her sefer cebinde oyunlarimizi goturen kizimin arkadasi

Çocuk bu alır. Ama annesinin hem çocuğu uyarmasi lazim, hem de size geri vermesi lazim. 10 yas cok da küçük değil. Bence annesine söyleyin. Aa su oyuncak size karışmış olabilir mi acaba, elektrikli supurgeye mi cektim evde bulamadim bi turlu diye sorun

Iste bu dogru bi tesbit..kucukle zor basacikiyorum zaten cok cok zorlanmazsam cagirmiyorum ama bazen balkonda bahcede goruyor ve bize gelsin diye bagriyor kizda hemen geliyor

Iste bu dogru bi tesbit..kucukle zor basacikiyorum zaten cok cok zorlanmazsam cagirmiyorum ama bazen balkonda bahcede goruyor ve bize gelsin diye bagriyor kizda hemen geliyor
Küçük kızın her istediği oluyor burada mağdur olan büyük kız. Kız gelirse küçük kızı başka odaya alın kapıyı açın ödevleri var başka zaman oynarsınız diyip postalayın. Küçücük kız sizi yönetiyor izin vermeyin.

Annesiyle konuşmanda fayda var aynısı benim de başima çoğu kez geldi bende iyi niyetim den boşver diyodum sonrası çıldırtti beni manevi anlamda olan oyuncaklar da işin içine girince iğneleyici bi tavırla söyledim ve bi daha da başıma gelmedi kesin çözüm tavrını koy bence pasif olma

Bu konuyu okuduktan sonra komsuma gittim minik oyuncaklar vardı hatta konu aklıma geldi bu mu cicbici dedim komsuma bilmiyorum yumurtadan çıktı dedi.
Eve geldik oğlum yerde yuvarlnirken cebinden düştü şok oldum.
Burda okuyup sonra yaşayacağım aklıma gelmezdi

Oğlum hiç kimsenin biseymi almamıştı şimdiye kadar
Oğluma dedimki .....nın oyuncağını cebinde unutmuşsun hadi git kapısına annesine verdi oğlumun yuzu kizardi ama babasından korkuyorum dedi.

Korkular ak bişey yok oynarken cebine koymuşsun dedim gitti verdi
Eve gelincedr dedi ki anne ben onları çalmak istemiştim.ona çalmanın kötü bişey olduğunu anlattım ve bidaha yapmaması gerektiğini söyledim
Oğlum 5 yaşında.

Bu durum başıma gelirse nasıl davranirim diye düşünürken oğlum baskasinda cebine attı

Çocukların ahlak anlayışı gelişmemiş olabiliyor. O minik oyuncaklar, hem çok sevimli gerçekten, hem de pahalı. Kız gelmeden önce o oyuncakların hepsini saklayın bence. Yanınızda, ya da oturma odasında oynatın ve ortada yalnızca bebek gibi büyük parça oyuncaklar verin. Ki saklayamasın giderken.

Komşunuzla konuşmayın. Çünkü muhtemelen o bile görmemiştir. Çocuğuma hırsız damgası vurdun der.

Ayrıca çalan çocuk, ortada para ya da kolye gibi şeyler görürse, onu da çalar. Uyarayım bu konuda. Suçlamaktan çok, belli ki bazı duyguları pek gelişmemiş bir çocuk.

Kendi çocuklarınızın, bak çaldı ve yanına kaldı, demek bastıran kazanıyor hissine kapılmaması için, bence çağırmamaya çalışın o kızı. Küçüğün gönlü olsun diye, büyüğe eziyet etmeyin. Dominant çocuklar, sessiz çocukları eziyor.

Benim de eltimin oğlu, baskın bir çocuk, oğlum sessiz değildir ama kavgacı da değildir. Ben kızsam ikisine de kızarım, kavgalarında ikisine de eşit olurum, kendi oğlumu da uyarırım. Bir gün oynarken, oğlumun Kafasına çok sert vurdu. Kızdım. Evine gönderdim. Babası ne varmış vurmuşsa, sen benim oğluma kızamazsın dedi. Babası yapma demiyor ki, çocuk arkadaşına vuramayacağını öğrensin.

O günden sonra, Oğlum evde tek olmasına ve oyun arkadaşına ihtiyacı olmasına rağmen artık pek görüştürmüyoruz, altlı üstlü otursak da.Sayılı oynadıkları zaman, ve onda da ben takip ediyorum devamlı. Ve bu mesafe konulduğu için, bize gelse de vuramayacağını biliyor, ona göre davranıyor. Yani büyüklerin müdahalesi çocuk için çok önemli bazen.

Evde sıkılması, başka bir çocuğun baskısını hissetmesinden evla. Çünkü onlar bize küçük gelse de, çocukların akranları. Ve tavırları çok etkiliyor çocukları.

