Herkes annesine anlatır ki..

Ben anlatmam. Çünkü eşimle ilgili bir sıkıntıyı ben affedebilirim ama annem affetmeyebilir. O yüzden hiç anlatmadım sıkıntım olduğunda. Maddi olarak da manevi olarak da her şey eşimle benim aramda kalir

Iyi akşamlar kızlar..

Evet bugün laf lafı açtı. Bir konu konuşuyorduk.

Ben herkes evliliğinin içini annesine mi anlatacak sanki dedim anneme. Aklı başında insan annem üzülmesin diye anlatmaz eğer boşanmayacaksa dedim.

Annem dedi ki " Herkes annesine anlatır tabi kızım. Ciddi bir şeyi nasıl saklasınlar. Sen anlatmiyor musun yoksa?"

İçim cız etti espriye vurup geçiştirdim..

Ailenize evliliginizdeki büyük sorunları mutlaka duyuruyor musunuz?

Yoksa üzülmesin diye sakladıklariniz oluyor mu merak ettim..
kesin duyurmazdım kendimi biliyorum evlenmedim henüz ama öyle...

Ay benim çenem hiç durmuyo... Gerçi daha evleneli 9 ay oldu ve çok şükür büyük bi kriz yaşamadık. Ama Allah korusun olursada benim ağzımda bakla ıslanmaz anlatırım kesin...

Aslında ben de bir kaç yakın arkadaşıma anlattıktan sonra biraz pismanlik yaşamadım değil..

Eşime her baktıklarında bunu hatirlayacaklar diye düşünüp üzüldüğüm oldu..

Ama iki tanesi olmasa heralde aklımı kaybetmiştim. Adeta psikoloğum oldular.

Bu sebeple anlatmama değdi sanırım..

Bir de ben mesafeli ilişkiler kuramiyorum. Böyle sırlarım ve sınırlarım varsa kendimi onunla gezme konusunda falan da sinirlayabilirim.

Samimiyetimi bu paylaşımlarım belirliyor açıkçası. Bilmem iyi mi kötü mü..

Psikolojik olarak bu beni zorluyor evet.

Zaten benimde su an cok samimi bir arkadasim yok.

Universitede insanlarin gercek yuzunu gordukten sonra kendimi indanlara karsi geri cektim.

Onlarin mutlu gununde ben en az onlar kadar sevinirken benim mutlu gunumde onlarin burun kivirdigini gorunce artik kimseye guvenmez oldum.

Simdiye kadar anlatmissiniz tamam ama bence asiri guvenmeyin anlattiginiz kidilere

Siz evliliginizin sorunlarini anlatirken belkide icten ice benim evliligim boyle degil diye ego tatmini yaptiklari icin dinliyorlar sizi.

Yarin birgun sorunlariniz duzelip onlardan bir tik uste cikmaya baslayinca sizi kendi seviyelerine cekmek icin bu dertlerinizi kullanabilirler.

Bilmiyorum cok mu kotu dusunuyorum ama hic beklemidegim insanlardan yedim darbeleri.

Mesela ablam bildigim esi issiz kalinca oturup onunla agladigim. Esi is bulup ev alinca onunla sevindigim. Her derdini bana anlatan kuzenim benim nisanlim is ararken abla dua et iyi bir is bulsun dedigimde "aman ortalik muhendis kayniyor. Bulsa bile 1500 den fazla vermezler" dediginde sok oldum. Halbuki onun esi is bulsun diye az dua etmemistim.

Velhasili kelam. Fazla guvenmeyin. Yarin birgun siz onlardan muylu olursaniz sizi uzmek icin kullanabilirler sorunlarinizi.

Iyi akşamlar kızlar..

Ben herkes evliliğinin içini annesine mi anlatacak sanki dedim anneme. Aklı başında insan annem üzülmesin diye anlatmaz eğer boşanmayacaksa dedim.

Annem dedi ki " Herkes annesine anlatır tabi kızım. Ciddi bir şeyi nasıl saklasınlar. Sen anlatmiyor musun yoksa?"

Ben anneme anlatmam. Eşler küser barışır ama aile unutmaz. Nadiren ablamlara anlatırım o da eğer onların evliliğinde de problem varsa ve bunu bana anlatırlarsa her evlilikte olabiliyor demek için.
Mesela ablam eşinden şiddet gördü 2 sefer ve ben bunu biliyorum ablam bişey yokmuş gibi davranabiliyor ama ben eniştemi eskisi gibi göremiyorum. Ki bize karşı hiç bir saygısızlığı olmadı şimdiye kadar. Ve ben eniştemle ablam evlenmeden önce de tanışıyordum bana da birçok iyiliği olmuştur şimdiye kadar ama eskisi gibi sevemiyorum onu.
Kişisel fikrim eğer çok büyük bir olay olmamışsa ve eşinizi boşamayacaksanız affedecekseniz eşler arasında olan eşler arasında kalmalı yoksa ki siz unutsanız da aileniz unutmuyor ve daha büyük sorunlar çıkıyor.

