her sefer cebinde oyunlarimizi goturen kizimin arkadasi

Gidin konuşun bunda kötü bişey yok. Ben kızım böyle bişey yapsa bilmek isterim. Belki annesine de onlar hediye etti diyodur

Ayy çok alemsiniz vallahi

Bizimde bi komşumuz vardı benden 2 yaş büyük çok oyuncağım vardı benim gelirdi bize oynamaya benim için oyuncaklar değilde bebeklerin elbiseleri önemliydi .
Çeşit çeşit elbise dikerdik annemle bu da geldikçe elbiseleri çalardı bigün hemen farkettim . Bende arkasından gidip biraz sizde oynayalım dedim su istedim o gidince bütün oyuncaklarını tişörtüme koydum eve döndüm gelip isteyince elbiseleri getir demiştim getirmişti

Canim benim kiz oyle bildigin gibi bisey degil annesi gormuyodur bile bahsettigim oyuncaklar cok minik adi ustunde cicibici nokta kadar bisey simdi calsam duru nun oyuncagi sende kalmis desem kiz yok bende diyecek biliyorum
Kıza da alıver o oyuncaklardan hediye et verirken de uygun bir dille uyar. Tamam yaptığı hoş değil ailesi cahil diyorsun o oyuncağı almıyor olabilirler kızın içi gidiyor olabilir sadece onları götürüyor sonuçta. Sizden hangilerini götürdüyse onları verme bakalım diğerleri çıkacak mı ortaya.

5 senedir burda karsi komsuyuz cocugu gozlemliyorum gercekten cok kurnaz gozu acik ve herseye bi cevabi olan biri
Mesela kizimin elinde yiyecek bisey olsun hepsini alir yer sonrada baskalariyla oynar bunu gozu gormez kizim hersefer barisir cunku dedigim gibi kendi yasiti kimse yok burda..cok kullanir yani bide bugun emin oldum aldigindan gozumun onunde ellerinde benim dun aldigim oyuncak oynuyolardi saniyeler icinde ben gidiyirum deyip hizlics cikti ve 5 dk sonra bakiyirz oyuncak yok kapisini caliyim artik dedim iyuncagimizi alabilirimiyim canim deyim dedim bu sefer salaga yatcaklar arti kimseyle yuz goz olmak istemedim serceparmagin ucu kadar minik bi oyuncak millet dicek kadin onun pesine dustu hirsizlikla sucluyo..ya sorun o minicik oyuncak degil kizimin uzulmesi..ve bunu aliskanlik edinmesi ama komsum bikincli biri degil olayi mahalle kavgasina cevirebilcek potansiyelde..
Arti kizim bahcede kendi oynarkende bakiyim diy elinden alip aaa kayboldu filan yapmis kizim kiziyo ama sessiz sakin bi tip tavrini koysada cirkeflik yapamiyor

Ya cok uzuldum kiziniza

Benim de vardi boyle bi arkadasim cunku kucukken biliyorum

Ama kiziniz bunlara ses cikarabilirse disli birisi olacak emin olun

Umarim geri alirsiniz oyuncaklari

Takipteyim konuyu :)

Ya cok uzuldum kiziniza

Benim de vardi boyle bi arkadasim cunku kucukken biliyorum

Ama kiziniz bunlara ses cikarabilirse disli birisi olacak emin olun

Umarim geri alirsiniz oyuncaklari

Takipteyim konuyu :)
Kizimi geldi suan evlerine cagirdi birazda bizim evde oynayalim diye eminim saklamistir cinku cok sinsi bi tip cin gibi bende kizimi tembihledim oyuncagim sende kalmisti verirmisin de dedim bil ve getir goriyum seni dedim sevinerek gitti bakalim nolcak

Oyuncak küçük de olsa annesi demiyor mu kizim bunlari nerden aldin diye.
Simdi dedigin gibi gidip sorulmaz da. Sorsan kucucuk oyuncagin pesine düşmüş denir.
En iyisi ya cagirmayacaksin ya gelirse yanlarinda oturup kizi izlicen.
Elinde gorunce de alican baska caresi yok.

