- 31 Ocak 2016
- 5.413
- 21.773
- 348
- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
Iste bu dogru bi tesbit..kucukle zor basacikiyorum zaten cok cok zorlanmazsam cagirmiyorum ama bazen balkonda bahcede goruyor ve bize gelsin diye bagriyor kizda hemen geliyorBenim anlamadığım 3 yaşında çocuk istedi diye o kız eve çağrılıyor büyük kız da oynamak zorunda kalıyor. Küçük kıza çok yüz vermişsiniz. Bence onu halledin o kızı da eve çağırmayın.
Küçük kızın her istediği oluyor burada mağdur olan büyük kız. Kız gelirse küçük kızı başka odaya alın kapıyı açın ödevleri var başka zaman oynarsınız diyip postalayın. Küçücük kız sizi yönetiyor izin vermeyin.Iste bu dogru bi tesbit..kucukle zor basacikiyorum zaten cok cok zorlanmazsam cagirmiyorum ama bazen balkonda bahcede goruyor ve bize gelsin diye bagriyor kizda hemen geliyor
Aynen katılıyorum sizeÇocukların ahlak anlayışı gelişmemiş olabiliyor. O minik oyuncaklar, hem çok sevimli gerçekten, hem de pahalı. Kız gelmeden önce o oyuncakların hepsini saklayın bence. Yanınızda, ya da oturma odasında oynatın ve ortada yalnızca bebek gibi büyük parça oyuncaklar verin. Ki saklayamasın giderken.
Komşunuzla konuşmayın. Çünkü muhtemelen o bile görmemiştir. Çocuğuma hırsız damgası vurdun der.
Ayrıca çalan çocuk, ortada para ya da kolye gibi şeyler görürse, onu da çalar. Uyarayım bu konuda. Suçlamaktan çok, belli ki bazı duyguları pek gelişmemiş bir çocuk.
Kendi çocuklarınızın, bak çaldı ve yanına kaldı, demek bastıran kazanıyor hissine kapılmaması için, bence çağırmamaya çalışın o kızı. Küçüğün gönlü olsun diye, büyüğe eziyet etmeyin. Dominant çocuklar, sessiz çocukları eziyor.
Benim de eltimin oğlu, baskın bir çocuk, oğlum sessiz değildir ama kavgacı da değildir. Ben kızsam ikisine de kızarım, kavgalarında ikisine de eşit olurum, kendi oğlumu da uyarırım. Bir gün oynarken, oğlumun Kafasına çok sert vurdu. Kızdım. Evine gönderdim. Babası ne varmış vurmuşsa, sen benim oğluma kızamazsın dedi. Babası yapma demiyor ki, çocuk arkadaşına vuramayacağını öğrensin.
O günden sonra, Oğlum evde tek olmasına ve oyun arkadaşına ihtiyacı olmasına rağmen artık pek görüştürmüyoruz, altlı üstlü otursak da.Sayılı oynadıkları zaman, ve onda da ben takip ediyorum devamlı. Ve bu mesafe konulduğu için, bize gelse de vuramayacağını biliyor, ona göre davranıyor. Yani büyüklerin müdahalesi çocuk için çok önemli bazen.
Evde sıkılması, başka bir çocuğun baskısını hissetmesinden evla. Çünkü onlar bize küçük gelse de, çocukların akranları. Ve tavırları çok etkiliyor çocukları.
Biraz mesafe koyun çocukların arasına ve yanınızda ya da seslerini duyabileceğiniz şekilde oynatın en fazla. Gidip gelmeler azaldığında, ya da küçük oyuncaklar ortadan kalktığında, o kız kesin anlayacaktır sizin bildiğinizi.
Çünkü çalma eğlemi oldukça bilinçli bir eylem. Ve çaldığı eşyaları tek tek büyüyünce bile hatırlayacaktır.
5 senedir burda karsi komsuyuz cocugu gozlemliyorum gercekten cok kurnaz gozu acik ve herseye bi cevabi olan biri
Mesela kizimin elinde yiyecek bisey olsun hepsini alir yer sonrada baskalariyla oynar bunu gozu gormez kizim hersefer barisir cunku dedigim gibi kendi yasiti kimse yok burda..cok kullanir yani bide bugun emin oldum aldigindan gozumun onunde ellerinde benim dun aldigim oyuncak oynuyolardi saniyeler icinde ben gidiyirum deyip hizlics cikti ve 5 dk sonra bakiyirz oyuncak yok kapisini caliyim artik dedim iyuncagimizi alabilirimiyim canim deyim dedim bu sefer salaga yatcaklar arti kimseyle yuz goz olmak istemedim serceparmagin ucu kadar minik bi oyuncak millet dicek kadin onun pesine dustu hirsizlikla sucluyo..ya sorun o minicik oyuncak degil kizimin uzulmesi..ve bunu aliskanlik edinmesi ama komsum bikincli biri degil olayi mahalle kavgasina cevirebilcek potansiyelde..
