her şerde bir hayır vardır diyorum. inanıyorum. ama içim içime sığmıyor.

Hayatta Başımıza gelen her musibet illa bir ceza değildirki . Hepimiz türlü türlü sıkıntılarla sınanıyoruz ve sınanacağız . Allah beterinden korusun . Sonu güzel olsun. O işin sonu hayırlı değildir yada daha iyisi olacaktır .
Elbette öyle. Ama insan kendini de sorgulama gereği duyuyor. Derler ya Allah kuluna bu dunyada da yaptığının cezasını verir bazen de kul neden başına geldiğini düşünmez. Ben haramdan korkarım. Ama beşer şaşar ya. Bir yanlışmı yaptım diye durup düşünürüm. İnsan herseyi dusunuyor. Bakıp bakıp bulamazsak birşey sınav diyoruz. İnşallah buda sınavdır. Biliyorumki nekadar büyük sınavdan isyan etmeden geçersen Rabbim mükafatını eksik etmez.

Çok ani bir şok oldu zamanı suregelisi çok şok etkisi yaptı. Uzay boşluğunda gibiyiz. Sorunluluklarımız çocuğumuz var. Diyelimki odeyemedik ne olacak diye düşünüp duruyoruz. Eşim odeyecez halledicem diyor. Bende sana güveniyorum diyorum. Ama kendi basima kalınca nasıl nasıl diye yiyip bitiriyorum kendimi. Gerekirse bende çalışayım diyorum. Çocuğu kime birakicaz. Anneme bırakalım desem yaşlı. Evimiz uzak. Olmadı taşınırız. Eee oda zaman istiyor yine para istiyor. Bie çözüm buluyorum ama önünde hep duvarlar var. 50 tane senaryo var kafamda hep bir yerde tıkanıyor. Kış malum. Faturası vs derken boğulup kalıyorum. Daha 2 gün oldu ogreneli ama acil bir cozum yolu bulamazsak yada çöZüm bize gelemzse ne olacak. Kötüsünü düşünemiyorum. Hayatımda ilk defa böyle birşey yaşıyorum. Eşim ilk defa bir işten çıkarılıyor oda şaşkın gururu kırılmış. Onun sağlığı için de korkuyorum. Yine midesi ağrıyor. Ona belli etmemeye çalışıyorum. Ama oda bana belli etmemeye çalışıyor. Öyle bir durum yani

şimdi kriz kapıda ya iş verenlere de bahane oldu işte
tez zamanda rahata çıkarsınız inşallah
İnşallah. Ama düşünsenize biz bir hafta önce kredi için bu iş yerinden dünyanın evrağını talep ettik. Krediyi evi alana kadar hiç bir sorun yok. Hatta hepsi çok iyi. Evi alıyoruz. Pat çıkardılar işten. O zaman cikarsaydi bu durumda olmayacaktık. Elimizde toplu para olacaktı

Bende kredi cekip ev alalim demistim esime asla kabul etmedi özel şirkette calisiyorum isten cikarilirsam zor olur dedi bende zorlamadım hayatta hersey olabilir..hayirlisini istemek gerek.bu arada üzüntüden mide kanaması tekrarlar Allah korusun.

Allah yardımcınız olsun çok zor hem garanti verip hem işten çıkarmak ne oluyor nebiçim iş

Allah yardımcınız olsun canım inşallah en kisa zamanda girer bir işe.malesef ekonomik durum berbat ve bu kriz zamanında kim bilir kimler işten çıktı Allah sonumuzu hayır etsin

Elbette öyle. Ama insan kendini de sorgulama gereği duyuyor. Derler ya Allah kuluna bu dunyada da yaptığının cezasını verir bazen de kul neden başına geldiğini düşünmez. Ben haramdan korkarım. Ama beşer şaşar ya. Bir yanlışmı yaptım diye durup düşünürüm. İnsan herseyi dusunuyor. Bakıp bakıp bulamazsak birşey sınav diyoruz. İnşallah buda sınavdır. Biliyorumki nekadar büyük sınavdan isyan etmeden geçersen Rabbim mükafatını eksik etmez.

