her şerde bir hayır vardır diyorum. inanıyorum. ama içim içime sığmıyor.

Rabbim çok büyük ila ki hayırlı kapıları açar bazen öyle zamanlar da siniyor ki , her yol kapalı gibi geliyor bir bakıyorsun umutsuzluk içinde bir el uzanıyor sana sende nasil olduguna şaşiriyorsun .Allah zor durumda olan herkese hayırlı kapılar açsın Allah yar ve yardicin olsun.

Keske faizle bu yola cıkmasaydınız. Allah herkese bir ev nasip etsin tabiki ama bu olacaksa haramla olmamalı. Peygamberimiz faiz yiyen Allaha ve Rasulune savas açmış gibidir diyor. Bnce tövbe edin ve Allahtan yardım isteyin. rızkı veren Allah'tır.

Canim oncelikle sakinligini ve durusunu bozma..Gercekten her şerde vardir bir hayir..Belki cok daha iyi bir is imkani cikacak karsiniza..
Esinin yaninda nasil olacak, simdi napacaz, ev almistik o kadar gibi ifadeler sakin kullanma..Cok rahat gorun. gorun ki esin daha cok uzulip umitsizlige kapilmasin.senden guc alsin.senin boyle durdugunu gordukce hic olmazsa daha cok uzulmez birseyler yapmak icin daha cok mucadele eder akli sende kalmadan..
Allah bir kapiyi kapatinca digerini acarmis.Ins.hayirli haberleri tez zamanda alip burda da paylasirsin canim..
Dedigim gibi ona sen guc ver, bu gibi durumlarda insan yaninda guc alabilecegi insanlari ariyor cunku..

Amin inşallah canım.
Nasıl sevindim anlatamam sana.Dilerim huzurlu,bol kazançlı günler geçirirsin işyerinde. Kuzucuğunda okulunda mutlu ,huzurlu olur.
Eşinde en kısa zamanda iş bulur gönlüne göre inşallah.
Okul konusunda üzülme lütfen,bak ben halihazırda çalışmıyorum ama benim kızımda tam gün gidiyor okula ve inanki evde olduğundan kat ve kat iyi vakit geçiriyor,arkadaşları var sosyalleşiyor,öte yandanda eğitim alıyor. Zaten sevinmiş okul işine,Rabbim iyilerle karşılaştırsin kuzunuda. İnşallah herşey güzel olacak.
Amin çok Teşekkür ederim tüm iyi dilekleriniz için Rabbim sizin de işlerinizi hep rast getirsin inşallah.

Cok iyi insanlarsiniz siz de esiniz de. Hirs ve para icin insanlari ekmediginden etmeyen iyi insanin ugradigi haksizlik ilk degil ve son da olmayacak. Allahim daha iyi islerle kiymet bilen insanlarla karsilastirsin sizleri. Boyle nankor insanlarin oldugu is elbet biyerde patlardi zaten
Doğru söylüyorsunuz. Eşim daha önce de idareci oldu. Ama hiç haksız yere birini işten çıkarmadı. Aksine üstleri istediyse bile engel oldu. Bu insan çalışıyor çıkarılmaması gerek diyerek. Rabbim iyi niyetinin mükafatını verir inşallah. Hani her şerde bir hayır vardır denir ya. Belki de diyorum bu sayede bende çalışıp primlerimi doldururum emeklilik içinm. Şimdiye kadar hiç iş bulamamış deli gibi çalışmak istiyordum. Birden bu iş çıktı karşıma. Ve patronlarım çok kibar iyi insanlar. Umarım bende yüzlerini kara cikartmam becerebilirim bu işi.

Dediğiniz gibi eğer burda uzun süre çalışmış bir yere gelmiş olsa belki suçsuz günahsız insanları işten çıkarması istenecekti. Eşimi tanıyorum. Bunu kaldıramazdı psikolojisi

Amin inşallah..
Güzel haberinize çok sevindim, inşallah dahası da gelecektir. Eşinizin de fazla işsiz kalacağını sanmam.

