Benimki de oyle yapsa psikolojim bozulur herhalde biz birazck fazla duskunuz galiba yanls anlasilmasin herkes evladina duskundur ama bu durum baska.bir durum o bagliligini yasamayan anlayamazMerhaba kısaca anlatmaya çalışacağım,ikiz kızlarım var 2.5 yaşındalar ben de öğretmenim,hayatımı her yönüyle onlara göre ayarlıyorum,maddi manevi ancak çocuklarım sanırım beni sevmiyor şuna bağlıyorum ben,ilk 2 yıl halaları baktı hala evlenince bakıcı tuttuk,tanıdık birileri aracılığıyla..temiz iyi bi kız,hala da çok iyiydi,hala varken ona çok bağlıydılar şimdi de buna...Ben mecbur olmasam bırakıp gitmem kiilk geldiğimde sarılırlar bitti,başkasını gördükleri gibi beni satıyorlar örneğin dün akşam yemeğe misafirimiz vardı,ilk defa gördükleri bi arkadaşım ama suyu ondan istediler çişe onla gitmek istediler çok kötü hissettim KOCA BİR HİÇ GİBİ
Dün gelen misafirim hiç ilgilenmedi ki yani oturuyordu öylece benimkiler o gelir gelmez oyuncaklarını döktüler ellerinden tutup tuvalete götürmesini su vermesini falan istediler
Sonraki yorumlarımı okumamışsınız belli kiİlk sayfadaki yorumlara baktim da herkes normal vs demis
Kusura bakmayin ama ben normal oldugunu dusunmuyorum , cocuklarinizla aranizda saglikli bir bag kuramamissiniz , bunun da calismanizla alakasi yok
Bende calisan anneyim , hemde ilk cocugumda asiri yogun calisan bir anneydim
Aradaki bagin calismakla bir ilgisi yok , kizlarinizla kaliteli vakit gecirin , size karsi hirslari var hic gormedikleri bir misafir ile temel bakim ihtiyaclarini karsilamalarindan belli bu durum
Aksamlari hicbir is yapmayip onlarla bas basa vakit gecirin , hafta sonlari parka gidin ama banka oturup onlari izlemeyin onlarla beraber oynayin , surekli sarilip onlari ne kadar cok sevdiginizi soyleyin , gece uyuturken mutlaka kendi masallarinizi anlatin onlara , bu bagi simdiden kurmazsaniz ileride daha buyuk sikintilara yol acar
Eşim de böyle düşünüyor,fazlasıyla canayakınlar...Otobüste arkadaki yolcu göz kırpsın gitmek isterlerBunlar sempatik görünme çabasıdır muhtemelen. :)
Ne kadar içselleştirmişsiniz kıyamam.
Yani kimi çocuk böyle canayakın olur, mavi boncuk dağıtır herkese.
Sizin bıcırlar da öyle demek..
Sizin yerinizi kim tutabilir.
Lütfen mantıklı düşünün.
ahhh bilmez miyim hatta öğrendiğim teorik bilgilere göre doğru yoldayız çocuklarım gayet özgüvenli paylaşımcı sosyal çocuklar amaİşte ne güzel sosyal, kendini ifade edebilen kızlar yetiştiriyorsunuz çabalarınız sayesinde. İlgilerini çeken misafiri pas vermese bile tavlamak için türlü türlü numaralar biliyorlar şimdidenHem bağımsız olabilmeleri daha iyi değil mi? Kendine yapışık çocuk yetiştirmek iyi annelik göstergesi değil bunu en iyi sizin bilmeniz gerekiyor.
Babaları gibi balıklarBazı cocuklar karakter yapıları gereği anneye ya da babaya her ikisinden birine cok düşkün olurlar.Bazı cocuklar da tamamen dışa dönük ,sosyal ,değişik insanlarla zaman geçirmeyi severler.Ben çalişmiyordum oglum küçükken ve her zaman fazlasıyla ilgili bir anne olmama rağmen oğlum bana düşkün bir cocuk hic olmadi .Hep sosyaldi :) halen öyle.Bu beni sevmedigi anlamina gelmiyor ve bunu hiç düşünmedim bile. .Burcu da Aslan :) sizinkilerin ne bilmiyorum ama ben bu tip davranişlarin cocuklarin yapılarindan kaynakli oldugunu düşünüyorum.Bazi cocuk annee diye ağlar bazisi hic böyle bi izlenim vermez.Rahat olun,anne kadar kimseyi sevemezler onlar büyüdükce ne demek istedigimi daha iyi anlayacaksıniz.
Merak etmeyin evde olup ilgilenenlerde aynı. Kızım 14 aylık sabahtan akşama birlikteyiz babasını görünce ona koşarMerhaba kısaca anlatmaya çalışacağım,ikiz kızlarım var 2.5 yaşındalar ben de öğretmenim,hayatımı her yönüyle onlara göre ayarlıyorum,maddi manevi ancak çocuklarım sanırım beni sevmiyor şuna bağlıyorum ben,ilk 2 yıl halaları baktı hala evlenince bakıcı tuttuk,tanıdık birileri aracılığıyla..temiz iyi bi kız,hala da çok iyiydi,hala varken ona çok bağlıydılar şimdi de buna...Ben mecbur olmasam bırakıp gitmem kiilk geldiğimde sarılırlar bitti,başkasını gördükleri gibi beni satıyorlar örneğin dün akşam yemeğe misafirimiz vardı,ilk defa gördükleri bi arkadaşım ama suyu ondan istediler çişe onla gitmek istediler çok kötü hissettim KOCA BİR HİÇ GİBİ
Çok hoşsunuz gönlüme su serptinizBu duygusallikla fazla yipranirsin.