O yaşta da korkulurmus sizden valla hakkınız yenmez ne iyi keşke böyle olabilse herkes

Çok üzücü ya sonra huy ediniyor lar
Genelde aileden gördüklerini yapıyor çocuklar.
Hiç unutmuyorum amcamın küçük kızı bize her geldiğinde tarak toka vb
Kazağının altına sokar çalardı.
Şimdi yıllar oldu görüşmüyoruz
O kız aklımds hala oyle kaldı.
Annesi de öyleydi
Komşunun iç çamaşırlarını bile telden çalmış biri...
Annem görmişte gizlice sahiplerine götürmüş.

6 yaşından sonra birşeyleri izinsiz alma hiç de hafife alınacak bişey değil.. cocuk, ilgisiz, sevgisiz büyütülüyor olabilir ya da istediği şeylerin alinmamasindan kaynaklı çalma eğilimi olabilir... Hatta bazı çocuklar karşı tarafı kıskandığı o için ona acı vermek bile istiyor bu sekilde.. ( ağlatarak) bence ailenin önünü alması gerekiyor bu konuda.... Bir malın ucuz veya pahalı olması onun değerini değiştirmiyor... Sonuçta izinsiz alınan bişey var ortada.. inşallah uygun bir dil ya da yol yordam bulup bu durumu düzeltmek için adım atarsınız...

Valla size güzel bir imtihan. Çocuklarınıza hırsızlık, yalan vs karşısında nasıl davranmaları gerektiğini öğreteceksiniz bu sayede. Onu utandirmayayim bunu üzmeyelim diye diye kendi çocuklarınızı üzmeyin.

Büyük ihtimal annesi ilgilenmiyodur oturup çocuğuyla oyunda oynamıyodur küçükte bişey olduğu için elinde görmüyodur eve girerken

Karsi komsunun kapisini calacaksin. Canim ya kizlar oyun oynuyordu da su oyuncak kayip, sizinki elinde yanlislikla buraya getirmis olabilir mi bizimki kiyameti kopariyor da diyeceksin. Benim kizim hirsiz mi derse hayir canim cocuktan hirsiz olmaz belki oynarken dalginlikla getirmistir diyeceksin.
Baktin olmuyor selami sabahi kesecek cocugunu da farkli sosyal aktivitelere katacaksin.
Benim aklima gelen bu.

Sinir bozcu evet ama cocuk soncta ne kadar kızsak boş bence annesine böyle böyle deyin düzgnce. Ki bnce o kadın da bilir yani kızının oyncagı bellidir farklı oyuncak illa görmüştr elnde anlar yani söylersenz. Bilmiyorm biri bna kızın böyle yapıyo dese karsıyı suclamk yerine önce kızımı takip ederm.

cagirmayin evinize boyle tipleri.kiziniz aglar susar unutur belliki eli uzun bu kizin yarin daha kotusu gelmesin basiniza.dikkatli olun derim ve evinize almayin bence

Git annesine de ki.. Olağanca normal bir şekilde...
'X hanım, kızınız Y geçen gün bizden şu şu şu oyuncakları ödünç olarak almıştı. Şimdi kızlar soruyor onları alabilir miyim de..' Kadın da derse 'Bizde yok öyle oyuncaklar' Sende de ki (bu arada o küçük hırsızın orda olduğundan emin ol.)
'Yok X hanım Y'nin aldığını ben gördüm izin istedi bende verdim şu şu şu gün, şimdi kızlar tutturdu o oyuncakları istiyor de.' Kız utansın. Annenin haberi varsa o da utansın. Bir daha da çocuk da olsa sokmayın eve böyle insanları.

Küçüğüb en sevdigi oyuncakları saklayın, o kızın adını verip " x aldı götürdü" deyin. O kızdan Soğutun sizin cadıyı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…