• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her şey boşmuş

e bunu yaşamayan yok neredeyse valla ben çok da güzel bir kadınım bakan dönüp bi daha bakar alçak gönullu olamayacagım yenı evlendiğim zaman kaynanam benim çok çirkin olduğumu surekli söylerdi. bı ara ben de ınanmıstım. bir gün sen kendine bak kendi kızlarına bak suratınızda meymenet yok dedım hepinizden guzelım dedım :D daha o konuda bir manipülasyonları olmadı. burada senın durusun cok önemlı onlara sesını cıkarmayıp kocaanla kavga etmemelısın.
Evet zaten ilk başlarda eşime git söyle dedim. Söyledi bir işe yaramadı.
Sonra karşıma alıp konuştum hala aynı
Sonra ara ara laf soktum hala aynı en sonunda annesi babası ve abisiyle büyük bir kavga ettim hepsinin ağzına sıçtım yerin dibine soktun şimdi kaynana ağzını açamıyor ve kendi görüşüyor ben görüşmeyi kestim.
Kendi geliyor ağır konuştum ama kaynanama sen bana bir daha kaynanalık yap bak ne oluyor dedim. Gelmiş bana ben eski gelinimle kavga ederdim oğluma söylemezdi... Cahil kadın bildiğin ama iyi yaptım hepsi birden 5 yıldır hakketti... Bunun karşılığında kocam bana ağzını açmadı.... Eski eltimle yeni doğum yapmış kadınla kavga etmiş....
O kim ki benimle kavga edicek hangi hakla hangi sıfatla onu kavga etmekten men ederim. Oğlunu boşarım kaynana sıfatını elinden alırım ortada ne gelin kalır ne kaynana.... Benim tersim pistir...

Evet zaten ilk başlarda eşime git söyle dedim. Söyledi bir işe yaramadı.
Sonra karşıma alıp konuştum hala aynı
Sonra ara ara laf soktum hala aynı en sonunda annesi babası ve abisiyle büyük bir kavga ettim hepsinin ağzına sıçtım yerin dibine soktun şimdi kaynana ağzını açamıyor ve kendi görüşüyor ben görüşmeyi kestim.
Kendi geliyor ağır konuştum ama kaynanama sen bana bir daha kaynanalık yap bak ne oluyor dedim. Gelmiş bana ben eski gelinimle kavga ederdim oğluma söylemezdi... Cahil kadın bildiğin ama iyi yaptım hepsi birden 5 yıldır hakketti... Bunun karşılığında kocam bana ağzını açmadı.... Eski eltimle yeni doğum yapmış kadınla kavga etmiş....
O kim ki benimle kavga edicek hangi hakla hangi sıfatla onu kavga etmekten men ederim. Oğlunu boşarım kaynana sıfatını elinden alırım ortada ne gelin kalır ne kaynana.... Benim tersim pistir...
hadi daha sallama o zaman boşver. yapacağını yapmışşın rahatla.

hadi daha sallama o zaman boşver. yapacağını yapmışşın rahatla.
Aynen bundan sonra sallamam. Bizim sülale ye katılar derler inatçıdır bizim sülale biraz. Sessizce oturur oturur hiç bir şey demem 1 susarım 2 susarım 3 susarım bir gün öyle bir patlarım ki etraf kaçacak delik arar. Birbirimizin yüzüne bakacak bir daha hal kalmaz. O yüzden daha esnek olmaya cok ciddiye almamak için çaba gösteriyorum....

Siz kendiniz çalıp kendiniz oynuyosunuz. Nereye giderseniz gidin kim karşınıza çıkarsa çıksın hayatinız değismeyecek bugun eş ailesi yarin kendi aileniz öbür gün eşiniz habire bi şeye takıyosunuz hiç dönüpte kendinize bakmiyosunuz. İs yerinde azar yemenizde bile başkalarini suçlamissiniz halbuki suçlu sizsiniz işinizi ne sebeple aksatirsaniz aksatin bu sizin sorununuz. Hayatinızda herkes sizi pohpohlayamaz her zaman her yerde densiz insanlar olacak ne yapacaksiniz günlerce uykusuz bana neden böyle dediler mi diyeceksiniz? Kusura bakmayin ama böyle insanlar sosyal hayatta hiç çekilmez ne arkadaşlik ne dostluk kurulur.
Çok düşündüm de galiba haklısınız. Galiba ben de var biraz bakış açım da doğruya doğru iş yerinde uykusuz kaldım. Eşimin ailesi yüzünden dediklerinde olur mu öyle şey yaaa... Ayy canım cok mu kırıldın mı diyecekler...