“Bir yandan korkun bir yandan umudun varsa iki kanatlı olursun; tek kanatla uçulmaz zaten." Hz. Mevlana
Ne güzel çocuğunuz da olumlu karşılamış :) Üstelik dediğiniz gibi çok çalışan anne var ki keyfi de değil zaten sizin durumunuz.
Çok teşekkü ederim. Bir söz vardı kim söyledi bilmiyorum. Hayat biz planlar kurarken başımıza gelenlerdir.

Böyle bi sözdü sanırım.

Ev aldık hayali ile yola çıkıp işsiz kalan eşim. Ben nasıl çalışırım imkansız derken iş bulan ben. Hayatta hiç birşey garanti değil. Biliyordum ama başıma gelince daha iyi anladım bunu.
Çok teşekkür ederim destekleriniz için. Sizle konuşunca çünkü çıktım matem kabuğumdan.

Belki diyeceklerim sizi uzebilir ama her zaman iyi yorum yapamayız. Herkes demiş ya sizin şer bildiklerinizde bir hayır vardır diye ama herkes unutur ki devamında her Hayır bildiklerinizde de bir şer vardır ayetini.
Kredi sizin Hayır bildiginiz ama aslında şer olan bir şeydi.
Üzgünüm. Bir kere bulasmissiniz yapacak bir şey yok. İkiniz çalışır ödersiniz insallah.
Tabi çok iyi yapmışsınız olumsuz yorum hakkını kullanarak. Çünkü karşınızda umutları yerlebir olan hayatta ailesinin geleceğini kaçan yerinden yakalamak için ,ayağa kalkıp tutunmak için motive olmaya ihtiyacı olan biri var.

Okuyunca içim cız etti. Insan ne hayaller kuruyor , çalışıyor ama bazen hak etmediği durumlarla karşılaşıyor .
Hayat garip. Bazen hayatta inişler çıkışlar oluyor. Cok Çok zor tabi yaşamayan anlamaz .
Dilerim en yakın zamanda güzel bi iş bulur eşiniz. Bu zor günler hemen geçer umarım.

Canim oncelikle sakinligini ve durusunu bozma..Gercekten her şerde vardir bir hayir..Belki cok daha iyi bir is imkani cikacak karsiniza..
Esinin yaninda nasil olacak, simdi napacaz, ev almistik o kadar gibi ifadeler sakin kullanma..Cok rahat gorun. gorun ki esin daha cok uzulip umitsizlige kapilmasin.senden guc alsin.senin boyle durdugunu gordukce hic olmazsa daha cok uzulmez birseyler yapmak icin daha cok mucadele eder akli sende kalmadan..
Allah bir kapiyi kapatinca digerini acarmis.Ins.hayirli haberleri tez zamanda alip burda da paylasirsin canim..
Dedigim gibi ona sen guc ver, bu gibi durumlarda insan yaninda guc alabilecegi insanlari ariyor cunku..
En cok ta bu işe girmem bu yüzden iyi oldu zaten. Evde oturup o nasıl olacak bu nasıl olcak diye düşünüp ağlayıp şiş gözlerle eşime kapıyı gülerek açıyordum pekde yemiyordu tabi. Elimden de birşey gelmiyordu açıkçası. Bugün iş de yeni olduğum için birşeyler öğrenme çabasına düştüm. Içim umutla doldu. Çok teşekkür ederim. Güzel dilekleriniz yorumlar beni gerçekten motive ediyor.

