her şeyi boş verip edebiyat mı okusam diyorum

heybenkimmmm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2025
47
56
3
19
165 bin sözel sıralaması yaptım . Herkes şu bölümü yazma işsiz kalırsın diyor sürekli . Ne okursam okuyayım işsiz kalacak gibiyim. Ilk başlarda tarih düşünüyordum. Babadan zengin değilsen okuma diyorlar . Ascilik istiyorum çok zor çok mobing var çalışma şartları da kötü okuma diyorlar. Allah aşkıma ben ne yazacağım. Tarih yazıp akademisyen olayım desem ona da tanıdık lazımmış. Ne biçim çark bu böyle. Nere elimi atsam kuruyor. Okumayı severim gerçekten. Lisede tarih edebiyat çok severdim. Onun dışında eskiden wattpat de 2 3 tane kitap yazdım çok zevk alıyordum ve baya 800 bin falan okundu 😅😅😂 her şeyi boş verip edebiyat mı okusam diyorum . Yayinevlerinde çalışırım. Çok karışık her şey günlerce düşünüyorum. Kafam patladı

Zaten sözel taraf sıkıntılı. Benim kuzenim sayısal 200binde tercih yapmıcak mesela, maalessf sözeldede baya iyi bir derece gerekli ki o bile garanti değil. Bir yıl daha hazırlanın bence, en azından eşit agırlıktan falan, yinede siz bilirsiniz

Zaten sözel taraf sıkıntılı. Benim kuzenim sayısal 200binde tercih yapmıcak mesela, maalessf sözeldede baya iyi bir derece gerekli ki o bile garanti değil. Bir yıl daha hazırlanın bence, en azından eşit agırlıktan falan, yinede siz bilirsiniz
Yas 20. Çok geç kaldım. Takatim de kalmadı.

orn sayisalci olsaniz ve muhendislik bolumleri arasinda kalmis olsaniz farkli bir yorum yapardim ama. tarih ve ascilik ne alaka? yasiniz genc ise, sinava ilk defa giriyorsaniz bence 1 sene daha hazirlanmak fena bir fikir degil cunku siz spesifik bir bolum istemiyorsunuz siz yalnizca universiteye gitmek istiyorsunuz ama sunu unutmayin bu hayatin universitede gecen 4 yildan sonrasi da var

orn sayisalci olsaniz ve muhendislik bolumleri arasinda kalmis olsaniz farkli bir yorum yapardim ama. tarih ve ascilik ne alaka? yasiniz genc ise, sinava ilk defa giriyorsaniz bence 1 sene daha hazirlanmak fena bir fikir degil cunku siz spesifik bir bolum istemiyorsunuz siz yalnizca universiteye gitmek istiyorsunuz ama sunu unutmayin bu hayatin universitede gecen 4 yildan sonrasi da var
Tabi ki biliyorum . Yemek yapmayı çok severim . Tarihi de severim mesela . Önüme sevdiğim şeyleri yazıyorum ve o sevdiğim şeylerden hangi meslekleri yapabilirim , en onu açık olan hangisi diye düşünüyorum. İnsan birden çok şeyle ilgilenebilir .

üzgünüm ama gerçekten kötü bir sıralama. üstelik sözel yani. buradaki işin içindeki öğretmen arkadaşlar daha iyi yönlendirir tabi ama imkanınız varsa tekrar girin. ha girseniz ne olacak gerçi? okumak da işsizliğe çare değil artık.

165 bin sözel sıralaması yaptım . Herkes şu bölümü yazma işsiz kalırsın diyor sürekli . Ne okursam okuyayım işsiz kalacak gibiyim. Ilk başlarda tarih düşünüyordum. Babadan zengin değilsen okuma diyorlar . Ascilik istiyorum çok zor çok mobing var çalışma şartları da kötü okuma diyorlar. Allah aşkıma ben ne yazacağım. Tarih yazıp akademisyen olayım desem ona da tanıdık lazımmış. Ne biçim çark bu böyle. Nere elimi atsam kuruyor. Okumayı severim gerçekten. Lisede tarih edebiyat çok severdim. Onun dışında eskiden wattpat de 2 3 tane kitap yazdım çok zevk alıyordum ve baya 800 bin falan okundu 😅😅😂 her şeyi boş verip edebiyat mı okusam diyorum . Yayinevlerinde çalışırım. Çok karışık her şey günlerce düşünüyorum. Kafam patladı
Maalesef tarih okursanız işsizlik problemi yaşama ihtimaliniz çok fazla.Aşçılık meslek olarak daha rahat iş bulabileceğiniz bi alan tabi ki .Çalışma koşulları hakkında pek bilgim yok.

