hergun hergun olmazki,olurmuki?

• Konu Sahibi Konu Sahibi n_o_d
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Canım savundugun sey cok dogru.Her gün hergün olmaması gereken birşey.Kv oturmak zorundasın sanırım,evin olana kadar sabretcen baska yolu yok.Bazı hanımların dedigi gibi kv evi kv öyle alıştırmışsa yapcak bişeyin yok.....Komşunun cocuguna bakmak zorunda degil hiç kimse.1 degil 2 degil koskoca 1 sene.Rahatsız oluyorsunuz,bellide etmişsiniz.Komsunuzda cok yüzsüzmüş...Allah sabır versin,küçük cocugunda olunca işin zor.

"bu kadar mı insanlık öldü batıda" derken siz doğudasınız galiba.
biz de doğu batı diye bölünmeyelim.. neden kendinizi bizi öteki toplum yerine koyuyorsunuz. aklın yolu birdir bazı konularda..

bide herkes komşusuna ne kadar güveniyomuş bu devirde, ben hiçbirini tanımıyorum zaten dillerinide anlamıyorumya neyse, anneye ya da kv'ye bırakmak gibi olur mu yahu komşuya bırakmak

blki bu insanın kişiliği gereği teşekkür etmeyi ve rica etmeyi bilmiyor da olabilir.bazı insanlar gerçekten bilmiyor ama

blki bu insanın kişiliği gereği teşekkür etmeyi ve rica etmeyi bilmiyor da olabilir.bazı insanlar gerçekten bilmiyor ama

yok artık bu tarz şeylerde okulda öğretilmiyo o kadarını bilmiyosa çocuklarınada kendi baksın çok zorlama oldu yani bu yorumun, bazı insanlarda mesafeli ve çocuk bakmak istemiyo o zaman bu da olabilir

Batida derken indan heryerde insandir
Biz nasil cocuklarimizla hergun okula gidip geliyirsak evet birakan bayanda pekala goturebilir
Helki istenmediguni bilerek yine birakmasi yuzsukluktur fikrimce

madem konuya doğu -batı kavramını da taşıdın arkadaşım o zaman o minicik el kadar 1 yaşındaki bebe diyorsun?

batıda kış ordaki gibi şiddetli olmaz ha olsa dahi doğuda minicik bebeler analarının sırtında donmuyor ya! batıda da pekala annesi yanında götürebilir...

çocuk diye dört duvar arasına hapsedelim o zaman.... nefes,oksijen almasın... hava değişikliği görmesin.

bazı insanlar da "bu kişilikte" ki insanlara yardım etmeyi sevmiyor olabilir.. var böyle kişiler, mesela ben.. rica ve teşekkür yoksa parmağımı oynatmam.. teşekküre minneti olmayan yardım istemeyecek o halde, kimse kimsenin uşağı değil..

Son düzenleme:

Öğrensin o zaman, kaç yaşında insan yani
Öğrensin ki çocuğuna da yol yordam öğretebilsin
Bence çok ayıp bi tavır..

Ben bakkalcı paramın üstünü bile verse, teşekkür ederim
Değil ki her gün çocuğumu komşuya bırakıcam da dan dun girip çıkıcam

Bu devirde anneanne-babaanne bile ben toruna bakamam her gün her gün diyebiliyoken
Komşuya göreviymiş gibi dayatma yapılması çok sinir bozucu bence de

benim anlamadığım bu ne güvendir. kişi kendi çocuğuna eziyet etmekten kaçınmazken komşuya nasıl güveniyorlar 1 yaşında bebek bu:44:arkadaşım yanlış anlama sakın lafım size değil ama ben nasıl güvenipte hergün bebeğini komşu da olsa bir yabancıya emanet edildiğini anlamış değilim...

komşuculuk oynamayı hiç sevmem.
devir bizim çocukluğumuzun devri değil. bizim evlerin anahtarları kapının üzerinde dururdu tüm mahalle
ama şimdi oturduğum apartmandaki insanların sesine, gürültüsüne, saygısızlıklarına tahammül edemiyorum ki komşuluk edeyim.
5 senedir apartmandaki komşularımı 1 kere ağırladım o da yeni gelin geldiğimde o gün zaten tövbe ettim.
deneseler de giremediler evime.
orası sizin eviniz olsa açmayın kapıyı, kovun gerekirse derdim ama o ev kayınvalidenin evi
ve kaba tabirle onun borusu ötüyor.
komşunun kaba tavırlarından, emrivakilerden rahatsız olmuyorsa buyursun baksın yapacak bir şey yok.

benim apartmanda vardı bir tip komşu komşunun külene muhtaç düstrunu benimsemiş
ama bakarsan hep kendisi muhtaç, bir kere kapısını tıklatmamışım bir müşkülüm için yardım istememişim
demem o ki kesin sizin işiniz düşse bir manisi olur.