Okuyunca içim cız etti. Insan ne hayaller kuruyor , çalışıyor ama bazen hak etmediği durumlarla karşılaşıyor .
Hayat garip. Bazen hayatta inişler çıkışlar oluyor. Cok Çok zor tabi yaşamayan anlamaz .
Dilerim en yakın zamanda güzel bi iş bulur eşiniz. Bu zor günler hemen geçer umarım.
Amin inşallah Rabbim zorda olan derdi olan herkse yardım etsin. Oncesinde planlarımıa göre rahat rahat alacaktık evimizi hiç ödememiz yokmuş gibi. Şimdi eğer olursa gerçekten büyük çaba harcanmış olacak. Hal böyle olunca birde manevi olarak ailemiz daha sıkı sıkıya tutunur. Neler atlattık ya deriz. Tabi kader den öte yol yok. Ne gelirse Rabbimden. Üzülüyorum yer yer umutsuz oluyorum. Ama biliyorum eminim Rabbimin bir bildiği bir düşüncesi var bizim için. Ne gelirse Rabbimden. Umutsuzluk içinde olsam bile böyle düşündüğüm için de Rabbime şükürler olsun yine diyorum.

Rabbim çok büyük ila ki hayırlı kapıları açar bazen öyle zamanlar da siniyor ki , her yol kapalı gibi geliyor bir bakıyorsun umutsuzluk içinde bir el uzanıyor sana sende nasil olduguna şaşiriyorsun .Allah zor durumda olan herkese hayırlı kapılar açsın Allah yar ve yardicin olsun.
Çok teşekkür ederim. Rabbim cumlemizin yardımcısı olsun. Kimden ne istersek isteyelim Rabbim istemezse olmaz. ol derse olur.

Çok teşekkü ederim. Bir söz vardı kim söyledi bilmiyorum. Hayat biz planlar kurarken başımıza gelenlerdir.

Böyle bi sözdü sanırım.

Ev aldık hayali ile yola çıkıp işsiz kalan eşim. Ben nasıl çalışırım imkansız derken iş bulan ben. Hayatta hiç birşey garanti değil. Biliyordum ama başıma gelince daha iyi anladım bunu.
Çok teşekkür ederim destekleriniz için. Sizle konuşunca çünkü çıktım matem kabuğumdan.

Gerçekten mi, çok sevindim bu duyguyu yaşattığıma, yaşattığımıza :)
Tabi ki biz plan yapsak bile hayatın getirdiği başka şeyler de var, bu kaçınılmaz.. O sinir olduğum işverenler gibi...
Önden içinizi ferahlatan bir şey yaşadınız bakın iş bularak, eşiniz de bulacak, oturacak inşallah her şey zamanla.
İnanç, umut önemli gerçekten...

İçimden neler neler geçti de...
Yazsam konuyu saptırmış olurum.

Allah hayırlı kapılar açsın.
Sizin gibi olanlara da, çaresi tükenenlere de...

Gerçekten mi, çok sevindim bu duyguyu yaşattığıma, yaşattığımıza :)
Tabi ki biz plan yapsak bile hayatın getirdiği başka şeyler de var, bu kaçınılmaz.. O sinir olduğum işverenler gibi...
Önden içinizi ferahlatan bir şey yaşadınız bakın iş bularak, eşiniz de bulacak, oturacak inşallah her şey zamanla.
İnanç, umut önemli gerçekten...
Ve bugün bir iyi haber daha aldık. Ev için kiracı bulduk. Rabbim cumlemizin yardımcısı olsun.iş de bana iyi geldi gerçekten. Patronlarım da şeker gibi insanlar.

Ve bugün bir iyi haber daha aldık. Ev için kiracı bulduk. Rabbim cumlemizin yardımcısı olsun.iş de bana iyi geldi gerçekten. Patronlarım da şeker gibi insanlar.

Ooo çok iyi, gerçekten çok sevindim :) :KK36:
Eşiniz nasıl, daha iyi mi?

9 yıl olacak neredeyse evleneli. Cok zor evlendik. Maddi manevi zorluklar yaşayarak. 2. Haftasına eşim mide kanaması geçirdi 1 ay hastanede yattı ameliyat oldu ölümden döndü. Kavgalar ettik. Herşey üst üste geldi evi terkettim. Üzerine titrediğim hayalleriyle uyuduğum yuvam dağılıyordu. Cocuğummuz oldu rabbim bağışlasın bize inşallah. Hiç öyle paraya pula boğulmadık ama umrumda da değil para pul. Ama kimseye muhtaç olmadık. Az kazandı diye laf etmedim helal para kazanıyor diye gurur duydum hep eşimle.

