Bir yasinda 13.5 kg oglumu hergun bebek arabasiyla ihlaya pihlaya alip gidiyorum okula ablasini almaya.asansorum yok apartmanda.kendim de kiloluyum.gidip gelene kadar su icinde kaliyorum.cok samimi olmasam da komsum bana da birakabilirsin dedi.bakariz sagol dedim gecistirdim.ama niye birakayim elaleme yavrumu.arabasina battaniyesini yagmurlugunu taktimmi tamam.
Gunesli bi gun bugun hva gayet iyi ama yine birakti.ben burda kullanilma hissediyorum ve rahatsiz oluyorum olay bu kadar aslinda.
Niye kucağına alıp gitmiyor ki diğer cocuk mu yoruyo onu?
Ama kafan rahat degilmi
Benum enazindan kafam rahat
Oyle hasari bi cocuk degil buyugu.bebek arabasida var sonucta.
Rahatina duskunluk baska bisey degil.
Ne safmisim bende kar kis oglumu tasidim heyere.
Aslında 1 yaşındaki çocukla gidip gelmek daha kolaydır. Koyarsın arabaya sarıp sarmalarsın. Tamamdır. Daha büyükse sıkılır, inmek ister, yürümek ister derken gidip gelmek zorlaşır desem 1 yaşında hiç sorun olmadığı zamandır. Komşu alışmış bu şekilde..rahatça gidip gelmeye. Belki yoldan gelirken işlerini de hallediyordur. Nasıl olsa bakan var..
Gunesli bi gun bugun hva gayet iyi ama yine birakti.ben burda kullanilma hissediyorum ve rahatsiz oluyorum olay bu kadar aslinda.
Evliyim iki cocugum var büyük okula gidiyor, kücük bir yasinda
1-Büyük okula yanliz gidip gelemedigi icin kücügü hep yanimda götürüp getirmek zorunda kaliyorum, karda kista cok zor oluyor hele yagmur yada kar varsa dahada zor, kücücük cocugu evde yanliz birakamam ama hergün hergün buz gibi havada disari cikarmakta cok zor.
2-Büyügü okula götürüp getirirken kücügü karsi komsuma birakiyorum, ilk basta güvenememistim ama kac yillik komsum, benim icin büyük nimet, karda kista minigim sicacik evde, yanliz evde ki gelin bu durumdan pek memnun degil, surat asip duruyor aslinda kendi cocuguda var birlikte oynarlar demiyor, belki o da hakli ama kendini benim yerime koysa....
3- Allah karsi komsumdan razi olsun, büyügü okula götürüp getirirken kücügü onlara birakiyorum, yavrum bu soguklarda benimle sokaklarda sürünmekten kurtuluyor, hemde komsumun torunuyla oynuyor, icim okadar rahatki Allah onlardan bin kere razi olsun.
3 senaryo yazdim begendiginiz alin
Batida derken indan heryerde insandir
Biz nasil cocuklarimizla hergun okula gidip geliyirsak evet birakan bayanda pekala goturebilir
Helki istenmediguni bilerek yine birakmasi yuzsukluktur fikrimce
"bu kadar mı insanlık öldü batıda" derken siz doğudasınız galiba.
biz de doğu batı diye bölünmeyelim.. neden kendinizi bizi öteki toplum yerine koyuyorsunuz. aklın yolu birdir bazı konularda..
tuhaf olmuş tabirim haklısınız ama burada öyle deniliyor bende batıda doğdum büyüdüm iş nedeniyle doğuda görev yapıyorum ve burada olmaktan çok mutluyum....
burada yaşananlar, paylaşımlar o kadar farklı ki bu konuyu da görünce hakkatten insanın utanası geliyor...
ehhh ne diyeyim sizlerde haklısınız ...
Konuda bir şey yok ki… yani siz mi anlamadınız acaba diyorum ki.. biri bunu rutine bindirdiyse eğer düzenli olarak olacaksa bu iş bir bakıcı vs ayarlayabilir. Burada hala tuhaf bulduğunuz nedir?
tuhaf olmuş tabirim haklısınız ama burada öyle deniliyor bende batıda doğdum büyüdüm iş nedeniyle doğuda görev yapıyorum ve burada olmaktan çok mutluyum....
burada yaşananlar, paylaşımlar o kadar farklı ki bu konuyu da görünce hakkatten insanın utanası geliyor...
ehhh ne diyeyim sizlerde haklısınız ...