Biraz mesafe koyun çocukların arasına ve yanınızda ya da seslerini duyabileceğiniz şekilde oynatın en fazla. Gidip gelmeler azaldığında, ya da küçük oyuncaklar ortadan kalktığında, o kız kesin anlayacaktır sizin bildiğinizi.

Çünkü çalma eğlemi oldukça bilinçli bir eylem. Ve çaldığı eşyaları tek tek büyüyünce bile hatırlayacaktır.

Aynen katılıyorum size

büyük kızınızı ezdirmeyin bence kimseye ne kardeşine ne komşunun kızına.ayrıca kız napsın küçücük oyuncak diyorsunuz kaşla göz arasında cebine atıyordur.giden gitmiş artık ama bence ya bütün küçük oyuncakları kaldırın yada cağırmayın artık.çalınanlarıda geri alın kızınıza yazıktır ya.benim oyuncaklarımı çalmıştılar bende evlerine gittiğimde bir gün hepsini cebime doldurup geri aldım.çok sinir bozucu bir şey.minareyide çalan kılıfını hazırlar kız göstermiyordur annesine o kadar uyanıksa saklamıştır bir yere.

İyi de yavrum çirkefle sen baş etmekten çekiniyorsun, kızın nasıl baş etsin. Neyse senin burada ki çözümün kızının yaşamı boyunca karşılaşacağı benzer problemlerin çözümü olacak. Seni model alacak. Kız evden giderken durdurup ceplerine bak madem bulunca da azarla eve gönder.

Kapısına dayanır gibi değil de sohbet anında söyleseniz.. canım bi ikidir senin kız bize gelince ufak tefek oyuncak alıyor.. farkettim ama gururunu kırmak için söylemedim çocuğa. . Oyuncak önemli değil ama Allah korusun huy edinir diye uyarmak istiyorum. . Komşuyuz şurda, senin kızın benim kızım diye anlatsan bence kadın anlar ve evladına sahip çıkar..

Ne olursa olsun aıle cocugunun bu hareketını bılmelı
Komsunla kotu olmayı goze alarak ıyılık yapıp o kızı bu davranısından sen kurtarabılırsın

Oyun ya da şaka dıye baslayıp hastalıga doner hırsızlık

. Sevgili konu zahibi bence bu iki bayanin dedigi gibi yapin. Buyuk kizinizida yaniniza alarak gidip isteyin.Eger ki kiz hayir vermediler bende yok derse de buyuk kiziniz size arka çikar. Hem saklanacak bir durum degil bu bir hastalikta olabilir. YYa da kizi cagirin gecenlerde burdan aldigin minişleri gordum canim oonlari hadi evden git getir ben sana yenisini vereyim filan diyerek ikna edin.

Kadın çıngar çıkartır diyo..

Zor bi durum ama aldıgını bildiğinizi bilmesi lazım ve bunun için ispat sart. Son bi kez cagırın ve küçük oyuncakları ortaya koyun en son gidiyorum dediğindede kapı kilitli olsun ve cebine kuru üzüm çikolata falan koycam evde yersin diyerek seri hareketle cebine yönelin cebini kontrol edin. Koymanıza müsade etmiyosa cebini kaçırıyosa sizden zaten durum bellidir. O andan sonra zorla bakabilirsiniz. Bahsettiğiniz oyuncakları kızı olan hemen hemen her anne bilir tanır ve pahalı oldugunu tahmın eder,6 yasındaki kızım kreşten ufacık bi ip,kağıt bile getirse farkederim bi annenin o oyuncakları farketmemesi ne kadar minikte olsa imkansız bana göre

komşunuza gidin yahu bizim ufak kızın oyuncak kayıp bulamadık senin kız görmüş mü bir sorarmısın de kibarca zaten anneside anlar evde olmayan bir oyuncak evde ortaya çıkınca.

Birçok Öneri gelmiş. Bence kız onun aldını bildiğinizi bilmeli.
Ben olsam annesine demesem de kıza derim. Mesela derim kızımın oyuncaklarını bir arkadaşı cebine gizlice koyup götürse bu hırsızlık olur. Annesine babasına ve polise söylerim. Polis yakalar. Ama getirse özür dilese yanlışlıkla cebimde gitmiş dese affederim. Gibi şeyler söylesen?
Kızın Ne yapmış almış mı oyuncaklarını geri?

Herseyi birakin; 3 yasindaki kiziniz dedigim dedik ben kralimi oynamamali. Bilmesi gerek hep istediginin yapilmacagini bu hayatta. Ablasinida bu drumda hep sindiriyor. Ona aglayinca bisey basaramayacagini, ancak sozunuzu dinlediginde odullendirileceginden bahsedin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…