Şimdi iş değiştirdi. Yani müşterisi firma değiştirince eşimi yeni firmaya önerdi. Onlarda çok iyi bir paraya eşimi işe aldı. Toplantılarda iki firma arasında eşimin asla işten cikarılmayacaği garantisi veriliyordu. Ama eşim gevsemedi hiç. Var gücü ile çalıştı. Mesai ye kalmamak üzere anlaşmasına rağmen sabahladı hafta sonu çalıştı. Yeni firma adapte olsun diye paraladı kendini. Yeni işyeri övgüler falan. Derken dedik bir krediye girelim. Çıkış parasını da peşinat verdik yatırımlık küçük bir ev aldık. Ödeme planımızı yaptık. Eşyalar aldık. O evi Eşyalı kiraya verecektik kışın memurların bol olduğu bir yer yazın sa biz kullanacaktık.

En son eşime perşembe günü yine övgüler övgüler iş yerinde müdür den. Nasıl mutlu anlatıken tutunabildiği çocuğuna bana vir gelecek hazırlayacağı için. Cuma akşamı çıktık yola eşyaları götürdük eşim geri döndü. Ven heyecanla evimin eksiklerini hallediyorum. Arıyorum şunu şöyle bunu böyle yaptım resimler atıyorum.eşim bir soğuk davranıyor anlam veremiyorum. Salı akşamı eşimle konuşuyorum. Sana dedi kötü bir haber vericem. Birine birşey oldu sandım. İşten çıkarıldım dedi.
Dünya başıma yıkıldı. Ben o durumdayım onun o çabasına rağmen yaşadığı psikoloji yi düşünüyorum. O ev zindan oldu bana gelene kadar. Aynı sokakta akrabam var. Gittim onun evinde durdum. Eve girdikçe ağlıyorum. İsyan etmiyorum. Rabbim hayırlı bir kapı aç diyorum. Eşim işten çıkarılacak çok insanı kurtarmıştır bugüne kadar. Eski isyerine x sorumlu çıkarılıp seni yerine getiricez dediği zaman karşı çıkmış biri. Az çok bende iş hayatını biliyorum. Bu yüzden eşimle hep gurur duydum. Hırs için kimseyi ekmeğinden etmez. Peki bu insanlar neden bunu yaptı bize bile bile. Kredi cektiğimizi bile bile. Krediyi çeker çekmez. Inanıyorum ama dua edin sizlerde ne olur. Bir hayırlı kapı açılsın önümüzde. Derdi daha büyük olan insanlar da var bu dünyada biliyorum rabbim onlarada yardım etsin. Ama öyle bir hevesimiz kursağımızda kaldıki el kol bağlı. Bir yerden haber bekliyoruz. Ama belirsiz. Durup durup ne olacak şimdi diye bağarmak istiyorum. Deliricem. Ağzım da yaralar çıkmaya başladı m eşimin yanında güçlü duruyorum o yokken ağlayabiliyorum. Kimseye anlatamıyorum. Içimde patlayacağım artık

cok uzuldum, Allah yardimciniz olsun. Sanirim siz is bulmussunuz, hayirli olsun oncelikle. Benzer bir olayi ben yasadim. Evlendikten 9 ay sonra esimle daha onceden belli bir pesinat odedigi ev icin kredi cekecegimiz donemde esim 8 kusur yildir gece gunduz emek verdigi isyerinden cikartildi. Neyse ki ben calisiyordum ve kenarda en kotu durumlar icin bir miktar birikmisimiz vardi. Ama esimin psikolojisinin telafisi yoktu. Subat'ta isten cikartildi ve Agustos'ta ise basladi. O sirada esim 10 kilo verdi, hep mutsuzdu elimden geldigince destek olmaya calisiyordum psikolojik olarak ama cok fazla alinganlik yapmaya baslamisti. Uzulerek itiraf ediyorum ki benim de sabrimin tastigi donemler oldu ve ilgilenmeyi biraktim, ara verdim. Sonrasinda o kadar iyi bir firmada harika imkanlarla ise basladi ki, simdi iyi ki isten cikartilmis diyoruz. Cani gonulden diliyorum ki insallah en kisa surede esiniz de kiymetini bilen cok guzel bir isyeri bulur ve evinizde hep huzur olur. Sevgiler.