çocuğum yoksa bu konuya yorum yapamam, yaptığımda yersiz yani öyle mi
kusura bakmayın da ben daha hamile bile değilken
çocuğum olursa diye anneme yakına taşınmaya çalışan bi insanım
birçok anne de var öte yandan saldım çayıra mevlam kayıra mantığında boy boy çocuk yapıp, sonra da böyle etrafa rahatsızlık veren işte
sadece doğurmayla anne olunduğunu düşünmüyorum ben
siz kalkmış sonsuz bi anlayışla teşekkür etmeyi bilmiyordur belki derken, beni eleştiriyorsunuz çocuğum yok diye ( ki çocuk öyle bakkaldan alınan bişey değil, sözlerimizin nereye gittiğine dikkat etmek lazım )
çocuk yapmaktan daha kolay halbuki 'teşekkür ederim' demek
bir iyilik yapıyor madem sürekli el pençe divan mı duracak karşısındaki onu anlamıyorum kv si zaten memnun bu durumdan konu sahibininbelli etmiş zaten istemediğini.. Illa komşunun kafasını duvara sürtüp kıvılcım çıkartması mı gerekiyor anlatması için? Insan biraz duyarlı olmalı, bunun için de 7 ayrı bölümde eğitim almaya gerek yok..
sor sorunu canım sinirlenme bişi demedikne diyosun arkadaşım sen ya? Soru da mı soramayacağız?
Acıdıysan git sen bak allah allah, iki dkda sinir kat sayısını arttırıyorsunuz insanın.
karşı komşun anan bacın olur eyvallah da hergün hergün olmaz. Atıyorum ankarada hava -5 olur, cok ayaz var der bırakırsın, kar yağar bırakırısn, hastadır bırakırsın ama her gün niye bırakılsın ki?
Bir de kayınvalidenin evi ve onun kararı. Eğer o bırakmasını istiyorsa otursun baksın.
Bizim annelerimiz de amma safmış haa, birimiz elinde birimiz kucağında bize bi halt olmadı.
doğu-batı olayına çekmiş bazı arkadaşlarım onun için yazdım ben...
insan tabii her yerde insandır da görülenler yaşananlar da etkiler insanın karakterini. ben de doğunun insanının daha samimi ve daha yardımsever olduğunu düşünürüm.
şuan batının bir ilindeyim, sağolsun herkes iyide doğunun içtenliği kesinlikle yok. ha tabii burda da candan insanlar var ama doğuda çoğunluğu candandır. bir yaşındaki bir bebeğe 1 saat bakmanın konusu bile olmaz. evde 2 tane teyze var birde oyun arkadaşı.
bundan iyisi şamda kayısıdır ama burda öyle değil bırakın çocuğu birine emanet etmeyi selam dahi verip almıyor miller
Okuldayken bir dersimiz vardı. “meslek etiği” diye. Seçmeli ve hep ötelenen bir dersti. Yani etik neyse arkadaş onu yapacaksın işini kaybetme pahasına dahi olsa ana fikir bu..
Örnek vereyim. Ünlü bir firma bir üretim yapıyor üretim yaparken havaya verilmemesi gereken bir gaz var ve yeni çıkan yasalara göre her şey insan sağlığına zararlıyken bu yasak ama bir tek bizim etikli mühendis biliyor bunu. Yapması gereken: önce amiriyle konuşup bu işi çözmek gerekir der.
İkinci olarak eğer sonuç vermezse gerekli mercilere şikayet eder ve işten ayrılır..
Eğer etikli cevap vermezseniz bu dersten kalırsınız. Burada da böyle oluyor bazen.. illa etikli cevap vermeye zorluyor insanlar kendilerini.
çok güzel anlatmışsınız işte demek istediğim buydu, yoksa doğu batı olayı değil yaşananlar, içtenlikler, samimiyet, ben değil 1 saat birkaç günlüğüne bile bırakıp gidebilirim komşularıma ve kimsede demez ki neden bıraktın; bunu anlatmaya çalıştım...
tşk. ederim beni anladığınız için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?