Sinirlerim çok zayıf benim. Kafayı yiyorum.
Selam kızlar,bu zamana kadar burda pek çok konuya yorum yaptım ama benim de yardıma ihtiyacım var.
Her şeyin üst üste geldiği oldu mu hiç? Daha doğrusu bir şeyler tam güzel olacak,yeniden başlayacağım derken önce bir şey kötüleşip domino etkisi gibi diğerlerini de mahvettiği oldu mu? Bundan nasıl kurtulunur.Bir şeyi istediğim zaman o benden kaçıyor.Hiç takmasam her sey daha da yolunda gidiyor ama insan umut edemez mi? Mutlu olmayı isteyemez mi? Sanki ben mutlu olmaya cabaladıkca her sey daha da berbat olacak gibi.Ne olur böyle üst üste olumsuzluklar şanssızlıklar yaşayanlar nasıl kurtuldu bu hallerden.Hiçbir şey istemeden de yaşanmaz ki? İstekten kastım para pul mal mülk değil.Ama mesela para kaybediyorum,sonra o okul hayatımı da etkiliyor,insan ilişkilerimi de (kendi kabuğuma çekiliyorum çünkü).Böyle domino etkisi yani.Bir de hep çok şanssız olduğuma inanıyorum bunu aşamıyorum.Gökten 3 elma düşse 4 kişi olsak ben elmasız kalan oluyorum öyle diyim.
Yorumlarınızı bekliyorum.Şöyle güzel şeyleri çekip şanslı kişilerden yorum istiyorum özellikle
Ben kısmetli bi insanım genelde de işim rast gider. Herhangi bi olayı da lehime yorumlarım çoğu zaman . Böyle işlerim de üst üste ters gitmez. Size öyle geliyor diye düşündüm sanki
Konu çok soyut olmuş. Yorum yapmak zor ancak bildiğim bir şey varsa her şey zamanla değişiyor. Hiç bir şey sonsuza dek sürmüyor . İlla ki değişiyor
Küçük bir örnek vereyim mesela,bir yatırım aracı vardı param dursun diye para koymuştum.Ciddi anlamda para kaybettim,gerçekten bir gün önce paramı çeksem öyle olmayacaktı ve de yeniden bir baslangıc yapacaktım.Güzel olacaktı her sey pozitif pozitif devam edecektim.Sınav donemimdi aynı zamanda.Sonra parayı kaybedince,modum tamamen düştü stresten carpıntı karın ağrısı,sonra sınavlara calısamadım.Bugün ilk kez cok iyi oldugum sınavımı internete yüklerken sistem saniye ile kapandı,sınavımı yükleyemedim ve cok iyi not bekliyordum.Olmasını bekledigim ve oldugunda beni cok mutlu edecek bir sey,önce olup sonra pandemiden dolayı iptal oldu. Her defasında yeniden baslamaya calısıp yerine yeni seyler koyuyorum ama her defasında daha da yıkılıyorum.Tamam düzelecek dedikçe ki gerçekten düzeltmeye calısan bir insanım her seyi,olmuyor
Yahu parayı oraya koyarken kaybetme riskini de göze almamış mıydın sanki emek vermişsin de ticarethanen batmış, kolay yoldan parayı yükseltmek istersen böyle şeylere açık olman lazım. Sınavı vermeyi niye son dakikaya bırakıyorsun mesela ben olsam son 15 dakika kala o işi bitirmiştim.
Senin kendi hatalarınla yüzleşmen lazım hiçbir şeyin üst üste geldiği yok yanlış ve hatalı davranıyorsun. Üç kuruş kaybettiğinde aklın çıkıyorsa ne işin var öyle ekşınlarda
Bunu bende yaşadım. Hayatımın çok çok uzun bir dönemi bırakın dibe vurmayı resmen yerin altına sondaj vurdu ama ne yaparsanız yapın herşey olacağına varıyor. Ben çok dua ederim o dönemleri rahat atlatabilmek için.Üstte örnekle açıkladım ama sorun da o zaten.Her sey geçiyor ama zaman da geçiyor.Hep daha iyisini umut ederken,hep daha da asagıya gidiyorum.Bir yerden sonra umut etmeye halin kalmıyor,hissizleşiyorsun
Isin icinden cikamadigim sorunlarim var benim de.Kendi sahsimin cozecegi problem olsa kahvemi duyumlayip sorunu tek celsede cozerdim ama is oyle degil iste.Peki ben ne yapiyorum; zamana biraktim.O bunalimdan bu bunalima da girsem sorun cozulmeyecek hatta gozumde daha da buyuyecek,o yuzden cok fazla gozum de buyutmemeye calisiyorum,dedigim gibi zamana birakmayi tercih ediyorum. Cozebilecegim sorunlari cabalar cozerim,cozemeyeceklerimi kabullenmeye calisirim...