Arti kizim bahcede kendi oynarkende bakiyim diy elinden alip aaa kayboldu filan yapmis kizim kiziyo ama sessiz sakin bi tip tavrini koysada cirkeflik yapamiyor
Çalın karşı komşunuzun kapısını, küçük tutturdu oyuncağım diye oynamak için sizinkine vermiştim kusura bakmayın, bilemedim bu kadar tutturacağım deyip alın geri...
Bir dahakine de çocuk giderken çocuğa bir bakın, oyuncak götürmesin. Yaşı küçük değil o yaşta çocuk almaması gerektiğini bilmeli.
Anneye de hayret doğrusu çocuk başka yerden oyuncak getiriyor bir değil iki değil bir şey söylemiyor mu...
. Sevgili konu zahibi bence bu iki bayanin dedigi gibi yapin. Buyuk kizinizida yaniniza alarak gidip isteyin.Eger ki kiz hayir vermediler bende yok derse de buyuk kiziniz size arka çikar. Hem saklanacak bir durum degil bu bir hastalikta olabilir. YYa da kizi cagirin gecenlerde burdan aldigin minişleri gordum canim oonlari hadi evden git getir ben sana yenisini vereyim filan diyerek ikna edin.Kızımın oyuncağı burada kalmış diyerek geri alabilirsiniz. Ya da kızım oynaması için kızınıza oyuncağını ödünç vermiş şimdi de onsuz duramıyor gibi..
Daha sonra komşunuz iyi niyetinizi anlamış olacak. Gerçeği ona söylersiniz. Kadının da eminim haberi olsa buna bir özüm arayacak. Bunun yanlış bir davranış olduğunu kızına anlatıcak.
Daha sonra eğer kızınız onunla oynamak istemiyorsa bunu kızınız halletmeli. Demeli ki, ben oyun oynamak istemiyorum. Bu kadar
Kadın çıngar çıkartır diyo... Sevgili konu zahibi bence bu iki bayanin dedigi gibi yapin. Buyuk kizinizida yaniniza alarak gidip isteyin.Eger ki kiz hayir vermediler bende yok derse de buyuk kiziniz size arka çikar. Hem saklanacak bir durum degil bu bir hastalikta olabilir. YYa da kizi cagirin gecenlerde burdan aldigin minişleri gordum canim oonlari hadi evden git getir ben sana yenisini vereyim filan diyerek ikna edin.
. Ondan korkan onun gibi olsunKadın çıngar çıkartır diyo..
Yaa biraz once yine oldu oyle zor tuhaf bi durum ki
Benim iki kizim var biri 8 biri 3 yasinda
Hic oyun arkadaslari yok cevremizde mahalle hep yasli
Bizim binadan buyuk kizimin dengi 9 yasinda bi kiz var acayip disa donuk cok hareketli cok kurnaz ve gozu cok acik bi cocuk yani buyumuste kuculmus cinsten
Benim buyuk kizim baska arkadasi olmadigi icin bazen oynar onla ama hic sevmez eve cagirmak istemez cunku kiz baskin bi karakter ben dedigini yaptiriyo bizimkide sessiz..sonuc olarak anlasamiyolar
E benimde bu durumda cagirmamam lazim amaaaa birde 10 cocuga bedel olan kucuk kizim var 3 yasinda ama bi konusmasi bi hareketlerivar dersin bu 13 yasinda ordu yoneten tipten ayiptir soylemesi biraz arsiz ve cirkef buyugun aksine..
Bu kucuk kizim evde cok bunalip aglama krizine girip beni cok darlayinca illa o kizin gelmesi icin cildirinca cagriyorum bizde oynuyolar buyuk kizimin pek gonlu olmasada ses etmiyo kardesine hic kiyamaz o aglamasin diye uyumlu davraniyodu ta kii gecen ay kizimin kucuk minis oyuncaklari vardi kiz birden apar topar gidiyorum dedi bende tamam dedim bi baktik minis denen kucuk oyuncak gitmis buyuk kizim o aldi iste sakladi biliyorum dedi sakinlestiremedim ama konustum ve belki evdedir dusmustur diye avutup gunlerce aradik tabi yok buhar oldu uctu derken 2 kez daha aynisi oldu
Kiz geliyo oyniyolar tum oyuncaklar ortada o gidiyo oyuncak kayip..derken bi dahacagirmicam dedim hani insan suclayamiyoda annesi demez mi hem evine cagriyolar hem hirsizlikla sucluyilar kucucuk cocogu diye
Hemde karsi komsum..hani yapamadim en guzeli bi daha cagirmam soz dedim tabi buyuk kizim her giden ouuncagina gozyasi doktu dikkat ettim ama bi anda kaybetti diyo
Derken bizim kucuk balkonda yine agliyodu illa o gelsin diye kizda duydu geldi oynayabilirmiyiz diye tamam dedim dikkatte ettim daha dun aldigim oyuncak ellerindeydi ve kiz saatim doldu gidiyorum dedi gitti vee bingo yeni aldigim oyuncakta yok artikcok sinirlendim napiyim simdi ben
Suan iki kizimda agliyo hemde deli gibi..biri oyuncsgim gitti o aldi niye cagirdin diye digeri ise o niye gitti diye yikiyo heryeri.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?