Bu işlerin içinden birisi olarak şunu söyleyeyim. Üniversite iş demek değildir.
Tarih de okusanız edebiyat da siz kendinizden bir cevhere sahip değilseniz boz geçen 4sene olur.
İnsan kendisini tanır, ama ne yazık ki Türk eğitim sistemi çocuğa kendisini tanıma fırsatı sunmuyor,e eaileler de bu işleri bilmiyorsa geriye iş çocuğa kalıyor, yavrum Kara kara düşünüyor ne olacağım diye.
Gelelim gerçeklere. Sıralamanız sözel için kötü, yani iyi üniversite gelmez. Taşra denilen yerlerden birisinde okumaktansa evde oturup takı tasarlayıp satın daha iyi.
Ha diyorsanız ki ben kendimi biliyorum aşçılık okusam, az biraz da işin yolunu yordamını öğrensem gerisini elimden kimse alamaz. İşte bu durumda Artvin'den tutun da Ağrı ya kadar her yeri yazın okuyun.
Ama yok, kendimi tanımıyorum, üniversite beni kendime getirsin diyorsanız işte hapı yuttunuz. Artık şans nereye çıkarsa.
Bol şanslar.

Sizce edebiyat okuyup çeşitli yayinevlerinde çalışmak nasıl bir planlama . Hayal gücüm geniştir yazarlık da yapabilirim.sizce çok mu uç bir hayal

Sizce edebiyat okuyup çeşitli yayinevlerinde çalışmak nasıl bir planlama . Hayal gücüm geniştir yazarlık da yapabilirim.sizce çok mu uç bir hayal
edebiyat tarih vs bu tarz bölümler okuyup zaman kaybetmeyin bence. aşçılık bunlardan kat kat daha iyi. böyle bir yeteneğiniz varsa onu değerlendirin. yine edebiyatla ilgilenin kitap yazın devam edin yani

Kendi geleceğin hakkında insanların ne dediğini bu kadar umursamasan mı acaba?
İnsanlar kafasına bi hedef koyuyor, yıllarca sınavlara giriyor, yine de yapıyor.
Bu kadar umutsuzluk ve kaygıyla olabilecek birşey değil. Yeter ki birşey olmak iste, bir hedef koy.

Bu işlerin içinden birisi olarak şunu söyleyeyim. Üniversite iş demek değildir.
Tarih de okusanız edebiyat da siz kendinizden bir cevhere sahip değilseniz boz geçen 4sene olur.
İnsan kendisini tanır, ama ne yazık ki Türk eğitim sistemi çocuğa kendisini tanıma fırsatı sunmuyor,e eaileler de bu işleri bilmiyorsa geriye iş çocuğa kalıyor, yavrum Kara kara düşünüyor ne olacağım diye.
Gelelim gerçeklere. Sıralamanız sözel için kötü, yani iyi üniversite gelmez. Taşra denilen yerlerden birisinde okumaktansa evde oturup takı tasarlayıp satın daha iyi.
Ha diyorsanız ki ben kendimi biliyorum aşçılık okusam, az biraz da işin yolunu yordamını öğrensem gerisini elimden kimse alamaz. İşte bu durumda Artvin'den tutun da Ağrı ya kadar her yeri yazın okuyun.
Ama yok, kendimi tanımıyorum, üniversite beni kendime getirsin diyorsanız işte hapı yuttunuz. Artık şans nereye çıkarsa.
Bol şanslar.
Başka ülkelerde çocuk okula adım attığı ilk gün bir dosya açılır, öğretmenler her sene sonu oraya bilgiler girer. Ortaokul sonuna denk gelen dönemde de çocuk yüksek liseye mi yoksa meslek lisesine mi gidecek karar verilir. Herkes istiyor diye üniversiteye gidemez. Genelde sınıf mevcudunun %10-15'ine denk gelen sayıda çocuk yüksek liseye devam eder. Akademik branşlar dışında üniversite şart değildir. Çocuğun yeteneği kapasitesi becerileri neyse ona göre eğitim alır. Meslek lisesi dediğin de yalap şalap değildir, en ince ayrıntısına kadar o mesleği öğrenirsin. Mezuniyet belgesi ve verilen sertifikalar da her yerde geçerlidir. Oradan mezun olanla üniversiteden mezun olan aynı saygınlığı görür ve hatta meslek lisesi bitirmiş olan bazen daha fazla para kazanır. Hangi okulu bitirdin diye sorulmaz, mesleğin ne diye sorulur.

Bizde maalesef herkes üniversite diplomasına bakıyor. Meslek seçimi lise bitimine bırakılmamalı. Orta sonda gidişat belirlenmeli. Aşçılık okumak isteyen biri niye üniversiteye gitmek zorunda olsun? Kızımın arkadaşı da aşçı şef olmak istiyor ve seneye meslek okuluna başlayacak. Avukat mühendis doktor öğretmen... bu mesleklere üniversite eğitimi şart ama diğer meslekler üniversite olmadan da öğrenilir.

Back
X