kusura bakmada sanada yaranilmaz bence. insanlar sana hertürlü imkani sunmus, ne istersen al demisler, yedigin önünde yemedigin arkanda o hesap yani, para sIkinti cok birsey yok daha ne istiyorsun yaasenin yerinde olmak istiyen kac insan vardir su dünyada sen bulmussun yok eziliyorum bilmem ne diyorsun bence hic alakasi yok bununla bence sükret böyle iyi bir aileye düstügün yasantin rahat oldugu icin. bence bir an önce onlara uyum saglamaya bak
Endiselerini anlaiyorum cnim.ayni durum senden daha asagida insanlar olsaydi da yasayabilirdiniz.Inanin durumunuz biraz daha kolay.Cunku kendinizi gelistirebileceginiz en iyi sartlar elinizde.bence endise endiseyi getirir.rahat olun ve kayinvalidenizle iyi bir yuyumu yaklamaya calisin.O zaman o da sizin arkanizda duracaktir.Calismayi birakmayin yalniz.En azindan bebeginiz olana kadar.calismak istemenizide kendiniz iyi hissetmek icin yaptiginizi aciklamaya calisin.
öyle düşünüyorsanız öyle olsun :)))))tşkler..
merhaba herkeze..
daha 20 günlük evliyim balayından döneli 3 gün oldu..eşimin ailesiyle çok içli dışlı olmadık nişanımla düğünüm arasında da çok fazla zaman yok..ailesini tanımam için çok fazla zamanım olmadı düğün nişan koşuşturmasından fırsat bulamadık diyebilirim..neyse gelelim konuma
bu benim ikinci evliliğim eşimin ise ilk.ne ailesi ne kendi bunu asla dile getirmedi sorun etmedi..ama benim sorun ettiğim başka konu var..nişan hazırlıklarında olsun eşya alımında olsun bu ailenin dilinde hep para var..tamam durumları iyi sonradan görme insanlar değiller gayet görgülüler kibarlar yaşamasını gezmesini bilirler ama bundan rahatsız oluyorum ,paralarının altında eziliyorum sanki..Özellikle yapmıyorlar bunu biliyorum ama örnek verecek olursam düğün takıları için beni kuyumcuya götürdüler hayatta şunu alın edin demem ,normal bi set beğendim kayınvalidem geri gönderdi kendi gelmemişti millet bunumu taktı dedirtmem diye istemedi hasır set alıp taktı.balayı için yer bakıoduk eşimle yurt içine mi gidiceksin boşverin imkanınız var maldivlere phuket e filan gidin dediler,ev eşyalarımı pieerre cardinden beğendim tamam dediler ama imkanımız varken kendini kısıtlama ne istersen al al diye direttiler..triplex evde oturuyo kayınvalidem benimde böyle bi evde oturmamı istediler zar zor ikna ettim ben ugrasamam koca evle,çalışıyorum neyime benim koca ev dedim bizemi söylemiyosun diye ısrar ettiler..ama ben gerçektende istemiyordum ..sonunda eşime ısrarla anlattım da apartman dairesindne ev aldılar allahtan koca ev istemiyorum dedim aldıkları ev 210 m2..Çevre içinmi yapıyorlar böyle anlayamıyorum ama bu şekilde eziliyorum bunuda görmüyorlar.daha çok yeniyim o yüzden arada tam bi bağ oluşmadan kayınvalidemle bunları konuşmaya cesaret edemiyorum.dün akşam ordaydık yemekte..neden hala çalışıyosun dediler şok oldum..ben bunu eşimle evlenmeden önce konuştum dedim.ki çalışmaya devam etmek istiyorum..
birde şunu söyleyeceğim..evleri olsun sohbetleri olsun bana çok farklı geliyor.filmlerdeki gibi sanki anlatamıyorum belki kusura bakmayın..konuşmaları sizli bizli yada resmi diyelim,evleride öyle kayınvalidem makyajsız asla dolaşmaz evde dahi..eşimde aynı düzeni aynı ortamı benden beklermi acaba?ama ben alışık değilim ki zorlanacakmıyım sizce?yardıma ihtiyacım var..
cnm sen Bir derdim var - eşi ve çevresi - katogorısıne bır gırsene :))
bır bak nasıl kaynanalar var , eltıler gorumceler hatta kocalar ..
İnsanlar senın suan yaşadıklarını ve muameleyı ruyalarında bıle goremıyorlar ..
o yuzden sen yasantına sasırıyorsun burdakıler de senın sasırmana ..
ama son verdıgın ornekle anladım ben senı : sen onların yasamlarını bılmedıgın ıcın endıselenıyorsun ve ortamlarda hata yapmak zor durumda kalmak ıstemıyorsun..