Iyi akşamlar kızlar..

Valla cnm ben bir noktaya kadar anlatmamıştım. Ama sesinin tınısından anlıyorlar inan, yada bakışından.sonra döküldüm herşeyi, çok üzülüyor cnm benim ama ne yapayım tutamadım içimde, zaten artık kendimden çok onun üzüldüğüne üzülüyorum

Ben anlatırım anneme herşeyi.annem olmasa evliliğin ilk yılı boşanmıştım çoktan.tecrübeleri bana yol gösterdi.şimdi iyiki yardım almışım diyorum

İlkinde hiç bir şey anlatmamıştım.
Mahkeme günü beklerken bir gün annemle eve gelip balıklara yem verecektim.
Komşular görünce hepsi kapıya çıkıp annemin etrafını sardı; "Siz nerelerdeydiniz, evleriniz bu kadar yakınken nasıl görmediniz kızınızın günden güne eridiğini, nasıl müsade ettiniz kızınızın bu kadar üzülmesine vs. vs." Neler neler dediler. Canım anneciğim çok ağladı, çok üzüldü. "Benim kızım nasıl bu kadar bana uzak kaldı da sustu" diye.
Bu olayı duyan babam kahroldu, "biz kızımıza tüm imkanları sunduk da güven mi veremedik" diye.
Gerçekten bunları anlatırken bile şimdi gözlerim doldu, ben utandığım için, onlar üzülmesin diye susmuştum. Onlar ise kendilerine güven duymadığımı sandılar.
Şimdi çok şükür bir sorunum yok. Ama olursa bir daha öyle susmam, şans da vermem, bitiririm. Değişmiyorlar çünkü. Yok yere kendimin de ailemin de üzülmesine izin vermem artık.

Iyi akşamlar kızlar..

Soruna anlatilmamali diyorum ta kii son noktaya yani ipler kopma noktasına gelene kadar anlatilmamali....

Dipnot ;
Ayrıca senin acayip bir enerjin yazım dilin var...
Yada bana öyle geliyor daha önce de denk gelmiştim bir konuna cevap da yazmıştım...
Yazdıkların hiç sıkmadan yağ gibi akıyor okurken...
Bu güzel enerjinle eminim ki çok yakında refaha ve feraha kavusursun..

Ben anneme anlatmam. Eşler küser barışır ama aile unutmaz. Nadiren ablamlara anlatırım o da eğer onların evliliğinde de problem varsa ve bunu bana anlatırlarsa her evlilikte olabiliyor demek için.
Mesela ablam eşinden şiddet gördü 2 sefer ve ben bunu biliyorum ablam bişey yokmuş gibi davranabiliyor ama ben eniştemi eskisi gibi göremiyorum. Ki bize karşı hiç bir saygısızlığı olmadı şimdiye kadar. Ve ben eniştemle ablam evlenmeden önce de tanışıyordum bana da birçok iyiliği olmuştur şimdiye kadar ama eskisi gibi sevemiyorum onu.
Kişisel fikrim eğer çok büyük bir olay olmamışsa ve eşinizi boşamayacaksanız affedecekseniz eşler arasında olan eşler arasında kalmalı yoksa ki siz unutsanız da aileniz unutmuyor ve daha büyük sorunlar çıkıyor.

Bu cok yanlis bir ornek olmus.

Elbette eskisi gibi sevmemelisiniz onu, ablanizi dovmus.

Bir de kimse sucunu bilmeden yuzsuz yuzsuz sizinle arasi cok mu iyi olsaydi?

Goruldugu gibi buyuk sorunlarda sucun hatirlanmasi acisindan yararli da olabiliyormus.

Buyuk sorun yoksa kesinlikle anlatmayin. Ama mesela siddeti anlatmiyorsunuz diyelim, ve siddet yuzunden psikolojiniz bozuldu, hakettigini dusunmeye basladiniz. Ailenize de anlatmazsaniz kim el koyacak duruma?

Soruna anlatilmamali diyorum ta kii son noktaya yani ipler kopma noktasına gelene kadar anlatilmamali....

Dipnot ;
Ayrıca senin acayip bir enerjin yazım dilin var...
Yada bana öyle geliyor daha önce de denk gelmiştim bir konuna cevap da yazmıştım...
Yazdıkların hiç sıkmadan yağ gibi akıyor okurken...
Bu güzel enerjinle eminim ki çok yakında refaha ve feraha kavusursun..

Çok teşekkür ederim..
Güzel bakan güzel görür :)

Dua niyetine geçsin inşallah.
Hepimiz refah içinde yaşayalım..

Iyi akşamlar kızlar..

Bir tekini bile anlatmadım. Senin dedigin gibi eger bosanmayacaksam anlatmam.

Back
X