hergun hergun olmazki,olurmuki?

• Konu Sahibi Konu Sahibi n_o_d
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ama kafan rahat degilmi
Benum enazindan kafam rahat

Gunesli bi gun bugun hva gayet iyi ama yine birakti.ben burda kullanilma hissediyorum ve rahatsiz oluyorum olay bu kadar aslinda.

Aslında 1 yaşındaki çocukla gidip gelmek daha kolaydır. Koyarsın arabaya sarıp sarmalarsın. Tamamdır. Daha büyükse sıkılır, inmek ister, yürümek ister derken gidip gelmek zorlaşır desem 1 yaşında hiç sorun olmadığı zamandır. Komşu alışmış bu şekilde..rahatça gidip gelmeye. Belki yoldan gelirken işlerini de hallediyordur. Nasıl olsa bakan var..

Oyle hasari bi cocuk degil buyugu.bebek arabasida var sonucta.
Rahatina duskunluk baska bisey degil.
Ne safmisim bende kar kis oglumu tasidim heyere.

Saflıkla ne alakası var. Komşun gibi olsan dalkavuk olursun. Bu sıfat daha mı güzel?

Oyle degilmi ya.ayaklandimi disariya cikmak daha bi zor oluyo oglumdan biliyorum.
.anlayisiniz icin ts.
Kvnin evi konusunda tamamen haklisiniz bunuda belirtmek istedim.

Gunesli bi gun bugun hva gayet iyi ama yine birakti.ben burda kullanilma hissediyorum ve rahatsiz oluyorum olay bu kadar aslinda.

kayınvalidenle beraber oturuyormuşsunuz ben ilk mesajda kaçırmışım.
kayınvaliden sen olmasan da bu çocuğa bakabiliyor mu?
Bir de kayınvaliden ile bu kadın arasında nasıl bir manevi bağ var?
Demek istediğim o kadın da kayınvalidene yardımcı olur mu,başı sıkıştığında koşar mı,
büyüğüm diye hürmek eder mi?
Eğer geçmişlerinde bu tür bir komşuluk bağı varsa kayınvalidenin yüzü tutmayabilir komşunuza hayır demeye.
Ancakkkkkk böyle bir komşuluk bağı yoksa aralarında açıkcası ve kısacası kullanıldığınız konusunda hemfikirim.
Burada bir mağduriyet filan yok kesinlikle.
Kadının kendi hayatını kolaylaştırmak adına komşusuna teklifsizce yüklediği günlük rutine bağladığı bir görev var.
Mağduriyet ne zaman olur,kadın hastadır yardım ister koşarsın.
Kadının çocuğu hastadır yardım ister koşarsın.
Evinde kaza v.s bi durum olur koşarsın.
Mağduriyet bunlardır,günlük rütine bağlanmış işler mağduriyet değildir...

aslında komşun ne çok duanı alıyor di mi?

Batida derken indan heryerde insandir
Biz nasil cocuklarimizla hergun okula gidip geliyirsak evet birakan bayanda pekala goturebilir
Helki istenmediguni bilerek yine birakmasi yuzsukluktur fikrimce

"bu kadar mı insanlık öldü batıda" derken siz doğudasınız galiba.
biz de doğu batı diye bölünmeyelim.. neden kendinizi bizi öteki toplum yerine koyuyorsunuz. aklın yolu birdir bazı konularda..

tuhaf olmuş tabirim haklısınız ama burada öyle deniliyor alışkanlık olmuş bende de yoksa amacım kimseyi bölmek falan asla değil... bende batıda doğdum büyüdüm iş nedeniyle doğuda görev yapıyorum ve burada olmaktan çok mutluyum....

burada yaşananlar, paylaşımlar o kadar farklı ki bu konuyu da görünce hakkatten insanın utanası geliyor...
ehhh ne diyeyim sizlerde haklısınız ...

Son düzenleme:
Okuldayken bir dersimiz vardı. “meslek etiği” diye. Seçmeli ve hep ötelenen bir dersti. Yani etik neyse arkadaş onu yapacaksın işini kaybetme pahasına dahi olsa ana fikir bu..
Örnek vereyim. Ünlü bir firma bir üretim yapıyor üretim yaparken havaya verilmemesi gereken bir gaz var ve yeni çıkan yasalara göre her şey insan sağlığına zararlıyken bu yasak ama bir tek bizim etikli mühendis biliyor bunu. Yapması gereken: önce amiriyle konuşup bu işi çözmek gerekir der.
İkinci olarak eğer sonuç vermezse gerekli mercilere şikayet eder ve işten ayrılır..
Eğer etikli cevap vermezseniz bu dersten kalırsınız. Burada da böyle oluyor bazen.. illa etikli cevap vermeye zorluyor insanlar kendilerini.

Konuda bir şey yok ki… yani siz mi anlamadınız acaba diyorum ki.. biri bunu rutine bindirdiyse eğer düzenli olarak olacaksa bu iş bir bakıcı vs ayarlayabilir. Burada hala tuhaf bulduğunuz nedir?