Çok ani bir şok oldu zamanı suregelisi çok şok etkisi yaptı. Uzay boşluğunda gibiyiz. Sorunluluklarımız çocuğumuz var. Diyelimki odeyemedik ne olacak diye düşünüp duruyoruz. Eşim odeyecez halledicem diyor. Bende sana güveniyorum diyorum. Ama kendi basima kalınca nasıl nasıl diye yiyip bitiriyorum kendimi. Gerekirse bende çalışayım diyorum. Çocuğu kime birakicaz. Anneme bırakalım desem yaşlı. Evimiz uzak. Olmadı taşınırız. Eee oda zaman istiyor yine para istiyor. Bie çözüm buluyorum ama önünde hep duvarlar var. 50 tane senaryo var kafamda hep bir yerde tıkanıyor. Kış malum. Faturası vs derken boğulup kalıyorum. Daha 2 gün oldu ogreneli ama acil bir cozum yolu bulamazsak yada çöZüm bize gelemzse ne olacak. Kötüsünü düşünemiyorum. Hayatımda ilk defa böyle birşey yaşıyorum. Eşim ilk defa bir işten çıkarılıyor oda şaşkın gururu kırılmış. Onun sağlığı için de korkuyorum. Yine midesi ağrıyor. Ona belli etmemeye çalışıyorum. Ama oda bana belli etmemeye çalışıyor. Öyle bir durum yani
Elbetteki hiç bir şey olmamış gibi davranmanız mümkün değil . Neticede insanız . Allah sizi daha çok huzurunda görmek istiyordur belki . Daha çok sesinizi duymak istiyordur . İnsan olupta Günahsız Hatasız kul yoktur ki . Yaşadığımız Sıkıntılar da bunlara kefarettir . Üzüntünüz taze . Ama geçecektir . Ne mutlu size ki , böyle bir durumda birbirinize destek olan gerçek bir aile kurabilmişsiniz . Dua etmek için çok güzel bir saat . Normalde bu saatte ayakta olmam ama bugun uykum kaçtı . Bende sizin için dua edicem . Allah yardımcınız olucak inşallah

Allah yardımcınız olsun.
Dilerim daha iyi imkanlarla bir iş bulur eşiniz
Biliyorum üzülmemek elde değil ama yıpratmayın kendinizi bu denli,hastalanırsınız.
Vardır bundada bir hayır hem daha hiçbirşey bitmedi,belli olmaz ki bu işler,bakarsınız daha iyi bir işi olur,iyi düşünün ,iyiyi çağırın siz,herşey düzelir.
Hakkınizda hayırlısı olsun.

allah kolaylik versin. iste ozel sektorde calisunca bu kadar mevla kredi cekmemek gerekiyor ne olacagi belli olmuyo

Eee iyi de kaç kişi devlette çalışıyor

O zaman özelde çalışanlar asla ev almayi akıllarından bile getirmesinler

arabayi da para biriktirip alacaklar aylık 1.000 atsalar kenara 30 ay sonra anca alacaklar

Ben yaptıklarının yanlış olduğunu düşünmüyorum kaldı kii aylık odemesi 1300 gayet normal

Canım Rabbim yardımcınız olsun her insanın kendine göre sıkıntısı var biliyoruz ki burası imtihan dünyası sabret dua et Rabbim helal bi kapı acsin önünüze bugün cuma bugün yüzü suyu hürmetine Rabbim ferahlık düşürsün yüreğinize

Şaşırdım, baska bı sorun oldu zannettım evle ılgılı.
Insallah hersey bır an once duzelır daha guzel bır ısı olur. İşten neden cıkartılmıs yazdıysanda yorumlarda okumadım henuz

Allah yardimciniz olsun.
Insallah cok daha guzel bir ise girer esiniz bu vesileyle.

İşe dönüş davası açsın. İşten çıkarıldığı ama maaş alamadığı aylar artı tazminat parası alır. İşten çıkarılan türlü entrikalar iftiralarla hakimlerin gözünü boyamaya çalışan kocaaa ülker firmasına rağmen arkadaşım kırkbin civarında tazminat artı çalışamadığı ayların maaşını aldı bir güzel afiyetle yedi. Asla ipin ucunu bırakmayın. İşten çıkarma davalarında devlet işçiden yana.

