• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her şey boşmuş

Ve tüm çıkarımlar aşırı keskin , bı ay öncesi aileden nefret iyi ki kocam var, artık kocadan nefret canım ailem . Terapiye devam etmesi şart ama görmüyor
Biraz uzak dursam herkes den farklı şehirde kendi başıma yaşasam kendi hayatımı kursam kendi başıma daha rahat edicem aslında mutlu olucam belki de başka şehirde iş bulup gitmem lazım.

Karşısındakini insan olduğunu kırılıp üzükğebileceğinin farkında mı değil bilerek mi yapıyorlar bilmiyor um dillerinin ayarı yok dan dan laf sokmalar eleştiriler hava atmalar sürekli kıyas yapmalar falan onları ciddiye aldığım için ben suçlu oldum. Alıngansın diye bildiğin eleştirmeye ki maksat kendini rahatlatmak yani benle alakası yok.... Bencil yani karşı taraf üzülür falan onda insan saygı duyalım falan yok.....
Asıl bana yazık kafaya taktım kırıldım üzüldüm geceler uykusuz kaldım boşanmalara kalktım.
Beni kandırdılar.....
İşte artık iyi tarafından bak. Bundan sonra kimse sana böyle hissettiremeyecek. Seni eleştiren herkes senden daha aşağıdadır. senden kendini daha üstün hisseden sana tenezzül etmez.

Herşeyi o kadar büyütüp kafanda kuruyorsun ki. Bir gün ailen bir gün eşin bir gün eşinin ailesi. Hep sorun hep problem. Hayat böyle geçmez. Terapiyle birlikte bir psikiyatriye de gitmen gerek bence

Biraz uzak dursam herkes den farklı şehirde kendi başıma yaşasam kendi hayatımı kursam kendi başıma daha rahat edicem aslında mutlu olucam belki de başka şehirde iş bulup gitmem lazım.
Orda da takacak bişey bulursun sen.

Herşeyi o kadar büyütüp kafanda kuruyorsun ki. Bir gün ailen bir gün eşin bir gün eşinin ailesi. Hep sorun hep problem. Hayat böyle geçmez. Terapiyle birlikte bir psikiyatriye de gitmen gerek bence
Evet olabilir bunu da düşünücem. Bu böyle gitmez.

🤗 Teşekkürler yorumunuz için işim sürekli olanlar değil tabii ki ama amacım uykusuz kalmak eşimle bu yüzden tartışmak ve mutsuz olmak bu sorunları çözmem lazım. Hayatıma olan etksini bir an evvel indirmem lazım... Ben evlenmeden önce böyle değildim. Çalıştım zamanda iyiydim ama bir bayram oluyor hoop gene sorun gene başa dön
Onlar yüzünden iş yerinde ben azar yedim dikkati toplayamadım. Uykusuz kaldım aklımdan cıkmazsa hayatıma odaklanmakta cok zorluk çekiyorum bu yüzden bu konu üstüne düştüm....
Siz kendiniz çalıp kendiniz oynuyosunuz. Nereye giderseniz gidin kim karşınıza çıkarsa çıksın hayatinız değismeyecek bugun eş ailesi yarin kendi aileniz öbür gün eşiniz habire bi şeye takıyosunuz hiç dönüpte kendinize bakmiyosunuz. İs yerinde azar yemenizde bile başkalarini suçlamissiniz halbuki suçlu sizsiniz işinizi ne sebeple aksatirsaniz aksatin bu sizin sorununuz. Hayatinızda herkes sizi pohpohlayamaz her zaman her yerde densiz insanlar olacak ne yapacaksiniz günlerce uykusuz bana neden böyle dediler mi diyeceksiniz? Kusura bakmayin ama böyle insanlar sosyal hayatta hiç çekilmez ne arkadaşlik ne dostluk kurulur.

