Her Şey Karşılıklı Mı?

Annem akrabalar laf etmesin,diyor.Elin ağzına laf vermeyelim,diyor.
Siz de annenizin ağzına bakıyorsunuz
evlenmeseydiniz keşke
Adamın ruh sağlığı zaten bozuk bir de milletin laf vermeyelim derdiyle uğraşıyor

içten gelmez aranmaz anlarım ama etkiye tepki de olur arkadaşım

Eşimin haklı olduğunu biliyorum.Annem de diyor fakat o gün geride kaldı diyor
Benim kötü günümde beni saymayıp aramayacaklar eşim ve annesi beni böyle ikna edecek zorlarsa işi ayrılma noktasına getirirdim net söylüyorum. insanların acıları bu kadar basit sizin KARDEŞİNİZİN düğünü bu kadar önemli öyle mi. Ailece çok bencilsiniz. Eşinize üzüldüm ona hiç değer vermeyen bir kadınla evli

Söz konusu ailem olduğu için tarafsız bakamıyorum.Esim haklı ama yine de bir adım atsa
Tamam tarafsız bakmamaya devam edin. Eşinizide haklı olduğu halde ısrarlarınızla sıkın. Yanlış anlamayın sizi kırmak için demiyorumda böyle giderse eşiniz bir gün karşınıza geçip ben senin ısrarlarından çok bıktım diyip evliliğinize ara vermek isteyebilir. Çok okuduk burda yani böyle şeyleri. Bazı erkekler her olayda kavga çıkarmaz biriktirir ve son damlada patlar. Sonra burda yeni konu açarsınız hatamı anladım ama eşim bu evliliği artık istemiyor diye. Bence kocanıza ısrar etmeyin kötüye giderse karı koca münasebetiniz kardeşiniz üzülmez size siz üzüldüğünüzle kalırsınız.

Ailem diğer kardeşlerime verdikleri değeri bana vermedi hiçbir zaman.
E siz bunu haketmişsiniz eşinize de verilmesin diye uğraşıyorsunuz. Niye eziklensin o adam ? Siz burda kadınların boşan dediği adam tiplemesi oluyorsunuz. Cidden uzaktan bir göz tavsiyesi öz saygınızı korumamışsınız gayet farkındasınız başkası da sırf sizinle evli olduğu için korumasın istiyorsunuz.Benim annem böyle birşey dese ortalığı karıştırırdım.

Keşke zamanında kardeşleriniz eşinizi aramaları konusunda ikna etmeye çalışsaydınız. Çok ayıp etmişler.

Kardeşlerinizi madem ki, eşinize bir kuru başsağlığı dilemeye ikna etmeyi başaramadınız, eşinizi kardeşinizin düğününe gitmeye ikna etmeye kalkışmayın.

Yaşı büyük, daha olgun davranması lâzım diyorsanız, ben de size derim ki, yaşı büyük ablanın yaşı büyük kocasına, ölüm gibi bir durumda saygı göstermeyene, insanlık göstermeyene, hiç bir şey olmamış gibi davranılmaz. Her davranışın sonuçları vardır.

Anneniz, kocanızı haklı bulmuş ama o gün geride kaldı diyormuş. Peki. O zaman kocanız düğüne gitmez, bir gün gelir kocanızın gitmemiş olması da geride kalır olur biter. Hiç olur mu öyle şey, Allahaşkınıza..!

Kardeşiniz ya düğünden önce gelip eniştesinin gönlünü alacak, ya da eşiniz düğüne gitmeyecek, siz de eşinizin haklı olduğunu söyleyecek, yanında duracaksınız.

Ben olsam, eşime yapılmış bu saygısızlığı kendime yapılmış sayarım. Ki aslında durum tam da böyle. Eşinizin hatırı yok, peki. Ama sizin de mi hatırınız yoktu yarım ağızla da olsa bir başsağlığı dilemek için...

Sizin düşünce biçiminiz, inanın, sağlıklı değil. Eşiniz doğru davranıyor.

Bakın siz hep böyle fedakarlığı, tavizi eşinizden bekler, adamı değersiz hissettirir hep ailenizi ön planda tutarsanız adama tak eder biter evliliğiniz. O zaman da kardeşleriniz eşleriyle mutlu Mesut evliliklerini yaşarken siz yalnız kalırsınız, yanınızda da kimse olmaz. Adam haklı cenazeleri olmuş aranmamış, bir de kalkıp düğünlerine mi gitsin. Hem eşinize hem size büyük ayıp edilmiş, hala size değer vermeyen o aile için bozmayın eşinizle aranızı

+1 açıkçası benim kötü günümde yanımda olmayanın bende iyi gününde yanında olmam.
ne demişler eşeğin hatırı yoksa sahibinin hatırı vardır. ama konu sahibini de önemsemiyor demek ki kardeşleri.

aileniz özellikle anneniz çok haksız. kardeşlerinizin ikisi de aramamış anneniz düğünde aramasını sağlamış ama cenaze için sözünü geçirememiş. o da elalem ne der diye.bu eşinize çok büyük haksızlık ki cenazeler dolayısıyla çok etkilendiğini içine kapanıp sessizleştiğini söylüyorsunuz. siz de eşinizden alttan almasını bekleyerek eşinize haksızlık ediyorsunuz bence . oturduğum sokakta kanlı bıçaklı kavgalı iki komşu aile vardı. ailenin birinin babası vefat etti. kavgalı olduğu diğer ailenin babası cenaze namazına katıldı. ölüm böyle bir şeydir ne düşmanlık bırakır ne kavga çünkü araya ölüm girdiğinde hesaplar mahşere kalır bu dünyada halledilecek bir şey kalmaz.

aileniz zaten size de çok değer vermiyor bence verse sırf sizin hatrınıza eşinizi ararlardı. siz de size verilen değer kadar değer verin. bu durumda eşiniz haklı ve onu siz de yalnız bırakmayın. ve düğüne gitmesi için zorlamayın daha da çok incitmeyin adamı. ailenizle aranızdaki uçurum açılmasın istiyorsunuz ama bu uçurumu sadece eşinizin adım atmasıyla kapatmaya çalışıyorsunuz. niye? çünkü karşı taraf aileniz haksızda olsalar yanlarında olursunuz. bu çok yanlış bir tavır eşinize de çok büyük haksızlık. kaldı ki kardeşleriniz bu kadar tavırlı ise düğüne gitsede adamcağıza sıcak samimi davranmayacaklar niye böyle bir ortama girsin ki adam.çok istiyorsanız siz gidin ve ailenize de tavrınızı gösterin yaptıklarının çok hatalı ve ayıp olduğunu anlatın. soran elaleme de eşim işlerini ayarlayamadı dersiniz.

Ailenizin için, sizin ve eşinizin ne düşünüp hissettiğinse "elalem ne der" düşüncesi önemli. Elalem kadar değeriniz yok yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…