Samoyed cinsi, bir sokak köpeğinin veremediği neyi veriyor? Daha mı sadık size daha mı iyi kuyruk sallıyor? Hayvanseverlik cins köpek peşinde koşmak değildir.Satın alma sahiplen diyorsunuz da bana sokaktan Samoyed cinsi köpek bulun sahipleneyim, herkes parayla satıyor.
Samoyed olmak zorunda mi?Niye samoyed mesela?
Bagim bahcem var, koyun sürüm var filan deseniz ve ona uygun bir kopek arasaniz tamam ya da rehabilitasyon icin alsaniz ve ona uygun irk arasaniz yine tamam ama birlikte yasamak istediginiz bir dostsa amac samoyed olmasinin ne ozelligi var?
Tamamen goruntu, süs istegi...
Samoyed cinsi, bir sokak köpeğinin veremediği neyi veriyor? Daha mı sadık size daha mı iyi kuyruk sallıyor? Hayvanseverlik cins köpek peşinde koşmak değildir.
O bir canlı. Evinizdeki mobilya değil. İnsan dostunu, beraber büyüyeceği arkadaşını cinsine göre satın almaz. Hava atacağı çantayı markasına göre satın alır. Karşılaşınca köpekle o gönül bağını kurabildiyse sahiplenmeli, gözleri buz mavisi olsun diye değil.İnsan balık alırken bile cinsini seçiyor. Baktığın zaman 2 sn sonra kendini unutan bir hayvan, bön bön suda yüzüyor cinsinin ne olduğunun ne önemi var değil mi? Bu zamana kadar beslediğim bütün kediler sokak kedisiydi, aynı seçimi köpekler konusunda yapamıyorum, insanlarında başkalarının tercihlerini eleştirmesini anlamıyorum. Sahiplensin abi, yeter ki güzelce baksın o hayvana, sokağa bırakmasın. İnsan dostum diyebileceği, beraber yatıp beraber büyüyeceği arkadaşını seçmek isteyebilir benimki de heves işte.
İnsan balık alırken bile cinsini seçiyor. Baktığın zaman 2 sn sonra kendini unutan bir hayvan, bön bön suda yüzüyor cinsinin ne olduğunun ne önemi var değil mi? Bu zamana kadar beslediğim bütün kediler sokak kedisiydi, aynı seçimi köpekler konusunda yapamıyorum, insanlarında başkalarının tercihlerini eleştirmesini anlamıyorum. Sahiplensin abi, yeter ki güzelce baksın o hayvana, sokağa bırakmasın. İnsan dostum diyebileceği, beraber yatıp beraber büyüyeceği arkadaşını seçmek isteyebilir benimki de heves işte.
O bir canlı. Evinizdeki mobilya değil. İnsan dostunu, beraber büyüyeceği arkadaşını cinsine göre satın almaz. Hava atacağı çantayı markasına göre satın alır. Karşılaşınca köpekle o gönül bağını kurabildiyse sahiplenmeli, gözleri buz mavisi olsun diye değil.
Balik beslemenin kendisi normal bisey degil ki cinsini secmek normal olsun. Kuş, balik gibi hayvanlar evde bakilmamali bana gore ki zamaninda muhabbet kusum vardi ve pismanim acikcasi.
Dostunun rengini, seklini onemsiyorsan o dostluk olmuyor senin de dedigin gibi HEVES sadece.
Esya veya kisisel bir durum olmadigi icin "tercih elestirisi" degil bu. Hayvanlar icin satin alma sahiplen diyoruz.
Sirf sizin gibi hevesten eve süs olsun diye su coook tercih edilen kirik kulak kediler mesela. Hastalar... Hala uretiliyorlar.
Kimisinin irki geregi burnu basik, solunum sorunlari yasiyorlar ama siz begeniyorsunuz diye uretiliyorlar. Bu irk hayvanlarin cogunda irkina ozel genetik rahatsizliklar mevcut.
Bunu da gectim uretim kosullari cok kotu olabiliyor. Kafeste gunes yuzu gormemis devamli dogurtulan hayvanlar var.
Sokak kopek kaynarken o kadar parayi beyaz, uzun tuylu diye vermek????
Fikriniz degismeyecek gerci ama yazdim yine de belki birinde yer eder.
Bana özellikle samoyed için bir neden söyleyin!? Çok mu lazımdı samoyed? Bir ihtiyacınıza mı cevap veriyor o ırk? Hayır, süsünüze!! Bakın bakalm sokaklar samoyed kırması dolu mu değil mi? Netten biraz araştırsaydınız... bahaneye bak ya!!! O hayvancağız sokağa düşmese bari hiç güven vermediniz bana. Yine süs için alınmış, biraz büyüyünce sıkılınıp terk edilecek bir can... inşallah ben yanılırım.Satın alma sahiplen diyorsunuz da bana sokaktan Samoyed cinsi köpek bulun sahipleneyim, herkes parayla satıyor.
Satın alma sahiplen diyorsunuz da bana sokaktan Samoyed cinsi köpek bulun sahipleneyim, herkes parayla satıyor.
:)) işte o küçük şeyler yapıyor ne yapıyorsa...Kendi alacagin seyin fiyatini bilmek onemli ben de bi sure bakmadan aliyordum.Serce parmak kadar kagit tutucu almak istedi esim, fiyati yazmiyordu zaten yada gormedim ammann ne kadar olabilir ki diye almistim ve kasada o bit kadar uyduruk seye cok sacma bir odeme yapmistim. Bi kac kere boyle ammmann ne kadar olabilir ki diye topladigim seylerin hep sacma fiyatlara cikmasiyla bu "ne kadar olcak ki" olayina bir son verdim. o geldi aklima
He ya. Ne kadar olabilir ki ?Niye fakir fakir konuşuyor
Dondurmanin 1 topu ne kadar falan
Satın alma sahiplen diyorsunuz da bana sokaktan Samoyed cinsi köpek bulun sahipleneyim, herkes parayla satıyor.
senin ona hediye almayı sormandan, daha normal bu sorular...Merhaba erkek arkadaşıma 2 tane çanta attım hangisini alsam acaba diye fikir almak istedim birini seçti o da benim ıçime daha çok siniyordu tamam onu aldım dedim fiyatını sordu söyledim, biz eve bi köpek aldık onu soyledim fotosunu attım çok tatlı dedi fiyatını sordu , tatile gidecek orda ünlü bir dondurmacı var onun hakkında konuşuyorduk 1 topu ne kadar diye sordu , ayrıca ben öğrenciyim ayda ne kadar harcıyorsun ne kadar limitin var diye 2-3 kez sordu
Kendimi kötü hissediyorum sizce normal mi bu sordukları
Çesme alaçatida topu 10 tl bize de koydu ama napalim.Niye fakir fakir konuşuyor
Dondurmanin 1 topu ne kadar falan
Hay agzina saglik
Burda cok rastliyorum buna , neden bu zamanin gencleri hediye adabini bilmiyor , ailelerinden de mi gormuyoar anlamiyorum hic
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?