Arkadaşlar merhaba ben evliyim 7 yıldır eskiden sürekli eleştiriliyorum yargılanıyor her konuda müdahale ediyorlar diyordum. Kaynanam kayınpederim meğersem hepsi sahteymiş yani nasıl dersen eleştirilerini hepsi sadece kendilerini rahatlatmak için yani gerçekle alakası yok. Türk toplumu eleştirmeyi yargılamayı sever arkandan konuşu dedikodu eder onu biliyoruz sorun yok. Ama yüzüne dan dan söylüyorlar meğersem hiç bir eleştiriyi ciddiye almamam gerekiyormuş. Eşimi de eleştiriyorlar adamın umru değil dinlediği bile yok beni yanında eleştiriyorlar karısını savundupunfakan yok neden biliyor musunuz?
Zerre kadar itibar etmiyor eleştiriye laf sokmasına meğersem bu yüzden miş ben ise aptal yerine kondum.
Ben se üzülüyordum kırılıyordum. Kaç kere söyledim yüzlerine ara ara laf sokuşturdum falan bunlar hala devam ediyorlar....
Meğersem bunlar bana sende alıngansın deyip devam ediyorlarmış meğersem yaptıkları bildiğin 10 dk kendini rahatlatmaymış yani bencillik kendilerini rahatlatmak için sürekli benim eksiklerimi görüyorlar ama kendilerine yanlış yapıyorsun deyince kıyametler kopuyor......
Eşim de ailesi de beni aptal yerine koydu yani bütün eleştiriler ciddiye alınmaması gerekiyor yani benle alakası yok...... En sonunda kavga ettim ağzıma geleni söyledim oh rahatladım....

Ben eşimle onlar yüzünden boşuna kavga ettim yani...
Boşuna gece uykusuz kaldım....
Boşuna aileme şikayet ettim şöyle dediler böyle dediler ben eleştirleri gerçek olduğuna inandım bu yüzden kırıldım....
Öylesine sırf kendilerini rahatlatmak için yaptıkları ego tatmini olduğunu bilsem kendimi üzermiyim gider anlatırmıyım... Resmen aptal yerine koydular beni...
İyide herkes herkesi eleştirir, kimse kimseyi beğenmez. Elestirilerin yani hepsi dolu degildir, kimse mükemmel değil,hepimizin yanlislari ,hataları olur insaniz. Siz kendinizi bildikten sonra boş yada dolu ne önemi var? Onlarmi söyledi biz seni bilerek eleştirdik diye? Siz de pek sağlam psikojide görünmediniz bana

Ciddiye alıp gece uykusuz kaldım bu yüzden neredeyse boşanıyordum ben.

Benim psikolojik bir sorunum yok eşim ve ailesi bencil ve narsist....
Onlar öyle olsa bile siz de çok sağlıklı değilsiniz. Kendi ailenizi suçluyordunuz bazi konularda , eşinizin ailesini suçluyorsunuz ama benim bir sorunum yok diyorsunuz. Öyle değil o işler.

Elestirecek taraflariniz olsaydi bile bunlari devamli yüzünüze vuran insanlar sadece kötü olurdu. Kusur bulmak isteyen herkeste bulur cünkü. Böyle insanlarin yanina gitmem, masalarina da oturmam. Size de tavsiye ederim

Benim psikolojik bir sorunum yok eşim ve ailesi bencil ve narsist.... Adam ailesini dinlemiyorum değer vermiyorum diyor daha ötesi var mı.... Annesi beni eleştirme yanında sabahtan akşama kadar doldursam annesi asla bana annem şunu dedi senin hakkında dikkat et bak der. Hayatta demez ben onları asla dinlemem isterlerse seni beğenmesinler umrumda değil diyor adam da ki öz güven.
Seni ben seçtim bitti annem babam veya abilerime laf demek düşmez diyor ama bana diyor sesli bir şekilde onların yanında değil değişik...
Bunu diyen eşim olsa ben hic duymazdim yani siz kendinizi elestirileri dikkate alarak uzmussunuz esiniz bastan beri sizin yaninizdaymis sadece onlar konustugunda umursamadigi icin duymamış bile. Siz fazla.ciddiye almışsınız
Bu toplumda herkes elestirmen olmus ama kimsenin hic bir konuda bilgisi yok klasik bilgisi olmayanin fikri var olayi
Ben de artik boyle insanlari ciddiye almıyorum he he diyip geciyorum bazen onlar konussa bile duymamak dinlememek duvar olmak gerekiyor. Elestiri sevmeyen ama kendisi istedigi gibi elestiri yapmayi kendine hak goren insanlar genelde asagilik kompleksi olanlardir. Cok ciddiye almayin