cok uzuldum, Allah yardimciniz olsun. Sanirim siz is bulmussunuz, hayirli olsun oncelikle. Benzer bir olayi ben yasadim. Evlendikten 9 ay sonra esimle daha onceden belli bir pesinat odedigi ev icin kredi cekecegimiz donemde esim 8 kusur yildir gece gunduz emek verdigi isyerinden cikartildi. Neyse ki ben calisiyordum ve kenarda en kotu durumlar icin bir miktar birikmisimiz vardi. Ama esimin psikolojisinin telafisi yoktu. Subat'ta isten cikartildi ve Agustos'ta ise basladi. O sirada esim 10 kilo verdi, hep mutsuzdu elimden geldigince destek olmaya calisiyordum psikolojik olarak ama cok fazla alinganlik yapmaya baslamisti. Uzulerek itiraf ediyorum ki benim de sabrimin tastigi donemler oldu ve ilgilenmeyi biraktim, ara verdim. Sonrasinda o kadar iyi bir firmada harika imkanlarla ise basladi ki, simdi iyi ki isten cikartilmis diyoruz. Cani gonulden diliyorum ki insallah en kisa surede esiniz de kiymetini bilen cok guzel bir isyeri bulur ve evinizde hep huzur olur. Sevgiler.
Böyle hikayeler öyle umutla dolduruyor ki içimi anlatamam. Insanın tutunabilmesi için gerekn şey umutmuş gerçekten. Iyi bildiklerimiz aslında okadar da iyi değil kötü bildiklerimiz de iyi olabiliyor muş. Bir katkısı da bana bunu anlamam oldu.

Burda size ne yazdıysam çevremde de bilenler var. O çok iyi dediğim insanlar. Çalıştığımı duyunca ah vah dediler. Kötü dediklerim sen yaparsın başarısın diyerek motive ettiler.
Evim kiraya verilecek diye sevindim iyi bildiklerim ayyyy kim acaba eşyalarını mahvederler diye moralimi bozacak olumsuz yorumlara devam etti. Kötü bildiklerim. Eşya dediğin nedir. Sen kredini bitir 5 yılda. Sonra daha iyilerini alırsın diyip gözleri dola dola boynuma sarıldı.

Düşünsenize şarampole yuvarlanırken bir düzlük imkanı çıkıyor ve olumsuz kısımlarda takılı kalıp bunlarla size gelen umutlarımızı yok edenler var ki bana hiç iyi niyetli gelmiyor bu.

Böyle zaman larda bana gereken ful manevi destek. Ve dua.

Sizde büyük haksızlık yaşamışsıniz. Almışsınız ama mukafatınızım. Rabbim hem bize hemde tüm darda olanlara hayırlı kapılar açsın inşallah

Ooo çok iyi, gerçekten çok sevindim :) :KK36:
Eşiniz nasıl, daha iyi mi?
Çok şükür onunda çevresinde motive eden arkadaşları var. Şimdilik içinde yaşıyor herşeyi. Bazen agresif oluyoruz ikimizde alttan almaya çalışıyorum yok hayatım sen beni yanlış anladin falan diye. Bugün işinde son günüydü umarım bir haber gelir.

Çok şükür onunda çevresinde motive eden arkadaşları var. Şimdilik içinde yaşıyor herşeyi. Bazen agresif oluyoruz ikimizde alttan almaya çalışıyorum yok hayatım sen beni yanlış anladin falan diye. Bugün işinde son günüydü umarım bir haber gelir.