Elbetteki hiç bir şey olmamış gibi davranmanız mümkün değil . Neticede insanız . Allah sizi daha çok huzurunda görmek istiyordur belki . Daha çok sesinizi duymak istiyordur . İnsan olupta Günahsız Hatasız kul yoktur ki . Yaşadığımız Sıkıntılar da bunlara kefarettir . Üzüntünüz taze . Ama geçecektir . Ne mutlu size ki , böyle bir durumda birbirinize destek olan gerçek bir aile kurabilmişsiniz . Dua etmek için çok güzel bir saat . Normalde bu saatte ayakta olmam ama bugun uykum kaçtı . Bende sizin için dua edicem . Allah yardımcınız olucak inşallah
Allah razı olsun

Allah yardımcınız olsun.
Dilerim daha iyi imkanlarla bir iş bulur eşiniz
Biliyorum üzülmemek elde değil ama yıpratmayın kendinizi bu denli,hastalanırsınız.
Vardır bundada bir hayır hem daha hiçbirşey bitmedi,belli olmaz ki bu işler,bakarsınız daha iyi bir işi olur,iyi düşünün ,iyiyi çağırın siz,herşey düzelir.
Hakkınizda hayırlısı olsun.
Çok tesekur ederim. Öyle yapmaya çalışıyorum. Ama sanırım yeni olduğu ve ilk5olduğu için allah tekrarından korusun. Vir garibim tam iyi hissediyorum. Heh5nolucak şimdi diye dalıp gidiyorum. Topluyorum kendimi yine yine.

Çok tesekur ederim. Öyle yapmaya çalışıyorum. Ama sanırım yeni olduğu ve ilk5olduğu için allah tekrarından korusun. Vir garibim tam iyi hissediyorum. Heh5nolucak şimdi diye dalıp gidiyorum. Topluyorum kendimi yine yine.
Sağlığınız yerinde çok şükür. Evde alınır,eşyada,arabada ama sağlık alınmıyor,en kötü senaryo olsa bile siz iyi olun,saglığınizdan olmayın,gerisi inanın hallolur ki eminim herşey düzelecek.

Eee iyi de kaç kişi devlette çalışıyor

O zaman özelde çalışanlar asla ev almayi akıllarından bile getirmesinler

arabayi da para biriktirip alacaklar aylık 1.000 atsalar kenara 30 ay sonra anca alacaklar

Ben yaptıklarının yanlış olduğunu düşünmüyorum kaldı kii aylık odemesi 1300 gayet normal
bakin benim esim de ozelde calisiyor buyuk konusmayayim ama bu kadar riske girmem. genelde odemleri 10 yil oluyor ne olacagi belli olmuyor. biraz birikim yapip oyle ev almak lazim. yada siz odemeyediginizde yardim edecek birileri olacak.

Allah yardımcınız olsun,dilerim bir an önce güzel bir fırsat çıkar karşınıza

Eşimi bu iş yeri ile çalışan firma istedi oraya. Iyi bir eleman hem size de çok faydalı olur dediler. Adamlar da memnundu. 4 ay boyunca eşim sistemi kurdu orda. A dan z ye. Bütün fikirleri aldılar. Sistemi kurdular bu sektöre yeni geçiyor firma çünkü. Ve şimdi performansı yetersiz diyorlar. Mahkeme açsa kazanır çünkü tutanak vs olamadan performans diyip cikaramazlar. Mahkeme içinde bakacaz artık ama o iş için yine boş zaman ve para gerek. Yani öyle bir durum ki sıkıştık kaldık. Sanki kredi cekmemizi beklediler özellikle. Eşimi öneren firma bile sinirli duruma. Ne demek performans nasıl böyle birşey derler sana diye
esini resmen kullanmislar ben onu anladim. aileleriniz yardim etmezmi verin su firmayi mahkemeye butun hakkiniz alin.

Işte verilen sözler konuşmalar itti bizi buna. Biz 9 yıldır bu yüzden krediye girmedik. Ama öyle bir durum vardıki kediyi kısa tutmak istedik. En azından iki firma arasındaki anlaşma süresi bitene kadar bitsin kredi dedim. Eşimden alınan fikirler4 övgüler. Birde eşim hem maaşı hem övgüler ile 4 elle sarıldı. Hep diyordum iyiki sözleşmede mesaiye kalmama şartı varmış olmasaymış hiç eve gelmeyecektin herhalde diye.
her seyde bir hayir vardir uzulmeyin artik. belki bazi arkadaslarin dedigi gibi onunuze daha hayirli kapilar cikacak.

Back
X