Diger yorumlarinizda iste onlar olmasa beni yalniz biraksalar falan demissiniz ama o isler oyle kolay degil
Simdi siz esinizden ayrilsaniz tek basiniza bambaska şehirde yepyeni bir hayat da kursaniz bu sefer de bana bunu ettiler soyle yaptilar hayatimi caldilar diye yine kayinaileyi kafanızda kurup kendinizce sinir olacaksiniz
Ya da aile travmalariniz akliniza gelecek sebebiyse boslukta olmaniz
Önemli olan sorun yaşadığınız insanlardan uzaga tasinmak ya da onlari görmemek degil, onlara dair zihninizdeki algiyi değiştirmek. Onlar varken de tepkilerinizi, duygularinizi yonetebilmek.
Ben uzman değilim ama kaygi yasadigim dönem hem psikoterapi aldim hem kitaplar okudum hem de video/araştırma vs derken kendi uzerime calismak icin cabaladim. Farkli egitimlere katildim hem kişisel gelişim oldu hem de odagimi sorunlar ve sorunlu insanlardan baska tarafa çekmiş oldum.
Nereye giderseniz gidin kafamızdaki dusunceler hep bizimle.geliyor. Önemli olan onlarla bas etme yolumuz.
Siz cok kesin bir sekilde o olsun oyle bu olsun böyle diyorsunuz. Hayat beyaz ya da siyah degil gri de var farkli renkler de. Hepsini kabullenip ona göre davranış sekli gelistirmeniz gerekiyor bunun için de terapileri aksatmadan devam etmelisiniz.

Bunu diyen eşim olsa ben hic duymazdim yani siz kendinizi elestirileri dikkate alarak uzmussunuz esiniz bastan beri sizin yaninizdaymis sadece onlar konustugunda umursamadigi icin duymamış bile. Siz fazla.ciddiye almışsınız
Bu toplumda herkes elestirmen olmus ama kimsenin hic bir konuda bilgisi yok klasik bilgisi olmayanin fikri var olayi
Ben de artik boyle insanlari ciddiye almıyorum he he diyip geciyorum bazen onlar konussa bile duymamak dinlememek duvar olmak gerekiyor. Elestiri sevmeyen ama kendisi istedigi gibi elestiri yapmayi kendine hak goren insanlar genelde asagilik kompleksi olanlardir. Cok ciddiye almayin
Haklısınız ben taktım halbuki hiç gerek yok...

Diger yorumlarinizda iste onlar olmasa beni yalniz biraksalar falan demissiniz ama o isler oyle kolay degil
Simdi siz esinizden ayrilsaniz tek basiniza bambaska şehirde yepyeni bir hayat da kursaniz bu sefer de bana bunu ettiler soyle yaptilar hayatimi caldilar diye yine kayinaileyi kafanızda kurup kendinizce sinir olacaksiniz
Ya da aile travmalariniz akliniza gelecek sebebiyse boslukta olmaniz
Önemli olan sorun yaşadığınız insanlardan uzaga tasinmak ya da onlari görmemek degil, onlara dair zihninizdeki algiyi değiştirmek. Onlar varken de tepkilerinizi, duygularinizi yonetebilmek.
Ben uzman değilim ama kaygi yasadigim dönem hem psikoterapi aldim hem kitaplar okudum hem de video/araştırma vs derken kendi uzerime calismak icin cabaladim. Farkli egitimlere katildim hem kişisel gelişim oldu hem de odagimi sorunlar ve sorunlu insanlardan baska tarafa çekmiş oldum.
Nereye giderseniz gidin kafamızdaki dusunceler hep bizimle.geliyor. Önemli olan onlarla bas etme yolumuz.
Siz cok kesin bir sekilde o olsun oyle bu olsun böyle diyorsunuz. Hayat beyaz ya da siyah degil gri de var farkli renkler de. Hepsini kabullenip ona göre davranış sekli gelistirmeniz gerekiyor bunun için de terapileri aksatmadan devam etmelisiniz.
Ne kadar hoş yorumunuz teşekkür ederim haklısınız cok keskinim galiba biraz gri olmalı hayatımızda...

Karşısındakini insan olduğunu kırılıp üzükğebileceğinin farkında mı değil bilerek mi yapıyorlar bilmiyor um dillerinin ayarı yok dan dan laf sokmalar eleştiriler hava atmalar sürekli kıyas yapmalar falan onları ciddiye aldığım için ben suçlu oldum. Alıngansın diye bildiğin eleştirmeye ki maksat kendini rahatlatmak yani benle alakası yok.... Bencil yani karşı taraf üzülür falan onda insan saygı duyalım falan yok.....
Asıl bana yazık kafaya taktım kırıldım üzüldüm geceler uykusuz kaldım boşanmalara kalktım.
Beni kandırdılar.....
Bunu nasıl anladınız yani ne oldu da eleştirilerin boş olduğunu düşündünüz bir malzeme vermiş olmalılar. Ve biliyor musunuz insanlar genelde boş siz anlam yukledikce söyledikleri yaptıkları değer kazanıyor. Hepsini bir kenara bırakıp bir daha muhatap olmayın fiziksel olarak belki mümkün değil ama duvarınıza hissetsinler. Valla ben direk yok sayıyorum. Kızmış küsmüş umrum olmaz.