Gülçin ve yine kendi kendine tüm sorunları çözdüğünü sandığı çıkarımlari.
Ayni yerdesin halbuki, hiçbir şey olduğu yok.
Aslında haklısın biliyor musun ben bu kafayla daha cok sıkıntı yaşarım iğneyi başkasına çuvaldızı kendime yavaş yavaş aslında hatayı ben yaptım çoğunu onu fark ettim...

Kendi ailemle sorunlar vardı evet şu ada hepsi çözüldü. Onlardaki sorun şu onlar küçükken sürekli aşağıladı. Sen beceriksizsin sen şöylesin diye diye beni kendimi kusurlu hissettirdikler yıllarca bu böyle oldu. Buna da psikoloji de kusurluluk şeması deniyor. O yüzden buna benzer bir kişi bile dediğinde ben kıyameti koparıyorum. Sinirimden gece uykusuz kalıyorum. Çocukluk travması yaşadığımı söyledi. Bunu çözdük biraz ama işte eşimin ailesinin de bunu sürekli tetikledidiğini söyledi psikolog bilmiyorum bu yüzden her şeyi ciddiye almamın sebebi de bu... Onlar gerçek düşünceleri falan değil amaçları alay edip kendilerini rahatlatmak cahiller çünkü benle alakası yok üsütne lanıcapım bir durum yok yani...
Birkaç mesajdan sadece bunu alıntıladım. Üşendim gerisine.

Eleştiren insanların çoğunluğu yıkıcı eleştirir. Yapıcılığı niye beklediğinizi anlamadım. Belki haklılık payı da vardır ama her denileni kaale almaya gerek var mı ki? Eleştiri roketatarı kuzenim herkesi eleştirir. Beni de eleştirir. Hiç de dikkate almıyorum. Hava durumunu, sokaktaki kediyi, neredeyse her şeyi. Dünyaya eleştirmeye gelmiş. Ciddiye alıp kriz geçirmem. Eleştirdiği noktaya bakarım. Gerçekten hayati mi, düzeltmem gerekir mi? Değil ise yoluma devam ederim. Konuşmaya devam edince "Eee?" diyorum, sonra ya kavgaya ya da konu değişikliğine gidiyor. Genelde bu tipliler 1-2 gün mola verip yine başlıyorlar. En temizi mesafe koymak. Mesafe koymak için de en güzeli karşı tarafı eleştirip kudurtmak. Kuduz gibi saldırıyorlar.

Eşiniz ailesinin eleştirel yönünü biliyor. Siz de lafını dinleyip kaale almayacaktınız. Ailesini uyarsa değişmeyecek ki çünkü deneyimlemiş. Siz kendi başınızı yemişsiniz boşuna.

İlle de görüşeceğim kayın ailesiyle diyorsanız her dediklerine tamam deyin, hafif dalga geçin. Yine eleştirirler ama soğurlar sizden. Arkanızdan dedikodunuzu yaparlar, terbiyesiz vs derler. Siz de kafa dinlersiniz 🤷‍♀️

Tedaviye de devam edin. Siz daha çözümün ortasındasınız. Hala çözmemişsiniz olayı. Heee çözdüm demenize daha var.

Ve tüm çıkarımlar aşırı keskin , bı ay öncesi aileden nefret iyi ki kocam var, artık kocadan nefret canım ailem . Terapiye devam etmesi şart ama görmüyor
Bırakmışsa tam ortasında bırakmış. Psikoloğu/psikiyatristi eksik anlamış.

Eleştiren insanların çoğunluğu yıkıcı eleştirir. Yapıcılığı niye beklediğinizi anlamadım. Belki haklılık payı da vardır ama her denileni kaale almaya gerek var mı ki? Eleştiri roketatarı kuzenim herkesi eleştirir. Beni de eleştirir. Hiç de dikkate almıyorum. Hava durumunu, sokaktaki kediyi, neredeyse her şeyi. Dünyaya eleştirmeye gelmiş. Ciddiye alıp kriz geçirmem. Eleştirdiği noktaya bakarım. Gerçekten hayati mi, düzeltmem gerekir mi? Değil ise yoluma devam ederim. Konuşmaya devam edince "Eee?" diyorum, sonra ya kavgaya ya da konu değişikliğine gidiyor. Genelde bu tipliler 1-2 gün mola verip yine başlıyorlar. En temizi mesafe koymak. Mesafe koymak için de en güzeli karşı tarafı eleştirip kudurtmak. Kuduz gibi saldırıyorlar.