Çocuğunu kucağına alıp neden gitmiyor ben de onu anlamadım. Kaçırdım mı?

Rabbim günah yazmasın görmemişin bi bebeği olmuş denmesin ama ben güvenemem arkadaş, zaten o yüzden 2 sene ücretsiz iznimin tamamını kullanıcam kredi borcumuz olduğu halde, benim bi sıkıntım olursada eşim izin alır heralde ya da problemimiz büyükse ailelerden birini çağırırız diye düşünüyorum, neler okuyoruz neler duyuyoruz bunun doğusu batısıda yok eskisi gibi içi dışı bir komşular yok ki nerden bilcem hırlımı hırsızmı

Çok zorda kalırsa kimseyi bulamazsa götürüyomuş yazıyodu bi yerde
Bi de havalar soğuyunca onu da bırakmış

İnsanlar ne rahat
Ben daha hamile bile değilim, sadece anneme nazım geçebilir ve ona güvenebilirim diye kalktım evi anneme yakına taşıdım
Millet komşulardan bi kurban seçiyo demek kendine

ahh elmişim niye öyle dedin ya çocuk hasta olursa

sen de o insanlıktan nasibini alamamışlardan olursun

tamamen komşusunun işine gelmediğinden tabii ki.. nasılsa haa höö deyip çocugu komşuya salıyor açık kapı arasından... bakan var.. rahatı iyi.. iki elini sallaya sallaya gidip geliyor işte

Onun açıklaması yok elmy işte. Yani her gün bir de nezaket yoksunu bir kadın..
Bazı kesim de inatla insanlık öldü mü diyor..doğudakiler batıdakileri beğenmiyor.. konu çok yönlü senin anlayacağın. Tut bir tarafından…

Evliyim iki cocugum var büyük okula gidiyor, kücük bir yasinda
1-Büyük okula yanliz gidip gelemedigi icin kücügü hep yanimda götürüp getirmek zorunda kaliyorum, karda kista cok zor oluyor hele yagmur yada kar varsa dahada zor, kücücük cocugu evde yanliz birakamam ama hergün hergün buz gibi havada disari cikarmakta cok zor.
2-Büyügü okula götürüp getirirken kücügü karsi komsuma birakiyorum, ilk basta güvenememistim ama kac yillik komsum, benim icin büyük nimet, karda kista minigim sicacik evde, yanliz evde ki gelin bu durumdan pek memnun degil, surat asip duruyor aslinda kendi cocuguda var birlikte oynarlar demiyor, belki o da hakli ama kendini benim yerime koysa....
3- Allah karsi komsumdan razi olsun, büyügü okula götürüp getirirken kücügü onlara birakiyorum, yavrum bu soguklarda benimle sokaklarda sürünmekten kurtuluyor, hemde komsumun torunuyla oynuyor, icim okadar rahatki Allah onlardan bin kere razi olsun.
3 senaryo yazdim begendiginiz alin

çocugun olunca anlarsın diyicem ama anlıycak gibi diilsin maalesef

bende çocugumu kv demie bırakıyorum ama onun işi olduğundada başka bir yer bulmak gerektiğinde komşuya bırakılabilir bnce

çocuğunu kucağına alıp neden gitmiyor ben de onu anlamadım. Kaçırdım mı?
aaaaa iyiki söledin yaa kesin düşünememiştir.ne kadar ön yargılısınız.acıdım o kadına gerçekten
benim aprt.komşuluk ilişkilerim çok zayfıftır çalıştığımdan ama 1 saat ya hepi topu kimden istersem bakar.
tabiki de teşekkür ve rica etmek erdemdir.ama bilmeyen insanada zorla ögretemessin

yardım etmeti bilmiyor ya da sevmiyorsa dile getirecek o zman...

Aa elmayracim cocuk hasta olurmus arkadaslar ole diyor

Biz kotu anneyiz sanki hergun cikartiyoruz

Karşı komşun anan bacın olur eyvallah da hergün hergün olmaz. Atıyorum Ankarada hava -5 olur, cok ayaz var der bırakırsın, kar yağar bırakırısn, hastadır bırakırsın ama her gün niye bırakılsın ki?

Bir de kayınvalidenin evi ve onun kararı. Eğer o bırakmasını istiyorsa otursun baksın.

Bizim annelerimiz de amma safmış haa, birimiz elinde birimiz kucağında bize bi halt olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…