Bunu ancak acık acık esınle konusarak senden ne beklentı oldugunu öğrenerek ve gırılen ortamları gozlemleyıp kendı tarzını olusturarak ortada kaldırabılırsın.
tabı bunları yaparken kısılıgını bozmuycaksın durus yıne sana aıt olmalı, sadece ustune gecırdıklerın farklılık yaratmalı.
yeni evlisin hayırlı olsun öncelikle ;
belki seni rahatsız eden yönü hani takı setini geri yollayıp millet ne der edalarında daha pahalısını almış olması olabilir bu belki beni de rahatsız ederdi ama anlattığına göre genelde iyi insanlar ne güzel senin de kendileri gibi iyi şartlarda olmanı istiyorlar..böyle düşünsen;seni de kendileri gibi rahat ettirmek için uğraştıklarını görsen aslında rahatsız olacak pek bişi yoktur.resmöi olmasına gelince sizli bizli konuşuyorlarsa napacaksın ayak uyduracaksızn sanırım çat pat görüşen ille gelsin gitsin modunda insanlar değil çalışıyorsun üstelik...ee demek ki çok sık görüşmeyeceksin b da sorun değil..saygı sevgi çerçevesindeyse herşey yolundadır emin ol canım ..mutluluklar....
ay ben de basligi okuyunca agizlarindan para"parasizlik" anlaminda lafini dusurmeyen erkek tarfidir yine demistim.
tam tersi cikti.
oncelikle esinizin ailesine ve cevresine ayak uydurmak zorunda degilsiniz.
neyseniz o olun.
zaten siz esinizi esiniz de sizi bilerek evlendi bu konuda sorununuz olmaz.
sadece elinizdeki imkanlari simdiye kadar isteyip de yapamadiginiz aktivitelere harcayin.
isinizden vakit buldugunuzda elinizde bulunan maddi imkanlari sadece kendiniz icin kendinizi gelistirmek icin degerlendirin.
yoksa hickimseye hicbirseyi ispatlamak zorunda degilsiniz.
bu esiniz dahi olsa!
mutluluklar dilerim.
uzaktan davulun sesi güzel gelir derlerya senın durumunda aynen oyle canım.ayak uydurmaktan baska care cok esınıde sevıyorsan.
bu arada eşinin kardesi falan varmı :))) merak ettımde o yuzden soruyorum.
Ahh canım benım .. kusura bakma ama bu yersiz endişen çok hoşuma gitti..Çunku buradaki dertlerini paylaşan arkadaşların anlattıklarını gördükçe erkeklere olan duygumu kaybetmek üzereydim..Sevindim şu konuyu görünce.. ohh :) :) Maşallah size..
buraya herkes konu açabilir. herkese göre kendi derdi büyüktür.. eşinden dayak yiyen, kayınvalidesi çirkeflik yapan kadın olmak zorunda değiliz buraya konu açmak için..
ben sizi çok iyi anlıyorum.. eşimin ailesinin maddi durumu aileminkinden çok farklı olmadığı halde, hayata bakışları farklı..mesela ben sadelikten hoşlanıyorum onlar şatafattan.. sizinki ise bambaşka bir durum.. tamamen farklı bir aile kültürü... uyum sağlamak için zamana ihtiyacınız var.. kaygılanmayın, hakkınızda olumsuz düşünseler bile önemli olan eşinizin ne düşündüğü çünkü.. hem siz kendinizi yetiştirmiş, sosyal bir insansınız anladığım kadarıyla..
ayrıca, evinize erzak göndermeleri de dışardan bakınca aa ne hoş dedirtebilir ama bir süre sonra hayatınızı planladıklarını hissetmenize neden olabilir.. bu tarz durumlarda ayarlama yapmak gerekebilir..
Allah mutluluğunuzu daim etsin..
başlığı görünce, herhalde her yaptıklarını başa kakan koca ve ailesi, şunu şu kadara aldık, bu kadara aldık diyen insanlar diye düşünmüştüm:)
sosyal statüleri ve hayat standartları yüksek bir aileye gelin gitmişsiniz. en başta alışana kadar elbette zorluklar çekilir. ama anlattıklarınızdan, bu durumu sizi ezmek amacıyla kullanmadıklarını çıkardım.
siz siz olmaktan asla vaz geçmeyin :) zaten kocanız statü ve standart konusunu çok dikkate almış olsaydı sizi değil, o çevreden birini seçerdi. siz samimi olun, içten davranın, kendiniz olun yeter:) ailesi için demiyorum da, genel çevresini samimi bulmuyor belki de. o yüzden sizi seçti. komplekse hiiiiiç gerek yok. o sizi seviyor, siz de onu ne mutlu size
zamanla o çevreye de alışırsınız, belki çok benimsemezsiniz, kendinizi orda emanet gibi hissedersiniz ama alışırsınız yine de. en azından zamanla yadırgamazsınız. hayatın bu yönü de varmış deyin geçin.
size ömür boyu mutluluklar dilerim canım
Başlıkda sıkıldım diye yazmışsınız..
Oysa çok mutlu görünüyorsunuz hatta bana burdaki problemlerle hafiften dalga geçer gibi bir haliniz varmış gibi geldi...
Sizin tam olarak derdiniz nedir ben anlıyamadım
sırf dalga geçmek içinmi böyle bi konu açtın
başlığa bakınca cimri görgüsüz bir aileye düştün sandım.
hayır desenki alışabilirmiyim utanıyorum sıkılıyorum nasıl davranacağımı bilemiyorum falan desen haklısın.
yak bana 200m ev aldıalr yok balayı şurda.yok hasır taktılar.
burda çeyrek altın bile görmeyen gelinler bile var kusura bakma tamam seninki dert değil bunuda söyküyorsun belki ama yazdıklarının doğruluğundan da emin değilim. sanki milleti kafalamayamı çalışıyorsun ne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?