Normal tabii.. Ne güzel arkadaşları da yanında.
İnşallah gelecektir, çalışkan bir insan boşta kalmaz, başka üyelerin de dediği gibi belki daha da iyisi olur :)

9 yıl olacak neredeyse evleneli. Cok zor evlendik. Maddi manevi zorluklar yaşayarak. 2. Haftasına eşim mide kanaması geçirdi 1 ay hastanede yattı ameliyat oldu ölümden döndü. Kavgalar ettik. Herşey üst üste geldi evi terkettim. Üzerine titrediğim hayalleriyle uyuduğum yuvam dağılıyordu. Cocuğummuz oldu rabbim bağışlasın bize inşallah. Hiç öyle paraya pula boğulmadık ama umrumda da değil para pul. Ama kimseye muhtaç olmadık. Az kazandı diye laf etmedim helal para kazanıyor diye gurur duydum hep eşimle.

Şimdi iş değiştirdi. Yani müşterisi firma değiştirince eşimi yeni firmaya önerdi. Onlarda çok iyi bir paraya eşimi işe aldı. Toplantılarda iki firma arasında eşimin asla işten cikarılmayacaği garantisi veriliyordu. Ama eşim gevsemedi hiç. Var gücü ile çalıştı. Mesai ye kalmamak üzere anlaşmasına rağmen sabahladı hafta sonu çalıştı. Yeni firma adapte olsun diye paraladı kendini. Yeni işyeri övgüler falan. Derken dedik bir krediye girelim. Çıkış parasını da peşinat verdik yatırımlık küçük bir ev aldık. Ödeme planımızı yaptık. Eşyalar aldık. O evi Eşyalı kiraya verecektik kışın memurların bol olduğu bir yer yazın sa biz kullanacaktık.

En son eşime perşembe günü yine övgüler övgüler iş yerinde müdür den. Nasıl mutlu anlatıken tutunabildiği çocuğuna bana vir gelecek hazırlayacağı için. Cuma akşamı çıktık yola eşyaları götürdük eşim geri döndü. Ven heyecanla evimin eksiklerini hallediyorum. Arıyorum şunu şöyle bunu böyle yaptım resimler atıyorum.eşim bir soğuk davranıyor anlam veremiyorum. Salı akşamı eşimle konuşuyorum. Sana dedi kötü bir haber vericem. Birine birşey oldu sandım. İşten çıkarıldım dedi.
Dünya başıma yıkıldı. Ben o durumdayım onun o çabasına rağmen yaşadığı psikoloji yi düşünüyorum. O ev zindan oldu bana gelene kadar. Aynı sokakta akrabam var. Gittim onun evinde durdum. Eve girdikçe ağlıyorum. İsyan etmiyorum. Rabbim hayırlı bir kapı aç diyorum. Eşim işten çıkarılacak çok insanı kurtarmıştır bugüne kadar. Eski isyerine x sorumlu çıkarılıp seni yerine getiricez dediği zaman karşı çıkmış biri. Az çok bende iş hayatını biliyorum. Bu yüzden eşimle hep gurur duydum. Hırs için kimseyi ekmeğinden etmez. Peki bu insanlar neden bunu yaptı bize bile bile. Kredi cektiğimizi bile bile. Krediyi çeker çekmez. Inanıyorum ama dua edin sizlerde ne olur. Bir hayırlı kapı açılsın önümüzde. Derdi daha büyük olan insanlar da var bu dünyada biliyorum rabbim onlarada yardım etsin. Ama öyle bir hevesimiz kursağımızda kaldıki el kol bağlı. Bir yerden haber bekliyoruz. Ama belirsiz. Durup durup ne olacak şimdi diye bağarmak istiyorum. Deliricem. Ağzım da yaralar çıkmaya başladı m eşimin yanında güçlü duruyorum o yokken ağlayabiliyorum. Kimseye anlatamıyorum. Içimde patlayacağım artık

Çok kötü oldum..Allah hayırlı kapılar açsın.Dert verip dermansız bırakmasın.Umarım en kısa zamanda iş bulur.

Back
X