Eşiniz ailesinin eleştirel yönünü biliyor. Siz de lafını dinleyip kaale almayacaktınız. Ailesini uyarsa değişmeyecek ki çünkü deneyimlemiş. Siz kendi başınızı yemişsiniz boşuna.

İlle de görüşeceğim kayın ailesiyle diyorsanız her dediklerine tamam deyin, hafif dalga geçin. Yine eleştirirler ama soğurlar sizden. Arkanızdan dedikodunuzu yaparlar, terbiyesiz vs derler. Siz de kafa dinlersiniz 🤷‍♀️

Tedaviye de devam edin. Siz daha çözümün ortasındasınız. Hala çözmemişsiniz olayı. Heee çözdüm demenize daha var.

Galiba ben anladım kendimi benim kişiliğim hassas tıpkı babam gibiyim. Bizim evde bir eleştiriye tahammül bile edilmez. Bizim evde eleştiri yapıldığında babam odadan çeker gider. Annem de hemen sus ağzını açma der ben bunu gördüm. Bu yüzden bizim evde baskıcı bir ortam var.... Galiba kişiliğim bayağı hassas bir eleştiri de her yerde böyle olmasını istiyorum galiba yeni fark ettim bu yanlış biliyorum ama... Galiba ben aynı tepkileri veriyorum.

Eşim ailesi eleştirel ama benim de kişiliğim eleştiriye tahammülü olmayan bir kişiyim. Bunu baştan demiştim. Takıntılı olduğumu da söyledim. Ama işte esnek olmam şart galiba...

Fıtratım da bu var babam da tam da benim gibi eleştiriye hiç tahammülü yok sessiz kalır sonra bir gün patlar... Ama fena patlar. Bir hatada insanı siler geçer...
Fıtratım değiştiremem ama esnemek için çaba gösteriyorum....

Galiba ben anladım kendimi benim kişiliğim hassas tıpkı babam gibiyim. Bizim evde bir eleştiriye tahammül bile edilmez. Bizim evde eleştiri yapıldığında babam odadan çeker gider. Annem de hemen sus ağzını açma der ben bunu gördüm. Bu yüzden bizim evde baskıcı bir ortam var.... Galiba kişiliğim bayağı hassas bir eleştiri de her yerde böyle olmasını istiyorum galiba yeni fark ettim bu yanlış biliyorum ama... Galiba ben aynı tepkileri veriyorum.
Sağlıklı olursanız eleştiriye bu kadar tepki vermezsiniz. Kayın ailesine hala tepki veriyorsanız demek ki yoluna bir şeyler tam girmemiş. Biraz daha çaba göstermeniz gerekecek.

Özdeğeriniz düşük olduğu için eleştirilmek sizi daha dibe çekiyor olabilir. Yemek yaptım deyin. Gelen geçen bir sürü kusur bulur. Kendilerinin yapmasını isteyin, pek kimse yapmak için adım atmaz. İnsanlara yıkıcı eleştiri kolaylarına gelir çünkü yapıcı eleştiri beceri gerektirir. Yıkıcı eleştiri karşınızdakinin kalitesizliğini gösterir, sizinkini değil. O yüzden üstünüze almayın, kulak ardı etmeye çalışın.

Sağlıklı olursanız eleştiriye bu kadar tepki vermezsiniz. Kayın ailesine hala tepki veriyorsanız demek ki yoluna bir şeyler tam girmemiş. Biraz daha çaba göstermeniz gerekecek.

Özdeğeriniz düşük olduğu için eleştirilmek sizi daha dibe çekiyor olabilir. Yemek yaptım deyin. Gelen geçen bir sürü kusur bulur. Kendilerinin yapmasını isteyin, pek kimse yapmak için adım atmaz. İnsanlara yıkıcı eleştiri kolaylarına gelir çünkü yapıcı eleştiri beceri gerektirir. Yıkıcı eleştiri karşınızdakinin kalitesizliğini gösterir, sizinkini değil. O yüzden üstünüze almayın, kulak ardı etmeye çalışın.
Yıkıcı eleştiri karşımdakinin kalitesizliğini gösterir bizimkini değil vaaavv. Süpersiniz yani bende beni eleştirmesin demiyorum ki eksiğim varsa uslubüne dikkat ederek eleştirin. Örnek canım bak şu noktada eksik yapmışsın dikkat et bu noktaya gibi kibar ve sakin ama insanlardan beklentim bayağı yüksek miş yapamazlar ki kalite yok ki... Varsa yoksa yıkıcı aşağılayıcı laf sokucu eleştiriler....

Back
X