Bunu bende yaşadım. Hayatımın çok çok uzun bir dönemi bırakın dibe vurmayı resmen yerin altına sondaj vurdu ama ne yaparsanız yapın herşey olacağına varıyor. Ben çok dua ederim o dönemleri rahat atlatabilmek için.
Ve genelde de dualarım kabul olup hayatım iyiye gitmiştir. Şimdi düşünüyorum da o zor zamanları yaşamamış olsam şimdiki güçlü ve mutlu kadın olmazdım.
Şanssızlık benim kaderim. Artık bununla yaşamayı öğrendim. Herkes ama herkes tertemiz kalbe sahip olduğumu söyler. Çok iyisin derler. Ama sebeb siz düşmanım çok anlamıyorum sebeb ne. Güzel değilim zengin değilim.
Ne yazık ki son dakikaya bırakmadım.Mobil internetten dolayı dakikalarca uğraşıp en başından beri uğraşıp yükleyemedim.Sistem yoğunluğu bitince yükledi o da iş işten geçti.Yani başka sınavlarda böyle olmuyor mesela,neyi umursarsam o benden uzaklaşıyor.En basit örneği bu diyeyim.
Para konusuna gelirsek,elbet kazanılır.O ilk etapta yaptıgım bir panikti,bir de kumar gibi bir şey değil bahsettigim,öyle haram actionlı şeyleri sevmem,bitcoin falan da değil anlamam.Sonra sakinlestim zaten ama demek istediğim bir şey diğer her seyi kötülestiriyor.Buna izin vermemeyi nasıl başarıyorsunuz? O kötü şey orada kalamıyor benim için,tüm hayatımı etkiliyor
Ben melisa ya da papatya içiyorum , oturup kendimle konuşuyorum bu noktadan sonra bu mevzu için yapabiliceğim bişe var mı ona bakıyorum elimde değilse kendimi sakinleştiriyorum, kimi zaman ibadet ediyorum, spor yapıyorum endorfin salgılattığı için fizyolojik olarak modum değişiyor. Eşimle paylaşırım bi de krizi nasıl fırsata çevirebilirim onu düşünüyorum çoğu zaman.
Örneğin o sınav için hocaya mail atardım henen durumumu uzun uzun anlatan böylece ne kadar ilgili olduğumu gösterirdim. Para olayını çok anlamadım ama tüm birikim hesabımızı aynı kalemde tutmayız biz riski dağıtırız ki birisi yükselirse ya da düşerse diğeri onu dengelesin diye.
Ayrıca unutma hiçbir duygu hayal kırıklığı da dahil kalıcı değildir bi süre sonra etkisi geçer. Daha yaşın küçük heralde hayat çok zor neler çıkacak karşına sakin ol
Hemen atabildiğim tüm hocalara mail attım,aradım,elimden gelen her seyi yaptım.Kanıtlarımı da koydum,mobilden yüklediğim için ss aldım,saatini gösterdim vs. İşte bu noktada istiyorum ki benim elimde olmayan bir nedenden ötürü işim olumsuz gitmesin.Hakkım olandan fazlasını inanın istemiyorum,mesela o sınavda sayfalar dolusu emek var.Şimdi sistem yüzünden ben neden mağdur olmak zorundayım,eşitler arasında adalet olması gerekir.Sınavın yüklenmemesi ya da wifi ve bilgisayarımın yanımda olmaması benim sucum mu? İste böyle düsüne düsüne kafayı yiyorum,bir de net bir cevap alamayınca
Ben de eskiden cevremdekilere anlatırdım.Sanırım artık anlatmak bile istemiyorum.Kendim bas etmeye calısıyorum.Sanki iyi veya kötü bir seyi anlatırsam her sey daha da kötü olacakmış gibi geliyor
Evet kesinlikle her olay geçiyor ve bir zaman sonra tamam diyip geçiyorsun ama sende izler bırakıyor,istemekten ummaktan korkar oluyorsun.Korku da hayatı cok etkiliyor.Acaba beynimdeki bu sesler mi hayatımı olumsuz yone cekiyor,ben mi olumsuz görüp abartıyorum.Bilmiyorum cevapları bulamıyorum.Bir de cok kücük anlarla yüzüp yüzüp kuyruguna gelmek can acıtıyor.Bastan olmayacağı belli olan bir seyi istemiyorum mesela
Uzaktan eğitim ve sınav süresince herkes böyle şeyler yaşadı ki ilk olduğunu mu sanıyorsun, halledilir çok önemli bir mevzu değil o. Kızkardeşim de yaşadı hatta çözüldü bi şekilde.
Fazla dramatikleştiriyorsun hayatı çok kötümser bakıyorsun bu tavrın olayları bu hale getiriyor bence. Olumsuzu düşüne düşüne onu çağırıyorsun , olaylar değil bakış açın problem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?