Ben sizi anlayamadım. Boş yere eleştirmişler meğerse üzülmeme gerek yokmuş diyorsunuz. Ama önemli olan boş ya da dolu yere değilki, önemli olan birilerinin sizi sürekli eleştiriyor ve size saygı duymuyor oluşu.
Siz boş ya da dolu farketmez her türlü insanların sizinle saygısız konuşması karşısında tepkinizi, mesafenizi ve sınırlarınızı belirtin. Kendinizi ezdirmeyin.

Bunu nasıl anladınız yani ne oldu da eleştirilerin boş olduğunu düşündünüz bir malzeme vermiş olmalılar. Ve biliyor musunuz insanlar genelde boş siz anlam yukledikce söyledikleri yaptıkları değer kazanıyor. Hepsini bir kenara bırakıp bir daha muhatap olmayın fiziksel olarak belki mümkün değil ama duvarınıza hissetsinler. Valla ben direk yok sayıyorum. Kızmış küsmüş umrum olmaz.
Yani kıskançlık sebepsiz hasetlik kibir kendini beğenmiş ve ukalalık gibi duyguları çok yoğun başta anlamadım yada ben çok safım bişileri göremiyorum....
duyguları o kadar yoğun durduk yere kıskançlıktan laf sokmalar eltilerle kıyaslamalar eltimi sevdiğinden falan değil ha sırf kendini rahatlatmak amacı başka amacı yok.
Sadece maksat egosunu tatmin etmek benim yaptığım bir şey yok ha...
Demek ki bunlar kendini beğenmiş bizim eksiklerimiz bakarak kendini tatmin ediyor o zaman benim üstüme alınacağı hiç bir şey yok.... O zaman bende ne üzülürüm be kırılırım ciddiye almam salla gitsin der hayatıma bakarım....

Ben sizi anlayamadım. Boş yere eleştirmişler meğerse üzülmeme gerek yokmuş diyorsunuz. Ama önemli olan boş ya da dolu yere değilki, önemli olan birilerinin sizi sürekli eleştiriyor ve size saygı duymuyor oluşu.
Siz boş ya da dolu farketmez her türlü insanların sizinle saygısız konuşması karşısında tepkinizi, mesafenizi ve sınırlarınızı belirtin. Kendinizi ezdirmeyin.
Eskiden üzülüyordum artık üzülmüyorum. Bazen ufak tefek şeyleri ciddiye almıyorum. Ama canımı çok sıkarsa haddini aşarsa sınırımı net belirtiyorum. Bende sınır çizmeden sorun vardı bununla ilgili psikolog gittim ve eğitim aldım bununla ilgili....

Yani kıskançlık sebepsiz hasetlik kibir kendini beğenmiş ve ukalalık gibi duyguları çok yoğun başta anlamadım yada ben çok safım bişileri göremiyorum....
duyguları o kadar yoğun durduk yere kıskançlıktan laf sokmalar eltilerle kıyaslamalar eltimi sevdiğinden falan değil ha sırf kendini rahatlatmak amacı başka amacı yok.
Sadece maksat egosunu tatmin etmek benim yaptığım bir şey yok ha...
Demek ki bunlar kendini beğenmiş bizim eksiklerimiz bakarak kendini tatmin ediyor o zaman benim üstüme alınacağı hiç bir şey yok.... O zaman bende ne üzülürüm be kırılırım ciddiye almam salla gitsin der hayatıma bakarım....
e bunu yaşamayan yok neredeyse valla ben çok da güzel bir kadınım bakan dönüp bi daha bakar alçak gönullu olamayacagım yenı evlendiğim zaman kaynanam benim çok çirkin olduğumu surekli söylerdi. bı ara ben de ınanmıstım. bir gün sen kendine bak kendi kızlarına bak suratınızda meymenet yok dedım hepinizden guzelım dedım :D daha o konuda bir manipülasyonları olmadı. burada senın durusun cok önemlı onlara sesını cıkarmayıp kocaanla kavga etmemelısın.

Back
X