süslenin gezin bir kadın daha ne isterkiiii

şikayet gibi oldu sanırım konu..ama şikayateçi değilim inanın.şükrediyorum aksine..rüyamda görsem inanmazdım belkide bu şekilde bir hayatı.endişelerimi bir önceki cevabımda dile getirdim..diğer konuda da haklısınız ama inanın gezip tozmaya vaktim yok çok yoğun çalışıyorum(((eşim işten beni alıp arada yemeğe arkadaş ortamlarına filan götürüyor ..daha yeni evli olduğumuz için evimizde başbaşa olmanın tadını çıkartıyoruz çoğu kez..

dediğiniz gibi olsam kesin onlar benden rahatsız olurlardı:)))))) kayınvalidem buraya konu açardı bi gelin ettim bihter edalarında diye:))) tşk ederim yorumunuz için..sorun etmemeliyim yani..tekrar tşkler..

Yok ya etme tabi ki. Onların yaşam şekillerini bi şekilde kavradıktan sonra ya eşine onların düzenini sunarsın ya da kendi düzenine onu alıştırırsın.

Sonuçta para var huzur var :)

kendinizi gelistirmeye calisin bence..eger cok görgülü böyle dizilerdeki gibi hayatlari varsa iste sofralar farkli kurulur , otellere 5 caylarina gidilir vs boyle seylere bende aliskin degilim ama esim tarafi böyle olsaydi inaninki ayak uydurmak icin ve kendimi eksik göstermemek icin herseyi yapardim..kocamida seviyorsam maddi durumlarida iyiysa triblex evler maldivler ohhh hayat guzel walla..
evlilikte maddiyat cok önemli..evliliklerin cogu gecim sikintisindan bitiyor..sizin öyle bir sorununuz yok..ne guzell..
bence eksik oldugunuz seyleri onlara hissettirmeden onlarlada iyice tanimadan fazla yuz göz olmadan bütün rahatliklarin tadini cikarin..sonucta kocaniz yani..ne guzel..keske sizin gbi sorunum olsaydi :)):):) saka tabi ama esimin durumunun ailesinin durumunun iyi olmasini isterdim ama esimin ailesi tam tersi esimi yillar böyü maddi manevi sömürmüs insanlar..berbat bir aile..ne sevgi ne saygi.para dersen esimin elinden almislar hep..kendileri elde avucta ne varsa ohh yiyip icmisler..Allahtan esimin guzel bir isi var ve cok iyi bir insan..cok mutluyuz.. ama isterdim tabi sizinkiler gibi ailesi olsun..varsin beni kücük görsünler..her duruma ayak uydururdum walla :):) sizde oyle yapin..degerini bilin :):)

rahata alışman kolaydır saygısızlıkta etmediğin sürece niye ezilesin ki yani niye ayak uyduramayasın canım? kendini rahat bırak tamam hani b.kunu çıkarma ama tadında kullan bu imkanları... istersen eşine anlat diyeceğim ama bir erkek bu sorunu anlamaz sanırım ya :)

Yok ya etme tabi ki. Onların yaşam şekillerini bi şekilde kavradıktan sonra ya eşine onların düzenini sunarsın ya da kendi düzenine onu alıştırırsın.

evet sanırım dediğiniz gibi yapıcam çok tşk ederim..

Anlattıklarında Hiç Bir Art Niyet Yok..
Aynı Zamanda Onlarda da..
Seninde Söylediğin Gibi Sonradan Görme Değillerse, Gözünü Korkutmasın..
Gayet Medeni, İleri Görüşlü Bir Aileden Söz Ediyorsun..
Resmi Olmak En Güzeli..
İlerde Anlayacaksın..

Sen Biraz Kompleks Yapmışsın, Zamanla Geçer..

Her Kadın Kocasına Süslenir..
Sende Bir Etekle Karşıla Kocanı Bunlar Güzel Şeyler..
Pijamayla Kapıyı Açacak Halin Yok Ya..

Saçlarını da Düzleştiriver 10 Dk. Almaz..

Herşey Gönlünce Olsun..

Böyle Bir Aileye Gelin Gittiğin İçin Senin Adına Sevindim..
Mutluluklar Arkadaşım..

Son düzenleme:

ha birde şunu diyeceğim kendi düzenimi kurmaya çalışıyorum evimde dedeiğiniz gibi ama bi sofra kurarken bile hemen aklıma eşimin yaşantısı geliyor evlerinde şöyleydi böyleydi nasıl yapsam acaba diye..aslında bildiğim gibi yapsam eşimin bu ne diycek hali yok tabi.çok mütevazidir eşim.ama hep kuruntu işte bendeki

allah bozmasın.kendimi anlatmam gerekirse görmemiş etmemiş biri deilim bende.orta halli bi ailede yetiştim.ama kendimi geliştirdim okudum ettim..ama bildiğim bi hayat deiğil işte o yüzden dediğiniz gibi yapmaya çalışıyorum.ayak uydurmaya ortamlarına alışmaya çalışıyorum..

anlayacağını sanmıyoru bir iki kere söyledim ben imkan var diye bunu sonuna kadar kullanmalıyım demiyorum dedim.yanlış anlaşılmaktan korktuğumuda söyledim..bu ev de hayatta ikimizin nasıl istersek öyle yaşamalıyız sende bu evin hanımısın sen nasıl doğrusunu biliyosan onu uygularsın dedi:

ne kadar samimi yazmıişsınız teşekkür ederim.ben zaten eskiden beri bakımlı imkanım elverdikçe güzel giyinen biriyim..saçlarımı makyajımı yapıp giderim işime eskiden beri böyle..eşimi kapıda karşılama gibi imkanım olmadı (beni işten alıp eve beraber geldiğimiz için)ama hayalimde hep var tabi süslenip giyinip kapıyı açmak:)

birde para içinde yüzerken harcamaya kıyamayanlar var:97: .....bence çok şanslısın....
uyum sağla devam et yoksa onlar değişmez kesinlikle zamanla alışırsın yani ben olsam çok çabuk alışırdım bu duruma

inanın kolay alışılmıyor..çevremden hep aynı tepkiyi alıyorum ama yaşamayan bilmez..zamanla oturcak tabi bazı şeyler daha yolun başındayım diye böyle..kendi çevrem bile sormaya başladı neden çalışıyosun ihtiyacın yok,şunu alsana kendine şöyle yapsana diye..bundan da rahatsızlık duyuyor insan..

Dediğin gibi sonradan görme değillerse hiç korkma hayatını yaşa derim
ne gelirse sonradan görme insanlardan gelir
imkanın varken herşeyi değerlendir derim.

ayrıca yeni evliymişsiniz tebrik ederim allah daim etsin...

Sen Çok Samimi Olduğun ve Gerçek Düşüncelerini İnsanları Kötülemeden Yazdığın İçin;
Bende Samimi Yazdım..

Hayallerinin Gerçekleşmesi Dileğiye..
Hep Mutlu Ol..
Bunlar Kafaya Takılacak Şeyler Değil..

Son düzenleme:

yok değiller çok şükür..yorumunuz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim..

yorumunla gururlandım çok teşekkür ederim..aynı dilekler senin içinde geçerli..tamam söz takmayacağım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…