Sen doğurdun, şunun şurasında üç sene once senin karnindalardi ama artik doğdular. O göbek bağı kesildi. Artik onlar iki ayri birey. Sen ne yaparsan yap,nasil yonlendirmek istersen yönlendir,günün sonunda yine kendi bildiklerini okuyacaklar. Bu duygusalliga,herseyi kisisel almaya son vermezsen gercekten cok yipranirsin.
Ben de anneme hiiic bagli degilim. Universiteye baska sehre gittim,imkanim olsa bayramlarda bile donmezdim. Evimi ozledim aglamalari falan, ilk günün şokunu saymazsak hic boyle birsey yasamadim. Hatta ilkokul cagindayken annem bizi koye birakti,gitti. Annem nerede bile demedik, 'hee gitti mi,iyi' deyip oyuna devam ettik :)
Hic de oyle anne icin kendini heder eden, her konuda anneden yardim destek isteyen biri olmadim omrumce, hep kendi ayaklarim ustunde durmak istedim. Cocuklugumdan bile. En basiti on gun boyunca igne olmam gerekirdi -ortaokula yeni gecmistim sanirim. Onda bile annem gelsin istemezdim yanımda, tek basima giderdim eczaneye.
Annem de duygusal bir kadin. Cok da ister sulalenin geri kalani gibi onun çocuklarının da anneye bagimli olmasini ama oyle degiliz ve gurur duyuyoru.. cevreme bakiyorum eşek kadar adamlar hala is kurarken babalari yardim ediyor, araba alacaklar ailelerden maddi beklenti icine giriyor, düğün yapacak tum borcu ailesine yikiyor, çocuk doğuruyor 50 60 yasinda romatizmali annesini bakici gibi kullaniyor, evlenmek icin- is firsatini değerlendirmek icin sehir - ulke degistirecekler aile dramasi yasayip pes edip kendi sehrinde kaliyorlar, hatta is arkadasim gözlük numarasi almaya hastaneye gidecekti babasi isten izin aldi,annesini de aldi kizi ailecek hastaneye götürdüler.
Yani bunun adi da "güçlü aile baglari"
Bana göreyse aile bağimliliği.
Ne guzel, sizin cocuklariniz bagimsiz yapidalar, sizden ayri da kalabiliyorlar. Aslinda sukretmeniz gerekir . Çünkü nice cocuk var her sabah annesi ise giderken aglayan-kendini parcalayan-kapılara vuran...annesi onu birakip ise gittigi icin hircinlasan. Yani bu kadinlardan biri olduğunuzu dusunsenize. Böğrünüze oturan bir tasla , "acaba hala agliyor mu" diye buyuk bir vicdan azabiyla ise gidecek,belki de coktan istifa edecektiniz.
Aslinda o kadar sanslsiniz ki, en azindan evden ciktiginizda biliyorsunuz ki onlar evde mutlular. Halalarini ya da bakicilarini cok seviyorar. Sizin evde olmamaniz onlarin kalbinde derin travmalara neden olmuyor...
Bence boyle düşünün
Şuan anlatsam da anlayacaklarını sanmıyorum,kelimeler ağır gelebilir diye düşünüyorum,karşı tarafı uyarıyorum yiyecek veya başka bir şey uzatıp vermeyin çocuklarıma,siz iyi niyetli olabilirsiniz ama çocuğum ayırt edecek yaşta değil falan diyebiliyorum..Minikleriniz sevecen evet, ama sizde hiç mi yabani algısı olusturmadiniz.
Eve gelen misafir neyse, hadi eve gelmiş diyelim, ama sokaktaki, parktaki, otobüsteki insana da gitmek istemesinler ya
Benim oğlum da öyleydi, birisi gel dese koşup sarılıp operdi, yabancıyı öğrettim, şimdi tanımadıklarinin kendisine dokunmasına izin vermez.
Ama sevdiklerine, alistiklarina karşı yine aynıdır, hemen satar beni
Babasina, anneannesine, komşu ablasına hatta..
Yalnızken sürekli dibimdeler nefes aldırmazlar diyebilirimBenim yeğenlerim de böyleydi , hala böyleler.Annelerini sevmedikleri anlamına gelmiyor bu.Ben bekarken annemlere gelirlerdi heves edip , gece oldu mu annemizi özledik diye başlarlardı.Her seferinde aynı şey olurdu.Sizinle bağları elbette vardır.Evde kimse yokken nasıl davranıyorlar size?
Bence normal bu durum.Sıkıntı edilecek bir şey yok gibi görünüyor.Yalnızken sürekli dibimdeler nefes aldırmazlar diyebilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?