Her şeyin fiyatını sormak ??

Satın alma sahiplen diyorsunuz da bana sokaktan Samoyed cinsi köpek bulun sahipleneyim, herkes parayla satıyor.
Samoyed cinsi, bir sokak köpeğinin veremediği neyi veriyor? Daha mı sadık size daha mı iyi kuyruk sallıyor? Hayvanseverlik cins köpek peşinde koşmak değildir.

Samoyed cinsi, bir sokak köpeğinin veremediği neyi veriyor? Daha mı sadık size daha mı iyi kuyruk sallıyor? Hayvanseverlik cins köpek peşinde koşmak değildir.

İnsan balık alırken bile cinsini seçiyor. Baktığın zaman 2 sn sonra kendini unutan bir hayvan, bön bön suda yüzüyor cinsinin ne olduğunun ne önemi var değil mi? Bu zamana kadar beslediğim bütün kediler sokak kedisiydi, aynı seçimi köpekler konusunda yapamıyorum, insanlarında başkalarının tercihlerini eleştirmesini anlamıyorum. Sahiplensin abi, yeter ki güzelce baksın o hayvana, sokağa bırakmasın. İnsan dostum diyebileceği, beraber yatıp beraber büyüyeceği arkadaşını seçmek isteyebilir benimki de heves işte.

Ek olarak hayvanseverlik cins köpek peşinde koşmak değildir demişsin, hayvanseverlik geniş bir kapsam tonla hayvan var. Git random bir akrep, yılan, örümcek besle hayvanseverlik hayvan seçmek değildir değil mi

O bir canlı. Evinizdeki mobilya değil. İnsan dostunu, beraber büyüyeceği arkadaşını cinsine göre satın almaz. Hava atacağı çantayı markasına göre satın alır. Karşılaşınca köpekle o gönül bağını kurabildiyse sahiplenmeli, gözleri buz mavisi olsun diye değil.

Balik beslemenin kendisi normal bisey degil ki cinsini secmek normal olsun. Kuş, balik gibi hayvanlar evde bakilmamali bana gore ki zamaninda muhabbet kusum vardi ve pismanim acikcasi.
O renkli guzel baliklar okyanuslardan vs toplaniyor bit kadar akvaryuma...
O muhabbet kuslari aslinda ev kusu degil dogal ortamlari var ormanlarda, kafeste degil.

Dostunun rengini, seklini onemsiyorsan o dostluk olmuyor senin de dedigin gibi HEVES sadece.
Esya veya kisisel bir durum olmadigi icin "tercih elestirisi" degil bu. Hayvanlar icin satin alma sahiplen diyoruz.

Sirf sizin gibi hevesten eve süs olsun diye su coook tercih edilen kirik kulak kediler mesela. Hastalar... Hala uretiliyorlar.
Kimisinin irki geregi burnu basik, solunum sorunlari yasiyorlar ama siz begeniyorsunuz diye uretiliyorlar. Bu irk hayvanlarin cogunda irkina ozel genetik rahatsizliklar mevcut.

Bunu da gectim uretim kosullari cok kotu olabiliyor. Kafeste gunes yuzu gormemis devamli dogurtulan hayvanlar var.

Sokak kopek kaynarken o kadar parayi beyaz, uzun tuylu diye vermek????

Fikriniz degismeyecek gerci ama yazdim yine de belki birinde yer eder.

Evet ben herşeyin fiyatını öğrenmek isterim . Pisikolojik bişey bu . Sizinle alakalı değil.
Ama başkalarının aldıklarını sormam kendimle alakalıysa belki. Cimrilikte değil bu bence bi geçmişi var....

Sahiplenilen hayvanlar sanki süper şartlarda yaşıyor gibi davranıyorsunuz. Onlarında bir yuvaya, aileye, arkadaşa ihtiyacı var. Kuş ve balık niye bakılmasın, bakabilen karıncalara bile çok güzel bakabiliyor. Haklı olduğunuz yerler var, özellikle kırma hayvanlar konusunda haklısın ancak zaten onlara ben de karşıyım. Samoyedi seviyorum çünkü hem büyük olması hem de büyüdüklerinde pofuduk bir panda gibi olmalarından dolayı. Pandaları çok seviyorum ama evde besleyemeyeceğimden dolayı bir şekilde avunuyorum işte. Bence sokaktan veya paralı farketmez bir hayvana en büyük sevgiyi vermek, dost olmak önemli

Satın alma sahiplen diyorsunuz da bana sokaktan Samoyed cinsi köpek bulun sahipleneyim, herkes parayla satıyor.
Bana özellikle samoyed için bir neden söyleyin!? Çok mu lazımdı samoyed? Bir ihtiyacınıza mı cevap veriyor o ırk? Hayır, süsünüze!! Bakın bakalm sokaklar samoyed kırması dolu mu değil mi? Netten biraz araştırsaydınız... bahaneye bak ya!!! O hayvancağız sokağa düşmese bari hiç güven vermediniz bana. Yine süs için alınmış, biraz büyüyünce sıkılınıp terk edilecek bir can... inşallah ben yanılırım.

Eğer sizinle ciddi düşünüyorsa sizin iktisat yeteneğinizi anlamaya çalışıyor olabilir ki bence normal birşey

Bana göre anormal olan sizin sana hediye alayımmı diye sormanız

Hediye gönülden gelen birşeydir almak isteseydiniz ona sormadan alırdınız ama belliki zaten niyetiniz yokmuş

:)) işte o küçük şeyler yapıyor ne yapıyorsa...
Eşim de etiketlere hiç bakmazdı.Fiyat sorulacak yerde sormazdı.Fatura da yükte hafif pahada ağır olurdu tabii:)
Öğrendi böyle böyle,sen de öğrenmişsin artık,hesabı bilmek önemli

Köpeği süs diye almışsın sanırım. Çünkü dostlar parayla alınmaz. Hevesiniz geçince sokağa atmak yerine sahiplendirin de kendisini gerçekten sevenlerin yanında mutlu yaşasın köpek.

Dalga mı geçiyorsunuz, ciddi misiniz?
Heves diyerek, onun tüyleri güzel diyerek bu piyasaya katkıda bulunuyorsunuz. Sizin gibi düşünenler azalsa hayvanların çektiği bu çile de azalır.
Örümcek ve akreple memeli hayvanları bir tutmak ise gerçekten komik. Canlının evrim basamağı bize yaklaştıkça empati kurma oranımız artar. Oturup insana zarar veren bi akrebin gözlerine bakarak empati kuramazsınız ya da siz evde yokken akrep sizi özleyip geldiğinizde kucağınıza atlamaz.
İnsan eliyle evcilleştirilmiş hayvanların yaşam alanı yok. Sokaklar onlar için çok tehlikeli, barınaklarda durumları kötü ve hepsi sevgi açlığı içinde. Bu hayvanlar doğadaki akreple yılanla bir değil. Kavraması çok zor bir konu değil aslında bu.

senin ona hediye almayı sormandan, daha normal bu sorular...

Hay agzina saglik
Burda cok rastliyorum buna , neden bu zamanin gencleri hediye adabini bilmiyor , ailelerinden de mi gormuyoar anlamiyorum hic

Almaya niyeti olmayan insan davranışıdır bu. Aile ile alakası yok bence..

Hani bir konuda yardım beklersin, ama karşıdaki yardıma ihtiyacın olduğunu gördüğü halde sorunca sinirlenip 'gerek yok ben yaparım' dersin ya. Bu da böyle bir şey..

Kaç yıllık evliyim eşim bile bir yere gidip 'hediye alayım mı?' dese 'al' demem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…