Konuda bir şey yok ki… yani siz mi anlamadınız acaba diyorum ki.. biri bunu rutine bindirdiyse eğer düzenli olarak olacaksa bu iş bir bakıcı vs ayarlayabilir. Burada hala tuhaf bulduğunuz nedir?

doğu-batı olayına çekmiş bazı arkadaşlarım onun için yazdım ben...

insan tabii her yerde insandır da görülenler yaşananlar da etkiler insanın karakterini. ben de doğunun insanının daha samimi ve daha yardımsever olduğunu düşünürüm.
şuan batının bir ilindeyim, sağolsun herkes iyide doğunun içtenliği kesinlikle yok. ha tabii burda da candan insanlar var ama doğuda çoğunluğu candandır. bir yaşındaki bir bebeğe 1 saat bakmanın konusu bile olmaz. evde 2 tane teyze var birde oyun arkadaşı.
bundan iyisi şamda kayısıdır ama burda öyle değil bırakın çocuğu birine emanet etmeyi selam dahi verip almıyor miller

bir iyilik yapıyor madem sürekli el pençe divan mı duracak karşısındaki onu anlamıyorum kv si zaten memnun bu durumdan konu sahibinin
ne diyosun arkadaşım sen ya? Soru da mı soramayacağız?

Acıdıysan git sen bak allah allah, iki dkda sinir kat sayısını arttırıyorsunuz insanın.
sor sorunu canım sinirlenme bişi demedik
yalnız o kadında düşünüyordur yanında götürmeyi sadece allah rızası için yapsa ne var:)amacım kadını savunmak diil elbette hergün hergün bıktırır ama bir gün kendisininde işinin düşebilcegini anlatmaya çalışıyorum

tabiki öle buralarda zaten komşuluk ilişkileri çok zayıf ama biri bana bir saat çocugunu bıraksa gocunmadan bakarım...
Surda haklı bir saat bile olsa çocuk ufak ilgi istiyor ister istemez.sadece biraz daha ılımlı yaklaşılması gerektiği kanaatindeyim.

kızlar bende g.doğudayım iyisini kötüsünü bilmemede güvenmem yani her evde var 4-5 çocuk biri benim çocuğuma vursa etse kıskansa bişeyde denmez yani karşıdakide çocuk, konuda anlaşılmıcak bişeyde yok aslında kötü günde acil işte herkes insanlık yapar diye düşünüyorum ama kadir kıymet bilmez emrivakici teşekkürden bihaber bi insanın çocuğunada hergün bakılmaz 1 saat falan anlamam yani ben

çok güzel anlatmışsınız işte demek istediğim buydu, yoksa doğu batı olayı değil yaşananlar, içtenlikler, samimiyet, ben değil 1 saat birkaç günlüğüne bile bırakıp gidebilirim komşularıma ve kimsede demez ki neden bıraktın; bunu anlatmaya çalıştım...
tşk. ederim beni anladığınız için.

Pek çok konuda da aynı şey olmuyor mu zaten.
Her konunun kendine has özellikleri var.Konudaki kişilerin de öyle.
bazen okuduğum yorumlara hayret ediyorum.
yeri geliyor kendimden bile şüpheye düşüyorum:))
İlla itiraz edeceğiz diye zorlamanın alemi yok.
Hayatta iyi insanlar olduğu kadar kötüler de var.
Kötü huylular,çıkarcılar,mefaatçiler,adam seçenler,kullananlar vs.vs.
Konudaki kişiyi tenzih ederek döylüyorum yanlış anlaşılmasın.O hanımı tanımıyoruz sonuçta.
Sadece konu sahibinin yazdıkları çerçevesinde bir öngörüde bulunduk.
İşte yukarıda saydığım türdeki insanlara sonsuz tahammül gösterebilen var mı aramızda.
Varsa tanışmak isterim:))
Bu insanın doğasına aykırıdır.
Hayat çıkarlar üzerine kurulu değilse de saygıyı,görgüyü bir kenara itip te sizin iyi niyetinizi
suistimal eden birine ne kadar süre tahammül edebilirsiniz ki.
Aman mağdur olmasın değip uzun uzun seneler susar, içinize mi atarsınız,yoksa an gelir aaa
yeter artık deyip-kestirip atarmısınız.?

Geçen yıl karşı komşum 8 aylık kızını bana bırakıyordu.
oğlu birinci sınıfa gidiyoru,kendi gidiyordu oğlunu almaya.Hergün değil havalar çok soğuk ve yağmurlu olunca,hatta ben ona hergün bırak diyordu.

Bide sevdiğim bir komsumdu,kızını götürse hasta olacak bende çocuklara hiç kıyamıyorum.
Emir ve ısrarla istenilen şeyi benimde yapasım gelmez,sevdiğim birinin ricasını asla geri çevirmem.

uhdecim demek ki sende yapı olarak komşularla samimiyet kuran birisin karşılıklı olursa bişeyler ne ala, ama ben mesela kendi adıma o kadar samimi olamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…